• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

פודקאסטים 101

רוני (2)

משתמש רשום
הצטרף ב
18/7/15
הודעות
5
דירוג
21
אני קוראת שלא כותבת. זינקתי לרגע מבין הצללים כדי להגיד תודה לדורין (@הסולידית) וכי רציתי, כהכרת תודה לקהילה, לחלוק אתכם את אהבתי לפודקאסטים – מדיה נפלאה ביותר שהכניסה לחיי הרבה תוכן ומילאה לי אינספור שעות מתות של תחבורה ציבורית ורחיצת כלים משמימה.

אבל אז חשבתי לעצמי שיש סיכוי לא רע להיות שרוב הקוראים כאן כבר מכירים ושומעים, ואם זה כך אז לא בטוח שיש לי מה לחדש, וחבל על המילים והבייטים.

ולכן אני שואלת: האם יש ענין במבוא קצר ומסיונרי, כולל המלצות ואי-המלצות על פודקאסטים? או שזה ממש לא רלוונטי?
 
שלום רוני2!

אני גם טוחן פודקאסטים, בייחוד בתחבורה ציבורית ובעבר גם בנהיגה.

הרשימה שלי:
עושים היסטוריה - מעולה
ספק סביר - מעולה
Freakonomics radio - בהתחלה, גם מעולה
The infinite monkey cage - עוד לא שמעתי
Planet money - עוד לא שמעתי
 
נערך לאחרונה ב:
עושים היסטוריה - מעולה
מצטרפת בחום להמלצה על עושים היסטוריה.
אני מאזינה גם לסיפור ישראלי. חלק מהפרקים שלהם ממש מעולים. [וחלק קצת משעממים].
 
שלום לכולם! שמחה לראות שיש כאן מתלהבים אחרים.

שתי המלצות שהן כבר קלישאה, אבל מה לעשות, מדובר בחומרים מעולים:

Serial

זה הפודקאסט שפרץ את גבולות הז'אנר והביא לתחום עוד המוני שומעים, ובצדק גמור. במהלך 12 פרקים מפרקת היוצרת של סיריאל, שרה קוניג, את פרשת הרצח של הי-מן לי, תיכוניסטית מבולטימור, ואת המעצר והמשפט של עדנאן סעיד, האקס שלה, שהורשע ויושב בכלא עד היום. זה סיפור מצוין, וכל העושים במלאכה (רובם יוצאי הפודקאסט המומלץ הבא, This American life) יודעים היטב לספר סיפור. כמובן שמעבר לפרשיה עצמה צצים עוד המון נושאים, כמו גזע, מערכת המשפט האמריקאית ושאלות פילוסופיות על אמת וצדק. בעקבות ההצלחה המטורפת הם עובדים על עונה שניה (סיפור אחר) שאמורה לצאת מתישהו ב- 2015.הרבה מאד אנשים, כולל אותי, מחכים בקוצר רוח.

This American life

היא תוכנית רדיו - וכיום גם פודקאסט – בת 20 שנה של רשת הרדיו הציבורית WBEZ משיקגו. כל פרק, בסביבות שעה, מתרכז סביב נושא אחד, וכולל בדרך כלל בין סיפור אחד לשלושה בנושאים מגוונים. בדרך כלל מדובר בסיפורים יותר אישיים וקטנים, וגם כשיש עיסוק בנושאים גדולים יותר כמו פוליטיקה או חדשות, הזווית היא אישית. איירה גלאס, היוצר והמגיש, הוא מאנשי הרדיו הידועים ביותר בארה"ב (אפשר למצוא תחפושות שלו להלואין...). באתר שלהם אפשר להוריד את התוכנית האחרונה (יוצאת פעם בשבוע, בראשון בערב). תוכניות עבר אפשר לקנות תמורת 99 סנט.
 
והנה עוד צמד מוצלח:

Radiolab

מכסה בעיקר נושאים מדעיים, עם גיחות לתרבות, אמנות ופילוסופיה. גם כאן, נושא אחד לכל פרק. שני מגישים – ג'אד אבומרד (הצעיר) ורוברט קרולוויץ (המבוגר), והרבה אורחים, בעיקר מדענים אבל לא רק. אין שום חשיבות לסדר הפרקים (כולם זמינים ברשת), כמה מוצלחים במיוחד הם: 60 Words, על האופן בו עיצבו הדקות אחרי ההתקפה נגד מגדלי התאומים את המדיניות נגד טרור של אמריקה למשך שנים. the trust engieneers – פרק שאם יש לכם (למה בעצם?) חשבון פייסבוק, ישכנע אתכם לסגור אותו, ו Apocalyptical - פרק שהוקלט מול קהל (כדאי לראות את הוידאו, אבל זה כבר לא פודקאסט) ועוסק בסופים.

Invisibilia

סדרה עם נושא מאד מעניין, הכוחות הבלתי נראים שמעצבים את התרבות האנושית: מחשבות, אמונות, קטגוריות. שתי מגישות עם קולות דומים, לולו מילר ואליקס שפיגל. העונה הראשונה כללה רק שישה פרקים, עונה נוספת בדרך. פרק מומלץ: How to Become Batman.
 
מאוד אוהב פודקאסטים. אם לחבר מעט לנושא הפורום, יש כמה פודקאסטים מוצלחים באנגלית הנוגעים לכלכלה אישית.
כמובן צריך לברור את התוכן, כי לא הכל רלוונטי למאזין הישראלי. מבנה המס האמריקאי והפקדות ל-401k, למשל.
לרוב לפודקאסטים האלה יש גם אתר טקסטואלי/ערוץ יוטיוב ותכנים נוספים בתשלום.
בנוסף, הרבה פעמים מראיינים אנשים עם סיפורי חיים ייחודיים ונוגעים בנושאים אוניברסליים נוסף על הפן הכלכלי הטהור, כמו DIY ויצירת מקורות הכנסה אלטרנטיביים.

אז...
1. http://radicalpersonalfinance.com/
2. https://markandlaureng.com/podcasts/
3. http://moneyfortherestofus.net/
4. https://www.listenmoneymatters.com/show/

ועוד שניים בעברית:
האוניברסיטה המשודרת http://glz.co.il/1418-he/Galatz.aspx
קטעים בהיסטוריה http://historia.co.il/
 
אצלי ברשימה: סטנדאפיסטים והתוכנית של טל ברמן ואביעד קיסוס
 
יש כאן המלצות מעולות והמון דברים שלא הכרתי (בעיקר ישראלים) אז תודה לכולם, מצאתי כמה וכמה תוכניות חדשות לנסות.

הנה עוד כמה משלי:

Start up

אלכס בלומברג עבד ב This American Life וב Planet money, שתיהן של הרדיו הציבורי האמריקאי. הוא החליט להקים מיזם רדיו משלו, והעונה הראשונה של start up מספרת על התהליך כולו – פיצ'ים למשקיעים, מציאת שותף, קביעת שווי חברה (שעדיין לא קיימת), שחיקה מהעבודה והפשלות הראשונות. מאד מעניין, גם ברמת התהליך של הגשמת רעיון, וגם כיוון שבלומברג הוא לא בדיוק יזם אופייני – יש אצלו לאורך כל הדרך התלבטויות לגבי מה הדרך המתאימה, הקמת חברה שתיצור תוכן איכותי, או גדילה מטורפת מהסוג שהמשקיעים שלו מחפשים. בערך באמצע התהליך יצא serial, שכאמור הצליח מעל ומעבר לצפוי, ושינה לחלוטין את השוק ואת הפוטנציאל שלו.

כיום חברת הפודקאסטים שהוא הקים – Gimlet Media (יש פרק שלם על בחירת השם, שנעשתה בסוף בעזרת חברה מקצועית בתחום) מפיקה שלושה פודקאסטים: ל start up יש כבר עונה שניה, שעוסקת במיזם של הקמת חברת שידוכים אונליין (והיא הרבה פחות מוצלחת לטעמי). Reply all מתעסקת באינטרנט והיא מוצלחת למדי. פרקים מומלצים: Did Errol Morris’ Brother Invent Email? ו We Know What You Did. הפודקאסט השלישי שלהם נקרא Mystery Show וטרם התעמקתי בו.
 
זה כל מה שיש לכם להגיד? אין לי ברירה אלא להמשיך את הרשימה בעצמי.

The Bugle

הוא פודקאסט הסאטירה המשותף של ג'ון אוליבר הגאון ושל שותפו אנדי זלצמן (שניהם בריטים במקור, אוליבר חי היום בארה"ב). אם אתם אוהבים את Last Week Tonight הביוגל ישמח אתכם מאד, כי הוא פרוע וחסר עכבות אפילו יותר.

והנה כמה שדגמתי ולא חיבבתי, אבל מאד יתכן שיעניינו אחרים:

Stuff You Should Know

מודה שאני לא מבינה על מה הרעש והמהומה, אבל לשני החברה האלה יש כבר יותר מ 700 פרקים, אז כנראה שאני מפספסת משהו. ג'וש וצ'אק, שני אמריקאים עם האינטונציה הכי מעצבנת בעולם, מנתחים בכל פרק (בין 20 דקות לשעה) נושא אחר. בעיני הם לא מספרים שום דבר שחמש דקות מול ויקי ו3-2 כתבות עומק לא יספרו לכם, אבל כאמור, מליוני הורדות ב iTune (יש להם גם ערוץ יוטיוב ואפילו סדרת טלוויזיה) מוכיחות שאני בדעת מיעוט.

Ted Radio Hour

הוא בדיוק מה שאתם חושבים: לוקחים נושא, ומקבצים כמה הרצאות או חלקי הרצאות מבין אלפי הטדים שמסתובבים בעולם ומתרבים כמו שפנים. מדי פעם העורך החביב (שלמרות שמו הכה ישראלי - גיא רז – הוא כנראה אמריקאי למהדרין) גם מראיין מישהו מהדוברים. מאד שטחי, מאד מלודרמטי, אבל מאד מספק, בדיוק כמו טד.

WTF

עם הקומיקאי מארק מארון. לא מצחיק אותי, אבל מצחיק המון אנשים אחרים. כולל אובמה, שקפץ לא מזמן לראיון די מעניין במוסך של מארון (משם הוא משדר).
 
האמת שאני מפיק פודקסט. לא אפרסם פה לינק אבל מי שמעוניין יכול לשלוח ה"פ ואתן לכם אותו. פודקסט של אוהדי קבוצת הכדורגל שלי :)
 
Tim Ferriss podcast
מאוד אוהב את הבלוג והפודקסטים שלו, הוא מראיין אנשים מתחומים שונים בחיים.
Each episode, I deconstruct world-class performers from eclectic areas (investing, sports, business, art, etc.) to extract the tactics, tools, and routines you can use. This includes favorite books, morning routines, exercise habits, time-management tricks, and much more.
 
אני אוסיף לרשימה:

רדיו הקצה (כמו התכנית של פעם בגלגל"צ).
לחובבי המוזיקה, יש המון שדרנים, המון ז'אנרים, מוזיקה מיוחדת, מחתרתית, מוזיקה מהערב, והמון הסברים מעניינים של השדרנים.
http://kzradio.net/
התניות האהובותי עלי - של נועה ארגוב ו alt+tlv, התכנית של קוואמי, של קוטנר, של יונדר (ירדן אלבוכר) ואור בזויות. יש גם המון ספיישלים מעניינים.
 
יפה שיש פה קהילה כזו לשומעי פודקאסטים, לי אישית הם גרמו לי להעביר בצורה הנעימה ביותר את הפקקים היומיומיים.
אלה המומלצים שלי:

גיקונומי- פודקאסט שבועי שבכל שבוע מארחים אורח מתחום פוליטי תרבותי או כלכלי בארץ, שיחות מאוד מעניינות.
ערך מוסף- פודקאסט כלכלי עם שני עובדים של משרד האוצר, מדברים בכל פרק על סוגייה אקטואלית בכלכלה בארץ, לצערי אין הרבה פרקים אבל כל אחד מומלץ.
הפודיום- פודקאסט ספורט למי שבעניין.
גיימפוד- פודקאסט משחקי מחשב וקונסולות, לדעתי הכי מקצועי מבין כל אלה שקיימים.
גיקאאוט- פודקאסט של שלושה יוצאי טכניון בעיקר על סדרות וסרטים.

אני שומע אותם דרך הטלפון עם האפליקציה CASTBOX שמכילה מאות פודקאסטים, מאוד מומלצת למי שמתכוון להאזין ברכב.
 
  • אהבתי
Reactions: Tal
אשמח לדעת מה היא האפליקציה המומלצת לשמיעה של פודקאסט עבור אנדרואיד.
תודה
 
אני משתמש ב Beyondpod
גם אני תוכנה ממש טובה.

אני אמליץ על עוד פודקסטים של דן קרלין:
hardcore history - Hardcore History is Carlin's forum for exploring topics throughout world history. The focus of each episode varies widely from show to show but they are generally centered on specific historical events and are discussed in a "theater of the mind" style. New episodes are released approximately every two to five months.
אני ממש אוהב את הצורה שבה הוא מספר את הדברים, הוא מביא המון ציטוטים של אנשים מהשטח וגורם לך להרגיש כאילו אתה שם ולא מישהו שמשקיף מההווה.

common seance - Common Sense is similar in scope to several Carlin-hosted radio programs that aired between 1994 and 2004.[3] The shows highlight his independent political views, his sense of humor, and unique communication style. He has described his political philosophy as "Neoprudentist," taking a skeptical approach to evaluation of the current political trends and forces. He fosters discussion by developing and presenting self-deprecating ("Martian") thought experiments on solutions to current problems. The podcasts are said to be broadcast "almost live from the end of runway two here at the Emerald International Airport."
הוא מדבר בעיקר על פוליקטיה אמריקאית, למרות שיש לא מעט פרקים שהם בינלאומיים.
 

נושאים דומים

Back
למעלה