• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

סיבוס

• פותח הנושא פותח הנושא עידו ג
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

עידו ג

משתמש בכיר
דירוג
2,887
לאחרונה התחלתי עבודה חדשה ובה יש סיבוס.
כמה שאלות:
1) במידה ולא השתמשתי בכל הכסף בחודש מסויים, בתחילת החודש הבא הסכום יחזור לסכום החודשי ההתחלתי? או שיהיה הסכום הנוכחי שיש לי + הסכום החודשי ההתחלתי?
בשורה התחתונה האם אני מבזבז כסף במידה ולא השתמשתי בכל הסיבוס בחודש מסוים?

2) הבנתי שניתן להמיר כסף בסיבוס לשוברי BUYME. לא רואה באפליקציה אפשרות כזאת. מה אני מפספס? מישהו התנסה בהמרה?

1. אין צבירה בסיבוס. תשתמש בכל מה שנותנים לך, כי אתה משלם מס על ההטבה הזו.
2. לא יודע, לא ניסיתי

הבנתי שניתן להמיר כסף בסיבוס לשוברי BUYME. לא רואה באפליקציה אפשרות כזאת. מה אני מפספס? מישהו התנסה בהמרה?
אם זה אפשרי אז ברכישת השובר, תראה אופציה לשלם עם סיבוס בנוסף לאשראי

אם זה אפשרי אז ברכישת השובר, תראה אופציה לשלם עם סיבוס בנוסף לאשראי
היכן רוכשים שובר? זו השאלה למעשה.
אני רואה "פירוט עסקאות", "השוברים שלי" (ריק), "הכרטיסים שלי", "אמצעי תשלום", "הזמנה עם חברים", "הגדרות" וכד'.
לא רואה אפשרות בכלל לרכוש שובר.

היכן רוכשים שובר? זו השאלה למעשה.

אתה מקבל X ש"ח לסיבוס. אתה משלם עליהם מס. בגדול זה כמו חלק מהשכר שלך, רק פחות נוח וסביר מהחלק שאתה מקבל בשקלים.

הדרך הכי אופטימלית (לדעתי), היא להשתמש בסיבוס לצרכים, ולא רצונות. אם אתה רוצה לקנות משהו לעצמך תשתמש בכסף, זה בדר"כ יותר זול ויש יותר היצע מאשר לחפש מקום עם BuyMe.

מקומות שמקבלים סיבוס ועונים על ההגדרה שלי של צרכים:
- החישוק (אפשר להטעין לשם)
- שופרסל (אפשר לשלם ישר או לקנות שוברים שמחזיקים לכמה חודשים)
- ויקטורי (כנ"ל)
- וולט (פחות אופטימלי אבל עדיין סביר אם משתמשים פעם ב..)

- בכללי buyMe זה סיוט ממליץ להימנע ממנו. העסקים עושים לי את המוות תמיד שאני מנסה להשתמש בו.

אתה מקבל X ש"ח לסיבוס. אתה משלם עליהם מס. בגדול זה כמו חלק מהשכר שלך, רק פחות נוח וסביר מהחלק שאתה מקבל בשקלים.

הדרך הכי אופטימלית (לדעתי), היא להשתמש בסיבוס לצרכים, ולא רצונות. אם אתה רוצה לקנות משהו לעצמך תשתמש בכסף, זה בדר"כ יותר זול ויש יותר היצע מאשר לחפש מקום עם BuyMe.

מקומות שמקבלים סיבוס ועונים על ההגדרה שלי של צרכים:
- החישוק (אפשר להטעין לשם)
- שופרסל (אפשר לשלם ישר או לקנות שוברים שמחזיקים לכמה חודשים)
- ויקטורי (כנ"ל)
- וולט (פחות אופטימלי אבל עדיין סביר אם משתמשים פעם ב..)

- בכללי buyMe זה סיוט ממליץ להימנע ממנו. העסקים עושים לי את המוות תמיד שאני מנסה להשתמש בו.
תודה, זה בדיוק התכנון.
מפתיע לגבי BUYME. טוב לדעת!
ידוע לכם במקרה אם שוברי "שופרסל" מכובדים אצל יוניברס? להבנתי הם רשת של שופרסל.

מוסיף גם את האפשרות לשלם בgood pharm שזו גם אופציה לא רעה

אנחנו מנצלים את הסיבוס לתקציב אוכל בחוץ (וולט ומסעדות) ואת היתרה מעבירים לביי מי כרגע כי אנחנו לפני מעבר דירה רוצים לנצל שוברים על דברים לבית. לאחר המעבר, נאכל פחות בחוץ (כי כבר אנחנו יודעים שיהיו פחות אופציות) וכנראה רוב הצריכה של הסיבוס תהיה בסופר (עם ויקטורי הכי קל, זה סליקה של הכרטיס. בלי להסתבך עם שוברים למיניהם וכו')
אגב, אני אף פעם לא חוויתי בעיות עם שימוש בביי מי, בשום מקום

תודה, זה בדיוק התכנון.
מפתיע לגבי BUYME. טוב לדעת!
ידוע לכם במקרה אם שוברי "שופרסל" מכובדים אצל יוניברס? להבנתי הם רשת של שופרסל.
כן.

אגב, אני אף פעם לא חוויתי בעיות עם שימוש בביי מי, בשום מקום
הבעיה היא לא בשימוש עצמו.
אתה רוצה לקנות משהו, נגיד מוצר חשמלי. עכשיו אתה צריך להתחיל לבדוק באיזה מקומות שמקבלים buyMe אתה יכול. אתה מתקשר אליהם, אומרים לך שזה רק באתר המוצר הזה ואפשר buyMe רק בסניף. בסוף אתה מצליח אחרי מלא עבודה ומשלם יותר ממה שיכלת לקנות במזומן בKSP או דומיו.
זה סתם עול לנסות לשלם עם זה..
זה החוויה שלי, אחרי הוצאה של אלפי שקלים בbuyMe.

תשלום המס אצלי לפחות - הוא רק במקרה שצרכתי מהסיבוס באותו חודש. לא צרכתי - לא חויבתי.

הבעיה היא לא בשימוש עצמו.
אתה רוצה לקנות משהו, נגיד מוצר חשמלי. עכשיו אתה צריך להתחיל לבדוק באיזה מקומות שמקבלים buyMe אתה יכול. אתה מתקשר אליהם, אומרים לך שזה רק באתר המוצר הזה ואפשר buyMe רק בסניף. בסוף אתה מצליח אחרי מלא עבודה ומשלם יותר ממה שיכלת לקנות במזומן בKSP או דומיו.
זה סתם עול לנסות לשלם עם זה..
זה החוויה שלי, אחרי הוצאה של אלפי שקלים בbuyMe.

בגדול אני מבינה מה אתה אומר וזו בעיה כללית בשימוש בתווים. אבל דווקא בביי מי מאוד ברור איפה אפשר לשלם באונליין או רק בחנות. ואפשר לשלם בהרבה מקומות יחסית באונליין.
אני מניחה שאם רוצים איזו קערה ספציפית מחנות ספציפית וככה וככה אז זה יותר קשה לנצל אותו, אבל אני פחות קונה ככה... אם אני צריכה מיקרו לא אכפת לי במיוחד איזה מיקרו ספציפי של חברה ספציפית אז חופש הקנייה שלי יותר גדול.

כמה שאלות
אני בטוח שיש עוד שאלות שאתה לא יודע עדיין לשאול על השוברים/צבירות/וכו + המדיניות שונה בין מעסיק למעסיק.
ממליץ שתשאל את חברי הצוות (לא המנהלים) איך לאפטם את ההטבה, מאוד מקובל

מנסיון אומר לך שאין מצב. מעסיק לא יכול לחייב במס על הטבה שלא קיבלת.
@Homer אני אוכל את הכובע?

זה לא תחת הטבה שקיבלת אבל לא ניצלת?
אם המעסיק מטעין לי 1000 שקל בחודש לסיבוס אני לא חושבת שזה באחריותו לבדוק כמה ניצלתי או לא ניצלתי. במיוחד אם בחוזה שלי מצויין שאני מקבלת 1000 שקל בסיבוס בחודש.

אם המעסיק מטעין לי 1000 שקל בחודש לסיבוס אני לא חושבת שזה באחריותו לבדוק כמה ניצלתי או לא ניצלתי. במיוחד אם בחוזה שלי מצויין שאני מקבלת 1000 שקל בסיבוס בחודש.
אני לא מכיר את המושג "בטבב שקיבלת אבל לא ניצלת".
או שקיבלתי הטבה שניתן לכמת בכסף ואני משלם על זה מס, או שלא קיבלתי ואני לא משלם מס. החוק די ברור.

לא הייתי דואג למעסיקים שמספקים סיבוס, יש להם מחלקות שכר שיודעות את העבודה.

ומה קורה לכסף שלא מנוצל?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ומה קורה לכסף שלא מנוצל?
אפשר להתחכם ולטעון שגם ביימי (או שוברים אחרים) שפג תוקפם לאחר זמן מסוים לא חייבים במס אלא כתלות בניצול שלהם. לגבי סיבוס ספציפית - מעולם לא שמעתי על חיוב במס על חלק שלא נוצל.

נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה