Body Solid
משתמש בכיר
- דירוג
- 1,843
זה מה שכתבתי:הדבר המרכזי שהם מלמדים זה שיש המון לא מאובחנים מחוץ לסין.
לא כל מי שנדבק נבדק ומאומת.
זה מה שכתבתי:הדבר המרכזי שהם מלמדים זה שיש המון לא מאובחנים מחוץ לסין.
לא כל מי שנדבק נבדק ומאומת.
בדרום סין והונג קונג חם יותר מבישראל והיו שם לא מעט מקרי מוות. היה גם מקרה מוות בפיליפינים. אין שום סיבה הגיונית שהחום ישפיע. המוח האנושי נוטה להסיק תבניות ממידע חלקי, ובהרבה מקרים אלה סתם צירופי מקרים. כאן גם זה לא, כי זה פשוט לא נכון.וויטנאם, תאילנד, מלזיה, הודו, סינגפור (בטח שכחתי עוד)
בכולם כולם (או הרוב) החלימו ואף אחד לא מת
זה גם מה שאני כתבתי בפוסט שענית אליו.זה מה שכתבתי:
מה שאמרתי זה שאין הרבה משמעות בשלב הזה לאחוזים. לסיכום שנינו אומרים אותו דברזה גם מה שאני כתבתי בפוסט שענית אליו.
אם תעשה את הממוצע בין ה-DNA של האיטלקים וה-DNA של האיראנים, תקבל בקירוב את ה-DNA של הישראלים. התוצאות פה יהיו דומות. מה שמשפיע יותר הוא ה-RNA של הנגיף. יש דיווחים לא רשמיים שהנגיף נהיה יותר קטלני באיראן. אני לא יודע אם זה נכון, אבל זה אפשרי. אם זה מה שבאמת קורה, מצבינו יהיה רע מאוד.
בדרום סין והונג קונג חם יותר מבישראל והיו שם לא מעט מקרי מוות. היה גם מקרה מוות בפיליפינים. אין שום סיבה הגיונית שהחום ישפיע. המוח האנושי נוטה להסיק תבניות ממידע חלקי, ובהרבה מקרים אלה סתם צירופי מקרים. כאן גם זה לא, כי זה פשוט לא נכון.
הנגיף הזה מתפשט מאוד יפה בסינגפור, והרבה יותר חם שם מישראל. החום של ישראל לא יעזור. גם הקיץ של ישראל לא יעזור. אני מעריך שרק אחרי שכולם ידבקו פעם אחת או יקבלו חיסון, הנגיף יהפוך לעונתי עם שיא בחורף או באביב.זה לא בהכרח נכון.
הטמפרטורה יכולה להשפיע בכמה אופנים על מסוכנות ויכולת ההדבקה של הנגיף.
טמפרטורה גבוהה יכולה להשפיע על:
- זמן השרידות של הנגיף על משטחים וכנגזרת מכך על הסכנה בהידבקות.
- התנהגות אנשים שמעודדת הדבקה כדוגמת שהות בחדרים סגורים.
- מנגנונים פיזיולוגיים בגוף בכלל ובמערכת הנשימה שיכולים למנוע הדבקה או להקטין את מסוכנות הנגיף
זה לא בהכרח נכון.
הטמפרטורה יכולה להשפיע בכמה אופנים על מסוכנות ויכולת ההדבקה של הנגיף.
טמפרטורה גבוהה יכולה להשפיע על:
- זמן השרידות של הנגיף על משטחים וכנגזרת מכך על הסכנה בהידבקות.
- התנהגות אנשים שמעודדת הדבקה כדוגמת שהות בחדרים סגורים.
- מנגנונים פיזיולוגיים בגוף בכלל ובמערכת הנשימה שיכולים למנוע הדבקה או להקטין את מסוכנות הנגיף
אני לא חושב שהקיץ כזה ישנה. למיטב הבנתי, מה שקורה עם נגיפים עונתיים הוא שההידבקות באה בגלים כי כמעט לכולם יש נגדם חסינות מסוימת מהדבקות קודמות. החסינות יורדת עם הזמן גם כי מערכת החיסון שוכחת עם הזמן וגם כי הנגיפים עוברים מוטציות, שהופכות אותם לקשים יותר לזיהוי. כאשר יש באוכלוסיה מספיק אנשים שחשופים להידבקות, הנגיף מתפרץ. לכן מספיק שהנגיף יהיה אפילו טיפה יותר מדבק בחורף כדי שכמעט כל ההתפרצויות שלו יהיו בחורף. בנגיף חדש, שאין נגדו חסינות, האפקט הזה לא קיים.לא אמרו שבקיץ הנגיף כמעט יעלם או לפחות יצטמצם בגלל שהוא לא ישרוד כ"כ בחום?
תמיד הבנתי שזה כמו סוג של שפעת, בקור יותר אנשים חולים בשפעת מאשר בקיץ.
חלק ניכר מההתפשטות בסינגפור ובהונג קונג מקורה בקשרים עם מדינות בהן המחלה נפוצה ובמיוחד עם סין.הנגיף הזה מתפשט מאוד יפה בסינגפור, והרבה יותר חם שם מישראל. החום של ישראל לא יעזור. גם הקיץ של ישראל לא יעזור. אני מעריך שרק אחרי שכולם ידבקו פעם אחת או יקבלו חיסון, הנגיף יהפוך לעונתי עם שיא בחורף או באביב.
בכל מקרה, איני טוען שזה המצב, רק הצעתי הסברים אפשריים מדוע למזג אוויר חם יכולה להיות השפעה ממתנת על הנגיף.
ההודעה המקורית:https://m.ynet.co.il/Articles/56859640
חדשות טובות: הצלחה ראשונית לתרופה נגד קורונה
חברת התרופות Gilead מדווחת כי עברו בהצלחה עד כה הניסויים הראשוניים של התרופה שפיתחו נגד נגיף הקורונה. בקרוב יחלו ניסויים נרחבים במאות חולים במצב בינוני וקשה
דעתכם?
⌄
⌄
⌄
כנראה שבקרוב ייגמרו המבצעיםדעתכם?
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
| ש | נגיף בעולם, מיתון בישראל | שוק ההון | 14 | |
|
|
עקב נגיף הקורונה: איזה מניות\מדדים ירדו ? | שוק ההון | 11 |