• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נגיף ה-coronavirus

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
בשאר העולם היה מספר רב יחסית של מוות מהנגיף (כעשרה ביום) ומספר רב מאוד של נדבקים חדשים ובכל העולם יש כרגע פחות מ-3000 חולים מאומתים.
לעומת זאת בשאר סין (מחוץ לחוביי) יש מעל 12000 חולים מאומתים (לפי המספרים שלהם) וכמעט אין תמותה מהנגיף או התווספות של חולים.

אני יכולה להבין שבעולם מתחילים פשוט לגלות את המקרים (שכבר היו רק שלא התייחסו אליהם כשייכים לנגיף). מה שלא ברור לי זה העדר כמעט מוחלט של התפשטות הנגיף בכל שאר סין הגדולה. הרי הם לא בסגר מוחלט בשאר המקומות בסין מחוץ לחוביי (או שאולי הם כן?...). איך זה לא ממשיך להשתולל שם?

מספירה שלי עד היום בכל העולם יש 50 מתים (נכון לעכשיו ) לא בדיוק עשרה ביום (או שתלוי מאיפה סופרים)
בסין לא כולל חובי יש (לפי הספירה שלי מקווה שלא התבלבלתי 100 מתים נכון לעכשיו)
ביחס לממוצע העולמי יש שם פחות מתים ביחס לחולים זה נכון אבל לא בהגזמה פסיכית..

יכול להיות מצב שבמחוז הספיציפי שבו הכל התחיל רוב החולים כבר הגיעו למצב מאוד קשה עד שהבינו בכלל מה קורה וזה מה שגרם למוות הרב..
יכול גם להיות שחולים שנמצאו במחוזות אחרים הביאו אותם לחובי ושם הם נפטרו.. גם אפשרי...

מספירה שלי עד היום בכל העולם יש 50 מתים (נכון לעכשיו ) לא בדיוק עשרה ביום (או שתלוי מאיפה סופרים)
בסין לא כולל חובי יש (לפי הספירה שלי מקווה שלא התבלבלתי 100 מתים נכון לעכשיו)
ביחס לממוצע העולמי יש שם פחות מתים ביחס לחולים זה נכון אבל לא בהגזמה פסיכית..

יכול להיות מצב שבמחוז הספיציפי שבו הכל התחיל רוב החולים כבר הגיעו למצב מאוד קשה עד שהבינו בכלל מה קורה וזה מה שגרם למוות הרב..
יכול גם להיות שחולים שנמצאו במחוזות אחרים הביאו אותם לחובי ושם הם נפטרו.. גם אפשרי...

כעשרים ביום (בעולם) ביומיים האחרונים...

בעולם אתה בפאזה אחורה יחסית לסין. מכאן גם הגידול האקספוננציאלי מבחינת חולים ומתים (כמו שהיה בתחילת ההתפרצות בסין). זה מובן ואני לא מתייחסת לזה.

פשוט לפי המספרים בסין (לא חוביי) אפשר לכאורה להיות מאוד מאוד (מאוד!) אופטימיים. ואני ממש לא בטוחה שזה נכון.

ג.נ. אני מאוד אשמח להתבדות ושיוכח שהמספרים של סין (ללא חוביי) נכונים ומדוייקים והם לא נובעים מבעיה כזו או אחרת (כמו חוסר בערכות בדיקה, חוסר רצון לבדוק מקרים חשודים, חוסר שקיפות וכו׳).

אז אם היא לא שמעה על אף חולה
לשמוע על חולים היא שמעה אבל היא לא מכירה אישית אף חולה.
לגבי השאלה ״על כמה חולים היא שמעה דרך המכרים שלה״ אין לי תשובה.

רוב סין לא הייתה בסגר מוחלט אלא ״רק״ 60 מליון איש
יש באמירה הזו כמה נתונים חסרים: 1. לאיזה יום ושעה את מתייחסת? 2. האם סגר חלקי הוא חסר תועלת? 3. האם אנשים יכולים לבחור להיות בסגר בעצמם גם כשהממשלה לא דורשת?

במקביל כבר היו דיווחים מ*כל* סין על חולים
ברובם אנשים שהיו בווהאן, ובשלב מוקדם יחסית אותם אנשים נכנסו לבידוד. גם התגובה של הממשלה הייתה יותר כוחנית כשמצאו אזור שבו אולי יש חולים (ריתכו דלתות של בניינים, בנו חומות וגדרות, וכו׳).

לא הצלחתי להבין איך זה לא מתפשט באזורים שלא נמצאים בסגר.
סין עצומה.
לכן לפעמים נדמה ש-50 מקרים במחוז X זה המון אבל אם במחוז הזה יש 100,000,000 אנשים וכל ה-50 החולים הם בעיר שיש בה פחות מחצי מיליון אנשים אז לא צריך לשתק 100,000,000 אנשים, מספיק לשתק חצי מיליון.
יחסית לישראל (ובטח שיחסית לאירופה) הסינים בשליטה די טובה על מי שנמצא בסין (מבחינת מעקב מיקום, מבחינת הגבלת פעילות).
אני לא אומר שאין סיכוי שיש יותר מקרים ממה שמדווח (זה כמעט בטוח נכון, גם אם הסינים לא ממש משקרים) אבל אני יכול להבין איך אין בכל המחוזות שכפול של מה שקרה בווהאן.

נכון.
אבל רק בסין...
נכון, אבל עדיין מספרית זה המשקל הגדול שיש לנו לעשות ממוצע.
בכל העולם מחוץ לסין יש 3000 הדבקות. עדיין אי אפשר לאמוד את הנזק באחוזים ולקחת מזה דוגמא.
לדעתי עוד שבועיים שלוש כשתקופת הדגירה בעולם תתפרץ, רק אז נוכל לקבל קנה מידה של המחלה בכל העולם.

לדעתי עוד שבועיים שלוש כשתקופת הדגירה בעולם תתפרץ, רק אז נוכל לקבל קנה מידה של המחלה בכל העולם.
הבעיה הכי גדולה שעוד שבועיים שלוש נגלה כמה חולים היו עכשיו בעוד רק כחודש וחצי נגלה כמה חולים יהיו בעוד שבועיים שלוש, והבעיה שאם המספר שנקבל יהיה שוק מוחלט לא יהיה לאף אחד את התשתית לטפל בזה וזה הדאגה לדעתי הכי גדולה במצב הזה.

הבעיה הכי גדולה שעוד שבועיים שלוש נגלה כמה חולים היו עכשיו בעוד רק כחודש וחצי נגלה כמה חולים יהיו בעוד שבועיים שלוש, והבעיה שאם המספר שנקבל יהיה שוק מוחלט לא יהיה לאף אחד את התשתית לטפל בזה וזה הדאגה לדעתי הכי גדולה במצב הזה.
נכון לגמרי.
תקופת הדגירה זה מצב בעייתי מאוד בקורונה.
כי כשאתה מגלה את המקרה הראשון...הוא הסתובב כבר שבועיים והדביק בנתיים אנשים.
בדיוק כמו שקרה לנו עם הצלבנים.
לך תדע כמה אנשים מסתובבים ומפיצים את הוירוס ברגעים אלה, שנגלה אותם רק עוד שבועיים לפחות
לדעתי הפתרון הוא הסגר של אנשים מעל גיל 60. במקומות המועדים.
הם הסכנה האמיתית להפגע מהנגיף ולמות.

וגם זה בספק כי תועד מקרה של אדם שעבר בידוד של שבועיים ואז לאחר שבועיים רק הראה סימנים, ואין מספיק מידע להבין אם הוא נדבק אחרי הבידוד או שהתקופת דגירה היא כמעט חודש!
גם בארץ ראיתי שהזיהרו מזה ואמרו שאולי רעיון טוב להגדיל את תקופת הבידוד, אבל בספק שמישהו שם בארגון הבריאות יגיב לזה בזמן המתאים(שלפי החישוב שלי הזמן המתאים להגיב להאריך את התקופת בידוד היה לפני 4 5 ימים and counting..)

מחוץ לסין יש 54 הרוגים ו-105 במצב קשה/קריטי.
הלוואי שהייתי יכול לראות את התפלגות הגילאים שלהם :O

שמתי לב שבמדינות חמות אף אחד לא מת עד עכשיו. והמון הבריאו.
מה דעתכם?

ורק כי המציאות תמיד הזויה יותר ממה שאפשר להמציא, משרשור הטוויטר המשעשע הזה, על התפשטות הוירוס בקוריאה:

Settle in, kids, and I'll tell you the tale of why Coronavirus is spreading so quickly in Korea. It involves the second coming of Christ. Or so the cult in question says. This is gonna get weird.

גם התגובה של הממשלה הייתה יותר כוחנית כשמצאו אזור שבו אולי יש חולים (ריתכו דלתות של בניינים, בנו חומות וגדרות, וכו׳).

עם אנשים בפנים????o_o
וואו

סין עצומה.
לכן לפעמים נדמה ש-50 מקרים במחוז X זה המון אבל אם במחוז הזה יש 100,000,000 אנשים וכל ה-50 החולים הם בעיר שיש בה פחות מחצי מיליון אנשים אז לא צריך לשתק 100,000,000 אנשים, מספיק לשתק חצי מיליון.
יחסית לישראל (ובטח שיחסית לאירופה) הסינים בשליטה די טובה על מי שנמצא בסין (מבחינת מעקב מיקום, מבחינת הגבלת פעילות).
אני לא אומר שאין סיכוי שיש יותר מקרים ממה שמדווח (זה כמעט בטוח נכון, גם אם הסינים לא ממש משקרים) אבל אני יכול להבין איך אין בכל המחוזות שכפול של מה שקרה בווהאן.

מצד שני, דווקא בגלל הגודל העצום שלה זה נראה לי עוד יותר לא הגיוני...
תראה את איטליה, דרום קוריאה ואיראן. אנחנו שומעים על הידבקויות שהגיעו מאיראן לבחריין, כווית, קנדה, אפגניסטאן, עומאן, עירק, לבנון (ואולי פיספסתי עוד מדינה) ומאיטליה לכל אירופה וארצות הברית. מדרום קוריאה גם זה התפשט בעולם (כולל אולי לישראל...).
ואנחנו מדברים כאן על מעבר בין מדינות, כך שיש אפשרות עקיבה באמצעות ביקורת גבולות.
עד כמה הגיוני בעינייך שאף אחד מה- 100,000,000 לא נדבק מאותם 50 איש (אם אני אשתמש בדוגמא שלך) שהיו בשכונה מסויימת. ואני מזכירה שלפני שסין התחילה בסגר היה לנגיף הזה חודש להסתובב באין מפריע בכל סין!

אז ההסבר היחיד שאני יכולה לקבל זה שבאמת כנראה לסינים יש שליטה טובה מאוד (מאוד!) על העם שלהם... עדיין...
(אגב, אני ממש לא מדברת על שכפול של מה שקרה בווהאן, פשוט לא ציפיתי למספר חד ספרתי ששואף לאפס)
לא יודעת, זה מוזר לי:roll:

זה כמו שדי ברור שבאיראן לא ייתכן שיש 19 מתים ורק 139 חולים... גם לך זה די ברור, לא?
אז גם כאן... זה ״מריח״ לא הגיוני.

זה כמו שדי ברור שבאיראן לא ייתכן שיש 19 מתים ורק 139 חולים... גם לך זה די ברור, לא?
אז גם כאן... זה ״מריח״ לא הגיוני.
אני חושב שאחת משתיים:

הסברה שאני יותר מאמין בה היא שהשד לא כל כך נורא והכל זה היסטריה של התקשורת והשלטונות בכל מני מדינות שמתדלקות אלה את אלה.

או, מה שפחות נראה לי כי אני לא מאמין בקונספירציות, אבל ייתכן שיש משהו שלא מספרים לנו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
פשוט לא ציפיתי למספר חד ספרתי ששואף לאפס
המספרים הקטנים זה מהימים האחרונים.
תחזרי כמה שבועות אחורה (כשסין התחילה לעשות חסימות תנועה משמעותיות) ותראי שמספר ההדבקות היומי (גם מחוץ להוביי) היה גבוה יותר משמעותית.
איך כל כל ״מעט״ מתו מחוץ להוביי?
סברה אחת היא שסין משקרת אותנו לדעת
סברה שנייה היא שכשהטיפול הרפואי הוא טוב הסיכוי למוות קטן יותר
סברה שלישית היא שילוב של השתיים.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה