חתול לילה
משתמש בכיר
- דירוג
- 23,705
בפורום הזה אתה אמור להכיר את הכוח של ריבית דריבית.על סמך מה אתה אומר את זה?
עד כה רק אחד מתוך מאה אלף מאוכלוסית העולם נשא. מה הסיכוי לפגוש מישהו כזה?
בפורום הזה אתה אמור להכיר את הכוח של ריבית דריבית.על סמך מה אתה אומר את זה?
עד כה רק אחד מתוך מאה אלף מאוכלוסית העולם נשא. מה הסיכוי לפגוש מישהו כזה?
א. מי שטס עכשיו לאחת המדינות הנגועות, עלול לפגוש רק מישהו שחולה בזמן שהותו, לא מישהו שיהיה חולה אחרי הביקור.בפורום הזה אתה אמור להכיר את הכוח של ריבית דריבית.
תראה פהא. מי שטס עכשיו לאחת המדינות הנגועות, עלול לפגוש רק מישהו שחולה בזמן שהותו, לא מישהו שיהיה חולה אחרי הביקור.
ב. רוב הנשאים מבודדים ולכן לא פוגשים בהם.
ג. על סמך מה אתה חושב שמודל הריבית דריבית רלבנטי להדבקה בוירוס הזה, בין השאר בהינתן הפעולות למניעת הדבקה?
בשלב זה זה כנראה כמעט כל המדינות בעולם, חוץ מכל מני מדינות קטנות ונידחות.א. מי שטס עכשיו לאחת המדינות הנגועות
היית רוצה. אין לי ספק שעשרות אלפי נשאים מסתובבים חופשי מחוץ לסין.ב. רוב הנשאים מבודדים ולכן לא פוגשים בהם.
תלוי כמה מושכים כל יוםבפורום הזה אתה אמור להכיר את הכוח של ריבית דריבית.
מישהו יכול להסביר לי את המספרים?
איך זה הגיוני שאף אחד מאלפי החולים שיש בסין מחוץ לחוביי לא מת?
ואיך זה הגיוני שהתווספו רק חמישה חולים בסין מחוץ לחוביי מתוך עשרות או מאות אלפי האנשים שהיו קרובים לאותם אלפי חולים?
לא מצליחה להבין איך אפשר להאמין למספרים שיוצאים משם
February 25:
406 new cases (of which 401 in Hubei) and 52 new deaths (all in Hubei) occurred in China on Feb. 25, as reported by the National Health Commission (NHC) ofעריכה - המשפט יצא מחורבש בגלל היישור לימין. כתוב שיש-406 מקרים חדשים כש- 401 מתוכם בחוביי...
China and Hubei.
אין לי בעיה שיש הרבה יותר מתים וחולים בחוביי. זה לחלוטין הגיוני.באמת יש הרבה יותר מתים בחובי מאשר בשאר המקומות בסין
אולי זה כי לקח זמן עד שהתחילו לטפל ואז מצב של הרבה חולים ספציפי באיזור הזה הפך לגרוע לפני שהספיקו לטפל בעניין ואולי כשהוא כבר התחיל להתפשט במקומות אחרים השלטון כבר היה יותר ערוך ומוכן לטפל באחרים..
אבל באמת מוזר
אין לי בעיה שיש הרבה יותר מתים וחולים בחוביי. זה לחלוטין הגיוני.
יש לי בעיה עם *אפס* מתים ו- 5 חולים נוספים בכל שאר סין הגדולה על מיליארד תושביה (כשידוע שיש שם עשרות אלפי חולים לפי הודעתם).
@KickR יש לך ידע/דעה אם אפשר להאמין למספרים שלהם?...
מאיפה הבאת את זה?אין לי בעיה שיש הרבה יותר מתים וחולים בחוביי. זה לחלוטין הגיוני.
יש לי בעיה עם *אפס* מתים ו- 5 חולים נוספים בכל שאר סין הגדולה על מיליארד תושביה (כשידוע שיש שם עשרות אלפי חולים לפי הודעתם).
@KickR יש לך ידע/דעה אם אפשר להאמין למספרים שלהם?...
מאיפה הבאת את זה?
בנתונים שראיתי אתמול היה עשרות מתים מחוץ לחוביי....
א. אישית אני לא מאמין לנתונים הרשמיים בתוך סין@KickR יש לך ידע/דעה אם אפשר להאמין למספרים שלהם?...
גם בכל העולם הגדול אין מספרים פסיכים (עם כל הצער לנדבקים וכו.. בימים האחרונים יש רק כמה מאות גילויים נוספים מסביב לעולם) כמה מאות זה לא מספר פסיכי.. וביחס לכלל אוכלוסיית העולם
לא שאני מאשש את המספרים מסין אבל תדמייני עולם שבו ברגע שמגלים שהייתה קבוצה של דרום קוריאנים בישראל שאולי היה לה את הוירוס, כל ישראל הייתה נכנסת להסגר של שבועיים+, ותדמייני גם שהישראלים היו צייתנים כמו סינים (שזה לא 100% אבל הרבה יותר מאשר ישראלים).מה שלא ברור לי זה העדר כמעט מוחלט של התפשטות הנגיף בכל שאר סין הגדולה
א. אישית אני לא מאמין לנתונים הרשמיים בתוך סין
ב. צריך לזכור איך נספרים מקרים (אם אני נשא אבל מרגיש טוב ולא נתפס בביקורת אז אני לא נספר. אם אני משתעל אבל נשאר בבית במקום לוודא מה מצבי אני לא נספר)
ג. צריך לזכור שבעקבות הצעדים החריפים של ממשלת סין, כמעט מההתחלה מספר החולים מחוץ להוביי היה קטן ובזמן הזה רוב התושבים נכנסו לבידוד של יותר משבועיים (בכל עיר שדווחו בה מקרים בערך)
ד. גם כיום בכל עיר שמדווח בה חולה חדש מכריחים את התושבים להיכנס לבידוד נוסף (וזאת בזמן שהרבה מהם בוחרים להישאר בבידוד בלאו הכי)
ה. מקרי מוות הם הרבה יותר סבירים כשיש עומס משמעותי על מערכת הרפואה באזור, לכאורה מערכת הרפואה בהוביי הייתה גרועה מלכתחילה ובטח שלא הצליחה לעמוד בעומס ההדבקות שהיו ב״זכות״ שלב ההדבקה המאוד ״מוצלח״ בהתחלה
יכול להגיד (על אף שזה מדגם קטן יחסית במובנים הסיניים) שמבין כל מי שאני מכיר בסין ומבין כל מי שארוסתי מכירה אף אחד* לא נדבק ואף אחד לא מת
* היו שני מורים בבית הספר בו היא מלמדת ששבו מהוביי ואני לא זוכר אם הם נדבקו או רק היו בבידוד מוקדם יותר מהשאר.
לא שאני מאשש את המספרים מסין אבל תדמייני עולם שבו ברגע שמגלים שהייתה קבוצה של דרום קוריאנים בישראל שאולי היה לה את הוירוס, כל ישראל הייתה נכנסת להסגר של שבועיים+, ותדמייני גם שהישראלים היו צייתנים כמו סינים (שזה לא 100% אבל הרבה יותר מאשר ישראלים).
בעולם כזה כל מי שאולי נדבק מהקוריאנים היה מעביר את המחלה מקסימום למשפחה / שותפים לדירה.
בעולם שלנו אם הקוריאנים האלה הדביקו מישהו, סביר להניח שכל ישראל תהיה חולה תוך חודש.
והאיטלקים להבנתי (וגם ממה שחוויתי בעצמי) דומים לנו בחמימות שלהם (מה שמעלה סיכון להדבקה) ובחוסר האכפתיות ביחס לכללים.
⌄
⌄
⌄
משבוע שעבר, בשקט בשקט כמות הנרפאים בכל יום, גדול מכמות הנדבקים בכל יום.
כמעט ביחס של פי 2 ופי 3.
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
| ש | נגיף בעולם, מיתון בישראל | שוק ההון | 14 | |
|
|
עקב נגיף הקורונה: איזה מניות\מדדים ירדו ? | שוק ההון | 11 |