• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נגיף ה-coronavirus

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
זה תחום דיי חדשני במחקר לגבי סרטן, ואיידס.
IIRC , היו גם פרסומים על מחקרים כאלה לגבי SARS ו MERS.
אני זוכר פרסום על מחקר כזה שהתחילו לגבי הקורונה... צריך לחפש...

בכל מקרה, זה ניסיוני לגמרי, מבחינת בטיחות ויעילות...

@ביולוג ירושלמי אנא למדנו!

@Leo1 טוען שעד שהווירוס יגיע אלינו הוא יתמתן אבל אני בספק - קצב ההדבקה וההתפשטות הוא כזה שעד שהנשא נהיה חולה כרוני הוא כבר יצר שרשרת הדבקה של עשרות אם לא מאות אנשים. לווירוס שמתפשט לא אכפת אם הנשא המקורי מת או לא. זה משנה להבנתי (ואני לא מבין בזה) רק ב-steady state, אבל בשלב הזה של אש בשדה קוצים לא רואה סיבה למה שיהיה לחץ ברירה טבעי למתן את הווירוס.
זאת הייתה הערכה ראשונית שלי למצב, בהינתן מה שהיה ידוע לי ב-26.1, כשכתבתי זאת. בהינתן כל מה שלמדנו מאז, אני חושב שהתרחיש הסביר ביותר הוא מגפה עולמית קשה. אני עדיין חושב שיש סיכוי משמעותי שהנגיף יתמתן, ונחלה במחלה קלה. זה אבל נראה לי עכשיו תרחיש פחות סביר.

ראיתי עכשיו את בחדשות, על הבדיחה שנקראת בידוד בייתי.
זה בדיחה כן? אין מצב שזה אמיתי...

האדם "המבודד" יושב בבית. מי מאכילו אותו? בני בייתו. והם גם שוהים במחיצתו, והם כמובן יוצאים החוצה, לעבודה, או לפחות לסופר. בהנחה שהתאוריה, שהמחלה מדבקת לפני הופעת הסימפטומים, נכונה, אז, נראה לי שמצאו דרך מעולה להפיץ את המחלה...

זאת הייתה הערכה ראשונית שלי למצב, בהינתן מה שהיה ידוע לי ב-26.1, כשכתבתי זאת. בהינתן כל מה שלמדנו מאז, אני חושב שהתרחיש הסביר ביותר הוא מגפה עולמית קשה. אני עדיין חושב שיש סיכוי משמעותי שהנגיף יתמתן, ונחלה במחלה קלה. זה אבל נראה לי עכשיו תרחיש פחות סביר.
אני מסכים שללא שינוי יהיה מדובר במגפה עולמית קשה - אבל יש פוטנציאל לתפנית חדה בסיפור - הניסויים בבני אדם של הסינים מראים שיש פוטנציאל לטיפול וחיסון. אני בטוח שהם לא היחידים שעושים ניסויים בבני אדם. במקביל אינספור חברות מתחרות להיות הראשונות להוציא טיפול\חיסון. הקפיטליזם והקומוניזם פועלים יחדיו להציל את האנושות. זה בעיקר מרוץ נגד הזמן, ובגלל זה כל מאמץ שמעט את התפשטות הווירוס הוא חיובי.

יש 4 שאלות מרכזיות, שנראה לי שצריך לענות עליהן, כדי להעריך את גודל הסכנה:
1) האם מאמצי ההכלה יצליחו?
2) עד כמה הנגיף המקורי מסוכן? אחוז תמותה ללא טיפול\אחוז תמותה עם טיפול ברמות שונות\אחוז מקרים קשים ועוד.
3) האם הנגיף ישאר אלים באותה המידה, יהפוך לפחות אלים או יהפוך ליותר אלים?
4) פיתוח וזמינות תרופות וחיסונים.

1) הכלה - ההערכה הראשונית שלי הייתה שהתשובה היא כנראה לא. עכשיו אני חושב שזה די ברור שהתשובה היא לא. אפשר להרחיב על כך, אבל אשאיר זאת להזמנות אחרת.
4) חיסון ותרופות - לא חקרתי את הנושא מספיק כדי לתת הערכה. זה נושא גדול ומורכב מאוד, וספק אם מישהו כיום יודע תת תשובה טובה רק על סמך המידע שפורסם.
2) אני לא חושב שאפשר להעריך משהו מהמספרים הכללים בגלל רמת אי וודאות מאוד גבוהה. צריך למצוא סטים של נתונים בעלי אמינות טובה. סט אחד כזה הנתונים מסינגפור. הסינגפורים מאוד טובים באיתור וכנראה גם בטיפול בחולים ואפשר לדעתי לסמוך על הנתונים שלהם. כיום סינגפור מדווחת על 89 נדבקים, 5 מתוכם במצב קריטי. לא מזמן היו להם 8 חולים במצב קריטי מתוך 50 נדבקים. אלה נתונים מדאיגים. גם מסין אנחנו שומעים פעם אחר פעם על רופאים צעירים ובריאים, שמתים מהנגיף. אני מסתכל על הנתונים מהספינה ביפן. ממש לא מזמן היו רק 4 במצב קשה. עכשיו כבר מדווחים ש-3 מתו ו-36 במצב קשה או אנוש, והמספרים ממשיכים לעלות. ניסיתי להעריך את אחוז התמותה בדרכים שונות. קשה להגיע למספר חד משמעי, אבל ברור שזה הרבה יותר גרוע משפעת עונתית. בלי טיפול זה בהחלט עלול להיות מעל 2%. טיפול ללא ספק עוזר, אבל קיבולת בתי החולים סופית, והם עמוסים גם בלי הנגיף הזה. קראתי גם מאמר מדאיג, שנכתב ע"י רופאים, שראו את מצב החולים, וטענו שרבים מהמחלימים נשארים עם צלקות בריאות ולפעמים גם נזק לאיברים אחרים.
3) הנגיף הזה, כמו כל נגיף או יצור חי אחר, צפוי שיעבור אבולוציה. נגיפים, שמדבקים בני אדם בשגרה, כבר מצאו את נקודת האופטימום המקומית שלהם, ולא משתנים הרבה. נגיף שעבר מבעל חיים אחר נמצא רחוק מנקודת האופטימום וסביר שיעבור אבולוציה מהירה. השאלה המרכזית כאן היא מי מדבק יותר - חולים קלים או חולים קשים. אם החולים הקלים מדבקים יותר, אז הנגיף, שגורם למחלה קלה, ידביק יותר אנשים. כך בכל דור של הנגיף המוטציות, שגורמות למחלה קלה יותר, יתפשטו באוכלוסיית הנגיפים. מוטציות, שגורמות למחלה קשה יותר, יכחדו. אם לעומת זאת החולים הקשים ידביקו יותר אנשים, אז ההפך יקרה והנגיף יתפתח לאלים יותר. נגיפים, שגורמים למחלות של מערכת הנשימה, נוטים לרוב להפוך למתונים יותר. זאת מכיוון שאנשים עם מחלה רצינית נשארים בבית ולא מדביקים אחרים, בעוד שאנשים עם הצטננות קלה ממשיכים בשגרה ומדביקים אנשים רבים. לפעמים אבל קורה משהו שמשבש את הדינמיקה הזאת, כמו מלחמת עולם למשל. בזמן מלחמת העולם הראשונה הופיע זן חדש של שפעת. זאת כנראה הייתה שפעת, שעברה מבעלי חיים, או רקומבינציה של שפעת אנושית עם שפעת של בעל חיים אחר. בגל הראשון זאת הייתה שפעת רגילה יחסית. אז אבל בא גל קלטני, שהרג לפי הערכות שונות בין 50 ל-100 מיליון בני אדם. מה שכנראה קרה הוא הדבר הבא: בניגוד לדינמיקה הרגילה, שגורמת לשפעת להפוך לקלה יותר, בזמן מלחמה חולים קלים נשארו במקום והדביקו רק את חבריהם לשוחה. חולים קשים לעומת זאת נשלחו לבתי חולים, הדביקו שם המוני פצועים, ואלה נשלחו ליחידות שונות והדביקו אותן. זה גרם לשפעת רגילה להתפתח לקטלנית.
מה קורה עכשיו?
אפשר להסתכל כאן על המוטציות שהנגיף עובר וההתפשטות שלהן באוכלוסיה. אני לא רואה כאן התפתחות דרמטית כלשהי. אין זן חדש של הנגיף, שהשתלט על האוכלוסיה.
נתון מדאיג לגבי הנגיף הוא שהדבקות קורות בבתי חולים. זה מדאיג מאוד כי מי שמגיע לבתי חולים הם חולים קשים יותר וזה יכול לגרום לנגיף להפוך לאלים יותר.
עוד נתון מדאיג, ש-adamshalev ציין, הוא שהחולים מדבקים עוד לפני שמופיעים להם סימפטומים קשים. זאת מחלה שמתפתחת לאט ובהדרגה. גם המקרים הקשים מתחילים כמחלה קלה ומחמירים בהדרגה. זה מפחית את הלחץ האבולוציוני להפחתת חומרת המחלה.
נתון בעייתי נוסף הוא שהנגיף מדבק בטירוף. לא מצאתי הסבר משכנע איך נגיף, שעבר מבעלי חיים, יכול להיות מדבק כל כך עבור בני אדם מהרגע הראשון. לא מצאתי בינתיים הסבר משכנע מאיפה הנגיף הזה הגיע. הבעיה מבחינתנו היא שאם הנגיף הוא כבר כל כך מדבק, יש לו פחות מקום לאבולוציה, שהיינו מצפים שהייתה הופכת אותו למתון יותר. אם הנגיף היה מדבק פחות, כפי שאפשר לצפות מנגיף חדש שעבר מבעלי חיים, מה שהיה קורה הוא שאו שהיו מצליחים להכיל אותו או שהוא היה מתפתח להיות מספיק מתון כדי לחמוק מניסיונות ההכלה. זה היה קו המחשבה שלי בהתחלה. באופן מוזר אבל לנגיף הזה יש תכונות מושלמות ממש כדי לחמוק ממאמצי ההכלה ולגרום למגפה קשה(מדבק בטירוף, בעל טווח מאוד רחב של חומרת מחלה[ללא סימפטומים עד מוות], מחלה שמתפתחת לאט מאוד, אבל מדבק כשהמחלה עוד קלה, סימפטומים מאוד דומים להצטננות רגילה, שנפוצה מאוד).

ראיה לכך שאולי הסינים לא אומרים אמת על מספר החולים בסין(או שלא יודעים בעצמם).
https://www.680news.com/2020/02/23/new-presumptive-case-of-coronavirus-diagnosed-in-toronto/
אם זה יאושר גם בבדיקה השניה, התגלה בקנדה מקרה של אשה שהגיעה מסין ב-21.2 ונשאה את הנגיף. הבעיה היא שהסינים דיווחו ב-21.2 רק על 30 נדבקים חדשים בכל סין פרט למחוז חוביי(שנמצא בהסגר). הם גם מחזיקים בהסגר כל מי שיש לגביו כל צל חשד, שהוא יכול היה להידבק. אני לא יודע כמה אנשים טסים מסין בכל יום, אבל אני בטוח שהרבה הרבה פחות מהרגיל. אם הם שולטים לגמרי במצב, כפי שהם טוענים, זה נראה מפתיע שיתגלו בארצות אחרות חולים חדשים, שבאו מסין.

שתי נקודות:
1. קטלניות - כל ההערכות שאני שמעתי מדברות על פחות מ 1% אולי אפילו 0.5% (כנראה בגבול האופטימיות) . אני מאוד אופתע אם המספר האמיתי יהיה מעל. אבל, זה ספקולציות, והנתונים האמיתיים מגיעים עם שונות מאוד גבוהה.

2. הדבקה - הוא ממש לא כזה מדבק. הנגיף מדבק יותר משפעת עונתית, אבל שחפת לדוגמה מדבקת בהרבה, iirc גם חצבת. ממש לא נגיף יוצא דופן מבחינת הדבקה.

אכן. אבל בוא נקווה שזה לא פייק ניוז. לא ראיתי את זה בשום מקום חות מהכתבה הזו
https://www.livescience.com/blood-plasma-cured-patients.html
https://fortune.com/2020/02/14/china-coronavirus-treatment-blood-plasma-recovered-patients/
https://www.straitstimes.com/asia/e...patients-to-donate-blood-for-plasma-treatment
רק חלק מהדברים שמצאתי בגוגל כשחיפשתי coronavirus blood of recovered

ראיה לכך שאולי הסינים לא אומרים אמת על מספר החולים בסין(או שלא יודעים בעצמם).
https://www.680news.com/2020/02/23/new-presumptive-case-of-coronavirus-diagnosed-in-toronto/
אם זה יאושר גם בבדיקה השניה, התגלה בקנדה מקרה של אשה שהגיעה מסין ב-21.2 ונשאה את הנגיף. הבעיה היא שהסינים דיווחו ב-21.2 רק על 30 נדבקים חדשים בכל סין פרט למחוז חוביי(שנמצא בהסגר). הם גם מחזיקים בהסגר כל מי שיש לגביו כל צל חשד, שהוא יכול היה להידבק. אני לא יודע כמה אנשים טסים מסין בכל יום, אבל אני בטוח שהרבה הרבה פחות מהרגיל. אם הם שולטים לגמרי במצב, כפי שהם טוענים, זה נראה מפתיע שיתגלו בארצות אחרות חולים חדשים, שבאו מסין.
הם שינו את ספירת הנדבקים שלהם כמה פעמים. הם ספרו נשאים ודאיים, אח"כ מקרים קליניים, אח"כ ודאיים בצורת בדיקה שונה, ועכשיו לדעתי גם וגם.

אני לא חושב שהם משקרים, נראה לי עבר להם הקטע הזה, לבינתיים. פשוט, מאמצי ההכלה לא יכולים להיות מושלמים, ודאי אם הנגיף מדבק לפני הופעת סימפטומים, ועם תקופת דגירה ארוכה...

שתי נקודות:
1. קטלניות - כל ההערכות שאני שמעתי מדברות על פחות מ 1% אולי אפילו 0.5% (כנראה בגבול האופטימיות) . אני מאוד אופתע אם המספר האמיתי יהיה מעל. אבל, זה ספקולציות, והנתונים האמיתיים מגיעים עם שונות מאוד גבוהה.

2. הדבקה - הוא ממש לא כזה מדבק. הנגיף מדבק יותר משפעת עונתית, אבל שחפת לדוגמה מדבקת בהרבה, iirc גם חצבת. ממש לא נגיף יוצא דופן מבחינת הדבקה.
זה גם מה שאני מבין מכל הנתונים הרשמיים שיש.

הדבקה - הוא ממש לא כזה מדבק. הנגיף מדבק יותר משפעת עונתית, אבל שחפת לדוגמה מדבקת בהרבה
באיזה עולם "מדבק כמו שפעת" זה "לא כזה מדבק"?!
שפעת מדביקה כל עונה 10-20% מהאוכלוסיה הלא מחוסנת.

אז נניח סביר הוא הדבקה של רבע מהאוכלוסיה במחלה שהורגת לכל הפחות פי עשר משפעת.
נשמע די רע לדעתי.

באיזה עולם "מדבק כמו שפעת" זה "לא כזה מדבק"?!
שפעת מדביקה כל עונה 10-20% מהאוכלוסיה הלא מחוסנת.

אז נניח סביר הוא הדבקה של רבע מהאוכלוסיה במחלה שהורגת לכל הפחות פי עשר משפעת.
נשמע די רע לדעתי.
היו זני שפעת הרבה יותר קטלניים.
H5n1 ככל הנראה הרבה יותר קטלני.

מה שאני אומר, זה שאנחנו מדברים על משהו שדומה יותר לשפעת עונתית~ מגפת שפעת מינוס. ולא לדבר השחור, או אבעבועות שחורות. ועם הרבה מאוד אופטימיות לחיסון ו/או טיפול.

האמת שהדיווחים על נזק לריאות קצת מדאיגים, לא בקטע של נזק ארוך טווח, כמו לגבי זיהומים משניים... יש כל מיני פרסומים של דוחות נתיחה. צריך רופא שיפרש מה הם אומרים...

אני רואה הרבה מדינות שלפי הנתונים היו בהם חולים שהבריאו, ומאז אין אף מקרה חדש (הודו, ספרד, רוסיה, פינלנד, בלגיה, קמבודיה, סרילנקה)
לא מצליח למצוא הסבר למה במדינות שחלקן עולם שלישי הצליחו להתגבר עליו, ובמדינות כמו איטליה הוא התפרץ כל כך מהר.

ושל בני 60 ומטה?

אני רואה הרבה מדינות שלפי הנתונים היו בהם חולים שהבריאו, ומאז אין אף מקרה חדש (הודו, ספרד, רוסיה, פינלנד, בלגיה, קמבודיה, סרילנקה)
לא מצליח למצוא הסבר למה במדינות שחלקן עולם שלישי הצליחו להתגבר עליו, ובמדינות כמו איטליה הוא התפרץ כל כך מהר.
לא התגברו, פשוט הנגיף לא מתפשט שם.
יש סברה שכמו שקרוב משפחתו הסארס, נגיף הקורונה משגשג יותר בקור מאשר בחום. ולכן יש צפי שככל שנתקרב לקיץ ומזג האוויר יתחמם, נראה החלשות בהתפשטות ולאט לאט העלמות (כמו עם הסארס בזמנו).

יד הקדוש ברוך הוא.
מזל גדול.
או שעוד לא אבחנו פשוט.
בכל מקרה, בעולם השלישי זה יגבה הרבה יותר קורבנות...

ושל בני 60 ומטה?
בעיה, אבל גם שפעת מסוכנת עבורם. כמו כל מחלה אחרת.

שתי נקודות:
עם נגישות לטיפול נמרץ ברמה גבוהה, כן. בלי זה ממש לא בטוח.
הנגיף לא יוצא דופן לעומת נגיפים, שהיו להם אלפי או אף מיליוני שנים להתפתח יחד עם בני אדם ולפתח יכולת הדבקה גבוהה. לנגיף חדש, שרק עבר מבעלי חיים, זה נראה לי מדבק בטירוף.
ERVNKJ5WsAcwuvg

הוא הרבה יותר מדבק משפעת החזירים של 2009, והשפעת של 2009 כנראה שלא הייתה בדיוק שפעת חזירים, אלא רקומבינציה של שפעת אנושית עם שפעת חזירים. בנגיף החדש לא ראיתי שום טענות לרקומבינציה. למעשה לא ראיתי שום הסבר משכנע מאיפה הוא הגיע. מדענים סינים פרסמו כל מני מאמרים שונים עם טענות שהנגיף עבר מבעל חיים כזה או אחר, אבל לא הביאו, ככל הידוע לי, שום ראיות שתומכות בטענות אלה. לא ראיתי גם ראיות חותכות לכך שהנגיף מהונדס גנטית וברח מהמעבדה. אפשר לחשוד בכך, כיוון שהוא הופיע בדיוק ליד המעבדה היחידה בסין, שמורשית לבצע מחקרים בנגיפים המסוכנים ביותר, ואשר ידועה במחקריה בנגיפי קורונה. אנחנו גם יודעים שנעשו בעבר ניסויים בהנדסה גנטית, בהם הפכו נגיפים מסכנים ביותר, אשר לא מדבקים במיוחד, למאוד מדבקים. ההצדקה לניסויים האלה הייתה למידה על הנגיפים על הסיכויים של נגיפים מסוכנים שקיימים בבעלי חיים לעבור מוטציות שיגרמו להם להדביק בקלות בני אדם. נמתחה על הניסויים האלה ביקורת רבה בגלל הסכנה הגדולה שבהם. כאן יש לנו נגיף מדבק בטירוף מהרגע הראשון. זה מאוד מאוד מפתיע בשביל נגיף שעבר מבעלי חיים. עם זאת, ככל הידוע לי, בניתוח גנטי של הנגיף לא נמצאו ראיות ברורות להנדסה גנטית. כך או אחרת, מקור הנגיף הזה עוד דורש הסבר.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
באיטליה יש כרגע 231 נדבקים, 23 במצב קשה, 7 הרוגים.
לא הצלחתי למצוא נתונים על ההתפלגות הדמוגרפית של כל אחת מהקטגוריות (גילאים בעיקר). מישהו יודע איך למצוא?

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה