• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נגיף ה-coronavirus

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
היי חברים, מעתיק משרשור סמוך שייסגר:
מה דעתכם על התרחישים הבאים:
הוירוס גורם נזק ניכר ליצור הסיני, התוצאה היא שיש חוסר בהיצע מוצרי הלבשה/חשמל, עליית מחירים, ועליה באינפלציה בעולם, שתגרור אחריה העלאת ריבית, ובתגובה חוזרת ירידה נוספת בשווקים.
אפשרות נוספת, בגלל פאניקה בשווקים, כספים בורחים החוצה, אף אחד לא משקיע, את הריבית אין כל כך לאן להוריד, התוצאה דפלציה שהיא כידוע הרסנית.

התרחיש הראשון נשמע לי די ריאלי בהנחה שהמצב ימשיך כך עוד חודשיים, אשמח לשמוע דעתכם
לדעתי?
תוך שנה כולנו נשכח מהאירוע הזה.
My money is where my mouth is.

@Leo1
לא ממש מבין את המידע בניתוח הגנטי.
לפי הצבעים נראה שהזנים מחוץ לסין שונים מהזן בסין ושונים זה מזה גם?
פעם ראשונה שאני רואה ניתוח מידע כזה.
מדהים אותי ממש המהירות שבה הניתוח הגנטי נעשה והנגישות של המידע.

לדעתי?
תוך שנה כולנו נשכח מהאירוע הזה.
My money is where my mouth is.
ההסתברות הייתה ככה גם לפני יום וגם לפני שלושה ימים, אבל תראה מה עליות בבורסה עושות לחשיבת העתיד שלנו...
ויש סיכוי מסויים שהקריסה תחזור ותהיה אף חריפה ביותר, אם הייתי מומחה לוירוסים אולי הייתי יכול לדעת

כמו שהוא רשם שהגרמני שישב לידו סיפר לו שהממשלה ממנת לכל מי שחוזר 14 יום חופשה
מקבלים חופשת מחלה. ההוראות הם להשאר בבית 14 יום ורק אחכ לגשת לרופא ולקבל חופשת מחלה רטרואקטיבית.
אם כולם תמיד בכל העולם היו מסתובבים עם מסכות פנים
המסכות עוזרות נגד פיזור רסיסי רוק אבל לא מגינות נגד הידבקות בקורונה.

זה נכון לגבי מסכות מנתחים.
להבנתי מסיכות n95 מגינות גם על מי שלובש אותן.

זה נכון לגבי מסכות מנתחים.
להבנתי מסיכות n95 מגינות גם על מי שלובש אותן.
הן מסננות 95% מהחלקיקים. לא 100%.
וצריך ללבוש אותן ממש אבל ממש נכון אחרת הן לא הרמטיות ולא אפקטיביות. ואפילו לאנשי מקצוע ממש קשה ללבוש אותן יותר מחצי שעה.

וצריך ללבוש אותן ממש אבל ממש נכון אחרת הן לא הרמטיות ולא אפקטיביות. ואפילו לאנשי מקצוע ממש קשה ללבוש אותן יותר מחצי שעה.
אין ספק שהן לא מגינות עליך ב100% ולא ממש נוחות, אבל כשאתה נמצא באזור שיש פה התפרצות של וירוס שהוא אולי קטלני ואתה חייב לצאת, זה עדיף מכלום (וגם עדיף ממסיכת מנתחים).

אני מניח שלשימוש הרחב שאתה התייחסת אליו גם מסיכות מנתחים יהיו עדיפות על הכלום שיש כיום.
(גם כשהן מגינות רק על הסביבה ממך ולא להפך)

אין ספק שהן לא מגינות עליך ב100% ולא ממש נוחות, אבל כשאתה נמצא באזור שיש פה התפרצות של וירוס שהוא אולי קטלני ואתה חייב לצאת, זה עדיף מכלום (וגם עדיף ממסיכת מנתחים).

אני מניח שלשימוש הרחב שאתה התייחסת אליו גם מסיכות מנתחים יהיו עדיפות על הכלום שיש כיום.
(גם כשהן מגינות רק על הסביבה ממך ולא להפך)
ממה שהבנתי התוקף הוא רק לכמה שעות וברגע שהסרת את המסיכה -היא כבר לא שווה כלום.
כמו כן אם עברת במקום נגוע הוירוס נלכד במסנן שלה ויכול להשתחרר בהמשך בשימוש לא נכון.

דרך אגב ,מה עם זוגתך?

נכון

כמו כן אם עברת במקום נגוע הוירוס נלכד במסנן שלה ויכול להשתחרר בהמשך בשימוש לא נכון.
בשימוש לא נכון גם קונדום לא מגן בצורה מיטבית מפני הריון.

דרך אגב ,מה עם זוגתך?
משתעממת בבית, קצת בלחץ. בעיקר עכשיו כשחופשת השנה הסינית החדשה בדרך לסיום ולא ברור אם יכריחו אנשים לחזור לעבודה במצב הנוכחי.

משתעממת בבית, קצת בלחץ. בעיקר עכשיו כשחופשת השנה הסינית החדשה בדרך לסיום ולא ברור אם יכריחו אנשים לחזור לעבודה במצב הנוכחי.
אם הסינים ישבו יותר מדי זמן בבית, אז יכול להיות שיופיעו זרעים שיובילו להפיכה.
אנשים עובדים לא חושבים הרבה אבל אנשים משועממים יכולים לחשוב מחשבות שהמפלגה לא רוצה שיחשבו.

תוסיף לשיעמום חוסר שביעות רצון מהמצב + גישה לאינטרנט וכבר קיבלת תערובת קטלנית.

המסכות נועדו שלא יעשו בך לינץ' אם לא תשים אותן במרחב הציבורי. נראה לי שזה עיקר החשיבות שלהן.
*הבן האדיש שלי יצא לנסיעת עבודה לשבועיים במזרח הרחוק. נזכר לחפש מסכות בארץ בדקה ה-90 אחרי שהאמא ההיסטרית שלו כבר כמעט קיבלה התקף לב...בגלל הפחד מלינץ' או הסגר.

המסכות נועדו שלא יעשו בך לינץ' אם לא תשים אותן במרחב הציבורי. נראה לי שזה עיקר החשיבות שלהן.
*הבן האדיש שלי יצא לנסיעת עבודה לשבועיים במזרח הרחוק. נזכר לחפש מסכות בארץ בדקה ה-90 אחרי שהאמא ההיסטרית שלו כבר כמעט קיבלה התקף לב...בגלל הפחד מלינץ' או הסגר.

לאן הוא נסע?

ראיתי את המחקר הזה עוד אתמול. לא רציתי לפרסם כאן לפני שיהיה יותר מידע בעד או נגד. המחקר אגב לא טוען שזה נשק ביולוגי. הוא טוען שהנגיף מהונדס בלי ספקולציות למטרתו. זה יכול להיות גם ניסוי שהשתבש. הנה המחקר:
https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.01.30.927871v1.full.pdf
הם טוענים שהנגיף החדש מבוסס על נגיף ה-SARS עם תוספות מאוד מדויקות מנגיף ה-HIV, שהופכות את הנגיף למדבק יותר. צריך להתייחס לטענות שלהם בזהירות כי יכול להיות גם שהם טעו בפירוש של צירופי מקרים. המאמר עוד לא עבר peer review ואני לא התעמקתי בזה מספיק כדאי לחוות דעה.
אגב במוקד המגפה נמצא Wuhan Institute of Virology, שידוע במחקריו על נגיפים דומים.
זה מה שקרה למאמר בינתיים:
This paper has been withdrawn by its authors. They intend to revise it in response to comments received from the research community on their technical approach and their interpretation of the results. If you have any questions, please contact the corresponding author.
​

@Leo1
תגיד לא נראה לך שסין מצליחה להכיל את הווירוס בגבולותיה באופן די מוצלח?
כן יש חולים במדינות אחרות, אבל באף אחת מהן אין עדיין סימנים להתפרצות. גישת הבידוד והבידוק לכאורה עוזרת לעצור התפרצות במדינות אחרות.
החשש להבנתי הוא ממדינות עם מערכת בריאות חלשה יותר שאין להם את האמצעים לבודד ולמנוע התפרצות מקומית, מה שיכול לגרור בהמשך הדרך התפרצות במדינות אחרות.

אמנם עוד אין מחקרים על הווירוס החדש בהקשר הזה, אבל במחקרים מסוימים מסכות מנתחים פשוטות, נמצאו כיעילות בהפחתת הסיכון לחלות עד פי 6 (בשפעת החזירים ספציפית). זה תלוי באופן השימוש ובאופן ההפצה (שפעת החזירים מפיצה עצמה בחלקיקי רוק גדולים יחסית, שנתפסים טוב ע"י מסיכות מנתחים).

זה לא נכון לומר שהן חסרות תועלת מבחינת מניעת הדבקה של הלובש. פשוט פחות ממסיכות N95 (הגם שמחקרים מסוימים על שפעת החזירים גם מצאו שהן יעילות כמעט כמו מסיכות N95 בנסיבות של חשיפה ביתית לבן משפחה חולה).
יש גם מסיכות בתקן FFP3 / P3 / N100 שמסננות 99.97% מהחלקיקים. אבל זה overkill, אתה לא צריך לסנן את כל החיידקים כדי לא לחלות. צריך לעבור רף חשיפה מסוים כדי לפתח את המחלה, ולכן המלצות לגורמי רפואה שבאים במגע צמוד עם חולים הם תקן N95 בצירוף לבוש מגן נוסף (משקפי מגן / חלוק).
שימוש נכון חשוב בכל אמצעי מיגון. לגבי השימוש הממושך, כשהאלטרנטיבה היא נגיף חשוך מרפא, אתה מוצא דרך להסתגל. מספיק לראות את התמונות של הסגל הרפואי בסין שישן עם המסיכות הללו בין משמרות על הרצפה. מעבר לזה, יש מסיכות עם שסתום נשימה שמקלות משמעותית על הלבישה (לרבות קירור של הטמפרטורה במסיכה ב-6 מעלות בממוצע).

אין ספק שאי נוחות ממושכת תפגע ביעילות ההגנה, כי הלובש יתעסק במסיכה שלו יותר, מבלי לשים לב. לכן במחקרים מסוימים דווקא מסיכות ברמת סינון נמוכה יותר (FFP1) לפעמים השיגו תוצאות טובות יותר במניעת הדבקה מאשר מסיכות ברמת הסינון הגבוהה ביותר (FFP3) - בעיקר כי הן מייצרות פחות התנגדות לנשימה עקב כמות השכבות הפחותה, מה שמונע מאנשים אי-נוחות ורצון לגרד / להזיז / להתאים את המסיכה. במילים אחרות - הגורם האנושי.
יש מסיכות שבנויות להסרה והחזרה, אבל הבעיה היא שאם תיגע בחלקים שלהם שנחשפו, תגביר סיכוי להדבקה. ניתן לשליטה על-ידי חיטוי באלכוהול של הידיים לאחר המגע במסיכה, אבל כמובן שעדיף פשוט לזרוק לפח וזהו.
זה נכון, אם כי מחקרים קליניים הצביעו על כך שאפילו מסיכות מנתחים פשוטות מצליחות ללכוד פתוגנים בין שכבות הבד באופן די יעיל, כך שמגע בשכבות החיצוניות לאחר חשיפה לא הוביל להדבקה. זה לא עקבי אבל, ותלוי במאפייני הפתוגן הספציפי.
לגמרי. זו נורמה חברתית שהחלה בסבב הסארס והיום נחשבת לנורמה בסיסית ביותר של אכפתיות כלפי הזולת. אם אתה לא עוטה מסיכה, אתה לא מתחשב בזולת.

נערך לאחרונה ב:
כתבה בניו יורק טיימס על המצב במוקד המגפה. הייתה גם כתבה ב-CNN, שמתארת את אותו המצב בדיוק. המצב כאותי וקשה לדעת מה בדיוק קורה. המרואיינים טוענים שמספר המתים גבוה יותר מהמדווח. השאלה היא האם הוא קצת יותר גבוה או שהוא בסדרי גודל יותר גבוה. כל הדבר הזה קורה גם באמצע עונת השפעת והשנה יש שפעת קשה מהרגיל. קשה לדעת באיזה נגיף נדבקתם. די ברור אבל שהנגיף החדש מדבק יותר משפעת עונתית וגם מסוכן יותר.

@Leo1
תגיד לא נראה לך שסין מצליחה להכיל את הווירוס בגבולותיה באופן די מוצלח?
כן יש חולים במדינות אחרות, אבל באף אחת מהן אין עדיין סימנים להתפרצות. גישת הבידוד והבידוק לכאורה עוזרת לעצור התפרצות במדינות אחרות.
החשש להבנתי הוא ממדינות עם מערכת בריאות חלשה יותר שאין להם את האמצעים לבודד ולמנוע התפרצות מקומית, מה שיכול לגרור בהמשך הדרך התפרצות במדינות אחרות.
בהחלט ייתכן שקיימים מוקדי התפשטות לא ידועים מחוץ לסין. ההדבקות שקרו בגרמניה התגלו די במזל. נדבקו שם לפחות 11 אנשים תוך זמן קצר ואחד מהם הספיק לטוס לספרד לפני שהתגלה. יש אבל קשר בין כמה נזק הנגיף גורם לבין כמה קשה לגולות אותו. אם פתאום מתחילים למות הרבה אנשים באותו המקום, יעלו על זה מהר. אם הנגיף גורם למשהו ברמה של שפעת רגילה, לא ישימו לב. הדינמיקה הזאת תגרום לנגיף החדש להפוך בסופו של דבר לסתם הצטננות, אבל לפחות עם החולים בסין זה בהחלט לא המצב עכשיו. היה גם לפחות מקרה אחד של חולה בתאילנד, שלא יודעים ממי הוא נדבק. לפי רישום חברות התעופה המון אנשים טסו ממוקד המגפה לתאילנד ומספר החולים שהתגלו שם נמוך מהמצופה. סביר להניח שמסתובבים שם עוד.
האמצעים שננקטים גם בתוך סין וגם בהפסקת טיסות לסין הם חסרי תקדים לחלוטין. אני לא יודע כמה זמן אפשר להמשיך ככה ומוקדם מדי לדעת מה ייצא מזה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
פוסט חדש "הנגיף הטוען לכתר" בבלוג של ד"ר דרור בר ניר על ה- 2019-nCoV, נגיף הקורונה החדש.
מוסבר שם כל מה שצריך לדעת.

ואם על הדרך בא לכם להיבהל מעוד איזה נגיף, שמשום מה התקשורת החליטה להתעלם ממנו כי הוא לא מספיק מעניין, או כי הוא לא מעניין חבילחות דואר מסין:
הנגיף שמאיים להפוך למגפה - מכון דווידסון.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה