• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נגיף ה-coronavirus

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
ההתמודדות של יפן עם הסיטואציה היא רשלנית בצורה קיצונית.
מוזר לי מאוד שמקום שנשחב מסודר ביותר בחר להתנהל כך.
היה צריך לפנות את יושביי הספינה לבידוד במקומות המתאימים לאט לאט ולא להשאיר אותם במדגרה הזאת.
מצד שני, איני מנהל מדינות וכנראה שאני לא מכיר את המגבלות של התהליך הזה.
סיטואציה מורכבת. שלא כמו בסין, מדובר באזרחים זרים של מדינות רבות, יפן לא יכולה לעשות בהם כרצונה מבלי לשאת בהשלכות פוליטיות, מה גם שראש ממשלת יפן חטף (וחוטף) הרבה אש על זה שבמקום לבודד ולעצור את התפשטות המחלה על הספינה הם הפכו אותה למדגרה מדבקת שרק גרמה ליותר אנשים להיות חולים.

עכשיו נאמר שהאישה שנכנסה לארץ הייתה נקייה לפי בדיקות שנעשו לה יומיים לפני ששחררו אותם...

[סליחה על הבורות]
אם הם היו על המטוס ביחד לא צריך לבודד אותם? אחרת למה הם היו מבודדים בזמן לפני כן בחדרים?
אם אחד נגוע [עכשיו אני מבין שזה ודאי] הוא יכול להדביק את כל מי שהיו לצדו, לא כך?

[סליחה על הבורות]
אם הם היו על המטוס ביחד לא צריך לבודד אותם? אחרת למה הם היו מבודדים בזמן לפני כן בחדרים?
אם אחד נגוע [עכשיו אני מבין שזה ודאי] הוא יכול להדביק את כל מי שהיו לצדו, לא כך?
כל אחד בחדר משלו. הם מבודדים גם אחד מהשני.

ההתמודדות של יפן עם הסיטואציה היא רשלנית בצורה קיצונית.
מוזר לי מאוד שמקום שנשחב מסודר ביותר בחר להתנהל כך.
היה צריך לפנות את יושביי הספינה לבידוד במקומות המתאימים לאט לאט ולא להשאיר אותם במדגרה הזאת.
מצד שני, איני מנהל מדינות וכנראה שאני לא מכיר את המגבלות של התהליך הזה.
ממה שאני שומע מאחותי שגרה ביפן, רוב היפנים לא ממש מייחסים חשיבות לוירוס.
הם חושבים שזה כמו עוד סוג שפעת.

מעניין מה הסיבה לכך?
ככה הם.
גם אנשים שחולים בשפעת הולכים לעבוד.
אם כואב לך הראש ויש לך חום אתה לוקח כדור והולך לעבוד.
נכון, אתה שם מסיכה, אבל לעבודה אתה תלך כך או כך.

עכשיו נאמר שהאישה שנכנסה לארץ הייתה נקייה לפי בדיקות שנעשו לה יומיים לפני ששחררו אותם...

כן... בדיוק כמו ה-18 אמריקאים ושני האוסטרליים שהגיעו לכאורה ״נקיים״ עם תוצאה ״שלילית״ ובסוף התברר שהם חיוביים...

כל אחד בחדר משלו. הם מבודדים גם אחד מהשני.
רק שמביאים להם לחדרים אוכל ובאים לקחת מהם דגימות לבדיקה ובדרך מדביקים אותם.
ככה הם.
גם אנשים שחולים בשפעת הולכים לעבוד.
אם כואב לך הראש ויש לך חום אתה לוקח כדור והולך לעבוד.
נכון, אתה שם מסיכה, אבל לעבודה אתה תלך כך או כך.
יש הבדל דרמטי ביחס של הסינים והיפנים לנגיף. באופן מאוד מפתיע הסינים הם אלה שעושים מזה סיפור גדול ממש ומוכנים להקריב את הכלכלה שלהם כדי להציל חיי אנשים, בעוד שהיפנים לא מייחסים לנגיף חשיבות. הם ממש לא שמרו על תנאים נאותים בספינה ופשוט נתנו לאנשים הבריאים להידבק וגם נתנו לצוותים, שהם בעצמם שלחו לספינה, להידבק. בסוף הם פשוט משחררים את האנשים מהספינה להסתובב חופשי ביפן, למרות שברור שיש ביניהם אנשים, שנושאים את הנגיף.

1. לא הייתי מזלזל בבידוד ובטיפול שיקיימו בישראל. בוודאי לא לפני שהיה לי מידע מוצק בעיניין.

2. המחשבה לנטוש ישראלים שרוצים לחזור לארץ, בכל סיטואציה, בעיני, הזויה ובלתי נתפסת.

לא הייתי מזלזל בבידוד ובטיפול שיקיימו בישראל. בוודאי לא לפני שהיה לי מידע מוצק בעיניין.
הרגע הסבירו בחדשות איך יספקו להם אוכל.
יניחו את האוכל במעבר בין החדרים והם יצאו אחד אחד לקחת אוכל .-כלומר, לא יהיו באמת בבידוד אחד מהשני.
מה לגבי עובד הקבלן שיניח שם את האוכל ? נכנס לאזור נגוע בוודאות. איפה הרובוטים שהבטיחו?

הרגע הסבירו בחדשות איך יספקו להם אוכל.
יניחו את האוכל במעבר בין החדרים והם יצאו אחד אחד לקחת אוכל .-כלומר, לא יהיו באמת בבידוד אחד מהשני.
מה לגבי עובד הקבלן שיניח שם את האוכל ? נכנס לאזור נגוע בוודאות. איפה הרובוטים שהבטיחו?

ענית לעצמך.
רופא צריך הגנה, וצריך רובוט שישמור עליו ויבקר במקומו.
עובד קבלן זה עוד אחד. אז אפשר לזלזל בו.
סה"כ עובד קבלן. מה, הוא לא רופא הרי...
פשוט לא ייאמן. מה הבעיה שרובוטים יביאו אוכל? למה רופא יכול להיות מוחלף ע"י רובוט אבל עובד קבלן שמביא אוכל לא?
כי האחד שווה יותר מהשני? אז בואו נלך על שיטה אחרת. מי שלא תורם ואין ממנו אינטרס למדינה לא שווה בכלל לטפל בו. מה הבעיה? נלך צעד קדימה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים

נושאים דומים

Back
למעלה