• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מתנגד להפיכה המשטרית, מה לעשות כצרכן

אני חושב שיהיה יותר אינפורמטיבי לשאול אותו (בסקר אנונימי) את השאלה הבאה: "במידה ויועבר חוק שאוסר על נשים להסתובב בלבוש חושפני, האם תתמוך בו?"
באמת עצוב שאתה חושב שיש רוב חרדים שיתמוך בחוק כזה.

בנתיים מצאתי שבילוי משותף לא בעסק צרכני מקטין את תשלום המיסים
בנוסף במקום לטייל בארץ אפשר לטייל בחו"ל או יותר טוב לנסוע ולהפגין במקומות שונים בתור חוויה תיירותית חינמית.

תיירות פנים בישראל מזמן נשענת על הציבור החרדי/דתי/ועדי עובדים

אני טוען שהחרדים בישראל הם כת שלא מייצגת את היהדות ובטח שלא מגדירה אותה.

חרדים יחלקו על דעתך.

אני טוען שיהודים מזרמים אחרים יכולים, רוצים וצריכים לקבוע בעצמם מה ללבוש, לעשות או לא לעשות בשבת, לגייר ועוד, לפי הפרשנות שלהם ליהדות שלהם.

סבבה, אבל לא רק להם יש זכות להשפיע על האופי של המדינה

אני טוען שהחרדים בישראל מצליחים למתג עצמם ב״בעלי״ היהדות בתעמולה, והם מנצלים את הכח שהשיגו לרעה.

מה זה "לרעה"? הם מוציאים הטבות בשביל המגזר שלהם בדיוק כמו שאתה רוצה שפוליטיקאים חילונים יוציאו הטבות עבורך.

אני טוען שלנו כחילונים היה קל ונח להתעלם ולהזניח את הבריונות החרדית כלפי שאר זרמי היהדות, כולל כלפי היהדות החילונית, ממש כמו שהיה לנו קל להתעלם ולהזניח את הפשיעה בחברה הערבית, ועכשיו אנחנו משלמים את המחיר.

רצח מושרש עמוק בתרבות הערבית. חוץ מזה הם הביאו את זה על עצמם. אולי עכשיו יפול להם האסימון והם יבינו שצריך לעשות שינוי עמוק בחברה שלהם, אבל רוב הסיכויים שלא והם ימשיכו לרצוח אחד את השני.

חרדים יחלקו על דעתך.
אז מה? למה דעתם חשובה יותר משל אחרים?

מה זה "לרעה"? הם מוציאים הטבות בשביל המגזר שלהם
למה זה נראה לך כ"כ מובן מאליו?
אני לא חושב שהדם של הבן שלי סמוק משל דמו של ילד בבני ברק או שמגיע לו יותר כסף לחנוך מאשר לילד בבית אל. מותר להיות גם הוגן ולא רק לחטוף כמה שאפשר בשביל החברים שלך.

לא חושב שיש דרך, מכיוון שחלק כל כך נכבד מההוצאה החודשית הולך על מסים.

למה זה נראה לך כ"כ מובן מאליו?
אני לא חושב שהדם של הבן שלי סמוק משל דמו של ילד בבני ברק או שמגיע לו יותר כסף לחנוך מאשר לילד בבית אל. מותר להיות גם הוגן ולא רק לחטוף כמה שאפשר בשביל החברים שלך.

דם של אף אחד לא סמוק יותר, אבל זה הכל משחק פוליטי וחרדים משחקים בו ממש - ממש טוב. אגב, הם גם צרכנים הרבה יותר נבונים מהצרכן הישראלי המצוי.

דם של אף אחד לא סמוק יותר, אבל זה הכל משחק פוליטי וחרדים משחקים בו ממש - ממש טוב. אגב, הם גם צרכנים הרבה יותר נבונים מהצרכן הישראלי המצוי.
"משחק פוליטי" זה לא שם קוד להתנהלות לא מוסרית. אם הכנסת מעבירה תקציב לאוכל לעניים ודרעי דואג שיגיעו בעיקר למצביעים שלו זה לא מאד מתוחכם, סתם דוחה.
אבל ייתכן שקרב היום שגם הציבור הליברלי יאמץ את הגישה הזו לפיה אנחנו מיעוט ערכי ושהרוב ידאג לצרכי המדינה. נקים מוסדות חינוך לפי ערכינו, נבקש לא לשרת כי בצבא ערכים שזרים לנו ושהרוב ידאג לשרת במקומנו ונדרוש שבמערכת הכללית ילמדו תרבות חילונית.

רק לפני כמה ימים נוסעת חילונית צעירה שוחחה עם נהג אוטובוס חרדי ולא היו שום הערות מצידו על לבוש\דיבור
אז מה? מגיע לו צל״ש ?
לא מאמין תראה בחופשת בין הזמנים את החרדים מטיילים בארץ
שוב - מגיע להם צל״ש? ותראה את ערמות הליכלוך שהם משאירים.
יש הבדל בין המנהיגים או מאסה של חרדים באירוע לבין התייחסות בין אנשים.
ברור וידוע. אז מה? מי ש״רק ממלא הוראות״ פטור מאחריות ? בדיוק להפך.

מי ששותק מול אלימות של משמרות הצניעות ועדיין תומך במי ששלח אותם - נקי ?
מי שמצביע לאנשים שעושקים ופוגעים בחלשים שבחברה שלהם - זה לא אחריות שלו כי הוא רק עושה מה שהרבי אמר ?
מי שמחרים את מי שלא מתיישר עם ההקצנה - זה בסדר כי הוא רק חסיד שוטה ולא אדם בעל שיקול דעת ואחריות אישית ?

מה זה "לרעה"? הם מוציאים הטבות בשביל המגזר שלהם בדיוק כמו שאתה רוצה שפוליטיקאים חילונים יוציאו הטבות עבורך.
אני מצביע לפוליטיקאים שימנעו שחיתות, לא לפוליטיקאים מושחתים שיפזרו גם כספים לכיווני.
אני מצביע לפוליטיקאים שישפרו את מצב המדינה, לא ל״פוליטיקאים חילונים שיוציאו הטבות עבורי״.

מה זה בכלל הטבות עבורי ?
לי כבר יש מכונית. אני לא צריך תחבורה ציבורית בשבת אבל תחבורה ציבורית מתפקדת, כולל בשבת, טובה למדינה.
הילדים שלי בבית ספר פרטי. זה לא אומר שאני יצביע למי שמבטיח לממן בתי ספר פרטיים. מערכת חינוך ציבורית מתפקדת חשובה למדינה.
ההשקעות שלי בדולרים - אני לא בציבור שיסבול אם השקל יקרוס. אבל זה לא מה שאני מאחל למדינה.

באמת עצוב שאתה חושב שיש רוב חרדים שיתמוך בחוק כזה.
תקרא שוב את מה שכתבתי.
לא כתבתי שיש רוב חרדים שיתמוך בחוק כזה, למען האמת אין לי מושג איזה אחוז מהחרדים תומך בזה.
מה שכן כתבתי זה שלא כ"כ מעניין אותי שנהג אוטובוס חרדי לא העיר למישהי מפאת הנימוס אבל כן מעניינות אותי העמדות שלו בנושא.

כהערת אגב אני אציין שלפני מספר חודשים אריה דרעי (שהוא חרדי כמדומני) הגיש הצעת חוק שכללה מאסר של חצי שנה בגין חוסר צניעות בכותל אז לא בטוח שהמחשבה הזו כה מופרכת כפי שאתה מציג אותה.

תקרא שוב את מה שכתבתי.
לא כתבתי שיש רוב חרדים שיתמוך בחוק כזה, למען האמת אין לי מושג איזה אחוז מהחרדים תומך בזה.
מה שכן כתבתי זה שלא כ"כ מעניין אותי שנהג אוטובוס חרדי לא העיר למישהי מפאת הנימוס אבל כן מעניינות אותי העמדות שלו בנושא.

כהערת אגב אני אציין שלפני מספר חודשים אריה דרעי (שהוא חרדי כמדומני) הגיש הצעת חוק שכללה מאסר של חצי שנה בגין חוסר צניעות בכותל אז לא בטוח שהמחשבה הזו כה מופרכת כפי שאתה מציג אותה.
אני לא יודע מה הסיפור של מאסר חצי שנה, אבל ברור לי (וזכותך לא להאמין לי) שהציבור החרדי ברובו המוחלט נגד להעביר חוקים שיאסרו על נשים ללכת ברחוב בלבוש חושפני.

וחשוב מאוד להבדיל בין הכותל למקומות אחרים, כי הכותל בעייני זה מקום דתי מובהק ולכן גם אני חושב שצריך לאסור על ביגוד שלא הולם את המקום, אבל יחד עם זה ברור שאני נגד לתת עונשים של מאסר על דבר כזה.

להיות מינימליסט

למזער תשלומי מס

לנסות לקנות מחו"ל ככל האפשר

דוגמא לפער בין דעות להתנהגות היה ניתן לראות בהקשר של הרפורמה.
אנשים באו להפגין נגד הרפורמה בבני ברק, האם החרדים נכנסו איתם לעימות והתווכחו איתם? למיטב ידיעתי לרוב לא, הם היו מאוד מנומסים, הציעו להם צ'ולנט ואמרו שכולנו אחים.

שיטה ידועה להרדמת הציבור החילוני
ולנסות להחזירו בתשובה

אסור לקנות את ההצגות האלה... הכל משחקים

הינה עכשיו מעבירים חוק שאסור להעביר עליהם ביקורת על הגזל שלהם

״רק שלא תהפוך לאפליה קבועה״ ו ״ההחלטה עצמה לא מופרכת״

כלומר אתה חושב שיש כאן אפליה אבל זה בסדר בתנאי שהיא חד פעמית ? ומי בדיוק ידאג לחד פעמיות הזו ? אלה שנתנו הנחיה נחרצת ?
אני חושב שדואגים יותר מידי אם לא יוקמו תחנות כח חדשות בקרוב או יהיה משבר כלכלי אז הפסקות חשמל יהיו כל כך נפוצות בעתיד שיפגעו כולם בלי קשר לדת ולכיפה :(

תודה למי שהעשיר ברעיונות, חשבתי אכן על כיוונים דומים.

בסדר, אבל מה לעשות שקרוב ל-55% מהציבור מגדיר את עצמו כמסורתי וחרדי. גם בקרב הציבור החילוני יש שומרי כשרות. מי שלא רוצה תו כשרות שילך לטיב טעם. אני בטוח שימצא שם מוצרים ללא חותמת. לא מבין למה צריך לחפש מלחמות בכוח.
אין ברירה

היו פה רעיונות לא רעים אבל הציטוט הזה מוציא אותי מדעתי (וגם הרעיון של לטייל בחו"ל ולא בישראל).
המוצרים מחו"ל נעשו ע"י צדיקי הדור או שבעלי התעשיות דואגים לעובדיהם וללקוחותיהם יותר מאשר כאן?
המדינות מהם אתה קונה או בהן אתה מטייל הן טלית שכולה תכלת?

היו פה רעיונות לא רעים אבל הציטוט הזה מוציא אותי מדעתי (וגם הרעיון של לטייל בחו"ל ולא בישראל).
המוצרים מחו"ל נעשו ע"י צדיקי הדור או שבעלי התעשיות דואגים לעובדיהם וללקוחותיהם יותר מאשר כאן?
המדינות מהם אתה קונה או בהן אתה מטייל הן טלית שכולה תכלת?
הם לא באים לגרום לי נזק ופה ההבדל

הייתי רוצה שהנהגת המחאה יבואו כקבוצה לבעלי עסקים (כל עסק) וידרשו מהם לתפוס עמדה ועד שלא יביאו באופן בוהק עמדה של כנגד ההפיכה אז פשוט לא לקנות אצלם
פשוט להחרים

זה כמובן עדיף מאשר החרמה גורפת של כל עסק פה גם כאילו שאיתי באותו צד

אז פשוט לא לקנות אצלם
פשוט להחרים
החרם היחיד שאני עושה (וגם הוא לא 100%) זה על גרמניה ואוסטריה -לא קונה מוצרים משם ולא דורכת על אדמתן.
זה חרם אישי, לא מאורגן ע"י קהילה/קבוצה, ונובע מנסיבות אישיות. אני לא מנסה לשכנע אחרים (חוץ מילדיי, בתקווה שימשיכו עם "המסורת" הזאת) ואני מתעבת חרמות יותר מכל דבר אחר.
אבל הקטע הזה של לקנות רק מחו"ל או לנפוש רק שם - אני נתקלת בזה לא רק מהסיבות בשרשור אלא גם כפעולה נגד יוקר המחיה (לקנות עגבניה תורכית זה נצחון על החקלאי הישראלי? אבוי), כמרד נגד מיסוי, כענישה על מצביעי ליכוד בפריפריה.
יש כאן לדעתי חשיבה כל-כך צרה ונקמנית שזה מוציא אותי מדעתי.

להיות מינימליסט

סבבה
למזער תשלומי מס

אי אפשר אם אתה שכיר

זה בסדר לקנות בגדים שנתפרו על ידי ילדים בני 9 שיורקים דם במרתף חשוך בקמבודיה, אבל זה לא בסדר לקנות בישראל ממישהו שאולי לא מחזיק באותה דעה פוליטית כמו שלך. סביר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה בסדר לקנות בגדים שנתפרו על ידי ילדים בני 9 שיורקים דם במרתף חשוך בקמבודיה, אבל זה לא בסדר לקנות בישראל ממישהו שאולי לא מחזיק באותה דעה פוליטית כמו שלך. סביר.
אתה כמובן יכול לקנות בגדים גם ממדינות מערביות עם תנאי עבודה הולמים במחיר יקר יותר כי זה פשוט לא לקנות בארץ

נושאים דומים
Back
למעלה