באמת עצוב שאתה חושב שיש רוב חרדים שיתמוך בחוק כזה.אני חושב שיהיה יותר אינפורמטיבי לשאול אותו (בסקר אנונימי) את השאלה הבאה: "במידה ויועבר חוק שאוסר על נשים להסתובב בלבוש חושפני, האם תתמוך בו?"
באמת עצוב שאתה חושב שיש רוב חרדים שיתמוך בחוק כזה.אני חושב שיהיה יותר אינפורמטיבי לשאול אותו (בסקר אנונימי) את השאלה הבאה: "במידה ויועבר חוק שאוסר על נשים להסתובב בלבוש חושפני, האם תתמוך בו?"
בנתיים מצאתי שבילוי משותף לא בעסק צרכני מקטין את תשלום המיסים
בנוסף במקום לטייל בארץ אפשר לטייל בחו"ל או יותר טוב לנסוע ולהפגין במקומות שונים בתור חוויה תיירותית חינמית.
אני טוען שהחרדים בישראל הם כת שלא מייצגת את היהדות ובטח שלא מגדירה אותה.
אני טוען שיהודים מזרמים אחרים יכולים, רוצים וצריכים לקבוע בעצמם מה ללבוש, לעשות או לא לעשות בשבת, לגייר ועוד, לפי הפרשנות שלהם ליהדות שלהם.
אני טוען שהחרדים בישראל מצליחים למתג עצמם ב״בעלי״ היהדות בתעמולה, והם מנצלים את הכח שהשיגו לרעה.
אני טוען שלנו כחילונים היה קל ונח להתעלם ולהזניח את הבריונות החרדית כלפי שאר זרמי היהדות, כולל כלפי היהדות החילונית, ממש כמו שהיה לנו קל להתעלם ולהזניח את הפשיעה בחברה הערבית, ועכשיו אנחנו משלמים את המחיר.
אז מה? למה דעתם חשובה יותר משל אחרים?חרדים יחלקו על דעתך.
למה זה נראה לך כ"כ מובן מאליו?מה זה "לרעה"? הם מוציאים הטבות בשביל המגזר שלהם
למה זה נראה לך כ"כ מובן מאליו?
אני לא חושב שהדם של הבן שלי סמוק משל דמו של ילד בבני ברק או שמגיע לו יותר כסף לחנוך מאשר לילד בבית אל. מותר להיות גם הוגן ולא רק לחטוף כמה שאפשר בשביל החברים שלך.
"משחק פוליטי" זה לא שם קוד להתנהלות לא מוסרית. אם הכנסת מעבירה תקציב לאוכל לעניים ודרעי דואג שיגיעו בעיקר למצביעים שלו זה לא מאד מתוחכם, סתם דוחה.דם של אף אחד לא סמוק יותר, אבל זה הכל משחק פוליטי וחרדים משחקים בו ממש - ממש טוב. אגב, הם גם צרכנים הרבה יותר נבונים מהצרכן הישראלי המצוי.
אז מה? מגיע לו צל״ש ?רק לפני כמה ימים נוסעת חילונית צעירה שוחחה עם נהג אוטובוס חרדי ולא היו שום הערות מצידו על לבוש\דיבור
שוב - מגיע להם צל״ש? ותראה את ערמות הליכלוך שהם משאירים.לא מאמין תראה בחופשת בין הזמנים את החרדים מטיילים בארץ
ברור וידוע. אז מה? מי ש״רק ממלא הוראות״ פטור מאחריות ? בדיוק להפך.יש הבדל בין המנהיגים או מאסה של חרדים באירוע לבין התייחסות בין אנשים.
אני מצביע לפוליטיקאים שימנעו שחיתות, לא לפוליטיקאים מושחתים שיפזרו גם כספים לכיווני.מה זה "לרעה"? הם מוציאים הטבות בשביל המגזר שלהם בדיוק כמו שאתה רוצה שפוליטיקאים חילונים יוציאו הטבות עבורך.
תקרא שוב את מה שכתבתי.באמת עצוב שאתה חושב שיש רוב חרדים שיתמוך בחוק כזה.
אני לא יודע מה הסיפור של מאסר חצי שנה, אבל ברור לי (וזכותך לא להאמין לי) שהציבור החרדי ברובו המוחלט נגד להעביר חוקים שיאסרו על נשים ללכת ברחוב בלבוש חושפני.תקרא שוב את מה שכתבתי.
לא כתבתי שיש רוב חרדים שיתמוך בחוק כזה, למען האמת אין לי מושג איזה אחוז מהחרדים תומך בזה.
מה שכן כתבתי זה שלא כ"כ מעניין אותי שנהג אוטובוס חרדי לא העיר למישהי מפאת הנימוס אבל כן מעניינות אותי העמדות שלו בנושא.
כהערת אגב אני אציין שלפני מספר חודשים אריה דרעי (שהוא חרדי כמדומני) הגיש הצעת חוק שכללה מאסר של חצי שנה בגין חוסר צניעות בכותל אז לא בטוח שהמחשבה הזו כה מופרכת כפי שאתה מציג אותה.
דוגמא לפער בין דעות להתנהגות היה ניתן לראות בהקשר של הרפורמה.
אנשים באו להפגין נגד הרפורמה בבני ברק, האם החרדים נכנסו איתם לעימות והתווכחו איתם? למיטב ידיעתי לרוב לא, הם היו מאוד מנומסים, הציעו להם צ'ולנט ואמרו שכולנו אחים.
אני חושב שדואגים יותר מידי אם לא יוקמו תחנות כח חדשות בקרוב או יהיה משבר כלכלי אז הפסקות חשמל יהיו כל כך נפוצות בעתיד שיפגעו כולם בלי קשר לדת ולכיפה״רק שלא תהפוך לאפליה קבועה״ ו ״ההחלטה עצמה לא מופרכת״
כלומר אתה חושב שיש כאן אפליה אבל זה בסדר בתנאי שהיא חד פעמית ? ומי בדיוק ידאג לחד פעמיות הזו ? אלה שנתנו הנחיה נחרצת ?
אין ברירהבסדר, אבל מה לעשות שקרוב ל-55% מהציבור מגדיר את עצמו כמסורתי וחרדי. גם בקרב הציבור החילוני יש שומרי כשרות. מי שלא רוצה תו כשרות שילך לטיב טעם. אני בטוח שימצא שם מוצרים ללא חותמת. לא מבין למה צריך לחפש מלחמות בכוח.
היו פה רעיונות לא רעים אבל הציטוט הזה מוציא אותי מדעתי (וגם הרעיון של לטייל בחו"ל ולא בישראל).לנסות לקנות מחו"ל ככל האפשר
הם לא באים לגרום לי נזק ופה ההבדלהיו פה רעיונות לא רעים אבל הציטוט הזה מוציא אותי מדעתי (וגם הרעיון של לטייל בחו"ל ולא בישראל).
המוצרים מחו"ל נעשו ע"י צדיקי הדור או שבעלי התעשיות דואגים לעובדיהם וללקוחותיהם יותר מאשר כאן?
המדינות מהם אתה קונה או בהן אתה מטייל הן טלית שכולה תכלת?
החרם היחיד שאני עושה (וגם הוא לא 100%) זה על גרמניה ואוסטריה -לא קונה מוצרים משם ולא דורכת על אדמתן.אז פשוט לא לקנות אצלם
פשוט להחרים
להיות מינימליסט
למזער תשלומי מס
לנסות לקנות מחו"ל ככל האפשר
⌄
⌄
⌄
אתה כמובן יכול לקנות בגדים גם ממדינות מערביות עם תנאי עבודה הולמים במחיר יקר יותר כי זה פשוט לא לקנות בארץזה בסדר לקנות בגדים שנתפרו על ידי ילדים בני 9 שיורקים דם במרתף חשוך בקמבודיה, אבל זה לא בסדר לקנות בישראל ממישהו שאולי לא מחזיק באותה דעה פוליטית כמו שלך. סביר.
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
| נ | האקדמיה והמהפכה המשטרית - תמונת מצב | פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין | 79 |