• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מתנגד להפיכה המשטרית, מה לעשות כצרכן

ניצן המצוין

משתמש בכיר
דירוג
2,445
בתור מקום שהתחיל כ"אשפיע על העולם" על ידי הבחירות שלי איך לצרוך ומה לא לצרוך.
נשאלת השאלה
מי שמתנגד\ת להפיכה משטרית ומעוניין לנצל את כוחו הצרכני, מה עליו לעשות?

כמובן, רק במסגרת החוק הקיים.

לקנות פחות? לקנות רק ללא חותמת כשרות?

להשתדל לא לקנות כשרות מהדרין וודאי לא ללכת למסעדות שמפרנסות את הארגון הזה.
לא לתרום למי שבוחר לא לעבוד ולא לפרנס את משפחתו.
למי שיש ילדים, לוודא שתכני הלימוד הולמים את ערכי הקהילה אליה הוא שייך.

לא יודע אם "הכוח הצרכני" יכול להועיל פה -
זה לא שוק מסחרי שתלוי בכוח הקנייה של הצרכן,
אלא שוק של דעות שתלוי ברוב קולות של האזרחים.

הפתרון הברור הוא לשכנע אחרים.

זו לא משימה בלתי אפשרית כמו שאפשר לפעמים לחשוב -
אפילו הבדל של כמה עשרות אלפי קולות יכול לשנות מהותית את תוצאות הבחירות.
בהנחה שקיימים אפילו אחוזים בודדים של כאלו שמוכנים לנהל שיח אמיתי (או שמראש היו די באמצע כך שפתוחים יותר לשינוי קטן) -
הדבר בידנו.

הפתרון הברור הוא לשכנע אחרים.
צודק אבל כמו שראינו פה יותר קל למצוא את האזרחים עם דעה מוצקה מאשר את המתנדנדים, חשבתי בנוסף לזה איך הרגלי הצריכה צריכים להשתנות.

נראה לי שלא משנה מה תעשה מהפן הצרכני, צפויה אפס השפעה על הפוליטיקה, אבל הרבה השפעה עליך. לא הייתי מערבב התנהלות יומיומית עם פוליטיקה - תעשה מה שטוב לך מהפן הצרכני ובלי קשר תפעל נגד הרפורמה בדרכים שכן יש להן השפעה.

נראה לי שלא משנה מה תעשה מהפן הצרכני, צפויה אפס השפעה על הפוליטיקה, אבל הרבה השפעה עליך. לא הייתי מערבב התנהלות יומיומית עם פוליטיקה - תעשה מה שטוב לך מהפן הצרכני ובלי קשר תפעל נגד הרפורמה בדרכים שכן יש להן השפעה.
חברות מסחריות די רגישות למחאות וחרמות.
הבעיה היא שהצד הליברלי מאד חלש בהתארגנות בתחום הזה.
אבל גם ברמת הצרכן הבודד, יש ערך מוסרי בהחרמת גופים מסויימים, גם אם ההשפעה הכלכלית עליהם אינה גדולה.

המחאה והרפורמה פשוט לא כל כך קשורות לגופים מסחריים, אז לא זו הזירה שבה יש להלחם.

שאלה רטורית, ברור שיש לצרוך אך ורק מקודקודי התומכים ברפורמה, אם אפשר ישירות מאלו שהיו שותפים ליוזמה שלה - הכי אידאלי.

כמו כן, לפלח את האוכלוסייה שתומכת ברפורמה ולצרוך כל דבר אך ורק ממנה. אם יש אפשרות פשוט לתרום כסף ישירות לקבוצה הזאת - מה טוב.

ודבר אחרון, לקדם מבחינה כספית ומכל בחינה אחרת את הרצונות והמאווים של התומכים, ללא קשר לרפורמה: בית מקדש? מדינת הלכה? מה שירצו.

הרציונל של הטקטיקות הללו ברור - רוב התומכים ברפורמה למעשה סובלים או לא שבעי רצון מהסטטוס קוו הנוכחי וחוטאים בהטיית הפעולה. אם אתה מתנגד לרפורמה, כנראה שאתה חוטא בהטיית הסטטוס קוו ונהנה מהמצב הנוכחי באופן יחסי (באופן יחסי לאחרים, שום דבר לא מושלם כמובן. והסטטוס קוו הנוכחי הוא ממש על הפנים דרך אגב). אם רק תוכל לדאוג שהקבוצה שסובלת תתחיל ליהנות מהסטטוס קוו הנוכחי גם כן, היא כנראה תעבור לצד המתנגד לרפורמה.

נערך לאחרונה ב:
המחאה והרפורמה פשוט לא כל כך קשורות לגופים מסחריים, אז לא זו הזירה שבה יש להלחם.
בעיני, תלוי כמה מרחיבים את העדשה בה מתבוננים על המציאות.
אני מסכים שאין אף חברה מסחרית שקשורה לחוקים של ההשתלטות על הועדה למינוי שופטים או פסקת ההתגברות.
אבל, מבחינת רבים מהמתנגדים למהפיכה המשפטית, תוכניות הקואליציה הנוכחיות מהוות התקפה על הערכים הקיימים של מדינת ישראל - ערכי ליבה שמבחינתם בהיעדרם ישראל לא תיחשב עוד דמוקרטית.
ולכן, כאשר רוטמן מציע שהכרזת בית עסק שלא יתן שירות ללהטבים אינה מהווה אפלייה, כדאי שיידעו רוטמן והעסקים הנלהבים לפעול לפי עצתו, שיש מחיר כלכלי להתנהלות הזו, וכאשר חלק מהחרדים מחרימים עסק שהיו"ר שלו העז להפגין בעד שוויון בגיוס לצה"ל (ועוד ממציאים שקר שהפגינו נגד רב חשוב), כדאי שיידעו שהפגיעה הכלכלית היא דו כיוונית ויש עוד לא מעט דוגמאות מהעת האחרונה.
אני מקווה שמתישהו הרוח הרעה הזו תעבור. בינתיים, כפי שכתבתי, בעיני נכון להימנע מתרומות למי שלא מפרנס את משפחתו מבחירה להבדיל מכורח, ולהשתדל לא לקנות מוצרי מזון בכשרות מהדרין או לפחות להקפיד על כך בקשר ליינות.

לקנות פחות? לקנות רק ללא חותמת כשרות?

חבל על המאמץ.

א. יש מעט מאוד מוצרים כאלה
ב. אתה פוגע בעיקר בעצמך
ג. מה כשרות עשתה לך? אפשר להחרים כשרות מסוימת, אבל להחרים כשרות בכללי נראה לי מאמץ מיותר.

אני יודע שהרבה אנשים לא יאהבו את מה שאני אכתוב אבל זה דעה שלי .
ההפגנות נגד רפורמה משפטית נראות כמו "נפנופי ידיים אחרי קרב" אמיתי וזה בחירות.
הבעיה של חילונים בארץ שכאשר באמת מגיע "קרב" וזה בחירות הם לא באים בהמונהים.
ומוצאיים המון סיבות איך לא לבוא ולהצביע ולבזבז חצי שעה מזמנם. מה שאני מנסה לעשות זה לשכנע לפני בחירות בעיקר קרובי משפחה וחברים ללכת לבחירות.

אני מצטער, אבל כצרכן אני יותר מעדיף "אושר עד" מאשר "טיב טעם" אני כן קונה בחנויות לא כשירות אך ורק דברים שהם זולים יותר וטעימים יותר.

מצטער אם פגעתי במישהוא . הייתי חייב לכתוב .

תוספת של 5% למחירים
(זכורה לי גם הערכה של 7% מאיזה מקום)

בסדר, אבל מה לעשות שקרוב ל-55% מהציבור מגדיר את עצמו כמסורתי וחרדי. גם בקרב הציבור החילוני יש שומרי כשרות. מי שלא רוצה תו כשרות שילך לטיב טעם. אני בטוח שימצא שם מוצרים ללא חותמת. לא מבין למה צריך לחפש מלחמות בכוח.

הבעיה של חילונים בארץ שכאשר באמת מגיע "קרב" וזה בחירות הם לא באים בהמונהים.
בעיקרון זה נכון (והם גם לא מצביעים למפלגות הנכונות)

אבל בקרוב גם אם תהיה 100% התייצבות חילונית זה לא יספיק.
המחאה עכשיו היא על צורת המשטר שתהיה כאשר החילונים יהיו מיעוט.

לא ריאלי ולא צריך להחרים מוצרים ע"פ כשרות רבנות.
אבל אם כל אחד מאיתנו יבחר בסופר את המוצר שיש לו "רק" כשרות רבנות ולא יפרנס את הבדצ, הוא ישרת את המאבק בשינוי צביונה של ישראל זה לא קשה ולא יקר, רק דורש מעט מודעות.

נערך לאחרונה ב:
שאלה רטורית, ברור שיש לצרוך אך ורק מקודקודי התומכים ברפורמה, אם אפשר ישירות מאלו שהיו שותפים ליוזמה שלה - הכי אידאלי.

כמו כן, לפלח את האוכלוסייה שתומכת ברפורמה ולצרוך כל דבר אך ורק ממנה. אם יש אפשרות פשוט לתרום כסף ישירות לקבוצה הזאת - מה טוב.

ודבר אחרון, לקדם מבחינה כספית ומכל בחינה אחרת את הרצונות והמאווים של התומכים, ללא קשר לרפורמה: בית מקדש? מדינת הלכה? מה שירצו.

הרציונל של הטקטיקות הללו ברור - רוב התומכים ברפורמה למעשה סובלים או לא שבעי רצון מהסטטוס קוו הנוכחי וחוטאים בהטיית הפעולה. אם אתה מתנגד לרפורמה, כנראה שאתה חוטא בהטיית הסטטוס קוו ונהנה מהמצב הנוכחי באופן יחסי (באופן יחסי לאחרים, שום דבר לא מושלם כמובן. והסטטוס קוו הנוכחי הוא ממש על הפנים דרך אגב). אם רק תוכל לדאוג שהקבוצה שסובלת תתחיל ליהנות מהסטטוס קוו הנוכחי גם כן, היא כנראה תעבור לצד המתנגד לרפורמה.
יש לך את דעתך (התנגדות לתיקון מערכת המשפט) וזה בסדר לגמרי.
אבל הזלזול בצד השני (כאילו אין להם אידאולוגיה, וזה רק עניין של תחושה של "דפוקים"), לא מתקבל על הדעת.
יכול להיות שזו אידאולוגיה שאתה חולק עליה מכל וכל; אבל היא קיימת.

יש לך את דעתך (התנגדות לתיקון מערכת המשפט) וזה בסדר לגמרי.
אבל הזלזול בצד השני (כאילו אין להם אידאולוגיה, וזה רק עניין של תחושה של "דפוקים"), לא מתקבל על הדעת.
יכול להיות שזו אידאולוגיה שאתה חולק עליה מכל וכל; אבל היא קיימת.

לצערי דעתו משקף תפיסה עולם של חלק גדול מהציבור "בצד השני". כלומר הם "הצד הנכון" חכמים וכל השאר מטומטמים. בגלל זה האופוזיציה מגרדת את ה-40 מנדטים העלובים שלה.

לצערי דעתו משקף תפיסה עולם של חלק גדול מהציבור "בצד השני". כלומר הם "הצד הנכון" חכמים וכל השאר מטומטמים. בגלל זה האופוזיציה מגרדת את ה-40 מנדטים העלובים שלה.
שני הצדדים אינם עשויים מקשה אחת.
כמו שבין תומכי המהפיכה יש לא מעט "לא אשכנזים" המונעים משנאה עיוורת ולכן מצביעים לליכוד כדברי היועץ הבכיר לביבי, נתן אשל, יש גם אחרים עם מניעים שונים לגמרי.
וכך גם "בצד השני" יש המזלזלים באחרים ויש המכבדים דעות שונות.
בכל מקרה, קשה לי להאמין שהגיוון הזה משפיע על מישהו לעבור צד בהצבעה.

נושאים דומים
Back
למעלה