• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מודאג כי שיחקתי הגנתי (שיתוף)

• פותח הנושא פותח הנושא סול
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
@סול יש לי כמה כיוונים. כמובן כשכזה נוגע לכסף, כמה שיותר זה תמיד יותר טוב. אבל אולי תנסה גם לחשוב מה בדיוק המטרות הפיננסיות שלך. לי למשל, הגעתי כבר לסכום מסוים שהחלטתי שממנו יספיק לי ואני יכול לפרוש ״בשקט״ מבלי להיות יותר מדי חמדן לעוד - אם כי כמובן שגם בפרישה תמיד ארצה לגדול גם פיננסית. סכום שהוא כמובן צמוד לכוח קניה מסוים... לא סתם מספר נומינלי.

דבר שני, זה משהו שלמדתי לפני שנים ספורות, יש גם דבר שנקרא בחיים ״חזון״. הרבה אנשים - בעיקר בקהילה פה - חיים פשוט לפי מה יותר משתלם להם כלכלית. אבל זו השקפת עולם מאוד אמריקאית ויש לך זרמים פילוסופיים רבים בכל התקופות בהיסטוריה שדווקא גורסים להיפך. שיש הרבה מקום גם לעשות דברים שלא בהכרח הכי כלכליים בשבילך.

השרשור שלך ממש מזכיר לי את המשל על אסמי התבואה בברית החדשה... :lol:

אתה בתחום קשה.. אולי הכי תחרותי שיש. לא רק שקשה להתעשר ממנו אלא בכלל להתקיים מזה. לגמרי ניצחת את הסטטיסטיקה.
תמשיך להשקיע במוזיקה כמה שאתה יכול.
מה לגבי נוכחות ברשתות החברתיות? בטוייטר יש סטנדאפיסט, זמרים וכו' שהחשיפה אליהם מייצרת להם קהל. המינוס שאתה צריך לצייץ שטויות פה ושם.

לקרוא את הפוסט הזה מפחיד אותי מלהיות בן אדם עמיד/עשיר.
לחפש ממה לדאוג. לא ייאמן
אתה חושב שלא תגיע לזה בפנסיה?
אתה מדבר כמו ילד שחושב שלמבוגרים הכי כיף כי "לא אומרים להם מה לעשות והם יכולים לאכול גלידה מתי שבא להם!", תמיד יש בעיות. מחר יש לך כסף עד סוף חייך - מה תעשה?
במיוחד כשהדאגה בפוסט היא, איך יכולתי להיות יותר אמיד.
השרשור שלך ממש מזכיר לי את המשל על אסמי התבואה בברית החדשה... :lol:
שתף אותנו.

המצב שלך ממש לא רע, לא יודע להגיד איך זה עומד ביחס לממוצע, אבל אם הייתי צריך להמר הייתי אומר שאתה מעל לממוצע לגילך.

בדיעבד כמעט כולנו יכולים להסתכל אחורה ולהגיד היינו צריכים להיות יותר "התקפיים" השנים האחרונות היו הכי טובות בערך בכל מה שקשור להגדלת הון, בין אם זה נדלן בין אם זה בורסה בין אם זה השקעה בנעליים, אבל בעולם של ריביות עולות, זה כבר לא יהיה כזה פשוט, ובקרוב נראה מי בא לים בלי בגד ים.
עם זאת, כן אנחנו בעולם שבו הון יותר חשוב מעבודה, ואתה תראה הרבה אנשים ש"התמזל" מזלם לקנות דירה, אפילו לא במחיר למשתכן, מספיק שההורים עזרו להם לפני 5 שנים, והדירה שלהם עלתה פי 2 ואין להם שום מודעות פיננסית, כלומר זה לא שהם הלכו וחקרו ויודעים מה זה בכלל ריביות משתנות וכיוצא בזה, פשוט ככה יצא. אומר את זה מניסיון, שיחה שהייתה לי עם חבר לפני שבועיים, דירה בהוד השרון שעלתה פי 2 ב6 שנים בערך.
זה המצב, תקבל אותו, ותעשה כל מה שאתה יכול לשפר את מצבך הכלכלי מבלי להסתכל על אחרים, ולשאוף למה שמתאים לך. נניח ובגיל 50 לך יש 2 מיליון, ולהמון אחרים יש 10, אבל אתה ממש לא מתעניין בהחלפת המכונית כל שלוש שנים, ואוכל במסעדות יוקרה, ואתה מסוגל לכלכל את עצמך ולהיות חופשי לעשות מה שבא לך, בניגוד אליהם, שלהם לא מספיק ה10 המיליון, אז מי פה באמת העשיר? לדעתי אתה.

אני רוצה לפתוח עוד זוית ראיה
אני אדם אמיד לפי הנתונים
וחשבתי שאני עשיר עד שפגשתי חבר שהראה לי תמונות של המטוס הפרטי שלו
תמיד יהיה עוד מישהו יותר עשיר/גבוה/חזק/יפה או מה שלא יהיה
אני יותר מאושר מהם כי אני הולך לישון עם אשתי והם לא
אני לא צריך לדאוג ממה אחיה או אקנה אוכל(ולמען הסר ספק אני לא סולידי באוכל..)
ועדיין מפרנס לא מעט משפחות מעבודתי

משעמם לך ? תתרום לעולם
תנסה ליצור מקום טוב יותר לגור בו
מעזרה לאנשים ועד נקיון חופים ושמורות טבע
תפעל למען זכויות של אוכלוסיות מוחלשות
ארוחות לנזקקים
קידום נושאים שקרובים ללבך ועוד

בעבר הנדל"ן עלה בטירוף, עכשיו אני כבר לא בטוח, יש לי תחושה שהוא נתקע ואולי בכמה מקרים נדירים ובודדים אפילו יורד - זה לא משתקף בסטטיסטיקה הרשמית.
אבל בדירובוט כבר אפשר לראות ניצנים של זה:
1662112406840.png
גם הירידה בכמות המודעות נבלמה ואפילו עולה:
1662112462839.png

אבל יכול להיות שזה משהו רגעי שיעבור

שתף אותנו.
המשל מתחיל באחד המתקהלים מסביב לישוע שבאו להאזין לו. הוא מנסה לגייס אותו להכריע בסכסוך פיננסי בתוך המשפחה:

13 מִישֶׁהוּ מִן הֶהָמוֹן אָמַר אֵלָיו: "רַבִּי, הַגֵּד נָא לְאָחִי שֶׁיַּחֲלֹק אִתִּי אֶת הַיְרֻשָּׁה." 14 אַךְ הוּא הֵשִׁיב לוֹ: "בֶּן־אָדָם, מִי שָׂם אוֹתִי לְשׁוֹפֵט עֲלֵיכֶם אוֹ לִמְחַלֵּק?" 15 הוֹסִיף וְאָמַר לָהֶם: "שִׂימוּ לֵב וְהִזָּהֲרוּ מִכָּל חַמְדָנוּת, כִּי חַיֵּי הָאָדָם אֵינָם תְּלוּיִים בְּשֶׁפַע נְכָסָיו".

זה הכל מתוך הבשורה על פי לוקס, פרק י״ב. אז ישוע מגיב לו:

16 סִפֵּר לָהֶם מָשָׁל: "שָׂדֵהוּ שֶׁל אִישׁ עָשִׁיר אֶחָד הֵנִיב יְבוּל רַב. 17 חָשַׁב הָאִישׁ בְּלִבּוֹ, 'מָה אֶעֱשֶׂה, אֵין לִי מָקוֹם לֶאֱסֹף אֶת יְבוּלִי.' 18 אָמַר, 'זֹאת אֶעֱשֶׂה, אֶהֱרֹס אֶת אֲסָמַי וְאֶבְנֶה גְּדוֹלִים מֵהֶם, וּבָהֶם אֲכַנֵּס אֶת כָּל תְּבוּאָתִי וּרְכוּשִׁי. 19 וְאֹמַר לְנַפְשִׁי: נַפְשִׁי, יֵשׁ לָךְ הַרְבֵּה דְּבָרִים טוֹבִים שֶׁנֶּאֶגְרוּ לְשָׁנִים רַבּוֹת. הִנָּפְשִׁי, אִכְלִי, שְׁתִי וְשִׂמְחִי.' 20 אֶלָּא שֶׁאֱלֹהִים אָמַר לוֹ: 'כְּסִיל! בְּעֶצֶם הַלַּיְלָה הַזֶּה יִדְרְשׁוּ מִמְּךָ אֶת נַפְשְׁךָ, וְהַדְּבָרִים שֶׁהֵכַנְתָּ לְמִי יִהְיוּ?' 21 כָּכָה הוּא מִי שֶׁאוֹצֵר בִּשְׁבִיל עַצְמוֹ וְאֵינוֹ מַעֲשִׁיר לְמַעַן אֱלֹהִים."

יש בזה המון חכמה גם אם אתה לא אדם מאמין.

בעבר הנדל"ן עלה בטירוף, עכשיו אני כבר לא בטוח, יש לי תחושה שהוא נתקע ואולי בכמה מקרים נדירים ובודדים אפילו יורד - זה לא משתקף בסטטיסטיקה הרשמית.
אבל בדירובוט כבר אפשר לראות ניצנים של זה:
צפה בקובץ המצורף 1531
גם הירידה בכמות המודעות נבלמה ואפילו עולה:
צפה בקובץ המצורף 1532

אבל יכול להיות שזה משהו רגעי שיעבור
ועכשיו בלי מיקרוסקופ

יש כל כך הרבה אנשים שבתווך זמן של עשור +- התגאו בחוכמתם וכיצד הם הצליחו להביס את השוק, אבל בסוף בהסתכלות של כמה עשורים מעטים הצליחו יותר. יש משהו בעייתי בלהרוויח הרבה בהשקעה מאוד אגרסיבית זה יוצר pattern של מהמר שלאורך זמן מביא את התוצאות ההפוכות. מניסיון אישי אתה בסוף מפסיד יותר ממרוויח כי הרעב לא קטן אבל המזל נגמר..

אתה באמת באחלה של מקום בחיים, והייתי ממליץ להתנסות בדברים חדשים עד שתצליח למלא את החלל הפנוי בעוד שיעורי מוסיקה או הופעות.
+200!

חפש יותר משמעות ופחות כסף.

היי.

זוהי הודעה ראשונה שלי בפורום, לאחר מספר שנים של מעקב אנונימי.
זו ההזדמנות להביע תודה לכל אחד מכם על המידע הרב שקיבלתי במסגרת פורום ייחודי זה.

לגבי התפרנסות ממסירת שיעורי מוזיקה:
מכיר קונספט מעניין שעובד יפה כבר כמה שנים.
מדובר בחבר שעושה קבוצות לימוד נגינה לילדים.

יש כמה יתרונות בללמד קבוצה ולא יחידים:
1. המחיר לתלמיד נמוך משמעותית והרבה משפחות יכולות לאפשר זאת לעצמם.
2. הילדים אוהבים את הקונספט של ללמוד כמה חברים ביחד.
3. הרווח השעתי מגיע לסכומים הרבה יותר גבוהים.

בכל חיי כתבתי לך שלוש הודעות פרטיות, באחת שאלתי שאלה ובשתיים האחרות היתה כתובה המילה תודה.
בפירוש כן כתבתי לך "תודה רבה על עזרתך" על העזרה בפפר.
אם מישהו הגיב לשני בלקוניות זה אתה אלי, ובכלל לא שמתי לב להודעה השניה. אבל גם לאחר מכן שאלתי אותך משהו אחר והודתי לך גם עליו.
מעולם לא חשבתי שזה יעלה לי במיני שיימינג הזוי שכזה.
כך או כך, אם נפגעת, אני מבקש על כך סליחה ואומר לך, בפעם השניה, תודה על הקישור.

ויחד עם זאת, אציין שלכתוב כזה דבר כאן, בנושא שכלל לא קשור לפפר, כשהשיחה זמינה לך ויכולת לבדוק ולראות שאמרתי לך תודה, זה לא יפה.
לא תמצא אותי משחזר לך את זה עוד שלוש שנים כפי שעשית כאן.צפה בקובץ המצורף 1506
תגובה מדהימה בעיניי

אני חושבת שחלק מהמגיבים מפספסים משהו... זה נכון שתמיד יהיה מישהו עשיר ממך, אבל זו לא הנקודה. השאלה היא כמה.
מה שקרה פה בשנים האחרונות הפך כמות גדולה מאוד של אנשים למיליונרים לא במכוון. בערך כל מי שקנה דירה באזורים מסוימים במרכז עד לפני 5 שנים הוא היום מיליונר, וקשה מאוד להתחרות בזה (כל מי שגר בפריפריה/ לא זכה במחיר למשתכן וכו'). למה להתחרות בזה בכלל? ובכן, גם פה התשובה היא לא במכוון. הרי הכל יחסי. ובהינתן שיש משאבים מוגבלים, והצפיפות גוברת, כשמחיר השירותים יעלה אנשים רבים לא יצליחו לעמוד בזה כי הם עניים יחסית לאותם מיליונרים. לא בגלל שהם לא חסכו, לא בגלל שהם לא יודעים להתנהל כלכלית, לא בגלל שהם היו חסרי אחריות. סתם בגלל שהם לא זכו לגור במרכז באותה תקופה.
כשהילדים שלהם ירצו לעבור לגור קרוב לאוניברסיטה, הם לא יוכלו. כשהילדים שלהם ירצו למצוא עבודה במרכז, שיהיה להם בהצלחה. כשהם ירצו לבנות את החיים שלהם במקום אחר, לא תהיה להם אפשרות.
זו פגיעה קשה במוביליות ובסולידריות החברתית.

בערך כל מי שקנה דירה באזורים מסוימים במרכז עד לפני 5 שנים הוא היום מיליונר, וקשה מאוד להתחרות בזה (כל מי שגר בפריפריה/ לא זכה במחיר למשתכן וכו').
הוא לא מיליונר, ההפך, הוא נהיה עני יותר (אא"כ יש לו מלא נדלן).

אני חושבת שחלק מהמגיבים מפספסים משהו... זה נכון שתמיד יהיה מישהו עשיר ממך, אבל זו לא הנקודה. השאלה היא כמה.
מה שקרה פה בשנים האחרונות הפך כמות גדולה מאוד של אנשים למיליונרים לא במכוון. בערך כל מי שקנה דירה באזורים מסוימים במרכז עד לפני 5 שנים הוא היום מיליונר, וקשה מאוד להתחרות בזה (כל מי שגר בפריפריה/ לא זכה במחיר למשתכן וכו'). למה להתחרות בזה בכלל? ובכן, גם פה התשובה היא לא במכוון. הרי הכל יחסי. ובהינתן שיש משאבים מוגבלים, והצפיפות גוברת, כשמחיר השירותים יעלה אנשים רבים לא יצליחו לעמוד בזה כי הם עניים יחסית לאותם מיליונרים. לא בגלל שהם לא חסכו, לא בגלל שהם לא יודעים להתנהל כלכלית, לא בגלל שהם היו חסרי אחריות. סתם בגלל שהם לא זכו לגור במרכז באותה תקופה.
כשהילדים שלהם ירצו לעבור לגור קרוב לאוניברסיטה, הם לא יוכלו. כשהילדים שלהם ירצו למצוא עבודה במרכז, שיהיה להם בהצלחה. כשהם ירצו לבנות את החיים שלהם במקום אחר, לא תהיה להם אפשרות.
זו פגיעה קשה במוביליות ובסולידריות החברתית.
מדירה בה אתה גר אתה נהיה מיליונר רק על הנייר, ואם ילדיך ירצו לגור בקרבת המקום בו גדלו, אז בעצם המשפחה הפסידה מעליית מחירי הנדלן.
אבל את צודקת לגבי השאר. עליית מחירי הנדלן הרחיבה פערים כלכליים, לפעמים בגלל מזל טהור לגור במקום מסויים, וזה בא לידי ביטוי בעיקר בהעברה הבין דורית. הדירות במרכז לא רק יותר יקרות, אלא הן מתחלקות להרבה פחות יורשים.

מדירה בה אתה גר אתה נהיה מיליונר רק על הנייר, ואם ילדיך ירצו לגור בקרבת המקום בו גדלו, אז בעצם המשפחה הפסידה מעליית מחירי הנדלן.
לא רק, גם אתה הפסדת כי נדיר שקונים דירת חלומות וגרים בה לכל החיים, כאשר תרצה לשדרג אז ההפרש גם הוא גדל משמעותית.

לא רק, גם אתה הפסדת כי נדיר שקונים דירת חלומות וגרים בה לכל החיים, כאשר תרצה לשדרג אז ההפרש גם הוא גדל משמעותית.
נכון, זה טבע האדם שלאנשים קשה לשנמך.
המון אנשים היו יכולים לעבור לדירה זולה יותר, לפחות בגיל שהילדים עוזבים את הבית, ולהשאר עם עודף גדול כדי לשדרג את רמת החיים / לפרוש / לעזור לילדים.

בערך כל מי שקנה דירה באזורים מסוימים במרכז עד לפני 5 שנים הוא היום מיליונר, וקשה מאוד להתחרות בזה
את אותו דבר יכלת להגיד על הקריפטו, על ארק, על שוק המניות לפני הירידות שרק עלה מ-2008 או על כל בועה שהייתה.
כל שנה, חודש ואפילו יום יש לך את הטרייד המנצח.
כדי לדעת לתפוס דבר כזה במכוון צריך לחשוב לא מעט וצריך גם הרבה ניסיון או שצריך מזל.
דווקא ברגע שהכל כבר עלה אם את מקבלת פומו סיכוי טוב שתחטפי לא מעט מהירידה.
אז לא צריך להיות אכפת לך שמישהו אחר הרוויח, כל הכבוד לו.
אבל בדר"כ אם משהו עולה יותר מידי לא פעם זה אומר שהסיכון שם גם עולה בהתאם.
אם הסיכון עולה והרווח הפוטנציאלי קטן אז מדובר בנכס שאינו טוב לפחות בתוחלת לזמן אחזקה שאינו ארוך מאוד.

נערך לאחרונה ב:
נכון, זה טבע האדם שלאנשים קשה לשנמך.
המון אנשים היו יכולים לעבור לדירה זולה יותר, לפחות בגיל שהילדים עוזבים את הבית, ולהשאר עם עודף גדול כדי לשדרג את רמת החיים / לפרוש / לעזור לילדים.
דילגת על שלב. באזור המרכז ות"א בפרט בהנחה ויש או יהיו לך 2 ילדים אתה לא תתחיל עם דירת 4-5 חדרים כי זה נורא יקר, אתה כנראה תתחיל מ2-3 חדרים ובשלב כזה או אחר אתה תשדרג ל4-5 חדרים. שדרוג כזה היום הוא בהרבה מיליונים בת"א.
שלב של לשקול שנמוך מגיע הרבה אח"כ, בדרך כלל כבר עמוק בגיל השלישי.

Back
למעלה