• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לקום לתחייה מהאפר

• פותח הנושא פותח הנושא עידו ג
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
עובר דירה ביום ראשון שלאחר החג. מתרגש וחושש.
כל הכבוד לך!
הרגשות מובנים אבל תן לעצמך להפתיע אותך ולגלות צדדים חדשים ביכולויות שלך כשאתה לבד בעיר זרה
התכנון למכור בעתיד הרחוק, מה שמזכיר לי את דבריה של @בת העמק - שלדעתה במניות בודדות צריך להיות מחיר גג (הפסד או רווח גג).
אולי יש משהו בדבריה...
אנשים שמחזיקים מניה לאורך שנים נשענים על סיפורי הפנטזיה התקשורתית על אלה שקנו מיקרוסופט/אפל/גוגל בתחילת הדרך והפכו למיליונרים.
בטח יש כמה כאלה (אחד כזה נמצא בפורום), אבל יש גם כאלה שזוכים בהימורים וזה עדיין לא הגיוני להמר.
מצד שני, אין בעיה לעשות זאת כתחביב כל עוד שומרים על אחוז הגיוני מסך ההון המושקע. 21% זה הרבה מדי לדעתי, אלא אם הרוב זה תשואה.

האם עלי להשאיר קרן חירום? אני חושב שלא.
האם הדרך ברורה? איני בטוח כלל. התכנון למכור בעתיד הרחוק, מה שמזכיר לי את דבריה של @בת העמק - שלדעתה במניות בודדות צריך להיות מחיר גג (הפסד או רווח גג).
אולי יש משהו בדבריה...
בכל אופן כרגע לפחות לא אקנה קוואנטומים גם בעת הפסדים שככל הנראה יבואו. אמשיך להזרים כספים אך ורק למדדים, איזון בדרך חלופית.
משתדל להישאר קר רוח, חסר רגש ולהתמיד ככל הניתן עם התוכנית, אבל יום מסחר עם עלייה של 30% מעלה תהיות.
אתה מתחיל להישמע כמו סוחר אקטיבי
לא שזה רע בפני עצמו פשוט שים לב לזה
בגלל שזוכר שאתה נהנה ללכת לקזינוים שים לב שזה סהכ הכל עוד חלופה להימורים על כל נגזרות הרגשות של זה...

אתה מתחיל פרק חדש ומשמעותי בחייך
הייתי ממליץ לך לפנות לזה קשב זמן וריכוז
אל תבדוק את שוק ההון גם לא פעם בחודש
לא לגלוש הרבה בפורמים
בעיקר להיות בתוך החוויה
תטייל בשכונה שלך עם הכלב זה תירוץ נהדר
תפתח בשיחות אקראיות עם אנשים ברחוב
אפילו תגדיר לעצמך לדבר עם 2-3 אנשים ביום לפעמים מספיק רק להגיד בוקר טוב או יום טוב למישהו שראית פעמיים כבר...
אנחנו בישראל זה אחד היתרונות הגדולים שלה

וטיפ קטן לשיחות מסדרון בעבודה
פשוט תבקש עזרה אנשים ממש נהנים לעזור למי שהם יכולים בלי מאמץ גדול
לדוגמא תגיד שאתה חדש באיזור ובאת מהצפון ותשאל איפה הכי כדאי לעשות קניות / לצאת בערב/ לטייל עם הכלב וכו וכו

שיהיה הרבה בהצלחה ותהנה מהדרך
ותזכור שהולך להיות לך קשה גם ורגעי משבר
תעבור אותם ותתחזק מהם

עם קשר ממליץ לך לאור ההיסטוריה לחשוב אולי לעשות חוזה אודיסיוס אישי עם העבודה/ מגורים חדשים. לכמה זמן לפחות אתה נשאר ואיזה מצבים ישנו את זה ואיזה לא....

שבועיים ראשונים עברו די חלק, כולל (חצי) שבוע ראשון של עבודה.
הצוות נחמד וחביב, נחמד לצאת מהבית. תקווה זוגית לא תצא מהעבודה, אבל זו לא המטרה הראשית כמובן בעבודה, שמיועדת ל... עבודה.
שאלה לאנשים בעלי ניסיון:
באיזה שלב יהיה נכון להציע רעיונות שיפור, ביקורת ופידבק? אני לא רוצה להיות נודניק מצד אחד, מצד שני כן יש לי כמה רעיונות.
התחלתי לנסות לרדת במשקל.
השתמשתי לראשונה בסיבוס (קצת נוגד לרצון לרדת במשקל).
אני רוצה לעשות ולהספיק כל כך הרבה, בעיקר חברתית... צריך סבלנות ואורך רוח.

תטייל בשכונה שלך עם הכלב זה תירוץ נהדר
תפתח בשיחות אקראיות עם אנשים ברחוב
יש כאן כמות פסיכית של בעלי כלבים :) יש לנו פארק כלבים די קרוב לבית, אני משתדל כל בוקר אם אני מספיק לקחת אותו לשם.
ממש נהדר!

עשיתי להורי את החזר המס המאוד משמעותי שלו הם זכאים, הם מתרגשים וקצת לחוצים.
רציתי שידחו את ההגשה בכמה שנים על מנת שיצברו ריבית והצמדה, הם פחדו להשאיר כספים אצל המדינה.
הסכמנו שהכסף יושקע בשוק ההון על מנת שלא יבזבזו אותו. הסכימו! נראה מה יהיה בפועל :)

לא זוכר אם ציינתי כאן, התחלתי הליך בירוקרטי עבור אבא בשלוש חברות ביטוח בהן הוא מבוטח סיעודית.
ממתין לתשובה משתיים, מאחת כבר קיבל ביקור רופא (הרופא חתם לו על שתי סעיפים, עבור סעיפים אחרים נדרשות בדיקות רפואיות אצל רופאים רלוונטיים).
מקווה שיקבלו עוד כמה ג'ובות. כל כסף שייתן להם שקט נפשי לעשורים הבאים כל כך משמעותי.

נערך לאחרונה ב:
תבחר באפשרות בריאה כמו סלט ותדע שלפחות אכלת את המנה הבריאה היומית שלך
לצערי כמעט לא אוכל אף ירק. גורם לי לאפקט הקאה. גם ניסיונות התמודדות בעזרת דיאטנית ופסיכולוג לא סייעו. בכל אופן לא חלק מהשרשור :)

באיזה שלב יהיה נכון להציע רעיונות שיפור, ביקורת ופידבק?
לפחות חצי שנה, וגם זה בתלות במערכת היחסים שהתפתחה בינך לקולגות ולמנהל.
קודם כל תיקח לך את הזמן הדרוש ללמוד לעשות את מה שדורשים כיום בצורה מעולה, ואז את הזמן להבין למה נקבעו נהלים כך ולא אחרת ומה ההיררכיה הפנימית בין העובדים (למי מקשיבים יותר ולמה).

לפחות חצי שנה, וגם זה בתלות במערכת היחסים שהתפתחה בינך לקולגות ולמנהל.
קודם כל תיקח לך את הזמן הדרוש ללמוד לעשות את מה שדורשים כיום בצורה מעולה, ואז את הזמן להבין למה נקבעו נהלים כך ולא אחרת ומה ההיררכיה הפנימית בין העובדים (למי מקשיבים יותר ולמה).
תודה רבה.
אני חושב שהם מאוד פתוחים (ואף רוצים) לשמוע ממני פידבק, הם די התלהבו מזה שעבדתי באלפי והשם של שירות הלקוחות של אלפי נותן לי מוניטין טוב.
בכלל הצוות נראה ממש נחמד וכך גם הבוס. למרות כל זאת אני מעדיף להיות זהיר כי יכול מאוד להיות שארצה להתקדם גם בעבודה הזו ולהשאר בה לתקופה ארוכה יותר.
כרגע אני עובד בשירות הלקוחות, אך אני כן רואה את עצמי מתפתח לתפקיד אנליסט בחברה (יודע שאפשרי ללא השכלה אקדמית, אך כרגע אני לא שם בכלל).
יש גם אפשרות למסלול ייעוץ מס/ראיית חשבון שם, אבל זה באמת מאוד רחוק וגם ידרוש ממני ללמוד ולהתמחות.

תודה על הטיפ, לא רוצה "לשרוף" את עצמי על שטויות :)

באיזה שלב יהיה נכון להציע רעיונות שיפור, ביקורת ופידבק? אני לא רוצה להיות נודניק מצד אחד, מצד שני כן יש לי כמה רעיונות.
תרשום לך על דף קטן או בסוף המחברת את כל הרעיונות שלך ושמור אותם
בעוד 4-6 חודשים תחזור לזה ותשפוט את זב מחדש עם הניסיון וההיכרות שלך
הרוב לא יהיה רלוונטע כבר אבל בטוח יש כמה הברקות שרואים במבט חדש שמגיעים

אם זאת תזכור שגם אם יש לך רעיון מעולה לשיפור, איך ולמי מציגים אותו לא פחות חשוב
כי לפעמים זה יכול לבוא על חשבון מישהו או לערער או להפריע למשהו שמישהו אחר עושה
אז יש פה פוליטיקה משרדית
ובדרכ תבדוק את זה על יבש קודם עפ איזה חבר לעבודה

בכל מקרה זה עוד רחוק...

כל הכבוד על ההתחלה החלקה
תמשיך ככך ותשמור את הראש ממוקד בכאן ועכשיו
תיהיה טוב והרבה דלתות יפתחו לך (לא צריך לחשוב עליהן גם כרגע.. )

בהצלחה!!

נעדרתי לא מעט זמן עקב מחלה, התחלה ממש רעה ברגל שמאל.
למעשה, מהשבועיים בעבודה עבדתי שבוע, כמדומני.
בין לבין היה סבבון עם אירן וכמעט עוד אחד.

לאן שאני הולך אני מביא איתי מלחמות ובעיות...
מרגיש מתוסכל, מרוקן ודי עייף מהחיים.

חושש שיפטרו אותי עקב ההיעדרות.

חושש שיפטרו אותי עקב ההיעדרות.
השבוע הראשון בדר"כ מבוזבז כך או כך. תשקיע החודש למרות חוסר האנרגיות והמצב ישתפר - אף מעסיק לא שש להחתים מישהו ואז לפטר אותו/ה אחרי חודש (יצטרכו לגייס מישהו חדש).

תנסה לצאת עם באדי בערבים, לנשום קצת.

עידו, מה בכל זאת מעודד אותך בימים אלו?
דברים לא בריאים וטובים עבורי.
השבוע הראשון בדר"כ מבוזבז כך או כך. תשקיע החודש למרות חוסר האנרגיות והמצב ישתפר - אף מעסיק לא שש להחתים מישהו ואז לפטר אותו/ה אחרי חודש (יצטרכו לגייס מישהו חדש).

תנסה לצאת עם באדי בערבים, לנשום קצת.
את האמת שהיום הייתה שיחה די טובה עם המעסיק, מה שבהחלט הוריד סטרס.

עדכון.
התפתח שרשור צד ליומן כאן
TLDR (תקציר מנהלים):
התפטרתי, הפנמתי שאתחרט להמשך חיי אם אמשיך במסלול העבודה של שירות לקוחות.
מנסה לחזור לחלום האקדמי, שהמטרה היא להתקבל לתואר בשנת תשפ"ז (אוקטובר 2026).
יצרתי קשר במייל כעת עם העו"ס בביטוח הלאומי בתקווה לקבל סיוע שיקום בלימודים.
בינתיים עובד לא מעט על עצמי מבחינה בריאותית. ירדתי בשבוע האחרון 1.9 קילו, שיא אישי :)

מכרתי את תיק המניות כולו וככל הנראה אתקיים ממנו בשנים הקרובות.
ההורים מבואסים (או מיואשים) ממני ובצדק. חוסר ההחלטיות ושינוי הדעות לעיתים תכופות קשה להם.
אך יחד עם זאת רוצים לסייע לי בהגשת החלום האקדמי. זכיתי :)

מוסדות אקדמיים בבדיקה עבור תואר בחשבונאות:
רייכמן (דרך קרן אור - תואר מסובסד כמעט לחלוטין עם מעטפת תמיכה).
אוניברסיטת בר אילן (דרך וועדת חריגים).
מכללת תל חי (כיום אוניברסיטת קריית שמונה?) - מקווה שיסכימו לקבל אותי על סמך המכינה ב2023.
מכללת הגליל המערבי (משמעותית פחות מועדפת עלי מכל האפשרויות, אך ככל הנראה יהיו בה סיכויי הצלחה הכי גבוהים עקב סיוע מהמשפחה ומגורים באזור).
מכללת עמק יזראעל (לא מתלהב, אך בודק אם יסכימו לקבל אותי).
המרכז האקדמי רופין - (דרך וועדת חריגים).

בהצלחה, מניח שהכנסת הכל כבר לקרן כספית שקלית.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מוסדות אקדמיים
אתה יכול לעשות תואר ראשון במוסד פחות נחשב (פחות נחשב בעינך, פחות נחשב בעיני מעסיקים - זה לא משנה, תבחר אתה בעיני מי) ואז תואר שני במוסד אחר. יש הרבה מרצים באוניברסיטאות שאת התואר הראשון (ואפילו את השני) שלהם הם עשו במכללות.
כמובן שצריך להיזהר, כי לא כל המכללות נולדו שוות ויש כאלה שהן איכותיות מאחרות, אבל אם זה יקל עליך בהמשך, כדאי לשקול גם אפשרות כזו.

כך או כך, על אף השינויים, יש בך נחישות, ויכולת הסתגלות, שהן שתי תכונות די חשובות כדי להצליח בחיים.

Back
למעלה