• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לקום לתחייה מהאפר

• פותח הנושא פותח הנושא עידו ג
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מאוד חצוי עם עצמי אם אני בכלל רוצה לעשות תואר, אולי עדיף להתמקד בחברה הצעירה ולהתפתח איתה ללא תואר, אך ככל הנראה כן אלך על תואר, רק לא יודע היכן.
אם יש ספק אין ספק, האוניברסיטה לא תברח ואתה מספר שמאוד טוב לך בעבודה כך שאם יש לך ספקות לגבי הלימודים והאווירה שבה תלמד אז תמשיך במה שטוב לך, אתה תהיה חכם יותר בעוד שנה.

אם יש ספק אין ספק, האוניברסיטה לא תברח ואתה מספר שמאוד טוב לך בעבודה כך שאם יש לך ספקות לגבי הלימודים והאווירה שבה תלמד אז תמשיך במה שטוב לך, אתה תהיה חכם יותר בעוד שנה.
שתי בעיות עיקריות:
1) בגלל הנכות שלי, מגיע לי תמיכה כלכלית מביטוח לאומי - מימון לימודים וסיוע בשכר דירה. מדובר בהרבה כסף, להורים שלי אין יכולת לתמוך בי כלכלית כך שזה משמעותי מאוד לנצל עד כמה שניתן. החודש הייתה לי וועדה רפואית - וקיבלתי הארכה של שנתיים. כלומר כעת, אם אתחיל בנובמבר 2024 - אוכל לקבל סיוע של שנה וחצי בשכר דירה (1200 ש"ח בחודש). בנוסף מימון של שלושה סמסטרים.

2) תוקף המכינה שעשיתי יפוג אם לא אתחיל בנובמבר. כלומר זמן נוסף ותשלומים נוספים. מיותר.

לדעתי תתחיל ללמוד, לנסות לפחות.
עבודה אחרי כמה זמן נהיית מונוטונית ופחות מרגשת, מתרגלים…
בנוסף יש את כל הסיבות שפירטת שחבל לוותר עליהן אם גם ככה אתה מתכנן ללמוד בעתיד.

אוכל לקבל סיוע של שנה וחצי בשכר דירה (1200 ש"ח בחודש). בנוסף מימון של שלושה סמסטרים.
סדר גודל של 30,000 שקל נכון או שטעיתי בחישוב?
כמה זמן יקח לך להרויח את זה בעבודה?
השאלה היותר חשובה זה לגבי המכינה שיפוג תוקפה(לא מבין בזה)
אולי אפשר לשלב בין העולמות?
להרשם ללימודים בחיפה ולהתחיל ללמוד יותר באיזי
למשוך את התואר לעוד שנה

סדר גודל של 30,000 שקל נכון או שטעיתי בחישוב?
כמה זמן יקח לך להרויח את זה בעבודה?
השאלה היותר חשובה זה לגבי המכינה שיפוג תוקפה(לא מבין בזה)
אולי אפשר לשלב בין העולמות?
להרשם ללימודים בחיפה ולהתחיל ללמוד יותר באיזי
למשוך את התואר לעוד שנה
אין לי מושג מה המחיר של סמסטר באונ', שמעתי שזול יותר ממכללות - לא יודע אם זול יותר מתל חי.
הכוונה היא בהחלט לשלב את העבודה עם התואר - מעוניין לעשות פריסה כמה שניתן.
השכר שעתי ודי נמוך, אבל אני כן מאמין ומקווה שאקבל העלאה בסוף-תחילת שנה - אין לי מושג למה לצפות. אבל כבר ציינו בפני שמרוצים ממני ואם אמשיך כך מצבי טוב :)
החודש אני אפילו אמור לקבל בונוס, שמעבר לעזרה הכלכלית נוא ממש נחמד מביחנת יחס וההערכה. באמת שעבדתי קשה מאוד והרווחתי ביושר :)

בקיצור, מנסה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה (כמה שיותר) שלמה. Min maxing

די הצלחתי לשכנע את ההורים סוף סוף להשקיע.
היא לא מוכנה להגיד לי את המצב בעו"ש, אבל נתתי לה דוגמאות (על בסיס עבר) על מה יקרה לשקל שהיא תשקיע בעוד 20 שנים. דוגמאות של כמה עלתה מנת שווארמה שהיו בצבא וכמה עולה היום. על מנת להדגיש להם כמה הם צריכים את זה לגיל 75 לדוגמא.
מאוד קשה איתם אבל אני מקווה שסוף סוף יפעלו בחוכמה וישקיעו סכום מסויים. מתרגש בשבילם!
זה נשמע שלקחת את התפקיד של סבא שלך טיפה D:

האם ניתן ללמוד מדעי המחשב ללא כל ידע קודם בתכנות?
כן. פשוט הרבה יותר גרועים מזה. לפחות בשנה הלימודים שלי.

או שעדיף לא להתקרב לנושא ללא ידע קודם?
במכללה מלמדים פיתוח מאפס.

איך רצוי לעלות תמונה לפורום? אימגור יוצא גרוע
תעתיק את הכתובת של התמונה ותוכל להוסיף אותו לתוכן ההודעה בעזרת האייקון של התמונה "הוסף תמונה Ctrl + P"

וואוו! איזה יומן מסע מטלטל! איזה שינוי, איזה התקדמות, וזה רק לאחר שנה!
יומן מסע שמרגיש כמו סדרה טורקית ועוד הלחץ שגרמת לי לחוות באמצע! שמח לשמוע שמצבך טוב יותר.

תמיד תחזור ליומן ברגעי משבר ותראה כמה התפתחת והשתפרת!
כל הכבוד על כל העזרה להורים - צמצום עלויות, השקעות והסיוע בבית. ממש לא מובן מאליו.

אני בוגר מכללת תל חי בתואר למדעי המחשב. את השנה השלישית או האחרונה עשיתי בתקופת הקורונה רק שהם התחילו עם הזום, אז אני ממש מבין לליבך. כל עוד תחזור ללימודים אקדמאיים ולא תפסול את זה לגמרי לדעתי זה לא כזה קריטי דחיה בשנה נוספת. בכל מקרה, זה נשמע שרצית לחפש עבודה המון המון זמן ועכשיו שהשגת זה יכול להוסיף לרזומה ולעזרה במציאת עבודה בהמשך. כל הכבוד על החסכון האגרסיבי! תנסה לחסוך כמה שאפשר לפני שהלימודים מתחילים שוב, הייתי ממליץ ששנה הראשונה תתרכז בעיקר בלמידה פחות עבודה.

לגבי הרכב, רק באמת צריך להבין את המשמעות של להחזיק אותו בזמן תואר שהמשכורות יחסית נמוכות אבל ההוצאות עליו יכולות להיות יקרות. גם אני כשעבדתי בתור סטודנט במסעדה והרווחתי משכורת לא רעה. פשוט לא יכולתי לעמוד בהוצאות והדבר הראשון שעשיתי זה למכור את הרכב ולקנות אופניים. בהתחלה היה קשה. אבל בזכות המהלך הזה סיימתי תואר עם תיק השקעות(בנוסף לעוד כמה פעולות שעשיתי אבל הבנת את העקרון).. עד עכשיו אין בבעלותי רכב. מנסה לדחות את זה כמה שאפשר...עד שאשתי תוציא רישיון :P

רק אציין שלרוב המוחלט מהסטודנטים הלימודים לבחינות היו רק שהסמסטר הסתיים. התקמבנו על סיכומים ופשוט חרשו את החיים בתקופת מבחנים. היו קורסים שלא הייתי עליהם בכלל בתקופת הסמסטר והשלמתי את כל הפערים רק בתקופת מבחנים. איך שיתחילו הלימודים, תצרו קבוצות Whatsapp ולא להתבייש לבקש סיכומים, מאמין שיש אנשים שישמחו לתרום ולשתף. ובעיקר לחפש בוגרים, יכול להיות שיש Drives עם הרבה חומרים!

המון המון בהצלחה בהמשך! מחכה לעדכון הבא! :)

לגבי הרכב, רק באמת צריך להבין את המשמעות של להחזיק אותו בזמן תואר שהמשכורות יחסית נמוכות אבל ההוצאות עליו יכולות להיות יקרות. גם אני כשעבדתי בתור סטודנט במסעדה והרווחתי משכורת לא רעה. פשוט לא יכולתי לעמוד בהוצאות והדבר הראשון שעשיתי זה למכור את הרכב ולקנות אופניים. בהתחלה היה קשה. אבל בזכות המהלך הזה סיימתי תואר עם תיק השקעות
לא יודע. החודש שהייתי עם רכב במהלך המכינה כל כך שינה לי את אורך החיים. לא לחכות שעה לאוטובוס חזרה ב45 מעלות היה תענוג שאני לא רואה את עצמי מוותר עליו. יש מחיר לעצמאות.
גם קשה לי לראות את עצמי עם אופניים. גם בגלל המשקל והנכות. אולי אם אצליח להרזות,

על איזה עלויות דיברת? דלק אני מניח? ץ אולי ביטוח. אשמח אם תרחיב על מנת שאמנע מבלתמים.
ההורים משלמים את הביטוח נכון לעכשיו שזה סכום שאני לא לוקח בחשבון. דלק בקושי יתבזבז, אני מקווה. את הנסיעות לנהריה (במיוחד אם אתחיל ללמוד בחיפה) אני מקווה לעשות עם אבא שלי ברכב שלו מהעבודה (דלק על חשבון העבודה).

תודה רבה על הודעה שמחחמת את הלב, האמת שהמצב לא משהו בנושא שאני מעדיף לא לשתף עליו. העלת לי חיוך ואני מוכיר תודה :)

מאיפה להתחיל?

יש לי כל כך הרבה על מה לכתוב, אתחיל מכך שלאחרונה, או בשבועות האחרונים, יצא לי לדבר עם מקבץ של אנשי הפורום בפרטי. כל אחד עזר לי בדרכו הוא, ואני מאוד מודה להם על כך. אמנע מהענקת קרדיטים שבטעות לא אגרום לכך שישגעו אותם בפרטי. אם הם קוראים הם יודעים מי הם :)
יש אנשים נהדרים בפורום ואני ממש מוכיר תודה על כך שאני חלק ממנו.

אקדמיה:
מחפש חלופות ללימודים בתל חי במידה ולא יתחילו באופן פרונטאלי בנובמבר 2024. התחלתי להתעניין בלימודים באונ' חיפה ומכללת הגליל המערבי. כנראה אלך לימים/ערבים פתוחים בחודש הקרוב בשני המקומות. ככל הנראה לימודי כלכלה וחשבונאות.
אם באונ' חיפה, אעבור לגור במעונות של האוניברסיטה אם יהיה אפשרי ויתאים לי מבחינת סוג המעונות (לא רוצה עם הרבה אנשים. מתבייש).
אם בגליל המערבי, יש להם מסלול לאנשים עובדים שקורץ לי. מדובר ביום עבודה מלא, יום אחר הצהריים בלבד ויום בשישי (מקוצר מן הסתם).
אגור אצל ההורים ואחסוך כסף למיקסום חסכונות, או אשכור דירה בעכו למיקסום זמן והימנעות משימוש באוטו. כל עוד יש לי תמיכה בשכר דירה מביטוח לאומי אני יותר פתוח לאופציה של השכרה בעכו, אחרת זה מרגיש קצת אבסורד להשכיר במקום כל כך קרוב. כן רוצה לצאת מבית ההורים, אבל לא בכל מחיר.
תל חי - מקווה להמשיך שם. האפשרות הטובה ביותר, אבל לא בכל מחיר... לא רוצה לימודים מרחוק.

עבודה:
התחלתי לעבוד במשרה מלאה+שעות נוספות. בערך 11-12 שעות ביום. לאחרונה החלטתי לעבוד גם בימי שלישי, כך שאני ממש עובד כל השבוע. מאוד נהנה מהעבודה למרות שזו תקופת שיא העומס בעבודה בחודש האחרון וחודש+ הבא. לאחר תקופת העומס אוריד קצת מהגז כדי להתפנות ללימודי ייעוץ משכנתאות שזנחתי לחלוטין בינתיים.
אני כאמור מאוד נהנה מהעבודה ומתקדם בה בקצב טוב מאוד לתחושתי. נותנים לי קרדיט שמגיע וביקורות רלוונטיות ובונות. מעריך את הצוות ומנסה לקחת כמה שיותר אחריות.
החודש אפילו קיבלתי בונוס יפה מאוד ששווה ל57 שעות עבודה. ריגש אותי בעיקר מבחינת ההערכה. כמובן שגם התמיכה הכלכלית נחמדה :)

נפש:
מרגיש כמו קקה על הכביש. העבודה די מצילה אותי במובן הזה, אחרת הייתי נסחף לדיכאון עמוק לפי ההכרות שלי עם עצמי. לכן אני עובד שעות כל כך מוגזמות.
עצוב לי ואני די בודד ומתבודד.

הורים:
תהליך של 11 חודשים.
לפני 11 חודשים גיליתי שאבא שלי משלם את המקסימום המותר בחוק על הפנסיה שלו, על הגמל שלו, ועל קה"ש שלו והיה במסלולים גרועים. מאז שיפרתי לו ל0.6 בכל מוצר.
לאחרונה גיליתי שגם אמא שלי משלמת את המקסימום המותר בחוק על כלל המוצרים שלה. בוצע שיפור נוסף, והיום הם משלים 0.35 או 0.32 בקה"ש וגמל. במגדל 0 מצבירה ו 1.9 מהפקדה (אין לי מושג כמה זה טוב בפנסיה, אם בכלל. להבנתי טוב יותר לטווח ארוך, אבא בן 57 וכנראה יעבוד עד גיל 67+). לאמא זה מצויין כי אין עוד הפקדות.
שני ההורים שלי שילמו כל חייהם את המקסימום המותר בחוק והיו במסלולים מאוד מאוד מאוד בטוחים וסולידים מגיל 19. עבדו פול גאז בניוטרל.
אין לי מושג איך התחתנו, הביאו ילדים בגיל כל כך צעיר ושרדו. אני כל כך מלא הערכה אליהם ומאוד חבל לי שעבדו כל כך קשה "לחינם".
עשו כל טעות פיננסית אפשרית בדרך, הצוואה של סבא וסבתא של אמא די "הצילו" אותם מחובות ענקיים.
שמח שהיום יש להם את השקט הנפשי. לראשונה מגיל 19 ללא הלוואות או משכנתא. משתדל לעזור להם לתקן מכאן והילך כמה שאפשר.
דברים שבוצעו בחודשים האחרונים עבור ההורים:
שיפור תנאים לאבא -> 0.6
שיפור תנאים לאבא -> 0.35 (או 0.32, צריך לבדוק הסכם סופי).
שיפור תנאים לאמא בגמל, קה"ש ופנסיה ממקסימום המותר בחוק בהכל לתנאים זהים לשל אבא.
ביטול עמלות בנק (שילמו 750 שקל בשנה בממוצע). הוספתי תזכורת לשנה הבאה לבטל עמלות עבורם שוב. (צירפו אותי בחשבון כמיופה כוח).
לראשונה בחייהם שכנעתי אותם להשקיע, אפילו מעט. קנו קרן כספית ב7500 שקל ועם הוראת קבע לקנות אחת לחודש ב1000 שקל נוספים. אבא מאוד מתלהב מכך שכבר חסך 5-6 מנות שווארמה!

מטרות:
לסיכום, מטרות:
להשקיע בעבודה ובלימודי ייעוץ משכנתאות - 2024.
לחזור ללימודי התואר - הפעם עם פיזור התואר ובתקווה ללימודים פרונטאלים ולא כמפונה - סוף 2024.
לעבוד במשרה חלקית עד כמה שניתן ולשמור על מקום העבודה: 2024-2028.
רואה אופק בחברה, מאוד מאמין בעתיד שלה, רוצה להוכיח את עצמי ולהיות כמה שיותר יעיל עבורה - למרות שבתפקיד שלי אין יותר מדי עתיד, שירות לקוחות. אולי עם התואר אצליח להתקדם.
משכנתא לדירה להשקעה - עד 2030.
להתעמק בלימודים פיננסים ולהתמקצע - עד שנת 2030 להקים עסק כעצמאי.
להשתדל להיות טוב לאחר, עד כמה שניתן. אהבת חינם.
את ייעוץ המשכנתאות זנחתי לחלוטין - משקיע המון בעבודה ואין כוחות בסופ"ש. אחרי יוני צפוי להיות רגוע בעבודה ואעשה בינג' למידה. יש הקלטות זמינות עד אוגוסט.
התחלתי לעבוד במשרה מלאה מאוד :) לשמור על מקום העבודה בזמן התואר. להתקדם ולקחת אחריות נוספת איפה שניתן.
נדלן - קצת זרקתי נתונים באוויר. לא יודע מה עבר לי בראש. עדיין אשמח לדירה ראשונה בישראל כהשקעה עבור ייעול ענייני מס, אבל אין הגדרת זמן.
התמקצעות בלימודים:
שווה התייחסות נוספת. מתכנן להיות שכיר ועצמאי לאחר התואר. תחילה עצמאי על ווליום נמוך. בעתיד הרחוק יותר, לפרוש מהיותי שכיר (אלא אם כן אמשיך להנות מהעבודה). בסביבות גיל 45-50 לדעתי. ואז כבר אהיה מבוסס יותר כעצמאי - ואעבוד כעצמאי בלבד. בשביל "הנשמה". העיסוק כעצמאי:

ייעוץ פיננסי כללי:
משכנתאות
פנסיוני
השקעות (או הוליסטי או עם רישיון ייעוץ השקעות).
מס - ראיית חשבון/ייעוץ מס

יש כל כך הרבה חאפרים ואנשים שעובדים בצורה נוראית בתחום למיטב הבנתי. רוצה להיות אור לאנשים כמו ההורים שלי וצריכים מישהו שילווה אותם. בשלב הזה של החיים אני מקווה לעשות את זה במחיר כל כך הגון שכל אחד יוכל להרשות לעצמו, במיוחד אלה שלא יכולים וצריכים את זה.

ממשיך להשתדל לעשות טוב לאחר. מעשים קטנים, אהבת חינם.

נתראה ביוני עם עדכון פיננסי רבעוני :)

לא מאמין שעשיתי את הצעד הזה. העזתי לעבור לעיר הגדולה.
מתחיל לימודי מכינה במכללה למנהל ראשון לציון - בחיים שלי לא תיארתי לעצמי שאגור במרכז.. ועוד במעונות סטודנטים רחמנא ליצלן.

מקווה להצליח להתמודד עם הסטרס שהעיר הגדולה והנטל הכלכלי. צעד ענק. במידה ואעבור את המכינה - אתחיל תואר ראשון בחשבונאות.

נערך לאחרונה ב:
לא מאמין שעשיתי את הצעד הזה. העזתי לעבור לעיר הגדולה.
מתחיל לימודי מכינה במכללה למנהל ראשון לציון - בחיים שלי לא תיארתי לעצמי שאגור במרכז.. ועוד במעונות סטודנטים רחמנא ליצלן.

מקווה להצליח להתמודד עם הסטרס שהעיר הגדולה והנטל הכלכלי. צעד ענק. במידה ואעבור את המכינה - אתחיל תואר ראשון בחשבונאות.
ממליץ לך בחום במידה ויש לך זמן להתחיל לתרגל ולהתרגל לישיבה ולמידה
(ולא יודע כמה מתמטיקה יש במכינה הנ״ל אבל לשבת על שיעורי מתמטיקה אונליין מבעוד מועד זה גיימ צאנגר אלא אם יש לך כישרון מולד והתברכת)
בהצלחה מלך!

בהצלחה במסלול החדש שבחרת!

בהצלחה במסלול החדש שבחרת!
תודה!
במידה ולא אצליח במכינה: תמיד יש את תל חי שאוכל לבחור ללמוד בה. יכירו לי במכינה שם לשנה נוספת במידת הצורך ובתקווה שלימודים שם יחזרו להיות פרונטאליים (בלי קשר לאם אלמד שם או לא. שהמציאות הזו תגמר).

כמובן שאני מקווה לעבור את המכינה. עשיתי לי אקסל הוצאות והכנסות "לא אופטימי". אני אמור לעמוד בנטל הכלכלי - אולי אקח הלוואה לשנה וחצי האחרונות.
כל עוד ההכרה בביטוח לאומי תמשיך, לדעתי אוכל גם להמנע מההלוואה.
אפשרי יהיה גם למכור ולהעביר סכום מהתיק באינטרקטיב, פחות מעוניין בכך. אם יש אפשרות של הלוואה ללא ריבית והצמדה - אעדיף לקחת אותה. זה אחלה כלי מינוף לחשבון המסחר (עצם זה שלא אצטרך למכור).
ההלוואה הולכת ישירות למוסד הלימוד.

בהצלחה,
לפני תרגול מתמטיקה תתחיל לתרגל שעות שינה מספקות, הודעה ב 3:13 לפנות בוקר זו ערובה ליום זוועה. :)

בהצלחה,
לפני תרגול מתמטיקה תתחיל לתרגל שעות שינה מספקות, הודעה ב 3:13 לפנות בוקר זו ערובה ליום זוועה. :)
וזה עוד כשאני תחת השפעת כדור שינה...
סובל מבעיות שינה. יהיה בסדר, אני רגיל :)

חג שמח ובשורות טובות.

מחשב מסלול מחדש - תחייה והישרדות
מרגיש עצוב מאוד. כואב, כאוב, פיזית ונפשית. מותש. מובס. כבר באפיסת כוחות ועוד לא התחלתי את השלב הקשה והמאתגר בחיי. תחייתו של עוף-החול מתחילה בקרוב.
כרך הנולד מחדש, אני חלש ופגיע מתמיד. המטרה - הישרדות. נפשית, מעשית, כלכלית.
כאמור מצאתי מוסד אקדמי חדש - המסלול האקדמי המכללה למנהל. בהנחה ובתקווה שאעבור את המכינה שאני חייב לעשות, אתקבל לתואר במכללה.
העלויות מאוד גבוהות (בסביבות פי3.5 או פי 4) וכמובן יגררו לשינויים מהותיים בתכנונים והמטרות שהצגתי כאן בחצי השנה האחרונה. לא יודע אם לקחתי החלטה נכונה או פזיזה.
מקווה להשתלב חברתית. שיהיה לי מישהו/י לשתות איתו קפה ולפטפט.

פיננסי:

monthincomespendingsavingsaving %portfolio investedportfolio net worthportfolio change %$ to ₪קרן כספיתעו"שתאריך
Jan8,3752,3706,00571.70%81810.00%-183.515/02/2024
Feb12,6302,56510,06579.69%8183.73.33%-16.328.611/03/2024
Mar21,35721,581-224-1.05%101108.27.13%3.763.311.212/04/2024
Apr20,5204,89915,62176.13%116123.16.12%3.7311.23.312/05/2024
May19,6595,05014,60974.31%116124.67.41%3.7111.917.911/06/2024

מקווה להשתלב חברתית. שיהיה לי מישהו/י לשתות איתו קפה ולפטפט.
רק מלקרוא פה זה ברור לי שיש לך יכולת תקשורת מילולית מפותחת. כן - יהיו לך חברים , קשקושים ויותר קפה משאתה יכול להכיל.

ההחלטה שלקחת לא פזיזה ושקולה לגמרי.

עלה והצלח!

רק מלקרוא פה זה ברור לי שיש לך יכולת תקשורת מילולית מפותחת. כן - יהיו לך חברים , קשקושים ויותר קפה משאתה יכול להכיל.

עלה והצלח!
+

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

עלה והצלח!
משמעותית יותר קל לי לנהל שיח בצ'אט. במציאות אני קופא ואני ממש גרוע בניהול דו שיח. שתקן, ביישן ומשעמם
אבל פסדר, אני מודע לזה ועובד על זה.

Back
למעלה