מאיפה להתחיל?
יש לי כל כך הרבה על מה לכתוב, אתחיל מכך שלאחרונה, או בשבועות האחרונים, יצא לי לדבר עם מקבץ של אנשי הפורום בפרטי. כל אחד עזר לי בדרכו הוא, ואני מאוד מודה להם על כך. אמנע מהענקת קרדיטים שבטעות לא אגרום לכך שישגעו אותם בפרטי. אם הם קוראים הם יודעים מי הם

יש אנשים נהדרים בפורום ואני ממש מוכיר תודה על כך שאני חלק ממנו.
אקדמיה:
מחפש חלופות ללימודים בתל חי במידה ולא יתחילו באופן פרונטאלי בנובמבר 2024. התחלתי להתעניין בלימודים באונ' חיפה ומכללת הגליל המערבי. כנראה אלך לימים/ערבים פתוחים בחודש הקרוב בשני המקומות. ככל הנראה לימודי כלכלה וחשבונאות.
אם באונ' חיפה, אעבור לגור במעונות של האוניברסיטה אם יהיה אפשרי ויתאים לי מבחינת סוג המעונות (לא רוצה עם הרבה אנשים. מתבייש).
אם בגליל המערבי, יש להם מסלול לאנשים עובדים שקורץ לי. מדובר ביום עבודה מלא, יום אחר הצהריים בלבד ויום בשישי (מקוצר מן הסתם).
אגור אצל ההורים ואחסוך כסף למיקסום חסכונות, או אשכור דירה בעכו למיקסום זמן והימנעות משימוש באוטו. כל עוד יש לי תמיכה בשכר דירה מביטוח לאומי אני יותר פתוח לאופציה של השכרה בעכו, אחרת זה מרגיש קצת אבסורד להשכיר במקום כל כך קרוב. כן רוצה לצאת מבית ההורים, אבל לא בכל מחיר.
תל חי - מקווה להמשיך שם. האפשרות הטובה ביותר, אבל לא בכל מחיר... לא רוצה לימודים מרחוק.
עבודה:
התחלתי לעבוד במשרה מלאה+שעות נוספות. בערך 11-12 שעות ביום. לאחרונה החלטתי לעבוד גם בימי שלישי, כך שאני ממש עובד כל השבוע. מאוד נהנה מהעבודה למרות שזו תקופת שיא העומס בעבודה בחודש האחרון וחודש+ הבא. לאחר תקופת העומס אוריד קצת מהגז כדי להתפנות ללימודי ייעוץ משכנתאות שזנחתי לחלוטין בינתיים.
אני כאמור מאוד נהנה מהעבודה ומתקדם בה בקצב טוב מאוד לתחושתי. נותנים לי קרדיט שמגיע וביקורות רלוונטיות ובונות. מעריך את הצוות ומנסה לקחת כמה שיותר אחריות.
החודש אפילו קיבלתי בונוס יפה מאוד ששווה ל57 שעות עבודה. ריגש אותי בעיקר מבחינת ההערכה. כמובן שגם התמיכה הכלכלית נחמדה
נפש:
מרגיש כמו קקה על הכביש. העבודה די מצילה אותי במובן הזה, אחרת הייתי נסחף לדיכאון עמוק לפי ההכרות שלי עם עצמי. לכן אני עובד שעות כל כך מוגזמות.
עצוב לי ואני די בודד ומתבודד.
הורים:
תהליך של 11 חודשים.
לפני 11 חודשים גיליתי שאבא שלי משלם את המקסימום המותר בחוק על הפנסיה שלו, על הגמל שלו, ועל קה"ש שלו והיה במסלולים גרועים. מאז שיפרתי לו ל0.6 בכל מוצר.
לאחרונה גיליתי שגם אמא שלי משלמת את המקסימום המותר בחוק על כלל המוצרים שלה. בוצע שיפור נוסף, והיום הם משלים 0.35 או 0.32 בקה"ש וגמל. במגדל 0 מצבירה ו 1.9 מהפקדה (אין לי מושג כמה זה טוב בפנסיה, אם בכלל. להבנתי טוב יותר לטווח ארוך, אבא בן 57 וכנראה יעבוד עד גיל 67+). לאמא זה מצויין כי אין עוד הפקדות.
שני ההורים שלי שילמו כל חייהם את המקסימום המותר בחוק והיו במסלולים מאוד מאוד מאוד בטוחים וסולידים מגיל 19. עבדו פול גאז בניוטרל.
אין לי מושג איך התחתנו, הביאו ילדים בגיל כל כך צעיר ושרדו. אני כל כך מלא הערכה אליהם ומאוד חבל לי שעבדו כל כך קשה "לחינם".
עשו כל טעות פיננסית אפשרית בדרך, הצוואה של סבא וסבתא של אמא די "הצילו" אותם מחובות ענקיים.
שמח שהיום יש להם את השקט הנפשי. לראשונה מגיל 19 ללא הלוואות או משכנתא. משתדל לעזור להם לתקן מכאן והילך כמה שאפשר.
דברים שבוצעו בחודשים האחרונים עבור ההורים:
שיפור תנאים לאבא -> 0.6
שיפור תנאים לאבא -> 0.35 (או 0.32, צריך לבדוק הסכם סופי).
שיפור תנאים לאמא בגמל, קה"ש ופנסיה ממקסימום המותר בחוק בהכל לתנאים זהים לשל אבא.
ביטול עמלות בנק (שילמו 750 שקל בשנה בממוצע). הוספתי תזכורת לשנה הבאה לבטל עמלות עבורם שוב. (צירפו אותי בחשבון כמיופה כוח).
לראשונה בחייהם שכנעתי אותם להשקיע, אפילו מעט. קנו קרן כספית ב7500 שקל ועם הוראת קבע לקנות אחת לחודש ב1000 שקל נוספים. אבא מאוד מתלהב מכך שכבר חסך 5-6 מנות שווארמה!
מטרות:
לסיכום, מטרות:
להשקיע בעבודה ובלימודי ייעוץ משכנתאות - 2024.
לחזור ללימודי התואר - הפעם עם פיזור התואר ובתקווה ללימודים פרונטאלים ולא כמפונה - סוף 2024.
לעבוד במשרה חלקית עד כמה שניתן ולשמור על מקום העבודה: 2024-2028.
רואה אופק בחברה, מאוד מאמין בעתיד שלה, רוצה להוכיח את עצמי ולהיות כמה שיותר יעיל עבורה - למרות שבתפקיד שלי אין יותר מדי עתיד, שירות לקוחות. אולי עם התואר אצליח להתקדם.
משכנתא לדירה להשקעה - עד 2030.
להתעמק בלימודים פיננסים ולהתמקצע - עד שנת 2030 להקים עסק כעצמאי.
להשתדל להיות טוב לאחר, עד כמה שניתן. אהבת חינם.
את ייעוץ המשכנתאות זנחתי לחלוטין - משקיע המון בעבודה ואין כוחות בסופ"ש. אחרי יוני צפוי להיות רגוע בעבודה ואעשה בינג' למידה. יש הקלטות זמינות עד אוגוסט.
התחלתי לעבוד במשרה מלאה מאוד

לשמור על מקום העבודה בזמן התואר. להתקדם ולקחת אחריות נוספת איפה שניתן.
נדלן - קצת זרקתי נתונים באוויר. לא יודע מה עבר לי בראש. עדיין אשמח לדירה ראשונה בישראל כהשקעה עבור ייעול ענייני מס, אבל אין הגדרת זמן.
התמקצעות בלימודים:
שווה התייחסות נוספת. מתכנן להיות שכיר ועצמאי לאחר התואר. תחילה עצמאי על ווליום נמוך. בעתיד הרחוק יותר, לפרוש מהיותי שכיר (אלא אם כן אמשיך להנות מהעבודה). בסביבות גיל 45-50 לדעתי. ואז כבר אהיה מבוסס יותר כעצמאי - ואעבוד כעצמאי בלבד. בשביל "הנשמה". העיסוק כעצמאי:
ייעוץ פיננסי כללי:
משכנתאות
פנסיוני
השקעות (או הוליסטי או עם רישיון ייעוץ השקעות).
מס - ראיית חשבון/ייעוץ מס
יש כל כך הרבה חאפרים ואנשים שעובדים בצורה נוראית בתחום למיטב הבנתי. רוצה להיות אור לאנשים כמו ההורים שלי וצריכים מישהו שילווה אותם. בשלב הזה של החיים אני מקווה לעשות את זה במחיר כל כך הגון שכל אחד יוכל להרשות לעצמו, במיוחד אלה שלא יכולים וצריכים את זה.
ממשיך להשתדל לעשות טוב לאחר. מעשים קטנים, אהבת חינם.
נתראה ביוני עם עדכון פיננסי רבעוני