• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

למידת מיומנות מבוקשת ומתוגמלת להגדלת ההכנסה

• פותח הנושא פותח הנושא סטאר
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
נכון שבשנים האחרונות התועלת של תואר שני ודוקטורט בSTEM נשחקה מאוד ויכול להיות כבר לא כדאית כלכלית
לא בטוח שהשוק מסכים איתך.
אני יודע לדוגמא שהיום רף הציונים לקבלה לתואר שני במדמ"ח יותר גבוה מבתקופה שאני למדתי (סיימתי תואר שני לפני למעלה מעשור) מה שמראה על ביקוש יותר גבוה.
מהתחושה שלי (לא מעוגן בנתונים רשמיים), היצע המשרות שדרשו תואר שני היה הרבה יותר נמוך כשאני סיימתי ללמוד מאשר היום.
הסיבה היא לדעתי הצורך ההולך וגובר של השוק במומחיות בלמידת מכונה על שלל גווניה.

עקרון פארטו זה לא משפט מתמטי. זה סתם עקרון שמישהו החליט יום אחד שאין לו הוכחה פורמלית או איזהשהוא סיבה ולכן לא רואה את הקשר שלו כאן. בדברים שדורשים ידע עמוק אני לא יודע איך 20% מהזמן לומדים 80% מהעבודה, התרשמותי היא שזה לא נכון וגם אם זה נכון לא יודע מה זה אומר בדיוק. נניח שהעבודה של מישהו זה לפתור את "השערת רימן" (מציעים על זה בערך מליון דולר) איך בדיוק ב20% מהזמן הוא יפתור 80% מההשערה? אין כאן מטריקות ואני לא מוצא בזה הגיון.
זאת תהייה מעניינת. אני כן חושב שהעיקרון הזה תקף מאוד במספרים גדולים או בהיבטים הנוגעים לכמות גדולה של אנשים. לא במספרים קטנים או בנושא/מקרה ספציפיים.

להבנתי מעשרות סרטוני יוטיוב וספר שנכתב על העיקרון (שאיני זוכר את שמו), אכן עקרות פארטו מתגלם בהמון תופעות סוציולוגיות וכמו כן, שאם תיקח תחום שאינו מדויק מספיק, כמו אולי שיווק, או שתיקח פלטפורמות כגון טינדר, אכן העיקרון מתגלם בהם היטב, 20 פלוס מינוס. גם בחיים הפרטיים, מעדויות של הרבה אנשים וגם מהתנסות אישית, ברגע שמצליחים לאמץ את ה-20% (שבהתחלה חוששים ממנו או רואים בו כדבר לא לגיטימי וכן הלאה), ההתקדמות חלה מהר מאוד ובאופן כמעט הכרחי.

לא שמדובר באיזשהו קונספט שהוא תמיד חיובי או חיוני, אבל קשה להתעלם מההתגלמות שלו כמעט בכל תחומי החיים.

תוכל להרוויח משכורות גבוהות בתוך פוזיציות שעוסקות בפיתוח עסקי / מכירות בהייטק, ובחברות פיננסיות.

בגילך הייתי בוחר לעצמי תחום שמרגש אותי, נניח gen ai, ולומד כל מה שאני יכול ללמוד עליו מבחינת רגולציה, ישומים עסקיים, חברות מובילות, יוז קיסס וקייס סטאדיז.
הייתי מנסה למצוא משרת סטודנט באחת החברות שעוסקות בזה, באופרציה או כאנליסט.

בהצלחה.

חבל לי שלא אשתמש בכל הידע הפיננסי שצברתי ולמדתי (הרוב דברים פרקטיים שלמדתי מחוץ ללימודי התואר) למטרת מקצוע לכן האם יש מקצועות שמשלבים ידע פיננסי ותכנות? (בהייטק, תחום הפינטק. ג״נ, אני עובד בפינטק בעצמי וחלק ניכר מהסיבה שלקחו אותי למשרה זה כי הראתי שיש לי ידע פיננסי נרחב, יחסית לאדם שלא למד זאת באופן מקצועי) אילו מקצועות? (Learn to code) והאם השכר בהם גבוה? (אכן)

איזה עוד מיומניות כדאי לי ללמוד במטרה לעלות את ההכנסה העתידית שלי? (לא צוחק, כתבתי על זה בעבר, אבל לבשל חוסך המון כסף. וגם אם אתה יודע לתקן לבד דברים בבית או לשפץ - יצא לי גם לעשות/ללמוד בעצמי ולחסוך הרבה.) האם אוכל לשלב אותם עם הידע הפיננסי שכבר יש לי? (לגבי לשלב עם ידע פיננסי, לא בטוח. אני חושב אבל שזו טעות לבנות את כל החיים שלך רק סביב זה. יש המון דברים לעשות בחיים האלה שהם לא קשורים לפיננסים. אני מהנדס שעובד בפינטק ואני לא חושב על תוכנה וכספים כל היום. יש בחיים האלה הרבה יותר - גם בשביל הפרנסה וגם בשביל הכיף. אם מחר תיקח ממני את ההייטק ואת הפיננסים, אני פשוט אלך לעשות משהו אחר מתוך אלפי האפשרויות שיש לעשות, בעולם.)
באדום

אתה חושב שאוכל להשתלב בעבודות בפינטק אם אלמד עצמאית תכנות בלי שיהיה לי תואר במדעי המחשב?
בסביבה הכלכלית שיש היום - סיכוי נמוך. אני בן 30 אבל אם הייתי בן 20 עכשיו, לא הייתי הולך על ההייטק. אין שם הזדמנויות עכשיו לצעירים. רק למי שכבר בפנים.
בכל מקום רק מפטרים ומפטרים…

אבל אולי עד שתסיים את התואר משהו ישתפר.

פינטק זה די נישה. אפילו לי בתור מהנדס היה לא פשוט למצוא הזדמנות כזו. אני אומר תודה על כל דקה שאני בעבודה הזו.

אתה פשוט מאוד רוצה לעשות משהו שקשור לפיננסים אז אתה מגביל את עצמך. אני לפעמים חושב לעשות תואר שני במנע״ס אבל רק בשביל לקבל בו את הכלים לנהל תאגיד בשביל עסק משלי. אתה רוצה להיות שכיר בנישה צרה בשוק קצת חולה.

אני חושב שאתה באופן כללי ממש צעיר מדי לדעת מה אתה באמת רוצה. תמשיך לחשוב תוך כדי שאתה מסיים את הלימודים שלך. אחרי שתסיים, תתנסה במשהו בעולם - תעבוד בכמה עבודות… שיפתחו לך קצת האופקים. בסוף, אתה תבין שיש לך לא רק דבר אחד או שניים לעשות, אלא לפחות כמה עשרות אם לא מאות.

מה כן היית הולך?
אני יכול לומר לך - יש לי רשימה שלמה. אבל זה לא יעזור פה לאף אחד, כמעט.

וזה לא בקטע שמישהו פה ״יגנוב לי״ רעיון. המסע לגילויים האלה חשוב בפני עצמו לפחות כמו ללכת על ההזדמנויות.

מה שמתאים לסט הכישורים שלי ולרקע ממנו אני מגיע, לא מתאים ל-99% מהאוכלוסיה. והרעיונות שלך לא יתאימו כמעט לאף אחד אחר.

בלי שום קשר למשבר בהייטק שבינתיים לא השפיע עלי אישית, אני כל הזמן חוקר כיוונים אחרים לגמרי עם פוטנציאל אפילו יותר גבוה. אבל דבר אחד ודאי - אין אצלי מקום לטרמפיסטים, לאן שאני נוסע. כל אחר צריך למצוא את שלו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אתה חושב שאוכל להשתלב בעבודות בפינטק אם אלמד עצמאית תכנות בלי שיהיה לי תואר במדעי המחשב?
אם תלמד sql ברמה גבוהה + איך לעבוד עם דאטה אז קיים סיכוי שתוכל להשתלב כאנליסט.
להגיע להיות מתכנת יהיה יותר מאתגר לדעתי.

נושאים דומים

Back
למעלה