שאר החברות- נוקיה ב2006אז בעצם החברה שווה היום יותר מחברות שמוכרות פי 20 מכוניות וריווחיות הרבה יותר מתוך הנחה שעוד 10 שנים היא תגיע לרמת המכירות שלהם (והיא לא), אז אם היא תגיע לרמת המכירות שלהן היא תהיה שווה מעל טריליון?
איךמזה מסתדר?
זו אפשרות אחת.שאר החברות- נוקיה ב2006
טסלה- אפל
זה לא. כי יש הבדל בין להשקיע עוד כמה מאות דולרים ולקנות טלפון במחיר מופקע אל נגיש לבין לשלם עוד עשרות אלפי דולרים על אוטו שזה הרבה פחות נגישמלמרבית האוכלוסייה.שאר החברות- נוקיה ב2006
טסלה- אפל
זו אפשרות אחת.
אפשרות שנייה היא ששאר החברות הן חברות נדל״ן לפני שנה וטסלה היא wework לפני שנה.
ג'ניה הזה ממש גורם לי לרצות שזה יקרה למרות שזה דבר רע לשוקזו אפשרות אחת.
אפשרות שנייה היא ששאר החברות הן חברות נדל״ן לפני שנה וטסלה היא wework לפני שנה.
אנחנו לא חברת <המוצר העיקרי שאנחנו מוכרים>, אנחנו חברת טכנולוגיה™איפה הדמיון לWeWork?
בשווי המנופח שבחלקו הגדול נגזר ממנכל כריזמטי שמספר סיפורים יפים
אנחנו לא חברת <המוצר העיקרי שאנחנו מוכרים>, אנחנו חברת טכנולוגיה™
איזה מהשווקים?במה חושב השוק.
איזה מהשווקים?
שבו נסחרות מניות החברה או שבו נסחרים מוצרי החברה?
אז המשפט שלך לא ברורכמעט כל עסק תלוי בשוק שבו נסחרים המוצרים שלו. מן הסתם הכוונה לשוק ההון.
אז המשפט שלך לא ברור
במה שכתבת, מה הקשר בין המזומן הרב ל"לא תלוי במה שהשוק חושב" ?
למה זה משנה כמה מזומן יש להם? מה שחשוב זה המזומן פחות החובותההשוואה פשוט לא נכונה, גם אם אתם צודקים לגבי הטענות שלכם. ויוורק שרפה מזומן בהיקף יותר גבוה מההכנסות שלה, ולכן היתה תלויה בחסדי שוק ההון כדי לשרוד, עם מנכ"ל שמעולם לא גייס כסף בשוק ציבורי. לכן בסופו של דבר השווי של החברה ירד לאפס (לדעתי סופטנבק הצילו אותם מפשיטת רגל To Save Face).
טסלה מייצרת תזרים חופשי, ויש לה 6.3 מיליארד דולר במזומן. השוק יכול להחליט מחר שהיא שווה חצי, אבל הקיום של העסק כבר לא תלוי במה חושב השוק.
אני מכרתי היום 11% מהמניות שלי וכך הורדתי כשליש מההשקעה הראשונית מהשולחן. עדיין לונג.
השוק רצה להציע את כל מה שיש לו בכיסיםוויוורק קרסה בגלל שהיתה חייבת מימון והשוק לא רצה להציע מימון. זה הקשר.
I need it to hit around 2400 to retire. Maybe next week.
למה זה משנה כמה מזומן יש להם? מה שחשוב זה המזומן פחות החובות
בכל אופן, אני לא ממש בקיא בטסלה ולא ידעתי שיש לה תזרים מזומנים חופשי (זה חדש מהearnings call?) אבל אני פשוט חושב שהיא מתומחרת כבועה
אני חושב שזה עסק לגיטימי וכמובן שמגיעה להם פרמיה על פני חברה כמו פורד, אבל עדיין...
כבר 7.5 מיליארדההשוואה פשוט לא נכונה, גם אם אתם צודקים לגבי הטענות שלכם. ויוורק שרפה מזומן בהיקף יותר גבוה מההכנסות שלה, ולכן היתה תלויה בחסדי שוק ההון כדי לשרוד, עם מנכ"ל שמעולם לא גייס כסף בשוק ציבורי. לכן בסופו של דבר השווי של החברה ירד לאפס (לדעתי סופטנבק הצילו אותם מפשיטת רגל To Save Face).
טסלה מייצרת תזרים חופשי, ויש לה 6.3 מיליארד דולר במזומן. השוק יכול להחליט מחר שהיא שווה חצי, אבל הקיום של העסק כבר לא תלוי במה חושב השוק.
אני מכרתי היום 11% מהמניות שלי וכך הורדתי כשליש מההשקעה הראשונית מהשולחן. עדיין לונג.
⌄
⌄
⌄
אף אחד לא חושב ככהשזה עסק לא בר קיימא
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
| Y | טסלה עוברים למנוי לנסיעה אוטומטית - איך להתייחס לזה? דעתכם וטיעונים בעד ונגד. | פוסטים מאיכות נמוכה | 10 | |
| K | מניית טסלה | שוק ההון | 6 | |
| I | מניית טסלה | שוק ההון | 2 | |
| T | דעת הפורום על המהלך של בינסנס עם מסחר של "טסלה" ? | קריפטו והשקעות אלטרנטיביות | 3 | |
| ש | טסלה | שוק ההון | 2 |