• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

טסלה

• פותח הנושא פותח הנושא 123W
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
טוב, הדיון הזה מזכיר לי ויכוח על "מה טעים יותר"
אני מבין את הדיגדוג בישיבה על הגדר
צריך לחשוב על אחרים ומה הם יעשו
מכוון שלא מדובר על עדר, אלא על קבוצה נישית של קונים
צריך למדוד מתי נישה הופכת למיינסטרים
והאם המתחרות יעמעמו את הפרוזקטור הענק שכרגע על טסלה

מבחינת ייצור, לא יהיה קשה למתחרות להכנס לתהליך במהרה
הבעיה שלהם הנוכחית זה המחקר ופיתוח

צריך לבחון את הנקודה הזאת
בנוסף צריך לעקוב אחרי פטנטים רשומים ונרשמים ועומדים להרשם בתחום

ואם ישנם חברות אשר מספקות רכיבים "MUST" לייצור סוג הרכבים הנ"ל אז לצריך לחקור גם עליהם

בכל מקרה, רציתי לציין דוגמאות אילו כי הם נותנות רקע רחב יותר מהתמקדות רק בחברה אחת
כדי להפוך השערה למשהו יותר מוצק, צריך לעשות זום-אאוט וללעוס הרבה חומר, או לפחות לאכול מה שאחרים לעסו

הבעיה שהרוב מסתפקים בכותרת, במיוחד כשהיא ירוקה, שזה גם בסדר

שנתיים זה כלום, לספינות גדולות לוקח זמן
אם אתה בזה לטווח הארוך, עיכוב זה לא תמיד רע
כישלון יכול לפגוע עמוקות בעסק הפועל של מכוניות "רגילות"
כישלון במקרה של טסלה, Meh...
בסך הכל עוד חברה בע"מ בחוב יותר גדול מהתוצר

שנתיים זה כלום, לספינות גדולות לוקח זמן
I've been hearing about Tesla-killers since I started getting interesting in the stock like 6 years ago, all failed to materialize so far.
Traditional car companies are reluctant to invest in electric development because it cannibalizes their existing sales, it's added expenditure they'd prefer to postpone, their dealers don't want to sell them, their worker unions don't want to retrain for them.
And then a lot of them just use their regular chassis and slap some batteries and electric motors in them and end up with an inferior product.

They do have the general advantage of experience manufacturing cars at scale, relationships with widget suppliers, but manufacturing internal combustion engine based powertrains gives them close to no advantage, in fact being stuck with all the machinery and workers is going to be a liability, and when they retool for batteries and electric motors I don't believe you can just parachute in an expert on the subject and have everything running, there are going to be learning processes that are going to have to happen at the institutional level, new supply chains they'll need to develop, and delaying another two years is going to mean they'll dip their feet in the water with a low production run two years later, hit their bottlenecks two years later and be another two years behind.

נערך לאחרונה ב:
I've been hearing about Tesla-killers since I started getting interesting in the stock like 6 years ago, all failed to materialize so far.
Traditional car companies are reluctant to invest in electric development because it cannibalizes their existing sales, it's added expenditure they'd prefer to postpone, their dealers don't want to sell them, their worker unions don't want to retrain for them.
And then a lot of them just use their regular chassis and slap some batteries and electric motors in them and end up with an inferior product.

They do have the general advantage of experience manufacturing cars at scale, relationships with widget suppliers, but manufacturing internal combustion engine based powertrains gives them close to no advantage, in fact being stuck with all the machinery and workers is going to be a liability, and when they retool for batteries and electric motors I don't believe you can just parachute in an expert on the subject and have everything running, there are going to be learning processes that are going to have to happen at the institutional level, new supply chains they'll need to develop, and delaying another two years is going to mean they'll dip their feet in the water with a low production run two years later, hit their bottlenecks two years later and be another two years behind.
לראשון לשוק יש יתרונות משלו, אבל זה לא מעניק לך את הניצחון
בטוח לא בתחילת המירוץ, יש כאן עשור שלם של חידושים בתחום
לחשוב שמצאת את המנצחת של העשור זה בסדר, אבל זה לא הופך את ה"צבים" למפסידים וודאיים
בשאר החברות יש גם אנשים מבריקים, תן להם את ה benefit of a doubt

Well, tonight should be interesting.
*Prepares metaphorical popcorn*
אני במחנה האנטי טסלה, אבל אני נהנה לראות את התנודתיות של המניה והוויכוחים שהיא יוצרת, לא אכפת לי אם היא תרד או תעלה - רק שלא תישאר במקום

LOL, 625$ after close
על הראש שלכם

נפגש מחר ב650 >:D;):lol:

מה אומר SHAZ? אני רואה את הנולד או לא?

מה שמצחיק, שפשוט הקשבתי לדוח של Q2. אילון מאסק אמר שQ3 יהיה טוב, וQ4 יהיה מצויין

אז למה שלא אקשיב לו ואקשיב לכל מיני אנליסטים?
ד"א הוא אמר גם שQ1 של 2020 יהיה קשה חחח

נערך לאחרונה ב:
והמניה כבר ב12%, בול ב650$ כפי שחזיתי ב22:00

מה אומר SHAZ? אני רואה את הנולד או לא?

מה שמצחיק, שפשוט הקשבתי לדוח של Q2. אילון מאסק אמר שQ3 יהיה טוב, וQ4 יהיה מצויין

אז למה שלא אקשיב לו ואקשיב לכל מיני אנליסטים?
ד"א הוא אמר גם שQ1 של 2020 יהיה קשה חחח

מצידי אתה יכול לראות מה שבא לך

והמניה כבר ב12%, בול ב650$ כפי שחזיתי ב22:00

רגע אני מנסה לסדר לך מקום במדור נביאים

אתה רוצה שני ספרים או אחד מספיק לך?
אפשר גם להוסיף כמה פרקים בספרים של ירמיהו ויחזקאל

נערך לאחרונה ב:
אני רואה את הנולד או לא?
לכל ההHATERS של טסלה

אני לא מעורה מספיק בנושא כדי לתת חוות דעת אישית בעניין של האם מדובר כאן בבועה או לא. אבל,

עליה ממושכת של מניה היא לא עדות לכך שהיא לא בועה (כי כל בועה מתנפחת לפני שהיא מתפוצצת).
היא גם לא עדות שיש מאחוריה באמת ערך מבוסס (כי העליה שלה היא בדיוק בזכות עוד הרבה אחרים כמוך שחושבים שיש).
ולחזות שמניה שכבר עולה בעקביות תמשיך לעלות בעתיד הקרוב לא הופך אותך לנביא. גם לא אם אתה צודק במשך שנה. או 5. אולי אם תהיה צודק בכל ההשקעות שלך, בעשרות מניות שונות, בלי לטעות פעם אחת - וגם אז נתון לוויכוח.

בשונה מהתגובות כאן שכן מנסות לדון בערך החברה, בין אם כאלה שמפרגנות לה או לא, אני לא מבין את הפואנטה של לבוא כל יומיים עם עליה של עוד כך וכך אחוזים ולתקוע לשון כאילו מישהו פה טען שעוד שבוע או עוד חודש טסלה נופלת בגדול ואתה תצטער על כל שקל ששמת עליה, או כאילו שזה מוכיח משהו מעבר לזה שבחרת מניה שעולה ועולה ולבינתיים היא פשוט ממשיכה לעלות. זה כמו מה שהולך בשירשור "הקריסה הגדולה" רק לא בקטע ציני/הומוריסטי (ברובו).

אם לחלוק עם כולנו את המספרים האלה שעולים ועולים עושה לך טוב בלב, לבריאות. אבל לפחות אל תנסה לשכנע אותנו שזה כדי להוכיח לאחרים פה נקודה כלשהי, כי זה לא.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נתנו תחזית לחצי מליון רכבים ״בקלות״ (Comfortably) ב-2020 (צמיחה של 36%). צופים צמיחה של ״לפחות״ 50% בעסק האנרגיה. המודל Y תתחיל מסירות הרבעון הזה, מוקדם מהצפוי, ותהיה עם מרווח גולמי שמן יותר מהמודל 3. העסק ייצר 1.09 מיליארד דולר של תזרים חופשי ב-2019, הישג מרשים לדעתי בהתחשב בהשקעות שביצעו בהגדלת התפוקה שלהם. המאזן שלהם נראה הרבה יותר טוב, ולדעתי נראה בקרוב דירוג מחדש של האג״ח שלהם.

נושאים דומים

Back
למעלה