מה אתה רומז? שאם הרבה אנשים קונים מוצר אז הוא בהכרח שווה את המחיר שלו? מעניין מה יש לפורום ״מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות״ להגיד בנושא.
אני אומר שיש הרבה מוצרים מאוד מצליחים, ומאוד רווחיים, שהחבר׳ה בפורום מינימליזם לא קונים. אני לא מזלזל בדרך החיים הזאת (להיפך, כל הכבוד), אבל אנחנו מנהלים פה דיון על פוטנציאל עסקי.
אני לגמרי בטוח שאייפון הוא דוגמה למוצר שנמכר במחיר גבוהה בהרבה מהערך שהוא נותן ביחס לחלופות..
ועדיין קונים אותו בכמויות
האייפון נמכר במחיר שגבוה מהערך שהוא נותך
לך, לכן אני מניח שאתה משתמש בטלפון אנדרואיד זול יותר. עבורי, האייפון נותן ערך גבוה בהרבה ממה ששילמתי עליו. כנ״ל עבור מליוני אנשים אחרים שקונים אייפון פעם אחר פעם. תצאו מהגישה המתנשאת לפיה רוב הצרכנים שקונים מוצרים יקרים יותר הם מוגבלים שכלית או חסרי עמוד שדרה. לא לכל האנשים יש את אותם ערכים, אותם סדרי עדיפויות, אותם צרכים ואותה יכולת כלכלית. אולי אתה לא רואה את הערך המוסף באייפון לעומת טלפון אנדרואיד זול, אבל האייפון הוא אחד המוצרים הרווחיים בהיסטוריה בגלל שיש הרבה אנשים שכן.
יש הבדל בין פי 3 ממחיר של מוצר שעולה 350 דולר, לבין פי 3 ממחיר של מוצר שעולה 22,500 דולר
עם הפער הראשון אנשים ממעמד הביניים יכולים לעמוד בקלות, בפער השני הם כבר יהססו
אתה מצטט את המספרים המדומיינים של ״האחד״, תסתכל על הטבלה שפירסם Ensilzah. כשמביאים בחשבון את כל העלות האחזקה (כולל מחיר הרכישה, דלק/חשמל, טיפולים וכ׳ו), המודל 3 לא הרבה יותר יקרה מטויוטה קאמרי, והרבה הרבה יותר זולה מהמתחרות הטבעיות שלה (ב.מ.ו סדרה 3, אאודי A4 וכ׳ו).
כן, הבנת אותי נכון.
300 אלף איש שרוצים להרגיש מיוחדים ועתידניים היו מוכנים לשלם פי 3 כדי להרגיש מיוחדים ושונים.
גם הבת שלי לפעמים באה אלינו ומבקשת לקנות טי שירט ב50 דולר כשאני לובש טי שירט ב10 דולר, וכמו שכתב שאז הרבה מאד אייפונים נמכרים כשהם עולים כפול מטלפון מקביל (ולרוב טוב יותר).
ועדייןמאחוז רוכשי הטסלה הוא פסיק מכלל רוכשי המכוניות בעולם ולעולם יישאר פסיק.
כל חברות המכוניות הרגילות יוצאות עם רכבים חשמליים כך שטסלה הולכת ומאבדת את הראשוניות וברגע שהשוק לרכבים חשמליים ממש יצמח היא תהיה פשוט עוד יצרן קטן בין הענקים. להזכירך היתה תקופה בהתחלה שהאייפון היה הסמארטפון הכי נמכרנמכר
אגב היה מעניין לעשות סטטיסטיקה כמה מרוכשי טסלה הם גם בעלים של אייפון ואוהבים לשתות סטארבקס
שוב הגישה המתנשאת - ״אנשים שרוצים להרגיש מיוחדים״. ושוב הדוגמה של האייפון, מוצר צריכה הכי מצליח שאני מכיר, שהפך את אפל לחברה עם השווי שוק הגדול באסנפי 500. ועכשיו אתה גם יורד על סטארבאקס, רשת בתי הקפה המצליחה בעולם. יכול להיות שלא הכל מבוסס על הונאת צרכנים אחת גדולה? אולי לאנשים שונים ממך יש העדפות אחרות, ואפשר לבנות עסקים מצליחים על בסיס ההעדפות הללו?
״כל חברות המכוניות הרגילות יוצאות עם רכבים חשמליים״ זה משהו שאומרים כבר מ-2012. תוכל להראות לי איזה מהרכבים הללו (ויצאו כבר הרבה) מצליח לייצר ביקוש שאפילו מתקרב למודל 3?
ולסיום אני אזרוק נקודה למחשבה: מה אם המודל 3 זה לא הרכב הכי זול שטסלה אי פעם יציעו?