• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

טסלה

• פותח הנושא פותח הנושא 123W
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
נו, אז הייתי צריך להקשיב לעצמי.
הבעיה איתי שאני בן אדם מאד רציונלי ומחובר למציאות, מה שאי אפשר להגיד על מניית טסלה (או הרבה מניות אחרות השוק לצורך העניין), ולכן אני לא מסוגל לשים את יהבי או כספי על מניות כאלה מתוך תיקווה שהן יעלו כי אני לא מסוגל לראות סיבה שאמורה לגרום להן לעלות.
זה מזכיר לי את הסרט השורט הגדול, כולם חגגו מסביבו אבל לאותו מנהל קרן הגידור היה ברור שאין קשר בין החגיגות בשוק למצב הפועל ולכן הוא דבק בשורט שלו גם כשהשוק המשיך לעלות. אז אני לא אעשה שורט על השוק, אבל בטח לא הייתי נוגע בטסלה, אפילו עם מקל

נשמעת כמו חברה עם רכבים לעשירים בלבד

לגמרי, המודל 3 עולה פי 3 מרכב מקביל אחר, המודל s עולה פי 2 מרכב יוקרה, כנל מודל x

לגמרי, המודל 3 עולה פי 3 מרכב מקביל אחר, המודל s עולה פי 2 מרכב יוקרה, כנל מודל x
אני מבסוט על המיצובישי ספייססטאר 2014 יד 2 שקניתי ב 38K לפני איזה 3 שנים

בגלל זה בדיוק טסלה לא יהפכו אף פעם לחברת מיינסטרים עם מכירות גבוהות.
בקנדה טסלה 3 מתחילה מ55 אלף דולר (קנדי) בזמן במשהו בסגנון של הונדה סיוויק עולה פחות מ20 אלף. מודל אס מתחילה מ110 אלף שזה כמו במוו 750. במוו 5xx עולה חצי ממנה. הקאמרו שלי עם 455 סוסים עלתה לי 45 אלף.
ולכל המחירים למעלה צריך להוסיף עוד 13% מעמ ועוד כמה אלפים באגרות ועמלות. היחס הזה קיים בכל מדינה ולכן טסלה לעולם תישאר נישה אקזוטית

בגלל זה בדיוק טסלה לא יהפכו אף פעם לחברת מיינסטרים עם מכירות גבוהות.
בקנדה טסלה 3 מתחילה מ55 אלף דולר (קנדי) בזמן במשהו בסגנון של הונדה סיוויק עולה פחות מ20 אלף. מודל אס מתחילה מ110 אלף שזה כמו במוו 750. במוו 5xx עולה חצי ממנה. הקאמרו שלי עם 455 סוסים עלתה לי 45 אלף.
ולכל המחירים למעלה צריך להוסיף עוד 13% מעמ ועוד כמה אלפים באגרות ועמלות. היחס הזה קיים בכל מדינה ולכן טסלה לעולם תישאר נישה אקזוטית

אתם יורדים על Jenia אבל אתם כותבים הרבה יותר שטויות ממנו.

מודל 3 בארה״ב מתחילה מ35 אלף דולר. איזו מכונית מקבילה יש בשליש מחיר?

רמז: הונדה סיוויק זאת לא מכונית מקבילה.

אתם יורדים על Jenia אבל אתם כותבים הרבה יותר שטויות ממנו.

מודל 3 בארה״ב מתחילה מ35 אלף דולר. איזו מכונית מקבילה יש בשליש מחיר?

רמז: הונדה סיוויק זאת לא מכונית מקבילה.

הוא סך הכל אמר שהחברה לא תהפוך להיות מאוד פופולרית בקרב הציבור הרחב.. רק אנשים עם כיס עמוק יכולים להרשות לעצמם כזה רכב..

רמז, היא כן.
זה אותו סגנון של רכב, ההבדל היחיד הוא בעוד קצת צעצועים אלקטרוניים בטסלה. זה אותו סדר גודל של רכב, כשלהונדה יש טווח נסיעה גדול יותר.
אני מניח שעכשיו תשלוף את טיעון הנהיגה האוטונומית של טסלה כשובר שיוויון.
אז את הטייס האוטומטי כמו שהם קוראים לזה אין בגירסה הבסיסית וזה בתוספת תשלום. מרבית המכוניות החדשות נותנות משהו דומה (אני יודע שזה לא באותה רמה אבל דומה), קנינו לילדים ניסאן קשקאי 4x4 במחיר שהוא כחצי ממודל 3 ויש לו נהיגה אוטונומית חביבה למדי. יש גם מכוניות עם נהיגה אוטונומית ברמה של טסלה כמו הסופר קרוז של קאדילאק, ואם תקרא קצת כתבות תיראה שהמערכת של קאדילאק טובה יותר משל טסלה, פשוט לטסלה יש מנכל מאד רועש שמייצר הייפ.
בשורה התחתונה, טסלה היא נישה ולא יותר מזה, ואם אתה בכל זאת רוצה להשוות את מודל 3 למכוניות יוקרה מבחינת שווי (והיא לא), אז זה עדיין ממצב אותה בתחום הנישה ולא יותר

נערך לאחרונה ב:
הוא סך הכל אמר שהחברה לא תהפוך להיות מאוד פופולרית בקרב הציבור הרחב.. רק אנשים עם כיס עמוק יכולים להרשות לעצמם כזה רכב..

אם זה מה שהיה אומר לא הייתי כותב כלום. הוא כתוב במפורש שליש מחיר.

אם זה מה שהיה אומר לא הייתי כותב כלום. הוא כתוב במפורש שליש מחיר.

אני חושב שהנקודה שגם הדגם הכי זול והכי בסיסי שלה לא פונה לרוב הגדול של הציבור

רמז, היא כן.
זה אותו סגנון של רכב, ההבדל היחיד הוא בעוד קצת צעצועים אלקטרוניים בטסלה. זה אותו סדר גודל של רכב, כשלהונדה יש טווח נסיעה גדול יותר.
אני מניח שעכשיו תשלוף את טיעון הנהיגה האוטונומית של טסלה כשובר שיוויון.
אז את הטייס האוטומטי כמו שהם קוראים לזה אין בגירסה הבסיסית וזה בתוספת תשלום. מרבית המכוניות החדשות נותנות משהו דומה (אני יודע שזה לא באותה רמה אבל דומה), קנינו לילדים ניסאן קשקאי 4x4 במחיר שהוא כחצי ממודל 3 ויש לו נהיגה אוטונומית חביבה למדי. יש גם מכוניות עם נהיגה אוטונומית ברמה של טסלה כמו הסופר קרוז של קאדילאק, ואם תקרא קצת כתבות תיראה שהמערכת של קאדילאק טובה יותר משל טסלה, פשוט לטסלה יש מנכל מאד רועש שמייצר הייפ.
בשורה התחתונה, טסלה היא נישה ולא יותר מזה, ואם אתה בכל זאת רוצה להשוות את מודל 3 למכוניות יוקרה מבחינת שווי (והיא לא), אז זה עדיין ממצב אותה בתחום הנישה ולא יותר

אז אם הבנתי אותך נכון, 300 אלף אנשים קנו השנה רכב שלא מציע יותר מהונדה סיוויק, במחירים שנעים בין 35 אלף דולר ל100 אלף דולר (כתלות במדינה ובדגם).

אז אם הבנתי אותך נכון, 300 אלף אנשים קנו השנה רכב שלא מציע יותר מהונדה סיוויק, במחירים שנעים בין 35 אלף דולר ל100 אלף דולר (כתלות במדינה ובדגם).
מה אתה רומז? שאם הרבה אנשים קונים מוצר אז הוא בהכרח שווה את המחיר שלו? מעניין מה יש לפורום ״מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות״ להגיד בנושא.

מה אתה רומז? שאם הרבה אנשים קונים מוצר אז הוא בהכרח שווה את המחיר שלו? מעניין מה יש לפורום ״מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות״ להגיד בנושא.

אני לגמרי בטוח שאייפון הוא דוגמה למוצר שנמכר במחיר גבוהה בהרבה מהערך שהוא נותן ביחס לחלופות..

ועדיין קונים אותו בכמויות

300 אלף אנשים קנו השנה רכב שלא מציע יותר מהונדה סיוויק,
כן, הבנת אותי נכון.
300 אלף איש שרוצים להרגיש מיוחדים ועתידניים היו מוכנים לשלם פי 3 כדי להרגיש מיוחדים ושונים.
גם הבת שלי לפעמים באה אלינו ומבקשת לקנות טי שירט ב50 דולר כשאני לובש טי שירט ב10 דולר, וכמו שכתב שאז הרבה מאד אייפונים נמכרים כשהם עולים כפול מטלפון מקביל (ולרוב טוב יותר).
ועדייןמאחוז רוכשי הטסלה הוא פסיק מכלל רוכשי המכוניות בעולם ולעולם יישאר פסיק.
כל חברות המכוניות הרגילות יוצאות עם רכבים חשמליים כך שטסלה הולכת ומאבדת את הראשוניות וברגע שהשוק לרכבים חשמליים ממש יצמח היא תהיה פשוט עוד יצרן קטן בין הענקים. להזכירך היתה תקופה בהתחלה שהאייפון היה הסמארטפון הכי נמכרנמכר
אגב היה מעניין לעשות סטטיסטיקה כמה מרוכשי טסלה הם גם בעלים של אייפון ואוהבים לשתות סטארבקס

בקנדה טסלה 3 מתחילה מ55 אלף דולר (קנדי) בזמן במשהו בסגנון של הונדה סיוויק עולה פחות מ20 אלף.
sTyGP75.png

https://www.bloomberg.com/graphics/2019-tesla-model-3-survey/market-evolution.html

אני לגמרי בטוח שאייפון הוא דוגמה למוצר שנמכר במחיר גבוהה בהרבה מהערך שהוא נותן ביחס לחלופות..

יש הבדל בין פי 3 ממחיר של מוצר שעולה 350 דולר, לבין פי 3 ממחיר של מוצר שעולה 22,500 דולר

עם הפער הראשון אנשים ממעמד הביניים יכולים לעמוד בקלות, בפער השני הם כבר יהססו

להזכירך היתה תקופה בהתחלה שהאייפון היה הסמארטפון הכי נמכרנמכר
אגב היה מעניין לעשות סטטיסטיקה כמה מרוכשי טסלה הם גם בעלים של אייפון ואוהבים לשתות סטארבקס

הממממ :roll:.....
לא נראה לי שההשוואה הזו לרעת טסלה...
ודווקא נראה לי שטסלה היו שמחים להידמות לאפל (עם שווי שוק של 1.4 טריליון ומכפיל רווח של 26.8...)

אני אומר שיש הרבה מוצרים מאוד מצליחים, ומאוד רווחיים, שהחבר׳ה בפורום מינימליזם לא קונים. אני לא מזלזל בדרך החיים הזאת (להיפך, כל הכבוד), אבל אנחנו מנהלים פה דיון על פוטנציאל עסקי.

האייפון נמכר במחיר שגבוה מהערך שהוא נותך לך, לכן אני מניח שאתה משתמש בטלפון אנדרואיד זול יותר. עבורי, האייפון נותן ערך גבוה בהרבה ממה ששילמתי עליו. כנ״ל עבור מליוני אנשים אחרים שקונים אייפון פעם אחר פעם. תצאו מהגישה המתנשאת לפיה רוב הצרכנים שקונים מוצרים יקרים יותר הם מוגבלים שכלית או חסרי עמוד שדרה. לא לכל האנשים יש את אותם ערכים, אותם סדרי עדיפויות, אותם צרכים ואותה יכולת כלכלית. אולי אתה לא רואה את הערך המוסף באייפון לעומת טלפון אנדרואיד זול, אבל האייפון הוא אחד המוצרים הרווחיים בהיסטוריה בגלל שיש הרבה אנשים שכן.

יש הבדל בין פי 3 ממחיר של מוצר שעולה 350 דולר, לבין פי 3 ממחיר של מוצר שעולה 22,500 דולר

עם הפער הראשון אנשים ממעמד הביניים יכולים לעמוד בקלות, בפער השני הם כבר יהססו

אתה מצטט את המספרים המדומיינים של ״האחד״, תסתכל על הטבלה שפירסם Ensilzah. כשמביאים בחשבון את כל העלות האחזקה (כולל מחיר הרכישה, דלק/חשמל, טיפולים וכ׳ו), המודל 3 לא הרבה יותר יקרה מטויוטה קאמרי, והרבה הרבה יותר זולה מהמתחרות הטבעיות שלה (ב.מ.ו סדרה 3, אאודי A4 וכ׳ו).

כן, הבנת אותי נכון.
300 אלף איש שרוצים להרגיש מיוחדים ועתידניים היו מוכנים לשלם פי 3 כדי להרגיש מיוחדים ושונים.
גם הבת שלי לפעמים באה אלינו ומבקשת לקנות טי שירט ב50 דולר כשאני לובש טי שירט ב10 דולר, וכמו שכתב שאז הרבה מאד אייפונים נמכרים כשהם עולים כפול מטלפון מקביל (ולרוב טוב יותר).
ועדייןמאחוז רוכשי הטסלה הוא פסיק מכלל רוכשי המכוניות בעולם ולעולם יישאר פסיק.
כל חברות המכוניות הרגילות יוצאות עם רכבים חשמליים כך שטסלה הולכת ומאבדת את הראשוניות וברגע שהשוק לרכבים חשמליים ממש יצמח היא תהיה פשוט עוד יצרן קטן בין הענקים. להזכירך היתה תקופה בהתחלה שהאייפון היה הסמארטפון הכי נמכרנמכר

שוב הגישה המתנשאת - ״אנשים שרוצים להרגיש מיוחדים״. ושוב הדוגמה של האייפון, מוצר צריכה הכי מצליח שאני מכיר, שהפך את אפל לחברה עם השווי שוק הגדול באסנפי 500. ועכשיו אתה גם יורד על סטארבאקס, רשת בתי הקפה המצליחה בעולם. יכול להיות שלא הכל מבוסס על הונאת צרכנים אחת גדולה? אולי לאנשים שונים ממך יש העדפות אחרות, ואפשר לבנות עסקים מצליחים על בסיס ההעדפות הללו?

״כל חברות המכוניות הרגילות יוצאות עם רכבים חשמליים״ זה משהו שאומרים כבר מ-2012. תוכל להראות לי איזה מהרכבים הללו (ויצאו כבר הרבה) מצליח לייצר ביקוש שאפילו מתקרב למודל 3?

ולסיום אני אזרוק נקודה למחשבה: מה אם המודל 3 זה לא הרכב הכי זול שטסלה אי פעם יציעו?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא נראה לי שההשוואה הזו לרעת טסלה...
ודווקא נראה לי שטסלה היו שמחים להידמות לאפל
בדיוק מה שחשבתי כשקראתי את הדיון בעמוד האחרון.
נראה לי שזה בדיוק הכוונה(ואולי גם הסיכוי היחיד להצליח)של טסלה, להפוך לאפל של הרכבים החשמליים.

נושאים דומים

Back
למעלה