• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

טסלה

• פותח הנושא פותח הנושא 123W
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
זה שרשור על קריפטו? מה זה השטויות האלה.
@EnsilZah
אני מקוה שאתה נושם עמוק.

עוד יום שג'ניה עושה ארגז ואנחנו ממשיכים במירוץ העכברים
ג׳ניה לא נהנה מהריבית דריבית מספיק.
אבל הבחור עם ה100% טסלה בטח בשמיים.

אני מקוה שאתה נושם עמוק.
giphy.gif

בא לי ממש לקנות מניה אחת של טסלה אבל לא נעים לי משאר החבר'ה פה כי ברור לי שאם אני קונה היא תתחיל לצלול וזה ממש יבאס פה את המצב רוח.

בא לי ממש לקנות מניה אחת של טסלה אבל לא נעים לי משאר החבר'ה פה כי ברור לי שאם אני קונה היא תתחיל לצלול וזה ממש יבאס פה את המצב רוח.
חבר שלי אמר בדיוק את זה מאז קנה
בנתיים היא בסדר

• אהבתי
Reactions: HHH
השורט סקוויז ממשיך, מכרתי היום עוד מנה. 90% מסכום ההשקעה הראשונית כבר בחוץ. נשארו לי 70% מהמניות שהיו לי. הטופ חייב להיות קרוב, לא? ;)

התסכלתי אתמול מתוך מחשבה לקנות, כולם יקרים בטירוף. לא משנה איזה תקנה זאת עסקת סיכון\תועלת די גרועה בעיני.
יש לי כמה פוטים של סנופי, הם ממש זולים (לפחות אלו שקניתי כאשר ה-vix היה 12)
לא יכלתי להתאפק, קניתי קצת בשביל הספורט, פוט אחד למאתיים דולר בליפס, ל17.6.22.
לפי מחיר 11.6 דולר, סה"כ מחיר 1,160 דולר,
ממליץ לא לנהוג כמוני.

לפחות אני מרגיש בעניינים;););)

לא יכלתי להתאפק, קניתי קצת בשביל הספורט, פוט אחד למאתיים דולר בליפס, ל17.6.22.
לפי מחיר 11.6 דולר, סה"כ מחיר 1,160 דולר,
ממליץ לא לנהוג כמוני.

לפחות אני מרגיש בעניינים;););)
200 דולר עוד שנתיים וחצי?
היה עדיף לתת את הכסף לחסר בית.

מישהו כאן מתמצא בנושא של מתכות לבטריות? כמה אחוז מהליתיום והקובלט מנוצלים וצפויים לניצול על ידי תעשיית הרכב?

אולי מישהו מכיר אפשרות של לונג קובלט/ליתיום, ומנגד שורט טסלה?

טסלה חוזה מסירות של חצי מיליון רכבים ב2020, לא בדקתי לעומק ברשת, אבל נראה כי טויוטה מוסרת בשנה מעל 10 מיליון רכבים,
טסלה כעת נסחרת בערך בשווי של כשמונים אחוז מהשווי של טויוטה, 160 מיליארד לעומת 200 מיליארד.
טויוטה ידועה כחברה רזה ורווחית, מאידך אני חושב ששולי הרווח של טסלה בעייתיים, כי היא מפחיתה מחירים כדי להיכנס אגרסיבי לשוק, אני רושם מהתרשמות חיצונית, לא בדקתי לעומק בכלל.
ההכנסות השנתיות של טויוטה הן באיזור ה300 מיליארד לשנה, ורווח שנתי ממוצע של כ20 מיליארד.
המכפיל רווח של טויוטה הוא כ8.6.
נראה שטויוטה מרוויחה כ6.5 אחוז מההכנסות.
נראה שטסלה תכניסה השנה 24 מיליארד, ונראה שהצמיחה ברבעון האחרון היא בסדר גודל של 35%,
כדי להגיע להכנסות של טויוטה, היא צריכה להכפיל את ההכנסות שלה פי 12, במילים אחרות, נראה שהיא תצטרך למכור פי 12 מכוניות, כ6 מיליון רכבים בשנה.
גם אז אני משער שהיא לא תצליח להגיע לרווח של 6.5 מההכנסות, להבנתי שולי הרווח שלה נמוכים הרבה יותר.
בקיצור, שווי השוק שלה כעת, ביחס לטויוטה, מגלם כבר עכשיו הכפלה של 12 במכירות מכוניות.
בכדי לתמחר לפי המחיר הזה כבר עכשיו, זה אומר שהשוק צופה שטסלה תגיע להכנסות גבוהות פי שלוש מטויוטה, ולפי החישוב שלי זה כ18 מיליון רכבים בשנה,
בלינק הזה:
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001317283
נטען כי התחזית האופטימית של משקיעי טסלה היא שהחברה תגיע להכנסות של טריליון דולר בעוד עשר שנים.
כלומר הצפי של המשקיעים הוא להכנסות פי שלוש מטויוטה ו18 מיליון רכבים בשנה, וכפי שכתבתי גם אז החברה תרוויח פחות מ6.5 אחוז מההכנסות, לצורך הדיון אם נניח רווח נקי של 4.5 אחוז, אז אנחנו מדברים על 45 מיליארד רווח שנתי, בעוד עשר שנים.
בהנחה שאז החברה תגיע למכפילים סבירים, היא תיסחר במכפיל 15, ובמחיר של 675 מיליארד דולר, כלומר פי 4 מהיום.

לסיכום: מי שקונה היום לטווח של עשר שנים, זו תקוותו, מכירות של טריליון דולר, מחיר מניה של קרוב ל700 מיליארד, ומכפיל 15 עתידי על רווח נקי של 45 מיליארד דולר.
נשמע לכם סביר?

לסיום הערה נוספת, מספר כלי הרכב המיוצרים בשנה הם כמאה מיליון, מתוכם רכבים פרטיים הם כ70 מיליון.
נניח שבעוד עשר שנים הצמיחה תהיה של שלושים אחוז
תראו בלינק הזה:
https://ecowiki.org.il/wiki/שוק_הרכב_העולמי
מה היה ב2011
אז אנחנו מדברים על כ90 מיליון רכבים פרטיים, האם סביר בעיניכם שאחד מכל חמשה רכבים פרטיים יהיה טסלה בעוד עשור!! ??
בהצלחה.

נ.ב.
הניתוח חפיפניק, לא מקצועי בעליל, לא ממליץ, לא מכיר ולא יודע

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ג׳ניה לא נהנה מהריבית דריבית מספיק.
אבל הבחור עם ה100% טסלה בטח בשמיים.
תשמע
אתמול עשיתי 7.5% יומי והיום עוד 7.5% יומי על כל התיק.
אני בפלוס 340% בטסלה אז תאמין לי שאני נהנה גם נהנה... הכפלתי את הכסף שלי פי 4.5 ב9 חודשים (הבחור השני מחזיק אותם 7 שנים, ומגיע לו באמת ח"ח על זה..) אבל אני התחלתי לקנות אותם רק בחודש מאי 2019

והיומיים האלה שווים לי 3 משכורות נטו (ואני עובד בהייטק)

נ.ב
אני כרגע בסקי בlivigno, כיף לדעת שאני מקבל תשלום על החופשה :D

נושאים דומים

Back
למעלה