• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

וזה הרגע הנה באה השעה... התיק שלי

• פותח הנושא פותח הנושא תפוזינה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
טוב. עוד שאלות..
בנקודת הזמן הזו, בלי חשש מאיך-תגיבו-כשהשוק-יצנח (מה כבר יש להגיב כשמדובר ב-VTI ו-VXUS? זה לא שפתאום אני אתחרט שבחרתי בהם ולא בניירות אחרים..) אלא בשיקול שלוקח בחשבון תשואה כוללת לטווח רחוק בלבד, האם הייתם מעדיפים לקנות הכל בבת אחת או לפזר על פני מספר חודשים/רבעונים?

השאלה הכי מביכה שלי :$:
באיזו שעה לפי שעון ישראל נפתח ונסגר המסחר בארה"ב? לא הצלחתי להבין...

האם הייתם מעדיפים לקנות הכל בבת אחת
זה. סטטיסטית זה יתן לך תשואה יותר טובה מ-DCA (מיצוע/פיזור על פני מספר חודשים). בעצם אם את עושה DCA את עושה שתי דברים שלדעתי שגויים:
1) מהמרת שהשוק ירד בטווח זמן הקרוב (מה שנקרא תזמון שוק)
2) שומרת נתח מאוד נכבד במזומן לאורך התקופה הזו (בעצם חורגת מהקצאת הנכסים שלך)

חשוב לציין שהיחס הוא בערך 75-25, כלומר ב-75% ממקרי העבר לשים הכל בבת אחת הצליח יותר מפיזור כלשהוא.

באיזו שעה לפי שעון ישראל נפתח ונסגר המסחר בארה"ב?
16:30-23:00

תודה. זה מה שחשבתי אבל לא הייתי בטוחה...

בקשר להתחלה, השאלה היא אם באמת לפני הבחירות בארה"ב זו ספקולציה מוחלטת לחשוב שהשוק ירד או שיש סבירות גבוהה מספיק כדי שזה לא יהיה סתם הימור.
מודה שמעדיפה לעשות הכל בבת אחת כדי לחסוך התעסקות ואולי גם עמלות, אבל חוששת שאולי זה המעשה הלא נכון בנקודת הזמן הזו..

בקשר להתחלה, השאלה היא אם באמת לפני הבחירות בארה"ב זו ספקולציה מוחלטת לחשוב שהשוק ירד או שיש סבירות גבוהה מספיק כדי שזה לא יהיה סתם הימור.
מודה שמעדיפה לעשות הכל בבת אחת כדי לחסוך התעסקות ואולי גם עמלות, אבל חוששת שאולי זה המעשה הלא נכון בנקודת הזמן הזו..
לפי החדשות זה אף פעם לא הזמן הנכון.
היסטורית וסטטיסטית, זה כמעט תמיד כן.
ה-DCA אולי עלול להקל את הכניסה ועדיף לעשות את זה מכלום, לדעתי.

האם הייתם מעדיפים לקנות הכל בבת אחת או לפזר על פני מספר חודשים/רבעונים
אני חושב שזה תלוי בגודל ההשקעה והעמידות האישית לסיכון.

לדעתי זה לגיטימי לחלוטין לפרוס את ההשקעה, כל עוד שמים לב לעלויות, ואני מתכוון לעשות את זה.
זה נכון שהתוחלת טובה יותר בהשקעה חד פעמית, אבל היא כוללת גם מקרים של שינוי קיצוני מיד אחרי הקניה.

כשהקנייה מפוזרת יותר אולי מקטינים את הסיכון להרוויח מעליה פתאומית אבל גם מקטינים את הסיכון להפסיד מנפילה פתאומית.

• אהבתי
Reactions: MMM
כשהקנייה מפוזרת יותר אולי מקטינים את הסיכון להרוויח מעליה פתאומית אבל גם מקטינים את הסיכון להפסיד מנפילה פתאומית.
אתה לא מקטין את הסיכוי להרוויח מעלייה פתאומית, אתה מקטין את הסיכוי להרוויח נקודה (סטטיסטית כמובן).

אם אתה כל כך שונא סיכון שאתה לא מוכן לשים הכל מהתחלה, בוא תגיד לי מה יקרה אם השוק ירד אחרי שתשים 2-3 מנות (נגיד מתוך 12). ייתכן ולעולם לא תשים את יתרת הכסף.

*גם התשואה ההיסטורית של VTI היא גבוהה יותר משל VXUS, אבל כיוון שאיני חוזה את העתיד הלא-ידוע, אני מתייחסת למה שכן ידוע - דמי הניהול ומיסוי הדיבידנדים.
אם כבר זו סיבה לתת משקל יתר ל-VXUS שמתומחר נמוך יותר.

בוא תגיד לי מה יקרה אם השוק ירד אחרי שתשים 2-3 מנות (נגיד מתוך 12). ייתכן ולעולם לא תשים את יתרת הכסף.
קודם כל.. אם אני אכן לא ארצה לשים את שאר הכסף אז זה מעולה שתהיה לי את ההזדמנות לעשות את זה.
אבל להפך, אם השוק ירד יהיה לי הרבה יותר נוח לשים את שארית הכסף ולקנות בזול.

השאלה ההפוכה יותר מעניינת, מה אעשה אם השוק יעלה, ולדעתי גם אז ארגיש בנוח לשים את שאר הכסף וגם אשמח שקניתי בעבר בזול (גם אם לא באמצעות כל הסכום).

בכל מקרה, לדעתי נדרש טיעון רציני כדי לא לתת משקל-יתר קטן ל-VTI.
יש טיעון רציני ומרכזי: טעות עקיבה. אם אירופה תיתן ב-3 שנים הקרובות תשואה עודפת ביחס לארה"ב - מי שנתן חשיפת יתר לארה"ב במודע ועוד משיקול של דמי ניהול - להערכתי יאכל את הלב. מכל מה שאני רואה וקורא- מה שמפיל את המשקיעים הוא בדיוק הדברים האלה.
ואגב, להסתמכות על דמי ניהול יש בעיה רצינית - שזה נתון לא קבוע. מחר תהיה קרן אחרת יותר זולה- ואז מה? גם לא נוכל לעבור אליה וגם נתבאס על זה.
אני מסכים עם אדם לחלוטין- קודם כל האסטרטגיה של הקצאת נכסים ורק אחר כך הכלי הספציפי.

לפי איזה מדד? יש כל כך הרבה שהראש שלי מסתובב
לדעתי לפי כולם, אבל זה לא עקרוני, רק אמרתי את זה כתשובה לזה שאם כבר מחליטים ללכת על מדד לפי ביצועי עבר יש מצב שעדיף ללכת על זו שנתנה ביצועי חסר (כי יותר סיכוי שזה אומר שהמדד הזה בתמחור נמוך יותר).

אתה מקטין את הסיכוי להרוויח נקודה (סטטיסטית כמובן).
סטטיסטיקה זה תחום רחב. אני מקטין את הסיכוי להרוויח באותה מידה שאני מקטין את הסיכוי להפסיד. אני מקטין את מידת הקיצוניות עבור 2 האופציות.

כשאתה מתחיל להשקיע באופן קבוע בסכומים קטנים זה פחות משנה, אבל כשאתה כבר מחזיק ביד סכום מהותי בעל ערך מסוים זה לא פשוט להמיר אותו בנכס אחר בעל ערך תנודתי מאוד בפעולה חד פעמית. יש מצב שאם תחכה יום הערך הזה ישתנה באחוזים לא מבוטלים (למעלה או למטה). במקרה הזה למצע נשמע לי אופציה לגיטימית.

במקרה הזה למצע נשמע לי אופציה לגיטימית.
לגיטימית מאד אבל בתוחלת אתה בשיטה הזו תשלם יותר על אותו הנכס כמו שכתב בצדק FIY, היתרון הוא פסיכולוגי בלבד.

בתוחלת אתה בשיטה הזו אתה תשלם יותר על אותו הנכס
התוחלת היא אוסף כל המקרים. זה שהתוחלת טובה יותר לא אומר שכל המקרים הבודדים טובים יותר.
לגיטימי לוותר על תוחלת טובה יותר ע"י הוצאת המקרים הקיצוניים יותר.

הבחירה הזו יכולה להוביל לתשלום גדול יותר על אותו נכס אם תהיה עלייה.. אבל היא יכולה להוביל גם לתשלום קטן יותר אם תהיה ירידה.
הנקודה בסוף היא שאתה קונה את הנכס במחיר הרבעוני/שנתי שלו ולא במחיר היומי/רגעי שלו. זה לא מבטיח שהוא לא יפול מיד אחרי תקופת המיצוע, אבל זה הרבה יותר סביר.

התוחלת היא אוסף כל המקרים. זה שהתוחלת טובה יותר לא אומר שכל המקרים הבודדים טובים יותר.
לגיטימי לוותר על תוחלת טובה יותר ע"י הוצאת המקרים הקיצוניים יותר.

הבחירה הזו יכולה להוביל לתשלום גדול יותר על אותו נכס אם תהיה עלייה.. אבל היא יכולה להוביל גם לתשלום קטן יותר אם תהיה ירידה.
הנקודה בסוף היא שאתה קונה את הנכס במחיר הרבעוני/שנתי שלו ולא במחיר היומי/רגעי שלו. זה לא מבטיח שהוא לא יפול מיד אחרי תקופת המיצוע, אבל זה הרבה יותר סביר.
אם אתה משקיע לטווח ארוך, השנה של המיצוע או חוסר המיצוע בכל מקרה יראה לך כמו בליפ קטן בסכימה של הדברים, ואם זה נותן למשקיע להיכנס בשקט לשוק אז אני בעד, אבל זה קצת חוטא בנסיון לתזמון שוק, לדעתי.

השנה של המיצוע או חוסר המיצוע בכל מקרה יראה לך כמו בליפ קטן בסכימה של הדברים,
בגלל זה פתחתי ב"אני חושב שזה תלוי בגודל ההשקעה".

אם הכניסה היא עם סכום שזניח יחסית לסכום שיצבר לאורך טווח ההשקעה, אז זה באמת מאמץ מיותר.
אבל אם מישהו, לדוגמה, חסך כבר מספר שנים באפיקים אחרים, קיבל ירושה, מכר דירה/חברה וכו' אז לתעריף היומי של אותה קניה יכולה להיות השפעה מורגשת על התיק הסופי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בגלל זה פתחתי ב"אני חושב שזה תלוי בגודל ההשקעה".

אם הכניסה היא עם סכום שזניח יחסית לסכום שיצבר לאורך טווח ההשקעה, אז זה באמת מאמץ מיותר.
אבל אם מישהו, לדוגמה, חסך כבר מספר שנים באפיקים אחרים, קיבל ירושה, מכר דירה/חברה וכו' אז לתעריף היומי של אותה קניה יכולה להיות השפעה מורגשת על התיק הסופי.
אני אף פעם לא מתכנן להנזיל את התיק שלי בצורה מלאה, ואז אתה ממצע ביציאה לפי הסכומים שאתה צריך וזה מקטין אם לא מבטל את הסיכון של ערך הקנייה הספציפי.

Back
למעלה