הנועזת
משתמש בכיר
- דירוג
- 3,525
תודה רבהבהצלחה
תודה רבהבהצלחה
אני לדוגמה, עוסקת בנכסים הרשומים כמושע. זוהי שיטת רישום בעייתית שאני הפכתי אותה ליתרון מבחינתי, כי למדתי אותה.
תודה רבהתודה רבה על היומן המושקע, מחכים לבלוג
אשמח אם תוכלי לפרט קצת יותר על הנושא (או כל דוגמא אחרת), אני מתקשה להבין למה את מתכוונת...
ואת באמת יכולה למכור את הנכס כרגע ובזמן קצר ב50% יותר ממה ששילמת?בקנייה הנוכחית למשל אני קונה כ-35% מתחת למחיר, עסקה שבצבצה עוד שהקורונה היתה שם של בירה מוצלחת.
תודה אבל באמת באמת, לא מדובר באיזו יכולת אישית נשגבת.ואת באמת יכולה למכור את הנכס כרגע ובזמן קצר ב50% יותר ממה ששילמת?
במידה וכן כול הכבוד על היכולת היוצאת דופן(בלי ציניות).
והשמח להרחבה איך הגעת לעסקה כזאת?
את עובדת עם סוכנים?תודה אבל באמת באמת, לא מדובר באיזו יכולת אישית נשגבת.
במידה ואני פורטת את זה מדובר:
(1)בפיתוח שריר מנטלי של כח רצון (כמו בריצה למרחקים ארוכים/ באי מכירה של תיק בשוק ההון כשמגיע ברבור שחור וכו'...).
(2) עשיית מחקר שוק המתמקד באזור ובסרגל ספציפי (לדוגמה: דירות שיכון 2 חדרים קומה ג'), הכולל כיתות רגליים וצפייה במספר רב של נכסים.
(3) killer instict לדעת להחליט מהר כשמופיע נכס במחיר שהוא נמוך דרסטית ממחיר השוק.
העסקה הנוכחית נעשתה לשם שינוי, דווקא מחוץ לביצה הדרום תל אביבית.
הרחבתי את מחקר השוק שלי לאזור שקרוב יותר לאזור מגוריי.
בגדול כמו תמיד בתחילתו של תהליך, הכל היה נראה יקר וממש לא מפתה. כאן מרבית הרוכשים היו מאבדים מוטיבציה.
תוך חודשיים שלושה של צפייה בנכסים (יחסית מהר) זיהיתי אזור שעבר שינוי תב"ע ואתו אנומליה בתמחור. כשהבנתי את גודל האבסורד בעסקה המדוברת תוך חמש דקות, הבטחתי את העסקה.
אין לי כוונה למכור מייד, אני משקיעה לטווחי זמן בינוניים. אבל להערכתי כן מחיר המכירה בהתחשב בהשבחה קלה שאני מתכוונת לעשות, אלו סדריי הגודל. מדובר בבית קרקע והמחירים במרכז הארץ לבתים כאלה קשיחים למדיי, עם או בלי קורונה.
מתווכים אתה מתכוון?את עובדת עם סוכנים?
אם כך אז למה בעצם לא לרכוש עם מינוף מקסימלי ולמכור ישר?בל להערכתי כן מחיר המכירה בהתחשב בהשבחה קלה שאני מתכוונת לעשות, אלו סדריי הגודל.
זה עניין של סגנון השקעה, רמת סיכון, מיסוי, גיל ועוד...אם כך אז למה בעצם לא לרכוש עם מינוף מקסימלי ולמכור ישר?
את אנלוגית השחיקה אני מקבל. אבל דווקא רמת הסיכון באחזקת הנכס היא גבוהה יותר אם האלטרנטיבה היא רווח מידי של 50% (או יותר עם מינוף). אבל גם אם לא מכניסים מינוף למשוואה - אם הייתי יכול ליצר רווח של 50% בטווח כל כך קצר לא הייתי חושב פעמים.כי האפשרות לפציעה גבוהה יותר, קיימת שחיקה גבוהה וכל זה מוביל לעיתים קרובות לחוסר התקדמות .
במידה וזו דירה יחידה שלך אז תשלם מס שבח 25%...וזה חבלאת אנלוגית השחיקה אני מקבל. אבל דווקא רמת הסיכון באחזקת הנכס היא גבוהה יותר אם האלטרנטיבה היא רווח מידי של 50% (או יותר עם מינוף). אבל גם אם לא מכניסים מינוף למשוואה - אם הייתי יכול ליצר רווח של 50% בטווח כל כך קצר לא הייתי חושב פעמים.
נכון. ועדיין אם התשואה היא כזו אני אישית הייתי הולך על זה. כמובן שכל אחד והסגנון שלובמידה וזו דירה יחידה שלך אז תשלם מס שבח 25%...וזה חבל
וגם אם יש לך דירות נוספות והשבח הוא לא שיקול, ריבוי עסקאות אקזיט זה אומר פגישה עם מס הכנסה, ביטוח לאומי ומע"מ...
מעולה.בנוסף, אני מייצרת תשואה המכסה את עלויות המימון פלוס.
נכון. ועדיין אם התשואה היא כזו אני אישית הייתי הולך על זה. כמובן שכל אחד והסגנון שלו
מעולה.
תמשיכי לעשות את מה שאת עושה. נראה שהולך לך טוב מאוד.
בהצלחה!
מעולה שכמוך! מחכה לבלוגואז ביחד בנגיעות כמעט בלתי מורגשות שלי
⌄
⌄
⌄
חמודה אתמעולה שכמוך! מחכה לבלוג![]()