• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הקריסה הגדולה הגיעה

מצב
הנושא נעול.
כן כן, כמובן, "הפעם זה שונה
אני מניח שכתבת את זה בציניות.

אף אחד לא אמר שהפעם זה שונה אם כי היא סיטואציה כזאת באמת לא הייתה עד היום אז כן זה שונה מכל מה שאנחנו מכירים ואף אחד לא באמת יודע איך זה יסתיים.
וקריסה שתגרום למחירים לרדת ככה שלא יחזרו להרמת המקסימום במשך עשרות שנים זה לא מדע בדיוני

דיברתי על ייצור - מזון וכדו'. כבר הודיעו שצופים גידול בביקושים בארץ בקרוב.
מזון בסיסי אולי תיהיה עליה.
אבל כל ה"מותרות" למיניהם דוקא ירד. תחשוב - מי האנשים שקונים את כל הדברים האלה? אם למי שקונה אין כסף אז הוא לא יקנה (למעט מוצרים בסיסיים).

זאת ההזדמנות שלך למצוא עבודה חדשה, לפני שהמשבר מגיע...
צחוק צחוק אבל אתה חושב שכל חברות הענק ימשיכו להחזיק את כל העובדים האלה במקרה של שיתוף גלובאלי וצניחה בהכנסות?
אתה תדהם באיזו מהירות כל חברות ההייטק הגדולות מפטרות ואיזה כמויות של עובדים המוכנות לשפוך לשוק רק כדי להמשיך להתקיים

מזון בסיסי אולי תיהיה עליה.
אבל כל ה"מותרות" למיניהם דוקא ירד. תחשוב - מי האנשים שקונים את כל הדברים האלה? אם למי שקונה אין כסף אז הוא לא יקנה (למעט מוצרים בסיסיים).
למה שלא יהיה כסף? אנשים ממשיכים לעבוד בזמן שנדבקים מושמים בבידוד אחד אחד. אם מספר הנדבקים יגדל משמעותית אפשרי שיבודדו איזורים ואולי אפילו ערים, אבל נקווה שלא נצטרך להגיע לזה. וגם אז זה יהיה לפרק זמן מוגבל ועדיין אנשים יצטרכו לאכול.

אין לי כנראה שום סיכוי
שזי ברצינות אם עכשיו אנחנו נכנס לתקופת מיתון ארוכה המטרה שלך היא להיות העובד הכי טוב הכי יעיל, זה שבלעדיו המערכת תקרוס
זה שלא יחשבו לפטר אותו.
ממש לא זמן לחפש עבודה חדשה לדעתי.

צחוק צחוק אבל אתה חושב שכל חברות הענק ימשיכו להחזיק את כל העובדים האלה במקרה של שיתוף גלובאלי וצניחה בהכנסות?
אתה תדהם באיזו מהירות כל חברות ההייטק הגדולות מפטרות ואיזה כמויות של עובדים המוכנות לשפוך לשוק רק כדי להמשיך להתקיים
נכון.
בגלל זה הצעתי לו למצוא עבודה כל עוד החברו הללו עדיין מגייסות. כל עוד השכר שלו ממוצע ומטה והביצועים ממוצעים ומעלה הוא פחות חשוף לסכנת פיטורים (אלא אם כן גלי הפיטורים יהיו הרבה יותר גדולים מקצת קיצוצים).

למה שלא יהיה כסף? אנשים ממשיכים לעבוד
מי אמר שהם ממשיכים לעבוד?
הרי הכל התחיל מזה שדיברנו על פיטורים בחברות בינלאומיות. זה אומר שהרבה אנשים לא יעבדו ולכן לא יהיה להם כסף.
בזמן שנדבקים מושמים בבידוד אחד אחד. אם מספר הנדבקים יגדל משמעותית אפשרי שיבודדו איזורים ואולי אפילו ערים, אבל נקווה שלא נצטרך להגיע לזה
שוב - לא דיברתי על הנדבקים בארץ או על הבידוד. דיברתי רק על ההפסדים הגדולים שחברות ההיטק העולמיות צופות, ועל הקיצוצים שאולי יבואו עקב זאת.

שזי ברצינות אם עכשיו אנחנו נכנס לתקופת מיתון ארוכה המטרה שלך היא להיות העובד הכי טוב הכי יעיל, זה שבלעדיו המערכת תקרוס
זה שלא יחשבו לפטר אותו.
ממש לא זמן לחפש עבודה חדשה לדעתי.

קשה לי להאמין שיפטרו אותי תכלס.. להבנתי מהפורום מאוד לא סביר שימצאו לי מחליף בשכר שלי

אתם נכנסים לפאניקה מיותרת. בטווח של חצי שנה מהיום, יקרו בוודאות כמעט מוחלטת אחד משני דברים:
א) הנגיף ייעלם מעצמו (כמו שקרה ל-SARS ו-MERS)
ב) יהיה חיסון זמין

כך או כך, המגיפה כנראה תיבלם/תיעצר. השאלה היא כמה זמן בדיוק ייקח עד שזה יקרה ומה יהיה היקף הנזק לכלכלה העולמית עד אז - אני מעריך בזהירות שנשרוד גם את זה.

קשה לי להאמין שיפטרו אותי תכלס.. להבנתי מהפורום מאוד לא סביר שימצאו לי מחליף בשכר שלי
יכול להתברר בדיעבד כברכה
"When others are greedy be fearfull and when others are fearfull be greedy"
וורן באפט.

יכול להתברר בדיעבד כברכה
"When others are greedy be fearfull and when others are fearfull be greedy"
וורן באפט.
לא שמישהו שואל אותי כן? אבל ככה יצא
אם זה מה שיגן עלי אז מה טוב

שמע, המשבר הראשון אחרי 2008 הגיע.
זה לא פאניקה סתמית כמו בפעמים הקודמות.

סחורה מבית החרושת העולמי (סין) הפסיקה להגיע.
זה לא סתם, זה כבר עמוק בתוך הכלכלה הריאלית.
סחורה הפסיקה להגיע- למה? כי יש איזו שריפה ענקית שמכלה חצי מסין? כי יש מגיפה שהורגת כל אדם שלישי? לא, כי אנשים נמצאים בבידוד כדי לא להידבק ולכן לא יכולים לעבוד ולספק סחורה. אחוז מאוד קטן נדבק ואחוז עוד יותר קטן נפטר (לצערי הרב).
איך שיהיה פיתרון לוירוס הזה (הימור 1: לא עוד המון זמן מעבר לחודשים בודדים-שנה) העבודה תחזור לעצמה, סחורות ישלחו ואפילו בעודף מרץ כדי לכסות פערים. עובדים יחזרו למקום העבודה. כמובן שתהיינה תעשיות וחברות שיקח להן בהחלט יותר זמן לחזור לעצמן, אבל (הימור 2) לא משבר של שנים.
או שכולנו נהיה זומבים עוד חודש חודשיים >:D

מי אמר שהם ממשיכים לעבוד?
הרי הכל התחיל מזה שדיברנו על פיטורים בחברות בינלאומיות. זה אומר שהרבה אנשים לא יעבדו ולכן לא יהיה להם כסף.

שוב - לא דיברתי על הנדבקים בארץ או על הבידוד. דיברתי רק על ההפסדים הגדולים שחברות ההיטק העולמיות צופות, ועל הקיצוצים שאולי יבואו עקב זאת.
גם מי שלא יפוטר ירגיש שעכשיו זה לא הזמן לקנות אוטו חדש/בגדים/מכונת כביסה.
ובטח לא לנסוע לחופשה.
כשמצב הרוח הוא כזה, זה יוצר מיתון.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מצב
הנושא נעול.

נושאים דומים

Back
למעלה