זאת ההזדמנות שלך למצוא עבודה חדשה, לפני שהמשבר מגיע...ובדיוק הבוס שלי דיבר עם הבוס שלו על הגדלת השכר שלי
נראה לי אני יכול לשכוח מזה...
זאת ההזדמנות שלך למצוא עבודה חדשה, לפני שהמשבר מגיע...ובדיוק הבוס שלי דיבר עם הבוס שלו על הגדלת השכר שלי
נראה לי אני יכול לשכוח מזה...
אני מניח שכתבת את זה בציניות.כן כן, כמובן, "הפעם זה שונה
מזון בסיסי אולי תיהיה עליה.דיברתי על ייצור - מזון וכדו'. כבר הודיעו שצופים גידול בביקושים בארץ בקרוב.
צחוק צחוק אבל אתה חושב שכל חברות הענק ימשיכו להחזיק את כל העובדים האלה במקרה של שיתוף גלובאלי וצניחה בהכנסות?זאת ההזדמנות שלך למצוא עבודה חדשה, לפני שהמשבר מגיע...
למה שלא יהיה כסף? אנשים ממשיכים לעבוד בזמן שנדבקים מושמים בבידוד אחד אחד. אם מספר הנדבקים יגדל משמעותית אפשרי שיבודדו איזורים ואולי אפילו ערים, אבל נקווה שלא נצטרך להגיע לזה. וגם אז זה יהיה לפרק זמן מוגבל ועדיין אנשים יצטרכו לאכול.מזון בסיסי אולי תיהיה עליה.
אבל כל ה"מותרות" למיניהם דוקא ירד. תחשוב - מי האנשים שקונים את כל הדברים האלה? אם למי שקונה אין כסף אז הוא לא יקנה (למעט מוצרים בסיסיים).
אין לי כנראה שום סיכויזאת ההזדמנות שלך למצוא עבודה חדשה, לפני שהמשבר מגיע...
שזי ברצינות אם עכשיו אנחנו נכנס לתקופת מיתון ארוכה המטרה שלך היא להיות העובד הכי טוב הכי יעיל, זה שבלעדיו המערכת תקרוסאין לי כנראה שום סיכוי
נכון.צחוק צחוק אבל אתה חושב שכל חברות הענק ימשיכו להחזיק את כל העובדים האלה במקרה של שיתוף גלובאלי וצניחה בהכנסות?
אתה תדהם באיזו מהירות כל חברות ההייטק הגדולות מפטרות ואיזה כמויות של עובדים המוכנות לשפוך לשוק רק כדי להמשיך להתקיים
מי אמר שהם ממשיכים לעבוד?למה שלא יהיה כסף? אנשים ממשיכים לעבוד
שוב - לא דיברתי על הנדבקים בארץ או על הבידוד. דיברתי רק על ההפסדים הגדולים שחברות ההיטק העולמיות צופות, ועל הקיצוצים שאולי יבואו עקב זאת.בזמן שנדבקים מושמים בבידוד אחד אחד. אם מספר הנדבקים יגדל משמעותית אפשרי שיבודדו איזורים ואולי אפילו ערים, אבל נקווה שלא נצטרך להגיע לזה
ניסית בכלל?אין לי כנראה שום סיכוי
שזי ברצינות אם עכשיו אנחנו נכנס לתקופת מיתון ארוכה המטרה שלך היא להיות העובד הכי טוב הכי יעיל, זה שבלעדיו המערכת תקרוס
זה שלא יחשבו לפטר אותו.
ממש לא זמן לחפש עבודה חדשה לדעתי.
כןניסית בכלל?
יכול להתברר בדיעבד כברכהקשה לי להאמין שיפטרו אותי תכלס.. להבנתי מהפורום מאוד לא סביר שימצאו לי מחליף בשכר שלי
לא שמישהו שואל אותי כן? אבל ככה יצאיכול להתברר בדיעבד כברכה
"When others are greedy be fearfull and when others are fearfull be greedy"
וורן באפט.
סחורה הפסיקה להגיע- למה? כי יש איזו שריפה ענקית שמכלה חצי מסין? כי יש מגיפה שהורגת כל אדם שלישי? לא, כי אנשים נמצאים בבידוד כדי לא להידבק ולכן לא יכולים לעבוד ולספק סחורה. אחוז מאוד קטן נדבק ואחוז עוד יותר קטן נפטר (לצערי הרב).שמע, המשבר הראשון אחרי 2008 הגיע.
זה לא פאניקה סתמית כמו בפעמים הקודמות.
סחורה מבית החרושת העולמי (סין) הפסיקה להגיע.
זה לא סתם, זה כבר עמוק בתוך הכלכלה הריאלית.
מה מייצרים בארץ?ייצור מקומי, למה שייתקע?
גם מי שלא יפוטר ירגיש שעכשיו זה לא הזמן לקנות אוטו חדש/בגדים/מכונת כביסה.מי אמר שהם ממשיכים לעבוד?
הרי הכל התחיל מזה שדיברנו על פיטורים בחברות בינלאומיות. זה אומר שהרבה אנשים לא יעבדו ולכן לא יהיה להם כסף.
שוב - לא דיברתי על הנדבקים בארץ או על הבידוד. דיברתי רק על ההפסדים הגדולים שחברות ההיטק העולמיות צופות, ועל הקיצוצים שאולי יבואו עקב זאת.
⌄
⌄
⌄