• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הקריסה הגדולה הגיעה

מצב
הנושא נעול.
השוק קיבל נתונים חדשים ותימחר אותם בהתאם
השוק לא קיבל שום נתונים חדשים היה ברור מלכתחילה שלא יצליחו לתחום את הוירוס רק לאזור אחד בסין. פשוט בדיוק כמו שפה בפורום עסוקים בהרגעה עצמית שאין שום סיבה לירידות ושתכף העליות יחזרו כך גם היה בשוקי ההון והאנליסטים שבירברו איך אין שום השפעה לה וירוס על הכלכלה

אם השוק יעיל וצופה פני עתיד הייתי מצפה שהירידות יתחילו הרבה לפני.
אני מתפלא שלקח הרבה זמן עד שבשווקים הבינו את המצב.
בוא נסתכל על המצב מכיוון שונה.
כרגע השוק נמוך בערך ב-6/7 אחוז ממה שהיה לפני כמה ימים.
נניח ואני יודע (מאמין) שעוד רגע המחלה תיעלם מעצמה כשהקיץ יגיע להמוספירה הצפונית.
נניח ואני בטוח שכולם יודעים את זה ולכן לא מבין למה השוק לא עולה (במיוחד כשהמחירים עכשיו הם כאילו מציאה לעומת מה שהיו לפני כמה ימים).
עכשיו בוא נחכה חודש חודשיים ואז אם המחלה תיעלם מעצמה אני אבוא ואגיד שהשוק לא יעיל כי הוא לא חזה את מה שאני בטוח בו?

נניח ואני יודע (מאמין) שעוד רגע המחלה תיעלם מעצמה כשהקיץ יגיע להמוספירה הצפונית.
נניח ואני בטוח שכולם יודעים את זה ולכן לא מבין למה השוק לא עולה (במיוחד כשהמחירים עכשיו הם כאילו מציאה לעומת מה שהיו לפני כמה ימים).
עכשיו בוא נחכה חודש חודשיים ואז אם המחלה תיעלם מעצמה אני אבוא ואגיד שהשוק לא יעיל כי הוא לא חזה את מה שאני בטוח בו?
כן הא?

אם השוק יעיל וצופה פני עתיד הייתי מצפה שהירידות יתחילו הרבה לפני.
אני מתפלא שלקח הרבה זמן עד שבשווקים הבינו את המצב.
תיאורית השוק היעיל (יש כמה אגב) לא אומרת כלום על לצפות את העתיד.

דעתי היא שאין ברירה וגם במקרה הכי גרוע שלא תימצא תרופה ולא יצליחו למצוא חיסון אז העולם יצטרך ללמוד לחיות עם הוירוס הזה. במקרה כזה הקשישים ובעלי רקע רפואי קודם לא ישרדו, סוג של ברירה טבעית. וגם במקרה כזה העולם ימשיך להתקיים אז זה לא איזה בור ללא תחתית שאנחנו עכשיו בנפילה בתוכו.

תיאורית השוק היעיל (יש כמה אגב) לא אומרת כלום על לצפות את העתיד.
מויקיפדיה: תאוריית השוק היעיל או השערת השוק היעיל גורסת שמחירים של ניירות ערך, כגון מניות הנסחרות בבורסה, מגלמים בתוכם את כל המידע הקיים והניתן להשגה על החברות או על הנכסים הסחירים. משמעות הדבר שאין טעם לנסות לבחור ניירות ערך שנראים כזולים, משום שהשוק מתמחר במלואם את כל הסיכונים והסיכויים הגלומים בכל נייר ונייר.

כשרואים שמגיפה מתחילה להתפשט בעולם והשווקים ממשיכים לעלות זה קצת סותר את "מגלמים את המידע הקיים והסיכונים".

מויקיפדיה: תאוריית השוק היעיל או השערת השוק היעיל גורסת שמחירים של ניירות ערך, כגון מניות הנסחרות בבורסה, מגלמים בתוכם את כל המידע הקיים והניתן להשגה על החברות או על הנכסים הסחירים. משמעות הדבר שאין טעם לנסות לבחור ניירות ערך שנראים כזולים, משום שהשוק מתמחר במלואם את כל הסיכונים והסיכויים הגלומים בכל נייר ונייר.

כשרואים שמגיפה מתחילה להתפשט בעולם והשווקים ממשיכים לעלות זה קצת סותר את "מגלמים את המידע הקיים והסיכונים".

ואם זה היה נשאר בסין? ואם היו מוצאים חיסון?
בדיעבד מאוד קל לדבר..

ואם זה היה נשאר בסין? ואם היו מוצאים חיסון?
בדיעבד מאוד קל לדבר..
גם אחרי שיצא מסין עוד המשיך לעלות
אם היו מוצאים חיסון זה כבר מידע חדש, המחיר אמור לגלם את המידע הקיים

זה די ברור לי שהשוק מגיב כמו שהוא מגיב כי לא מספרים לנו משהו.
אין שום סיבה שהשוק יגיב ככה ממחלה הרבה פחות קטלנית משפעת. נכון, היא חדשה לנו, אבל אם המספרים באמת מה שמציגים לנו השוק לא אמור להגיב ככה.

כנראה יצא ברמה מסויימת
ובשבוע האחרון ההתפרצות גדלה
כשראינו מה קורה בסין ואז מתחיל לצאת לעולם ומתפשט, לא היה צריך לחכות יותר מדי כדי להבין את המגמה. היא היתה על הקיר הרבה לפני שהשוק התחיל להגיב.

זה די ברור לי שהשוק מגיב כמו שהוא מגיב כי לא מספרים לנו משהו.
אין שום סיבה שהשוק יגיב ככה ממחלה הרבה פחות קטלנית משפעת. נכון, היא חדשה לנו, אבל אם המספרים באמת מה שמציגים לנו השוק לא אמור להגיב ככה.

אולי התמחור הוא בהגזמה בגלל החשש מהלא נודע

כשראינו מה קורה בסין ואז מתחיל לצאת לעולם ומתפשט, לא היה צריך לחכות יותר מדי כדי להבין את המגמה. היא היתה על הקיר הרבה לפני שהשוק התחיל להגיב.
הכל על הקיר בדיעבד

אתה יצאת מהשוק וקנית tvix?

השוק מגיב כמו שהוא מגיב
השוק מגיב כמו עדר. יום אחד אנשים נבהלו וברחו, יום אחרי אנשים רואים שהיו ירידות ובורחים וחוזר חלילה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מצב
הנושא נעול.

נושאים דומים

Back
למעלה