• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם הקריסה הגדולה הגיעה

מצב
הנושא נעול.
ואם תוכנית ההשקעה שלי היא ״תהיה מיודע לגבי התשואות בשוק ותתאים את ההקצאה לנכסים באופן שמטיב עם היעדים שלך״? אני באמת שלא רואה סיבה למה החלטה אחת שקיבלת כשהתחלת להשקיע צריכה לקבע את ההשקעות שלך לשארית חייך. האם אנשים לא לומדים דברים חדשים עם הזמן? האם השוק לא משנה את פניו לאורך זמן? נראה לי מופרך.
אני מסכים עם מה שכתבת, ועדיין, שינוי של חצי אחוז באג"ח ל 10 שנים לא אמורה לשנות את התוכניות שלך - זאת דעתי

אני באמת שלא רואה סיבה למה החלטה אחת שקיבלת כשהתחלת להשקיע צריכה לקבע את ההשקעות שלך לשארית חייך.
לא הבנתי. ההחלטה שלך על פיזור ההשקעות אמורה לנבוע משיקלול של מתי תצטרך את הכסף ובשביל מה+יכולת הכלת סיכונים סובייקטיבית.
אם במשך הזמן יש שינוי בשיקלול אז הפיזור צריך להיות מתואם לזה החדש. אבל מה הקשר ל:
האם אנשים לא לומדים דברים חדשים עם הזמן? האם השוק לא משנה את פניו לאורך זמן?
איזה דבר חדש אתה לומד או איזה שינוי בשוק נוצר שיגרום לך לשנות את השיקלול?

כפי שכתבת, מטרת ההשקעה היא בשביל להשתמש בכסף במועד עתידי מסויים. תשואת האגח החדשה נותנת לי יותר כסף בעתיד ולכן ייתכן שאבחר בה.

קר מזכיר שיש אפשרות להגדיר טווח השקעות.
גרהאם עושה ככה לדוגמה.

אני מסכים עם מה שכתבת, ועדיין, שינוי של חצי אחוז באג"ח ל 10 שנים לא אמורה לשנות את התוכניות שלך - זאת דעתי
התשואה הייתה 1.36% לפני שנתיים. זה שינוי של כ-2%, אולי זה רלוונטי? לא יודע, אני טוען טיעון כללי לא לגבי האחוז הספציפי עכשיו לאדם ספציפי.
משיקלול של מתי תצטרך את הכסף ובשביל מה
שזה גם משהו שיכול להשתנות עם הזמן
יכולת הכלת סיכונים סובייקטיבית
זה לחלוטין יכול להשתנות עם הזמן

על עצמי כמשקיע, על סוגי השקעות פרטניות שאולי הכרתי פחות בעבר, כמו נדל"ן, או סוגים ספציפיים של אג"ח, קרנות גידור ועוד.

נערך לאחרונה ב:
בהמשך לדברים הנכונים של אדם, עליית התשואה בנכס בטוח יכולה להוביל גם להקטנת משקלו בתיק.
למשל, אם אדם בפרישה מחזיק נכס בטוח לצורך מחיה מהתשואה ואת שאר התיק הוא מוכן להשקיע בסיכון גבוה, אז עליית התשואה של הנכס הבטוח תביא דווקא להגדלת החלק המסוכן בתיק.

בהמשך לדברים הנכונים של אדם, עליית התשואה בנכס בטוח יכולה להוביל גם להקטנת משקלו בתיק.
למשל, אם אדם בפרישה מחזיק נכס בטוח לצורך מחיה מהתשואה ואת שאר התיק הוא מוכן להשקיע בסיכון גבוה, אז עליית התשואה של הנכס הבטוח תביא דווקא להגדלת החלק המסוכן בתיק.
למה? אתה מאזן לפי תשואות או לפי שווי בתיק?

למה? אתה מאזן לפי תשואות או לפי שווי בתיק?
עם מה אתה קונה במכולת?
תשואות זה יפה, אבל עלות המחיה היא סכום אבסולוטי, אם כעת הנכס הסולידי מניב תשואה גבוהה יותר זה אומר שאפשר להקטין את המשקל (והשווי) שלו ועדיין להינות מרווחים באותו סכום כבעבר.

עם מה אתה קונה במכולת?
תשואות זה יפה, אבל עלות המחיה היא סכום אבסולוטי, אם כעת הנכס הסולידי מניב תשואה גבוהה יותר זה אומר שאפשר להקטין את המשקל (והשווי) שלו ועדיין להינות מרווחים באותו סכום כבעבר.
אז אתה טוען שכאשר האג"ח עולה עלייך למכור במקום לקנות?
כל זה בלי להתייחס למה ששאר התיק עושה...

עריכה:
בגלל שאלת "עם מה אני קונה במכולת" אתה כנראה מתייחס לשלב הפרישה
בהודעות שכתבתי, אני מתייחס לשלב הצבירה וקריאת הודעתו של @גרהם מחדש, אני מבין שהוא התייחס לפרישה

נערך לאחרונה ב:
שזה גם משהו שיכול להשתנות עם הזמן
כן, התייחסתי לזה
אם במשך הזמן יש שינוי בשיקלול אז הפיזור צריך להיות מתואם לזה החדש.
אבל את זה אני לא מבינה
על עצמי כמשקיע, על סוגי השקעות פרטניות שאולי הכרתי פחות בעבר, כמו נדל"ן, או סוגים ספציפיים של אג"ח, קרנות גידור ועוד.
כי מה זה קשור לקבלת החלטות על האלוקציה? לי זה נראה יותר כמו איך לעבור מכלי אחד לשני כדי למקסם את התשואה בזמן הקצר ביותר. אני טועה?

כי מה זה קשור לקבלת החלטות על האלוקציה? לי זה נראה יותר כמו איך לעבור מכלי אחד לשני כדי למקסם את התשואה בזמן הקצר ביותר. אני טועה?
כולנו מנסים למכס תשואה (ביחס לסיכון שאנחנו מוכנים לקחת). אבל האופן להשיג את המטרה הזאת - אין שום סיבה לחשוב שיש רק דרך אחת לעשות את זה ושהבנת מה היא בדיוק כשבחרת את ההקצאה לתיק.

אתה אומר: "אגח מניב עכשיו יותר אז אגביר את האחוז המוקצה לאגח"
(רק להבהרה בהמשך לדברי @גרהם דיברתי על תיק בשלב פרישה)
להיפך, אם אג"ח מניב כעת יותר אז אוכל להקטין את משקלו בתיק*, כי ניתן להשקיע פחות ולהגיע לאותו סך תשואה רווחים.

*נתעלם שניה מהעובדה ששווי האגח מושפע בצורה אוטומטית מהתשואה וייתכן שמשקלו כבר ירד כתוצאה מכך, לכן לא נתייחס כרגע לפעולת האיזון אלא להחלטה על שיעור הקצאת האג"ח בתיק.

דבר בשם עצמך בבקשה. בינתיים לפי דבריך הניסיונות שלך ל-"מיקסום תשואה" שברו לך את שתי הידיים. אתה לא חושב שאולי כדאי להפסיק לנסות?
DorA, לזה הדרדרת? ללחתוך משפטים לחצי ולהוציא דברים מהקשרם בכוונה?
לי אין שום בעיה עם הכסף שהפסדתי, כמו שאין לי שום בעיה עם היותר כסף שהרווחתי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
DorA, לזה הדרדרת? ללחתוך משפטים לחצי ולהוציא דברים מהקשרם בכוונה?
חבל שאתה לא מתייחס ברצינות לביקורת. אתה לעולם לא תלמד מהטעויות של עצמך אם תתעלם מביקורת של אחרים. בינתיים אתה רק חוזר על הטעויות הישנות שוב ושוב.

מצב
הנושא נעול.

נושאים דומים

Back
למעלה