• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם ההחלטה הזאת תשפיע על מחירי הנדל"ן באשקלון?

• פותח הנושא פותח הנושא Loki
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Loki

משתמש רשום
דירוג
2
היי לכולם, רציתי לשאול האם בעקבות התוכנית הזאת שאושרה כבר
לראשונה בישראל: הממשלה תשקיע 1.4 מיליארד שקל בעיר אחת
והצעד הזה שעוד לא אושר
הצעת חוק ממשלתית מבטיחה זיכוי של 7% במס הכנסה

האם העיר אשקלון הפכה ליעד יותר אטרקטיבי לדירות להשקעה? והאם אנו בדרך לעליית מחירים בעיר?
או שמא התוכניות האלה לא משפיעות/משפיעות בצורה מינורית על המחירים?
האם בעקבות התוכנית הראשונה אשקלון תהפוך לעיר שתמשוך אליה אוכלוסייה חזקה והעיר תשנה את פניה?
או שמא התוכנית לא תצא לפועל וזה רק דיבורים?

זה יכול להשפיע מאוד על המחירים בעיר, זה שווה הרבה מאוד כסף ויכול להטות את הכף עבור אנשים שמתלבטים בין אשדוד לאשקלון בחלק מהמקרים, אבל זאת החלטה שתעלה למדינה המון כסף אז לא מאוד סביר שתאושר.

אני לא יודע כמה זה משמעותי ביחס לתוכניות אחרות ומימון ממשלתי אחר שהיה לפרויקטים בעיר בשנים האחרונות, אי אפשר להבין דבר כזה מכתבה אחת בעיתון.

חוץ מזה, בנו באשקלון המון בשנים האחרונות, וכרגע מחירי השכירות ממש נמוכים בגלל זה גם בדירות חדשות, ועם כל הכבוד לניצחון המוחלט שיגיע או לא יגיע (לא הזמנה לדיון פוליטי), אשקלון עדיין קרובה מאוד לרצועת עזה, לכן מה שיקרה או הפחד ממה שיקרה מבחינה ביטחונית עדיין יכול להפריע לצמיחה של העיר.

זה יכול להשפיע מאוד על המחירים בעיר, זה שווה הרבה מאוד כסף ויכול להטות את הכף עבור אנשים שמתלבטים בין אשדוד לאשקלון בחלק מהמקרים, אבל זאת החלטה שתעלה למדינה המון כסף אז לא מאוד סביר שתאושר.

בסופו של דבר הטבת המס אושרה לפני כמה ימים. עד כמה לדעתכם זה צפוי להשפיע על המחירים ועל כדאיות ההשקעה בעיר? גם בהיבט של מחירי השכירות וגם בהיבט של מחירי הדירות עצמן.

תגיד אתה..
אם אתה שוכר דירה, כמה זה שווה לך, ההנחה של 7%?

במחילה על הקפיטליזם הבוטה, אבל מי שצריך עזרה כדי להחזיק מעמד כנראה לא שווה את ההשקעה שלי. אני בעד תמיכה בישובי ספר ובמתן רשת ביטחון חברתית מסיבות של חוסן לאומי ולכידות הדדית, אבל את הכסף שלי אשקיע בנכס שעומד כמה שיותר בזכות עצמו. אגב למי שבוחר השקעות לפי גובה הטבות המס אז יש גם דילים יותר אגרסיביים מ- 7%.

במחילה על הקפיטליזם הבוטה, אבל מי שצריך עזרה כדי להחזיק מעמד כנראה לא שווה את ההשקעה שלי. אני בעד תמיכה בישובי ספר ובמתן רשת ביטחון חברתית מסיבות של חוסן לאומי ולכידות הדדית, אבל את הכסף שלי אשקיע בנכס שעומד כמה שיותר בזכות עצמו. אגב למי שבוחר השקעות לפי גובה הטבות המס אז יש גם דילים יותר אגרסיביים מ- 7%.
מי אמר שהאנשים האלו צריכים עזרה? יש הטבת מס חדשה, היא התקבלה בגלל החלטה פוליטית שלא אומרת יוצר מידי לדעתי.
היו הרבה אנשים שהתלבטו בין אשדוד לאשקלון, ועכשיו יש להם עוד סיבה לבחור באשקלון, והיו גם הרבה אנשים שהתלבטו בין שדרות ועכשיו הפער מבחינת מס ביניהם קטן יותר.
זה כמובן לא כסף ענק, ואני לא חושב שאנשים יעברו דירה עכשיו רק בגלל זה, אבל אנשים שגם ככה יתלבטו יקחו גם את זה בחשבון, כמה ישפיע? קטונתי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
תתפלא, אבל 10 אלף שקל בשנה הנחה במס, זה לא מעט כסף להרבה אנשים
אני בטוח, אמרתי לפות"ש, שיחשוב כמה היה משנה לו.
אם אתה לא מגיע להנות מכל ההנחה, אז השווי קטן יותר ממי שכל ה-7% ישארו אצלו.

נ.ב.
כל שקל שנשאר אצלי ולא אצל הממשלה, הרי הוא מבורך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ITS מה ההחלטה הכלכלית הכי גרועה שעשיתם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 340
שלי מה ההחלטה הכלכלית הכי טובה שעשיתם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 131
Dor95 התמודדות עם המשפחה לגבי ההחלטה לחסוך במקום ללמוד אוף טופיק 20
G אם היו לי הפסדים גדולים שנה שעברה, אבל בשנה הזאת הרווחתי קצת - אני צריך לשלם מס כרגיל? מיסים 3
ה איך דיסקונט מגדרים את הפוזיציה הזאת? - פיקדון מובנה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
Tsachi01 תתעוררו: הממשלה הזאת עושה בנו מניפולציות של שמאל ימין חרדיים חילונים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 54
U מה דעתכם על פריסת התשלומים הזאת? נדל"ן 7
L (אי) תשלום חשבון מים בתקופה הזאת (שואלת לא עבורי) - ריבית פיגורים יומית צרכנות פיננסית 10
unrealx למה לא כתוב שום דבר על הקרן מחקה הזאת בעניין ההפיכה לקרנות סל? שוק ההון 5
Y מה דעתכם על הכתבה הזאת בעניין האינפלציה? צרכנות פיננסית 5
oferM איך תשפיע אי הכנסת עובדים מיו"ש לישראל ? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 0
מ איך רפורמת המשפט תשפיע על מחירי הנדל"ן בישראל? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 37
ה איך העלאת ריבית בארהב תשפיע על הכלכלה בישראל? פוסטים מאיכות נמוכה 4
amikal איך עליית הריבית בארה"ב תשפיע על הבורסה (גם בישראל וגם בעולם)? שוק ההון 17

נושאים דומים

Back
למעלה