• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ברכות לטונה ומתכנת

yossik

מודרטור
דירוג
16,463
כבר לפני כמה חודשים, ואני ממש לא גאה בזה. מבחינתי זה רמז לטינוף של חלקה טובה.
לכן, מאז אני מנסה להוריד את הרגל מהגז ולאפשר לחכמי הפורום ליתר אותי.

אגב, חצי מהאהבה אלי היא מדעת.

היתה לו נטיה פבלובית לעשות לייק בלי קשר לתגובה שלו אחכ

הבהרה -
לא התייחסתי למספר הלייקים אלא למספר תגובות ופוסטים.

שברתם את השיא המיתולוגי של @daat99 במספר פוסטים/תגובות :)
בקרוב אצלי?
המבחן האמיתי צריך להיות לא כמות הפוסטים אלא כמות המלל הכוללת ופה מר דעת מנצח בענק לדעתי.

בקרוב אצלי?
המבחן האמיתי צריך להיות לא כמות הפוסטים אלא כמות המלל הכוללת ופה מר דעת מנצח בענק לדעתי.
לצערי פלטפורמת הפורום לא מספקת את הנתון הזה. וכמובן גם תיוג חברים שמראה התייחסות והפניה לבעל דעה לקבלת תשובה לשאלה שמצביע על אמון החברים והערכה לחבר אחר שבקיא בנושא מסויים. אם יש שאלה אודות דבידנדים, קרוב לוודאי ש @daat99 יתוייג או שאלות בנושאי נדל"ן אז @רוני יתויג, אם משהו ירצה תשובה קצרה, לעניין ובלי פלפולים יתייג את @אורי ג.

בקרוב אצלי?
תגובות העבר אינם מעידות על העתיד... :)
לצערי פלטפורמת הפורום לא מספקת את הנתון הזה. וכמובן גם תיוג חברים שמראה התייחסות והפניה לבעל דעה לקבלת תשובה לשאלה שמצביע על אמון החברים והערכה לחבר אחר שבקיא בנושא מסויים. אם יש שאלה אודות דבידנדים, קרוב לוודאי ש @daat99 יתוייג או שאלות בנושאי נדל"ן אז @רוני יתויג, אם משהו ירצה תשובה קצרה, לעניין ובלי פלפולים יתייג את @אורי ג.
אוסיף את רשימת האמון שלי (או מי שאתייג אותו בנוסף לנאמר):
@נדב לפנסיה והמסביב
@adamshalev ל"להטוטים" פיננסים
@מתכנת לארכיון
@yossik אם שכח להגיד ברוך הבא למשתמש חדש :)

אוסיף את רשימת האמון שלי (או מי שאתייג אותו בנוסף לנאמר):
כן, יש לנו בפורום המבורך הזה מספר לא קטן של חברים ששמם הולך לפניהם בתחומים המיוחדים והספציפים שלהם וכאן גם המקום להוקיר להם תודה על בנק המידע שלהם שהוסיפו ותרמו לפורום.

אם יש שאלה אודות דבידנדים, קרוב לוודאי ש @daat99 יתוייג
אין טעם לתייג אותו - הוא לא מבקר בפורום בכלל (אלא אם כן מפנים אותו למשהו ספציפי וגם אז הוא עושה פרצוף חמוץ).

אין טעם לתייג אותו - הוא לא מבקר בפורום בכלל (אלא אם כן מפנים אותו למשהו ספציפי וגם אז הוא עושה פרצוף חמוץ).

אני באופן אישי מאוד מצטער שזה כך. אפשר בלי סוף להתווכח על חסרונות ויתרונות של מניות דיבידנד, אבל יש אנשים שזה מאוד מתאים לאופי שלהם.
לדעתי, סיבה עיקרית שבגללה הוא פרש מהפורום זה חוסר סבלנות שיש כאן לדעות שלא מסתדרות עם הרוב.
מצד אחת אני מאוד נהנה לקרוא מהפורום, למדתי המון, יש כאן אנשים עם ידע מדהים. (הבלוג והפורום הכי טובים בארץ בנושאים פיננסיים)
מצד שני, מפריעה לי תוקפנות של חלק מאנשים כלפי דעות לא פופולאריות. (שרשור מניות דיבידנד המיתולוגי, שרשור על אינטרקטיב ישראל שהשתתפתי בו לאחרונה ועוד)

חג שמח לכולם !

לדעתי, סיבה עיקרית שבגללה הוא פרש מהפורום זה חוסר סבלנות שיש כאן לדעות שלא מסתדרות עם הרוב.
הוא פרש כי מבלבלים אותו עם עובדות, יש דיעות, יש עובדות ויש בדיות, על הראשון ניתן ורצוי להתווכח, על השני זה מטופש להתווכח, על השלישי זה כבר נראה לי ממש מיותר להתווכח.
כלפי דעות לא פופולאריות
אל תיפול לאותו הבור. עובדות הם לא דיעות.

נערך לאחרונה ב:
הוא פרש כי מבלבלים אותו עם עובדות, יש דיעות, יש עובדות ויש בדיות, על הראשון ניתן ורצוי להתווכח, על השני זה מטופש להתווכח, על השלישי זה כבר נראה לי ממש מיותר להתווכח.

אל תיפול לאותו הבור. עובדות זה לא דיעות.

אני מסכים, אבל מי קובע מה עובדה, מה דעה ומה בדיעה?

יש דרך שונה להסתכל גם על עובדות.
הבעיה שלי לא עם הוויכוחים, אלה עם תרבות הדיון שלפעמים לקה בחסר (גם אני לפעמים נסחף)

יש דרך שונה להסתכל גם על עובדות.
יש, אבל מקרים יותר נפוצים הם לדוגמא בורות שמונעת ממך להבין את העובדות, מצב עוד יותר גרוע הוא הוא לא להבין שאתה בור ושאתה מסלף את העובדות, לחלופין יש מצבים שבהם אתה מאמין במשהו כ"כ בעצמה אז אתה מעוות את העובדות כדי שיתאימו לאמונות הפרטיות שלך.
אבל מי קובע מה עובדה, מה דעה ומה בדיעה?
קונצנזוס בקרב אנשי מקצוע ומחקרים מדעיים הם דוגמאות טובות.
הבעיה שלי לא עם הוויכוחים, אלה עם תרבות הדיון שלפעמים לקה בחסר (גם אני לפעמים נסחף)
לפעמים אמירות מאד אבל מאד מטופשות ברמה של הטרלה גוררות תגובות אד-הומינם בלית ברירה.

הוא נהג בעצמו באותה צורה ,ולא טרח לפתח דיונים אלא הטפות, חוסר הסובלנות של אנשים היתה לרמת המלל הלא נגמר והרגשה שאתה מדבר לרובוט שחוזר על אותם מסרים כל הזמן.

אני מודה שהצצתי בפורום שלו ולא ראיתי שם מענה יותר נחמד לאנשים ששואלים שאלות מנומסות על נקודות קשות בתאוריה שלו.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני דווקא מתגעגע... ומצטער כל כך שהייתי גס רוח אליו לפעמים...

נושאים דומים

Back
למעלה