אשמח למקור
שווי השוק של טוויטר ירד בכ80 אחוז מאז שמאסק רכש אותו.אני חושב שבטוויטר הוא הימר והוכיח לעצמו לקח מטורף - רוב החברות המערביות לא אפקטיביות בכלל, ורוב מוחלט של ההוצאות שלהם הם פשוט שומן. תחתוך אותם, וההשלכות יהיו מזעריות עד לא קיימות.
לא הבנתי איפה העובדה
שווי השוק של טוויטר ירד בכ80 אחוז מאז שמאסק רכש אותו.אני חושב שבטוויטר הוא הימר והוכיח לעצמו לקח מטורף - רוב החברות המערביות לא אפקטיביות בכלל, ורוב מוחלט של ההוצאות שלהם הם פשוט שומן. תחתוך אותם, וההשלכות יהיו מזעריות עד לא קיימות.
לא הבנתי איפה העובדה
זאת הערכה בלבד, כפי שכבר ציינו בתחילת השירשור
"Other investors could value X differently."זאת לא "הערכה". זה השווי של האחזקה הזאת בספרים שלהם.
"Other investors could value X differently."
כרגע, אני כמו כולם, ממתין להצעות רכישה שיגיעוו? איזה שווי משקיעים אחרים נתנו לה?
יותר מזה - לא כך מתיעלים. לא מביאים אנשים שבכלל לא מכירים את המערכת ומסיקים מסקנות בלי ידע, למשל ששנת לידה של 1850 זה סימון למי ששנת הלידה שלו לא ידועה.לדעתי הכיוון של התייעלות בהוצאות הממשלה מבורך, אבל הוא נמצא בניגוד עניינים בלא מעט תחומים
אז אני רואה פה שלוש אפשרויות:
מאסק מבין היטב איך עובד תחום המחקר ופיתוח הרפואי.אז אני רואה פה שלוש אפשרויות:
1) הוא מייעל את המערכת.
2) הוא רוצה לייעל את המערכת אבל עושה טעיויות והורס אותה.
3) הוא הורס את המערכת בכוונה.
מה אתה חושב שקורה? מה אחרים פה חושבים?
דברים כאלה נידנים בבתי המשפט, עד אז - אני רואה כתבות כאלו כניסיון סחיטה.עוד משהו קטן בקשר למאסק וטוויטר: https://bsky.app/profile/newseye.bsky.social/post/3lin5gm7vv223
אני חושב שהוא עוד נרקסיסט, עם נטיות דיקטטוריות, ופונקצית המטרה שלו היא למכסם את ההון האישי שלו ותו לא.אז אני רואה פה שלוש אפשרויות:
1) הוא מייעל את המערכת.
2) הוא רוצה לייעל את המערכת אבל עושה טעיויות והורס אותה.
3) הוא הורס את המערכת בכוונה.
מה אתה חושב שקורה? מה אחרים פה חושבים?
מסתבר שלממשל האמריקאי גרעון שנתי עצום, ב2023 הוא הכניס 4.4 טריליון דולר והוציא 6.1 טריליון דולר.מאסק מבין היטב איך עובד תחום המחקר ופיתוח הרפואי.
הוא יודע שהשינויים שהוא עושה היום במערכת המחקר הבסיסי, שיובילו לחסכון כ9 מיליארד בשנה(אולי יותר לא סגור על זה), סכום זניח, יגרמו לנזק עצום למערכת כי הרבה אנשים מוכשרים יעזבו, ולכך שבעוד כ 10 שנים יהיו הרבה פחות תרופות חדשות בעולם, ולחסכון של מאות מיליארדים בשנה מתוכניות ביטוח הבריאות הממשלתי למיעוטי יכולת, קשישים וילדים.
וזה בסך הכל די תואם את צורת החשיבה של מאסק, first principles.
לא הייתי מנחש זאת מביצועי מניית טסלה מאז שהוא התחיל לקחת חלק פעיל בממשל.ופונקצית המטרה שלו היא למכסם את ההון האישי שלו ותו לא.
את טוויטר הוא קנה בערבות מניות טסלה, אם אחד הבנקים יחליט שהגיע הזמן להנזיל את החוב אני לא חושב שתהיה לו ברירה אלא למכור מניות טסלה. כל שאר האחזקות (הגדולות) שלו הן בחברות פרטיות שלא כזה טריוויאלי להנזיל.הוא מתכוון למכור ? מזיז לו שטוויטר צנחה מאז שקנה אותה ?
הבנקים והחברות הגדולות השקיעו בלא להרגיז את טראמפ - אף בנק לא יסתבך עם מאסק עכשיו.את טוויטר הוא קנה בערבות מניות טסלה, אם אחד הבנקים יחליט שהגיע הזמן להנזיל את החוב אני לא חושב שתהיה לו ברירה אלא למכור מניות טסלה. כל שאר האחזקות (הגדולות) שלו הן בחברות פרטיות שלא כזה טריוויאלי להנזיל.
⌄
⌄
⌄
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
|
|
אילון מאסק וטוויטר - מה הסיפור בעצם? | שוק ההון | 150 | |
| A | [אנומליה בשווקים בעקבות ציוץ של אילון מאסק] | שוק ההון | 111 | |
| י | ושום מילה על מיטב דש/אילון? | שוק ההון | 1 | |
| א | האם מקבלים כסף ממכירת טוויטר לאילון מאסק? | שוק ההון | 1 |