• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אילון מאסק ופוליטיקה

• פותח הנושא פותח הנושא Leo1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לדעתי הכיוון של התייעלות בהוצאות הממשלה מבורך, אבל הוא נמצא בניגוד עניינים בלא מעט תחומים, וקצת מוזר שנותנים לו לקבל החלטות שמשפיעות ישירות על הפעילות העסקית שלו (למשל פיטורים של עובדים מהFDA שאחראים על אישורים לפעילות של אחת החברות שלו)

אשמח למקור

לא הבנתי איפה העובדה
זאת הערכה בלבד, כפי שכבר ציינו בתחילת השירשור

לדעתי הכיוון של התייעלות בהוצאות הממשלה מבורך, אבל הוא נמצא בניגוד עניינים בלא מעט תחומים
יותר מזה - לא כך מתיעלים. לא מביאים אנשים שבכלל לא מכירים את המערכת ומסיקים מסקנות בלי ידע, למשל ששנת לידה של 1850 זה סימון למי ששנת הלידה שלו לא ידועה.
ובוודאי שלא מביאים אינטרסנט לנהל את מי שמפקח עליו.
נראה שהמטרה היא הרס המערכת, ולא התיעלות.

נערך לאחרונה ב:
יותר מזה - לא כך מתיעלים. לא מביאים אנשים שבכלל לא מכירים את המערכת ומסיקים מסקנות בלי ידע, למשל ששנת לידה של 1850 זה סימון למי ששנת הלידה שלו לא ידועה.
ובוודאי שלא מביאים אינטרסנט לנהל את מי שמפקח עליו.
נראה שהמטרה היא הרס המערכת, ולא התיעלות.
אז אני רואה פה שלוש אפשרויות:
1) הוא מייעל את המערכת.
2) הוא רוצה לייעל את המערכת אבל עושה טעיויות והורס אותה.
3) הוא הורס את המערכת בכוונה.

מה אתה חושב שקורה? מה אחרים פה חושבים?

1) הוא מייעל את המערכת.

מאסק מבין היטב איך עובד תחום המחקר ופיתוח הרפואי.

הוא יודע שהשינויים שהוא עושה היום במערכת המחקר הבסיסי, שיובילו לחסכון כ9 מיליארד בשנה(אולי יותר לא סגור על זה), סכום זניח, יגרמו לנזק עצום למערכת כי הרבה אנשים מוכשרים יעזבו, ולכך שבעוד כ 10 שנים יהיו הרבה פחות תרופות חדשות בעולם, ולחסכון של מאות מיליארדים בשנה מתוכניות ביטוח הבריאות הממשלתי למיעוטי יכולת, קשישים וילדים.

וזה בסך הכל די תואם את צורת החשיבה של מאסק, first principles.

מה שקורה בארה"ב מטריד, ביידן ואז טראמפ ומאסק.
הם צריכים לכתוב ספר איך למוטט מעצמה תוך חודשים ספורים.

עוד משהו קטן בקשר למאסק וטוויטר: https://bsky.app/profile/newseye.bsky.social/post/3lin5gm7vv223
דברים כאלה נידנים בבתי המשפט, עד אז - אני רואה כתבות כאלו כניסיון סחיטה.

באותו נושא, המייל שמאסק הוציא פשוט גאוני.
תוך שנייה יעלו ככה על שומן. פשוט לראות ולבכות שבישראל לא עושים את אותו דבר.
אני בכלל חושב שבישראל 40-50% מהעובדים לא היו רואים / מגיבים למייל בכלל כי אין להם גישה למייל כבר שבועיים והמחשוב עוד לא עזר להם.

1) הוא מייעל את המערכת.

אני חושב שהוא עוד נרקסיסט, עם נטיות דיקטטוריות, ופונקצית המטרה שלו היא למכסם את ההון האישי שלו ותו לא.

נרקסיסט כי הוא אולי באמת חושב שהוא וצוות ילדים יודעים יותר מכל המימסד ביחד. זה טוב כסיפור משיחי, סיסמה, האדרה עצמית, הבטחה לקיצורי דרך והרבה ניפנופי ידיים מושכים, אבל החיים מסובכים יותר. בכל תכום יש ידע נרכש, השלכות ויחסי גומלין שנילמדים בכמה שנות לימוד פלוס ניסיון, ועיבוד נתונים ללא prior knowledge לא מסוגל להחליף אותם.

בנתיים הוא וחבורתו עושים הרבה רוח וצילצולים - וטעויות.

אבל האינטרס העיקרי שלו הוא כניראה להעיף את הפיקוח מהחברות שלו. כשאין פיקוח אנשים נפגעים, וזה ממש לא מזיז לו.

נערך לאחרונה ב:
מאסק מבין היטב איך עובד תחום המחקר ופיתוח הרפואי.

הוא יודע שהשינויים שהוא עושה היום במערכת המחקר הבסיסי, שיובילו לחסכון כ9 מיליארד בשנה(אולי יותר לא סגור על זה), סכום זניח, יגרמו לנזק עצום למערכת כי הרבה אנשים מוכשרים יעזבו, ולכך שבעוד כ 10 שנים יהיו הרבה פחות תרופות חדשות בעולם, ולחסכון של מאות מיליארדים בשנה מתוכניות ביטוח הבריאות הממשלתי למיעוטי יכולת, קשישים וילדים.

וזה בסך הכל די תואם את צורת החשיבה של מאסק, first principles.
מסתבר שלממשל האמריקאי גרעון שנתי עצום, ב2023 הוא הכניס 4.4 טריליון דולר והוציא 6.1 טריליון דולר.

אולי פשוט אין להם ברירה.

ואם זה נכון אולי זה מסביר עוד דברים בהתנהגות הממשל האמריקאי. למשל חוסר הרצון לתמוך בביטחון באירופה. והמכסים(שגם ייצרו עוד עבודות בארה"ב, נושא שעליו טראמפ עלה לשלטון ויהיה עוד יותר קריטי בהתחשב בבינה מלאכותית ורובוטיקה).

ופונקצית המטרה שלו היא למכסם את ההון האישי שלו ותו לא.
לא הייתי מנחש זאת מביצועי מניית טסלה מאז שהוא התחיל לקחת חלק פעיל בממשל.

ביצועי מניית טסלה
הוא מתכוון למכור ? מזיז לו שטוויטר צנחה מאז שקנה אותה ?

מה שכן מזיז לו זה הנחות מס לעשירים, משכורות עתק למקורבים על חשבון משלם המיסים והזדמנויות שיצוצו בעיקבות הפרטת חברות ממשלתיות(NASA?)
-- וכל זה מוטבע בהרבה רעש צילצולים ו״הינה ציפור״-ים.

לא מוכר לך מאיפהשהו ?

נערך לאחרונה ב:
הוא מתכוון למכור ? מזיז לו שטוויטר צנחה מאז שקנה אותה ?
את טוויטר הוא קנה בערבות מניות טסלה, אם אחד הבנקים יחליט שהגיע הזמן להנזיל את החוב אני לא חושב שתהיה לו ברירה אלא למכור מניות טסלה. כל שאר האחזקות (הגדולות) שלו הן בחברות פרטיות שלא כזה טריוויאלי להנזיל.

את טוויטר הוא קנה בערבות מניות טסלה, אם אחד הבנקים יחליט שהגיע הזמן להנזיל את החוב אני לא חושב שתהיה לו ברירה אלא למכור מניות טסלה. כל שאר האחזקות (הגדולות) שלו הן בחברות פרטיות שלא כזה טריוויאלי להנזיל.
הבנקים והחברות הגדולות השקיעו בלא להרגיז את טראמפ - אף בנק לא יסתבך עם מאסק עכשיו.

בנוסף חברות שבבעלותו של מאסק מקבלות חוזים מהמדינה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מאסק מאחד את X עם xai
בעצם מוכר לעצמו מניות של עצמו
השווי של X לפי העסקה 33מיליארד

נושאים דומים

Back
למעלה