אני חד וחלק מסכן אותם. אם יש נורמה שבה נוהגים מהר, מי שזוחל מסכן את כל השאר. בגדול, זה פשוט -
בגרמניה תחצה רק במעבר חציה באור ירוק.
בישראל תשתדל לחצות במעבר חציה באור ירוק, או כשפנוי.
במצרים, פשוט תעבור ולאט לאט תעצור את המכוניות עד שתגיע לצד השני.
כל התנהגות שלא תואמת מקום - מסכנת אותך ואחרים. תאר לך שאתה במצרים או בהודו ופשוט חוצה לך באיטיות בכביש ריק.
כשהנורמה היא שהרכב נוסע ואתה מבקש לחצות - רכב יכול להגיע פתאום ולדרוס אותך כי לא היית ערני, וסיכנת גם אותך וגם אותו.
שמע, אני לא מסכים איתך… גם שאלתי אותו מה לעשות במקרה כזה, והוא אמר שחייב לשמור על החוק.
אתה מסכן את עצמך בקנס.
והתרבות נהיגה פה, חייבים לדעת להסתדר איתה, או שפשוט לא נוהגים כאן. אתה לא תתקן את כולם.
נכון, אבל אתה יכול להיות התיקון עצמו. זה גם לא תמיד נכון שכולם עוברים את המהירות המותרת.
כן?
אם אתה נוסע במסלול יעודי לפורמולה 1, אז אתה צודק.
אבל כשאתה נוסע בכביש שמוגדרת בו מהירות מרבית של 100 קמ"ש, אז גם אם יהיו מכוניות פורמולה 1 שיסעו ב־250 קמ״ש, הם אלה שמסכנים אותך ולא אתה אותם.
לא מענה לכל דבר, אבל הוא כן נתן לך מענה למהירות המרבית.
עוד משהו שאנחנו צריכים להידמות לאירופה, זה בכמות מצלמות המהירות, חודש שעבר הייתי בצ'כיה, כל מספר קילומטרים יש מצלמת מהירות או מצלמות מהירות ממוצעת. מקווה שיכניסו את הכמויות האלה גם לארץ.
פה אני מאוד מסכים איתך, וזה גם מה שהמורה שלי אמר לי.
זה כמו שיש חוק שאוסר לגנוב, אבל אם אתה שנייה חופן לך בורקס או מכניס שוקולד קטן לתיק – אז זה מותר?
בהחלט צריך יותר מצלמות מהירות, במיוחד בפריפריה ובכבישים עירוניים. רוב המצלמות הן בכבישים בין־עירוניים.
המהירות המותרת מיועדת גם למתן אפשרות להשתלב לאחרים וגם למניעת תאונות. היום למשל איזה נהג מונית נכנס לנתיב שלי בלי להסתכל שאני מאחוריו והספקתי לבלום (יאי).
בכל מקרה אם תהיה תאונה, אתה לעולם לא תהיה אדם אם נהגת כחוק. וגם אם עשית עבירה, האשמה עשויה להתחלק ביניכם אם הוא לא נהג במהירות המותרת. זה כסת״ח טוב וחסכוני (גם נגד קנסות וגם בזבוז דלק).
לא לימדו אותך שבכביש צריך להיות חכם ולא צודק?
אם תנאי הדרך מאפשרים לנסוע 100, כולם נוסעים 100, ואתה מתעקש לנסוע 70, אתה זה שמסכן את התנועה. בין אם קיים שלט שמגביל את המהירות ל-70 ובין אם לא.
אתה צודק, אבל לדעתי הכוונה פה היא לאפשר למישהו לעבור על החוק במקום להתעסק איתו. למשל, הרבה פעמים אנשים חותכים מישהו או משתלבים שלא כראוי. אז במקום להאיץ ולהיות מניאק כמוהו, תאט או תבלום ואל תתעקש על זכות הקדימה שלך. מקרה נוסף, שראיתי סרטון שלו, זה שאתה בכביש צר. יש אנשים שנוסעים מהר מדי, ופתאום מישהו פותח את הדלת או קופץ מאיזשהו מקום. נכון שהוא אשם, אבל למה להגיע לזה?
לפעמים פשוט אין ברירה כי הכבישים בארץ צרים מאוד. אז אם רואים שמישהו רוצה להשתלב, אפשר לתת לו. היום בדיוק נתתי חחחחח.
ובכל מקרה אם אתה פשוט לא מצליח לשלוט על הרכב במהירות של 100 קמ״ש? אתה לא רגיל לנסוע במהירויות כאלה. אז עדיין תיסע ככה?