טעות נפוצה של מורי נהיגה שלא מבינים הרבה.המורה אמר לי לכוון כך שאראה את הסוף של הרכב. אולי אני באמת מכוון קרוב מדי.
אין סיבה שתראה בכלל את הרכב שלך, אתה צריך לכוון עוד קצת כשהרכב שלך בדיוק מחוץ למראה.
טעות נפוצה של מורי נהיגה שלא מבינים הרבה.המורה אמר לי לכוון כך שאראה את הסוף של הרכב. אולי אני באמת מכוון קרוב מדי.
הוא דווקא 30 שנה מורה חחחחח.טעות נפוצה של מורי נהיגה שלא מבינים הרבה.
מוזר. אשאל שוב. תודה.אין סיבה שתראה בכלל את הרכב שלך, אתה צריך לכוון עוד קצת כשהרכב שלך בדיוק מחוץ למראה.
סרטון נחמד שמוכיח את מה שאני חושב על מורי נהיגה.גם פה אומרים שצריך לראות את קצה הרכב בקצה השמאלי של המראה.
בסרטון אחר אומרים לכוון שאראה ממש קצת את הרכב ומשם לסובב החוצה.סרטון נחמד שמוכיח את מה שאני חושב על מורי נהיגה.
שליש מהמראה מבחינתו זה לראות את הרכב עצמו, בזבוז מיותר שהופך שטח גדול לשטח מת.
זה כבר הגיוני לנהג חדש או נהג שעוד לא מכיר את הרכב שלו.הרלב"ד ממליץ כך:
כיוון נכון של מראות הצד מתבסס על העיקרון המקצועי של חלוקת 10-90, שיטה המבטיחה כיסוי מרבי של השטח המת. לפי שיטה זו, יש לכוון את מראות הצד כך שרק 10 אחוזים מהמראה יציגו את צד הרכב (אזור ידיות הדלתות), בעוד 90 אחוזים הנותרים יכסו את הנתיבים הסמוכים והכביש. כיוון זה מאפשר מעקב רציף אחר כלי רכב המתקרבים מהצדדים ומעניק שדה ראייה אופטימלי.
כן, גם לי זה נשמע הגיוני.זה כבר הגיוני לנהג חדש או נהג שעוד לא מכיר את הרכב שלו.
אני מעדיף אצלי להוציא עוד טיפה ולדעת שהרכב שלי נמצא בדיוק מעבר לקצה המראה.
בעלי עשה קורס נהיגה מקצועי על מכוניות מירוץ והמורה שלהם (מדריכת נהיגה של BMW עם איזה 30 שנות ניסיון) הסבירה להם שרוב הנהגים מכוונים את המראות לא נכון ככה שהם רואים את הרכב שלהם אבל מאבדים המון משדה הראייה המרחבית, וצריכים להתביית עם הראש כל פעם שעוברים נתיבים. בעיקרון אמור להיות חפיפה של פחות מס"מ בין המראה הקדמית לבין מראות הצד כדיי לכסות מקסימום שטח ראייה.המורה אמר לי לכוון כך שאראה את הסוף של הרכב. אולי אני באמת מכוון קרוב מדי.
אז מה אני עושה בשיעור? מכוון בניגוד להוראות שהוא נתן לי?בעלי עשה קורס נהיגה מקצועי על מכוניות מירוץ והמורה שלהם (מדריכת נהיגה של BMW עם איזה 30 שנות ניסיון) הסבירה להם שרוב הנהגים מכוונים את המראות לא נכון ככה שהם רואים את הרכב שלהם אבל מאבדים המון משדה הראייה המרחבית, וצריכים להתביית עם הראש כל פעם שעוברים נתיבים. בעיקרון אמור להיות חפיפה של פחות מס"מ בין המראה הקדמית לבין מראות הצד כדיי לכסות מקסימום שטח ראייה.
כשאתה רואה את הסוף של הרכב אתה יודע בדיוק לאן המראה מכוונת, ברגע שסוף הרכב נעלם אתה מאבד את נקודת העוגן. אני משתדל לכוון מעט מעבר לשפת הרכב אבל בהזזת המבט סוף הרכב ישתקף.המורה אמר לי לכוון כך שאראה את הסוף של הרכב
כמו ש @יובל ממודיעין אמר בהקשר אחר - כדאי להיות חכמים וזהירים מאשר צודקים. קרי, בזמן שיעורי הנהיגה והטסטים תעשה בדיוק מה שהמורה אומר לך, ואח"כ תלמד לנהוג כמו במציאות ולא לפי החוק היבש בהכרח.אז מה אני עושה בשיעור? מכוון בניגוד להוראות שהוא נתן לי?
זה ספציפית תלוי בגובה שלך, ואמור להיות כך שהשדה יהיה בגובה העיניים בזווית ישרה. יענו לראות את הרצפה או רק מכוניות גבוהות זה אומר שצריך לכוונן שוב.ועד כמה למעלה או למטה הן צריכות להיות?
בעלי חמוד מאוד וצייר לך שרטוט אבל אני לא חושבת שיש לי הרשאות לצרף תמונה, אבדוק במחשב בעוד כמה שעות. על כל פנים, המורה לימדה אותם שיטה מאוד פשוטה לכוונון - להצמיד את לחי שמאל בפרופיל לחלון שמאלי (קרי להביט קדימה תוך הזזת הצוואר שמאלה עד שהלחי נוגעת בחלון) ולהזיז את המראה שמאלה טיפין טיפין עד השנייה שאתה לא רואה את הרכב שלך, ואז להזיז אחד חזרה. אח"כ אותו דבר לצד ימין עד שהראש ממוקם בערך באמצע הרכב (בדר"כ מעל האמברקס) ולחזור על אותו תהליך עם המראה הימנית.״חפיפה זה סנטימטר״, איך מודדים את זה? כאילו אני אמור לראות את הרכב אך ורק בקצה המראה? ממש טיפ־טיפונת?
זה עניין של הרגל, ורוב האנשים (כולל אני אגב) מאבדים את עצמם אם אין להם עוגן בשדה הראייה המרחבית. אפשר פשוט להתרגל אחרת אחריי כמה נסיעות (לבעלי לקח דקה כי יש לו ראיה מרחבית מצוינת ועוגן פנימי ¬_¬ ). כוונון המראות המשוגע הזה נותן ראייה של 360 כי ברגע שרכב נעלם במראה הקדמית הוא צץ במראות הצד וברגע שהוא נעלם ממראות הצד הוא מופיע בשדה הראייה שלי.כשאתה רואה את הסוף של הרכב אתה יודע בדיוק לאן המראה מכוונת, ברגע שסוף הרכב נעלם אתה מאבד את נקודת העוגן. אני משתדל לכוון מעט מעבר לשפת הרכב אבל בהזזת המבט סוף הרכב ישתקף.
קפצו לי מלא סרטונים בדיוק על זה. בכל יום אני משתכנע יותר ויותר שאנחנו בסימולציה. בכל מקרה זה חומר למתקדמים; אני רק סיימתי את השיעור החמישי שלי. בכל מקרה תודה!כשאתה רואה את הסוף של הרכב אתה יודע בדיוק לאן המראה מכוונת, ברגע שסוף הרכב נעלם אתה מאבד את נקודת העוגן. אני משתדל לכוון מעט מעבר לשפת הרכב אבל בהזזת המבט סוף הרכב ישתקף.
בכל מקרה, אתה חייב להרגיל את עצמך תמיד לסובב את הראש ובאופן פיזי לשלוח מבט שמאלה לאחורה כשאתה עובר לנתיב השמאלי וימינה כשאתה עובר לנתיב הימני. איך שלא תכוון את המראה, תמיד יהיה איזשהו שטח מת שרכב או דו גלגלי נמצא ואתה לא תשים לב. זה ממש הציל אותי מתאונה כמה פעמים שהמראות לא שיקפו שום רכב וחלקיק שניה לפני הפניה העפתי מבט מהיר וראיתי רכב.
זה משנה בשביל תביעות וביטוח. נסיעה כחוק היא גם חסכונית.לגבי הדרך הנכונה להכנס ולצאת מכיכר דו נתיבית, זה לא משנה מה החוק היבש אומר, אם רוב הנהגים לא מודעים לחוק והוא (כנראה) לעולם לא נאכף אז כדאי להיות חכמים וזהירים במקום להיות צודקים.
פה אני מסכים איתך. זכויות לא לוקחים אלא מקבלים.תמיד יהיו הנהגים שיחתכו אותך מימין או משמאל בזמן הכניסה והיציאה מהכיכר, אחת היתרונות של הכיכר זה שאם יש תאונה, היא תהיה פחות קשה מתאונה חזיתית, אתה תדאג לאפשר לרכב החותך להשתלב גם אם זו זכות הקדימה שלך ותחסוך עוגמת נפש.
יש לך דוגמה לכך? אני חושב שאני אקפיד על החוק. אני רואה מלא נהגים שאינם מקפידים על המהירות המותרת, אבל זה מפגר. גם דוחות וגם אתה מבזבז יותר דלק. יש גם העניין של הביטוח כמובן; ככל שתתבע אותו יותר, הפרמיה שלך תעלה. אבל אשמח לדוגמאות.כמו ש @יובל ממודיעין אמר בהקשר אחר - כדאי להיות חכמים וזהירים מאשר צודקים. קרי, בזמן שיעורי הנהיגה והטסטים תעשה בדיוק מה שהמורה אומר לך, ואח"כ תלמד לנהוג כמו במציאות ולא לפי החוק היבש בהכרח.
הבנתי. בינתיים לא נתקלתי בבעיה הזאת.זה ספציפית תלוי בגובה שלך, ואמור להיות כך שהשדה יהיה בגובה העיניים בזווית ישרה. יענו לראות את הרצפה או רק מכוניות גבוהות זה אומר שצריך לכוונן שוב.
יש אתר בשם imgbb. את מעלה לשם את התמונה וזה יוצר לך קישור.בעלי חמוד מאוד וצייר לך שרטוט אבל אני לא חושבת שיש לי הרשאות לצרף תמונה, אבדוק במחשב בעוד כמה שעות.
אני מודה שלא הבנתי חחחחח. להצמיד את הראש לחלון?על כל פנים, המורה לימדה אותם שיטה מאוד פשוטה לכוונון - להצמיד את לחי שמאל בפרופיל לחלון שמאלי (קרי להביט קדימה תוך הזזת הצוואר שמאלה עד שהלחי נוגעת בחלון) ולהזיז את המראה שמאלה טיפין טיפין עד השנייה שאתה לא רואה את הרכב שלך, ואז להזיז אחד חזרה. אח"כ אותו דבר לצד ימין עד שהראש ממוקם בערך באמצע הרכב (בדר"כ מעל האמברקס) ולחזור על אותו תהליך עם המראה הימנית.
מגניב. בכל מקרה חומר למתקדמים מדי. שיעור חמישי כאמור חח.זה עניין של הרגל, ורוב האנשים (כולל אני אגב) מאבדים את עצמם אם אין להם עוגן בשדה הראייה המרחבית. אפשר פשוט להתרגל אחרת אחריי כמה נסיעות (לבעלי לקח דקה כי יש לו ראיה מרחבית מצוינת ועוגן פנימי ¬_¬ ). כוונון המראות המשוגע הזה נותן ראייה של 360 כי ברגע שרכב נעלם במראה הקדמית הוא צץ במראות הצד וברגע שהוא נעלם ממראות הצד הוא מופיע בשדה הראייה שלי.
מסכים איתך אבל המצב כמות שהוא זה הדרך היחידה שלי לדעת מה עושים בכיכר ו"ללכת על בטוח", בלי זה, הייתי פשוט עובר על החוק שלא מרצוני, וכמוני עוד רבים.כן, אבל אם הם לא ישתמשו בחלק ההוא של הנתיב, לשמאלי יהיה קל יותר לצאת אחר כך. אבל שוב, זה פשוט נוהג ש״צריך״ להטמיע. מי שבנתיב הימני חייב לצאת ביציאה הראשונה או השנייה וזהו. אם כולם ינהגו כך, לא תהיינה תאונות.
בסדר, בוא... המורה נהיגה אמר. לא מדובר באריסטו. לפי התשובה ניכר שהוא לא הבין בכלל את האירוע (או שלא הסברת לו טוב).היה לי שיעור היום ושאלתי את המורה שלי על זה. הוא השווה אותם לשודדי בנקים. ״למה אנשים שודדים בנק? כי הם עבריינים.״
הרעיון הוא כמין אלגוריתם למזעור כאוס. אפשר להגיד, "למה לא כולם נמצאים בכל מקום שהם צריכים וזהו", אבל העולם כאוטי, אנשים נעים ממקום למקום, לא תמיד לפי החוקים.לא צריך לזחול ב־30 קמ״ש, אבל אם כתוב 70, למה לנסוע 80 או 90? כתוב 70 אז 70.
בדיוק.לגבי הדרך הנכונה להכנס ולצאת מכיכר דו נתיבית, זה לא משנה מה החוק היבש אומר, אם רוב הנהגים לא מודעים לחוק והוא (כנראה) לעולם לא נאכף אז כדאי להיות חכמים וזהירים במקום להיות צודקים.
שאלתי: ״למה הם נוהגים מעל המהירות המותרת?״ אני מניח שזו הגזמה, אבל עדיין חוק זה חוק. היום באמת נסעתי טיפה מהר מדי כדי לא לעכב את התנועה. על הדרך גם לא ישנתי כמו שצריך… נו, מחר יום חדש.בסדר, בוא... המורה נהיגה אמר. לא מדובר באריסטו. לפי התשובה ניכר שהוא לא הבין בכלל את האירוע (או שלא הסברת לו טוב).
ומה אתה עושה?הרעיון הוא כמין אלגוריתם למזעור כאוס. אפשר להגיד, "למה לא כולם נמצאים בכל מקום שהם צריכים וזהו", אבל העולם כאוטי, אנשים נעים ממקום למקום, לא תמיד לפי החוקים.
השאלה מה עושים במצב נתון, לא במצב אוטופי.
"גזרה שאין הציבור יכול לעמוד בה". התיאוריה לא תמיד מחוברת למציאות.עדיין חוק זה חוק. היום באמת נסעתי טיפה מהר מדי כדי לא לעכב את התנועה.
לא קשור, אבל זה הזכיר לי את ה"אלגוריתם" המבוזר של גחליליות לסינכרון הבהובים.הרעיון הוא כמין אלגוריתם למזעור כאוס. אפשר להגיד, "למה לא כולם נמצאים בכל מקום שהם צריכים וזהו", אבל העולם כאוטי, אנשים נעים ממקום למקום, לא תמיד לפי החוקים.
הבנתי. זאת שאלה אחרת. מה שצריך לשאול הוא - בעיר בה כולם גנבים, מה נכון להיות?שאלתי: ״למה הם נוהגים מעל המהירות המותרת?״ אני מניח שזו הגזמה, אבל עדיין חוק זה חוק. היום באמת נסעתי טיפה מהר מדי כדי לא לעכב את התנועה. על הדרך גם לא ישנתי כמו שצריך… נו, מחר יום חדש.
בדרך כלל נצמדים לימין שם זה "נתיב האיטיים", אבל אם זה לא אפשרי מובן שאתה נוהג כפי תנאי הדרך, אתה לא תסכן נהגים אחרים רק בגלל שלט.ומה אתה עושה?
כן, דוגמא טובה.למשל, נניח כביש בינעירוני שיש בו עבודות כבר כמה חודשים. אבל כבר סללו מחדש, רוב הזמן כבר אין שם עבודות, הכביש חלק, פנוי, יש ראות טובה. נשאר שלט של הגבלת מהירות ל-60 או 70.
אנשים יסעו שם ב-90, 100, 120...
יפה. בעולם של מכוניות אוטונומיות וAI, אולי זה יראה ככה.לא קשור, אבל זה הזכיר לי את ה"אלגוריתם" המבוזר של גחליליות לסינכרון הבהובים.
לכאורה זה רק כלל לוקאלי אחד פשוט:
אתה מסכן אותם או שהם מסכנים את כולם? מופיעים לי מלא סרטונים של נהיגה פרועה, וברור שלמהירות יש השפעה. אנשים מתקשים לעצור בגלל המהירות.הבנתי. זאת שאלה אחרת. מה שצריך לשאול הוא - בעיר בה כולם גנבים, מה נכון להיות?
לגבי הכביש, באופן קונקרטי השאלה היא במקרה שכולם נוסעים מאתיים, אתה תסע חמישים?
בדרך כלל נצמדים לימין שם זה "נתיב האיטיים", אבל אם זה לא אפשרי מובן שאתה נוהג כפי תנאי הדרך, אתה לא תסכן נהגים אחרים רק בגלל שלט.
אני חד וחלק מסכן אותם. אם יש נורמה שבה נוהגים מהר, מי שזוחל מסכן את כל השאר. בגדול, זה פשוט -אתה מסכן אותם
מצחיק שאתה נותן את התנ"ך, שבדרך כלל במקרים כאלה אומר לוותר מראש. סדום הוחרבה, העולם הוחרב. במילים אחרות - איפה שיש נורמות רעות שקועות מדי - לך משם.שמע, התנ״ך מדבר על זה הרבה פעמים, ודווקא שם מוסר ההשכל הוא שצריך לנהוג בדרך הישר גם כשכל האחרים אינם פועלים כך (סדום ועמורה, תיבת נֹחַ), ואני אומר זאת כאתאיסט גמור.
להגיד לא, אבל...אם אתה נוסע במהירות המותרת, אף אחד לא באמת יכול להגיד לך כלום וּודאי שאי אפשר להעניש אותך על זה. על מהירות מופרזת לעומת זאת… באמת דילמה.
תתרכז איך לא לעשות תאונה
לא אתה לא.אני חד וחלק מסכן אותם. אם יש נורמה שבה נוהגים מהר, מי שזוחל מסכן את כל השאר. בגדול, זה פשוט -
בוודאי שאני מסכן אותם. ואותי.לא אתה לא.
מי שעובר על החוק ונוסע במהירות מופרזת הוא זה שמסכן, וזה לא משנה אם אחד עושה את זה או מאה.
⌄
⌄
⌄
אם אתה נוסע במסלול יעודי לפורמולה 1, אז אתה צודק.100 נהגים נוסעים במירוץ פורמולה 1 במסלול.
נכנסת באמצע פתאום סוסיתא ונוסעת על 30.
לא מענה לכל דבר, אבל הוא כן נתן לך מענה למהירות המרבית.המחוקק לא יכול ולא אמור לתת לך מענה לכל דבר, הוא מגדיר טווח בטוח לנסיעה לפי סיטואציה ממוצעת, הוא לא אומר לך מתי להאט או להאיץ, למשל בכניסה לתאונה.
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
| D | איך פונים באופן ישיר למשתמש? | אוף טופיק | 3 | |
| R | למי פונים לייעוץ בנוגע להשקעה בחברת סטארט אפ ? | יזמות והגדלת הכנסות | 8 |