• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

איך פונים שמאלה בכיכר דו־נתיבית?

לא אתה לא.
מי שעובר על החוק ונוסע במהירות מופרזת הוא זה שמסכן, וזה לא משנה אם אחד עושה את זה או מאה.
לא לימדו אותך שבכביש צריך להיות חכם ולא צודק?
אם תנאי הדרך מאפשרים לנסוע 100, כולם נוסעים 100, ואתה מתעקש לנסוע 70, אתה זה שמסכן את התנועה. בין אם קיים שלט שמגביל את המהירות ל-70 ובין אם לא.

אני חד וחלק מסכן אותם. אם יש נורמה שבה נוהגים מהר, מי שזוחל מסכן את כל השאר. בגדול, זה פשוט -
בגרמניה תחצה רק במעבר חציה באור ירוק.
בישראל תשתדל לחצות במעבר חציה באור ירוק, או כשפנוי.
במצרים, פשוט תעבור ולאט לאט תעצור את המכוניות עד שתגיע לצד השני.

כל התנהגות שלא תואמת מקום - מסכנת אותך ואחרים. תאר לך שאתה במצרים או בהודו ופשוט חוצה לך באיטיות בכביש ריק.
כשהנורמה היא שהרכב נוסע ואתה מבקש לחצות - רכב יכול להגיע פתאום ולדרוס אותך כי לא היית ערני, וסיכנת גם אותך וגם אותו.
שמע, אני לא מסכים איתך… גם שאלתי אותו מה לעשות במקרה כזה, והוא אמר שחייב לשמור על החוק.
אתה מסכן את עצמך בקנס.
והתרבות נהיגה פה, חייבים לדעת להסתדר איתה, או שפשוט לא נוהגים כאן. אתה לא תתקן את כולם.
נכון, אבל אתה יכול להיות התיקון עצמו. זה גם לא תמיד נכון שכולם עוברים את המהירות המותרת.
להגיד לא, אבל...
כן?
אם אתה נוסע במסלול יעודי לפורמולה 1, אז אתה צודק.

אבל כשאתה נוסע בכביש שמוגדרת בו מהירות מרבית של 100 קמ"ש, אז גם אם יהיו מכוניות פורמולה 1 שיסעו ב־250 קמ״ש, הם אלה שמסכנים אותך ולא אתה אותם.

לא מענה לכל דבר, אבל הוא כן נתן לך מענה למהירות המרבית.

עוד משהו שאנחנו צריכים להידמות לאירופה, זה בכמות מצלמות המהירות, חודש שעבר הייתי בצ'כיה, כל מספר קילומטרים יש מצלמת מהירות או מצלמות מהירות ממוצעת. מקווה שיכניסו את הכמויות האלה גם לארץ.
פה אני מאוד מסכים איתך, וזה גם מה שהמורה שלי אמר לי.
זה כמו שיש חוק שאוסר לגנוב, אבל אם אתה שנייה חופן לך בורקס או מכניס שוקולד קטן לתיק – אז זה מותר?
בהחלט צריך יותר מצלמות מהירות, במיוחד בפריפריה ובכבישים עירוניים. רוב המצלמות הן בכבישים בין־עירוניים.

המהירות המותרת מיועדת גם למתן אפשרות להשתלב לאחרים וגם למניעת תאונות. היום למשל איזה נהג מונית נכנס לנתיב שלי בלי להסתכל שאני מאחוריו והספקתי לבלום (יאי).
בכל מקרה אם תהיה תאונה, אתה לעולם לא תהיה אדם אם נהגת כחוק. וגם אם עשית עבירה, האשמה עשויה להתחלק ביניכם אם הוא לא נהג במהירות המותרת. זה כסת״ח טוב וחסכוני (גם נגד קנסות וגם בזבוז דלק).

אם תנאי הדרך מאפשרים לנסוע 100, כולם נוסעים 100, ואתה מתעקש לנסוע 70, אתה זה שמסכן את התנועה. בין אם קיים שלט שמגביל את המהירות ל-70 ובין אם לא.
אתה צודק, אבל לדעתי הכוונה פה היא לאפשר למישהו לעבור על החוק במקום להתעסק איתו. למשל, הרבה פעמים אנשים חותכים מישהו או משתלבים שלא כראוי. אז במקום להאיץ ולהיות מניאק כמוהו, תאט או תבלום ואל תתעקש על זכות הקדימה שלך. מקרה נוסף, שראיתי סרטון שלו, זה שאתה בכביש צר. יש אנשים שנוסעים מהר מדי, ופתאום מישהו פותח את הדלת או קופץ מאיזשהו מקום. נכון שהוא אשם, אבל למה להגיע לזה?
לפעמים פשוט אין ברירה כי הכבישים בארץ צרים מאוד. אז אם רואים שמישהו רוצה להשתלב, אפשר לתת לו. היום בדיוק נתתי חחחחח.
ובכל מקרה אם אתה פשוט לא מצליח לשלוט על הרכב במהירות של 100 קמ״ש? אתה לא רגיל לנסוע במהירויות כאלה. אז עדיין תיסע ככה?

נערך לאחרונה ב:
למעשה כל מי שנוהג במהירות שונה מהמהירות של האחרים בנתיב שלו מסכן את האחר.
זה שנוסע 100 בכביש של 70 מסכן את מי שנוסע מאחוריו וזה שנוסע 100 מסכן את מי שמלפניו אם הוא איטי ממנו. בקרות תאונה שני הצדדים יחטפו לכל הפחות נזק, גם זה שנהג כחוק וגם זה שהפר אותו.
הטענה שזה שמישהו מעדיף לא לבצע עבירת תנועה אז הוא מסוכן יותר לאחרים שכן מבצעים תאונה היא טענה שגויה.

למעשה כל מי שנוהג במהירות שונה מהמהירות של האחרים בנתיב שלו מסכן את האחר.
זה שנוסע 100 בכביש של 70 מסכן את מי שנוסע מאחוריו וזה שנוסע 100 מסכן את מי שמלפניו אם הוא איטי ממנו. בקרות תאונה שני הצדדים יחטפו לכל הפחות נזק, גם זה שנהג כחוק וגם זה שהפר אותו.
הטענה שזה שמישהו מעדיף לא לבצע עבירת תנועה אז הוא מסוכן יותר לאחרים שכן מבצעים תאונה היא טענה שגויה.
אתה מניח שכל אחד נוסע במהירות אקראית אחרת עם שונות גדולה. הייתה פה דוגמא שהיא מאוד נפוצה - כביש מהיר שיש בו שילוט של 70 (עקב עבודות בעבר למשל), כשבפועל כמעט כולם נוסעים בו 90-110. הבודדים (מאוד) שנוסעים 70 בהחלט מהווים סכנה כי אף אחד לא מצפה לרכבים כאלו איטיים, בפרט אם הם מחליטים פתאום להחליף נתיב.

כי אף אחד לא מצפה לרכבים כאלו איטיים
אני יודע שאני עצמי חורג מהמהירות החוקית, ולוקח על עצמי את הסיכון להיתפס ולקבל קנס/נקודות. אבל אני לעולם לא אצפה שמישהו אחר בכביש יעבור על החוק ויסתכן בקנס/נקודות.

אני יודע שאני עצמי חורג מהמהירות החוקית, ולוקח על עצמי את הסיכון להיתפס ולקבל קנס/נקודות. אבל אני לעולם לא אצפה שמישהו אחר בכביש יעבור על החוק ויסתכן בקנס/נקודות.
אני לא מדבר על קנס ונקודות. אני מדבר על נהיגה בפועל - מי שמתעקש לנסוע 70 בכביש מהיר רק כי יש שלט, כשכולם סביבו נוסעים 100, הוא נהג מסוכן לעצמו ולאחרים (בדיוק כמו שאם היה בוחר לנסוע 70 אם לא היה שלט - ברור שמותר לו לנהוג פחות מהמהירות המירבית, אך כשהיא איטית באופן משמעותי מהסביבה זה מסוכן).
אתה תנסה בהודו לנהוג לפי ה״חוקים״ ותאשים את ההודים כשתעשה תאונה?
צריך להתאים את עצמך לסביבה גם אם היא סותרת את החוק היבש.

אני לא מדבר על קנס ונקודות. אני מדבר על נהיגה בפועל - מי שמתעקש לנסוע 70 בכביש מהיר רק כי יש שלט, כשכולם סביבו נוסעים 100, הוא נהג מסוכן לעצמו ולאחרים (בדיוק כמו שאם היה בוחר לנסוע 70 אם לא היה שלט - ברור שמותר לו לנהוג פחות מהמהירות המירבית, אך כשהיא איטית באופן משמעותי מהסביבה זה מסוכן).
דיברתי על כבישים עירוניים דווקא. לא חושב שיהיה שלט 70 בכביש מהיר. וגם אם כן, אז צריך לנהוג לפי המהירות המותאמת. או לכל הפחות לא להתלונן שמישהו בורח לעשות כך.
לגבי הודו: שמע, במדינה כזאת עדיף שלא תנהג בכלל. גם אל תיגע באוכל הרחוב שלהם.
זה מזכיר לי את מה שקורה בתחב״ץ. כשהייתי נוסע ברכבת, הייתי מאבד עם עצמי שלא לשים את רגליי על המושב ממולי, אף שאחרים עושים זאת בכיף ולא קורה להם כלום. אבל יש פה עניין עמוק יותר מאשר ״לשים רגליים על המושב״, והוא שאתה צריך להיות אדם ישר. כנ״ל לגבי אנשים שמעשנים בפסי הרכבת. יש המון כאלה, אבל גם יש אנשים טובים שהולכים לקצה הרציף כמו שצריך.
אז למה אתה חורג בעצם ובכמה?

אתה תנסה בהודו לנהוג לפי ה״חוקים״ ותאשים את ההודים כשתעשה תאונה?
ואם במקרה שוטר ייתן לו קנס כי התאים את עצמו לסביבה, אתה תשלם לו אותו? כנראה שלא. אז אתה גם לא יכול לצפות ממנו לעבור על החוק כדי שהסביבה תיסע במהירות הרצויה.

אם אתה פשוט לא מצליח לשלוט על הרכב במהירות של 100 קמ״ש? אתה לא רגיל לנסוע במהירויות כאלה. אז עדיין תיסע ככה?
לנהגים לא-חדשים, מהירות של 100 היא לא משהו יוצא דופן.

אם יש סיבה להאט, ברור שעדיף ללכת לכיוון הזהירות. מצד שני, יש גם את הרעיון של "לא להפריע לתנועה".
21(ב) כל עובר דרך חייב להתנהג באופן שלא – ... (3) יפריע את התנועה ולא יעכבנה;
51. לא ינהג אדם רכב אלא במהירות סבירה בהתחשב בכל הנסיבות ובתנאי הדרך והתנועה בה, באופן שיקיים בידו את השליטה המוחלטת ברכב.

רשמית, למכוניות פרטיות, בכבישים מהירים ("דרך מהירה", לא "דרך שאינה עירונית, עם שטח הפרדה בנוי") המהירות המותרת היא 110, או 120 לפי תימרור.

נערך לאחרונה ב:
ואם במקרה שוטר ייתן לו קנס כי התאים את עצמו לסביבה, אתה תשלם לו אותו? כנראה שלא. אז אתה גם לא יכול לצפות ממנו לעבור על החוק כדי שהסביבה תיסע במהירות הרצויה.
לדעתי עדיף להסתכן בקנס מאשר בתאונה. לזכות המשטרה, באזורים כאלו לא נתקלתי באכיפת מהירות.

לדעתי עדיף להסתכן בקנס מאשר בתאונה. לזכות המשטרה, באזורים כאלו לא נתקלתי באכיפת מהירות.
אני חושב שאתה מגזים. מי שיגרום לתאונה זו יותר מדי מהירות, לא פחות מדי ממנה.

ויש כאלו שיעדיפו לא להסתכן בקנס, אנימלא יכול להאשים אותם.

אני חושב שאתה מגזים. מי שיגרום לתאונה זו יותר מדי מהירות, לא פחות מדי ממנה.
אם מותר לנסוע 100, כולם נוסעים 100, למישהו נוסע 50. מי אשם בפועל (לא משפטית) בתאונה אם תקרה?
מדוע שלט שיש מוסכמה לא כתובה שמתעלמים ממנו משנה את התמונה?

ויש כאלו שיעדיפו לא להסתכן בקנס, אנימלא יכול להאשים אותם.
אני כן מצפה מנהגים שיסעו בהתאם לתנאי הדרך, גם אם משפטית הם צודקים.

אם מותר לנסוע 100, כולם נוסעים 100, למישהו נוסע 50. מי אשם בפועל (לא משפטית) בתאונה אם תקרה?
אין מספיק נתונים, אבל לרוב זה לא יהיה מי שנסע על 50, אם הוא נסע בנתיב הימני.

אני כן מצפה מנהגים שיסעו בהתאם לתנאי הדרך, גם אם משפטית הם צודקים.
אחד מתנאי הדרך זה התמרור שקובע מה המהירות המותרת, ואם מישהו נוסע על 150 בדרך שמותר בה 120, הוא בהחלט לא נוסע בהתאם לתנאי הדרך.

אין מספיק נתונים, אבל לרוב זה לא יהיה מי שנסע על 50, אם הוא נסע בנתיב הימני.
ואם הוא צריך לצאת שמאלה (נדיר) או לעקוף מישהו שנוסע 45?
לא צריך להתחכם. לנסוע משמעותית לאט יותר מכל התנועה סביבך זה מסוכן, ואם אתה מהבודדים שעושים זאת, אתה אשם.
אחד מתנאי הדרך זה התמרור שקובע מה המהירות המותרת, ואם מישהו נוסע על 150 בדרך שמותר בה 120, הוא בהחלט לא נוסע בהתאם לתנאי הדרך.
השיח פה הוא על 100, בכביש מותאם ל 100 עם שילוט לא עדכני, קורה המון.

זו שאלה מעניינת. בטח כבר עלה בבימ"ש?

לגבי "תנאי הדרך", ראו את סעיף 51 לתקנות, שצוטט קודם:
לא ינהג אדם רכב אלא במהירות סבירה בהתחשב בכל הנסיבות ובתנאי הדרך והתנועה בה

54(ו) הוראות תקנה זו אינן באות לגרוע מהוראות תקנות 51 ו־52 ומכל דין אחר לענין מהירות.
נשמע לי תומך בזה שמגבלת מהירות היא לא הדבר היחיד, וצריך להתייחס גם ל-51, שכולל "נסיבות" ו"תנאי הדרך והתנועה בה".

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נשמע לי תומך בזה שמגבלת מהירות היא לא הדבר היחיד, וצריך להתייחס גם ל-51, שכולל "נסיבות" ו"תנאי הדרך והתנועה בה".
בדיוק, שהמגבלה היא המהירות המרבית וזה לא גורע מהחובה לנסוע לאט יותר בגלל תקנה 51.
משמע 51 לא מתיר לנסוע מהר יותר בגלל "תנאי הדרך", אלא לאט יותר.

נושאים דומים

Back
למעלה