אני משתדל לנקוט בעקרון הבא, ונקטתי בו גם בתקופות שבהן היה לי פחות כסף.
אין את כל הסכום = לא קונה.
לדוגמא: מתחשק לי לקנות סוני 5 ואין לי את הכסף על מנת לרכוש אותו אז פשוט מאוד לא ארכוש אותו. לא בתשלומים ולא בהלוואות.
הכלל הזה לא תקף מבחינתי להוצאות רפואיות חיוניות.
לגבי מעקב - פחות התחברתי לרייזאפ ודומיו.
יש לי 3 כרטיסי אשראי:
1. להוראות קבע
2. קניות בסופר
3. הוצאות אישיות/בילויים.
ככה אני פחות או יותר מצליח לעקוב מבלי להתאמץ יותר מדי, ויוצר הפרדה סינתטית בין ההוצאות השונות. ממש אין לי סבלנות לרישום ולמעקב אחרי ההוצאות באקסל.
תודה על השיתוף. לגבי העניין עם כרטיסי האשראי אני לא בטוח שאתחבר אבל לא פוסל מראש. לגבי הנקודה הראשונה, בדר"כ אני לא רוכש דברים יקרים כמו סוני, האם זה פוגש אותך גם לגבי הוצאות שוטפות?
33 זה לא צעיר, יש לך את כל הכלים להצליח.
לא באמת.
הכלל פשוט, תוציא פחות ממה שאתה מרוויח, ואידך זיל גמור.
ברור שאלמד תוך כדי תנועה. חושש שזה יהיה מאתגר עבורי להוציא פחות ממה שאני מרוויח, בהתחשב בכך ש:
1. השכר ירד ב-50% ואין לי יכולת או רצון להעלות אותו (מנסה לפחות לבצע מסחר סווינג במקביל להשקעה לטווח ארוך, כעוד מקור הכנסה).
2. אם נשים את כל השופוני בצד, יש לי קשיים וצרכים שאחרים בטח היו מגדירים אותם כ-"חריגים" והם דורשים הוצאה כספית יקרה עבור דברים בסיסיים כמו מזון.
להוציא פחות ממה שאתה מרוויח זאת פריבילגיה עבור אנשים מסוימים.
קבע תקציב לדיור, חשבונות , אוכל, ותנסה לראות איך אתה מסתדר, לא יקרה כלום אם יהיה לך חודשיים עד שתגיע ל fine tune.
אני אכן מעוניין לבצע זאת מראש על-מנת לפגוש בזמן אמת את הפערים בין הרצוי למצוי לאחר שאכנס לדירה. אז אם אני משתכר מינימום, איזה תקציב כבר יש לי לקבוע?
מה לגבי פיצוחים (אגוזים כאלה ואחרים) ? אני מניח שיש אורגני. בעלי רמה קלורית גבוהה. לקנות קשיו או אגוז זול יותר בפיצוחייה יהיה משמעותית זול יותר להשלמת קלוריות ופרוטין
*לא דיאטן, לא ממליץ
ניסיתי הרבה פעמים, כולל בוטנים אורגניים שחיממתי בתנור בלי מלח ובלי שום תוספות. זה כיף כשאוכלים, אבל אחרי זה בשינה בלילה = סובלים. אפילו אם אוכלים ממש קצת.
הורדתי את זה מהתפריט.
אני בעצמי בתהליכים של לעשות לעצמי קובץ כזה לראשונה. יצאתי מבית ההורים, למכינה, הייתי אמור להתחיל לימודים, אך הם נדחו ואני חזרתי להורים כי אני מישוב מפונה....
לא יכול לעזור או לתת עצה. עוד לא יישמתי בעצמי.
בהצלחה
דבר אחד שאני חושב עליו לגבי יישום יעיל של הנתונים שתרשום, הוא תודות למשתמש בפורום שהסביר מה הוא עושה כאשר הוא קורא ספרים (והוא קורא מלא ספרים!).
@Therealdeal -
פרסם במסע שלו איך הוא עובד עם קריאת ספר.
אולי אתה יכול ליישם את ההליך שלו ולהתאים אותו להליך שלך, כתיבת אקסל. על כל הוצאה תרשום מה מייחד אותה ולמה היא נחוצה לך. אם אתה לא מוצא סיבות, כנראה שאפשר לחתוך אותה.
איזה לוג מעניין, תודה על השיתוף
כלל מאוד חשוב - אל תוציא יותר מ-25% מהכנסתך נטו על שכירות.
רצוי אפילו פחות. אם המחיר יותר מרבע, זה כנראה פשוט לא לרמה שלך וזהו. אל תהיה עוד אימבציל תל אביבי שמשלם 80% מההכנסה שלו על שכירות.
זה כלל שלא אני המצאתי, אלא כלכלנים הגיעו לזה. הוא באמת מאפשר לך לחיות בשכירות חיים טובים, מותרות וחיסכון לא רע. רצוי למצות אותו כדי להתקרב כמה שיותר, אבל לא לעבור כדי לתת קצת מרווח לעליות שיהיו (ויהיו).
מכיר את הנושא. מרגיש השגתי באמת מציאה מבחינת מחיר ו-Value for money ברמה שהיא באמת קיצונית. אם הדירה עצמה מושכרת ב-15% מתחת למחיר השוק בשכונה, אני השגתי אותה בכמעט 50% פחות מזה. ומדובר בדירה בסטנדרט גבוה יותר מרוב השכונה. לא מדובר בסובב ת"א. לא נורמאלי מבחינתי והזדמנות של פעם בחיים. ויחד עם זאת, בגלל שכושר ההשתכרות שלי נפגע בשנים האחרונות באופן משמעותי, עדיין מדובר בסביבות 50% מהשכר שלי.
הזדמנות טובה להזכיר שאני לא מסכים עם הסולידית, לרוב האנשים אין את הלוקסוס להתכלב גם אם הם מאוד מעוניינים בכך.
אולי יש לך רגישות כלשהיא כמו צליאק לדוגמה? כדאי לבדוק את זה.
מדובר בתופעות מאוד מגוונות שנובעות ממוצרים מאוד מגוונים ושונים. הזדמנות טובה להזכיר שבישראל מונהגים מכסי ייבוא וחלק מהפירות והירקות שמוכרים לנו הרבה פעמים לא מתקבלים באירופה.
אחת הדרכים היחידות כנראה (אולי טועה) שאפשר לחסוך במזון זה כרטיסים כמו תן ביס וכו'.
היה לי בעבר, אין לי סיכוי לקבל היום.
יש עוד כל מיני טיפים לחסכון, תחפש ברשת.
תודה, תוהה אם יש אתרים או קבוצות מוכרים יותר בנושא, זכור לי שמשה מהפורום פעם דיבר על אתר "אגורה".
מזון אורגני, בשילוב חשש לבשל, יהפוך את עלות המזון שלך לרכיב מאד יקר מסך ההוצאות.
כל מה שמתויג, הופך יקר. כך גם עם מוצרים לצלייאקים או לסוכרתיים.
אני די בטוחה שבעיות העיכול שלך לא קשורות למזון אורגני או לא, אבל מניסיוני יודעת שקשה מאד לזהות קשר חד ערכי בין אוכל ספציפי לבעיה ספציפית (למעט אלרגנים ומחלות מסוימות).
אפשרות אחת היא לנסות לזהות אלרגיה כלשהי/מחלה ספציפית דרך מערכת הרפואה, ואז להתאים את התפריט לכך.
אפשרות שניה היא תפריט שמתחיל מאפס מזונות שנחשבים אלרגנים ואז להוסיף לאט לאט, ויש דיאטות שמתמחות בזה. תינוקות שמתחילים לאכול מוצק, הכנסת מזונות חדשים בנויה לפי הרעיון הזה.
אתר כללית - מאמרים על מערכת העיכול
תודה על ההתייחסות. כפי שאמרתי, לשכור דירה או ליטול משכנתא, אם אין לך איזשהו לוקסוס מיוחד וחריג שהאדם הממוצע לא נהנה ממנו - זאת הזיה עצבנית וחוסר אחראיות מוחלט. הבעיה שאנו חיים במדינה שכל הווקטורים בסופו של דבר "סוגרים עלינו" ומאלצים אותנו לפעול בטמטום גם אם אנחנו אנשים מאוד נבונים ואחראיים. אני לצערי הגעתי לנקודה הזאת.
את הבטן שלי, העקיצות בוורידים בגלל אגוזים ובוטנים, הסחרחורות וכאבי הראש או האלרגיות בעור ממש לא מעניין שאני צריך לחסוך כסף בשביל לצאת מההורים ולשרוד כלכלית. מה שמעניין אותם זה שעיוותים כמו מכסי ייבוא ייעלמו מהעולם ורק לאחר-מכן יופיעו תפוחי עץ בלי תולעים בסופרים, פירות וירקות עם ריסוס סביר שהם ראויים למאכל, או ברוקולי טרי ובלי המזיקים הדוחים שבו.
כישורי הבישול שלי ירודים - למה? *תשובה* = במטבח החדש אני שם לעצמי מטרה לבצע יותר בישולים באופן עצמאי ולשנות את המצב הזה לטובה
ותלמד לבשל, אנשים עם 4 שנות לימוד מצליחים להיות שפים, גם אתה תצליח!
היעד מבחינתי הוא לצרוך מזון כמה שיותר קרוב למצבו הגולמי. גם אף פעם לא התחברתי לקונספט של לעמוד שעות במטבח בשביל לייצר תבשילים שבקושי מספקים את הקלוריות ששרפתי בהכנתם. אבל גרוע יותר, השפים האלו שציינתם בדר"כ מתמחים בהכנת ג'אנק ולא בהכנת אוכל מזין, ולזה אין לי שום שאיפה להגיע. מניח שהמציאות והשכירות ילמדו אותי אחרת ואני פתוח לשינויים