היי,שלום לכולם, זכיתי במחיר למשתכן בקריית מוצקין (אני חיפאי) ואני מתלבט אם ללכת על זה, יש לי שבוע להחליט, אשמח לחוות דעתכם:
למה כן:
1. הנחה של כ300K, (דירת ארבעה - חמישה חדרים במיליון, בערך, לעומת 1.300-1.400 כיום).
2. שכונה חדשה שעושה רושם טוב, עם פארק גדול צמוד.
3. חינוך טוב.
4. לא רחוק מחיפה.
5. יש ערבות מדינה על הפרוייקט.
6. בניגוד לפרוייקטים דומים במרכז, כאן המחיר הוא סביר (יחסית), שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו. יש לנו, בערך 70 אחוז.
7. בעיקר, חבל לפספס את ההטבה.
למה לא:
1. זו לא המקום שתכננו לחיות בו.
2. יש לפחות שנתיים עד קבלת המפתח, אם לא יהיו בעיות מיוחדות.
3. יש בשכונה עוד 3000 יח"ד מתוכן 1000 מחיר למשתכן, כך שלא בטוח שאצליח להשכיר אותה במידה וארצה (למרות, שבד"כ שכונות חדשות הן יותר גדולות).
4. הכסף יהיה נעול ל7 שנים לפחות (שנתיים בנייה במקרה הטוב + 5 שנים שאסור למכור).
5. בסוף התקופה, אף אחד לא מבטיח לי מה יהיו מחירי הנדל"ן.
6. זיהום אוויר.
7. מבחינת עלות, יש לפחות שנה של שכירות עם משכנתא + עלות המשכנתא תהיה 50K (הערכה גסה למשכתנתא של 300K). ז"א עוד 100K בערך.
8. הבניין שקיבלתי הוא של 6 קומות, אבל בצד השני של הכביש יש מגדלים של עשרים קומות.
9. סיכוי סביר שגם אחרי קבלת המפתח האיזור יהיה אתר בנייה לכמה שנים.
נקודות נוספות:
* אני מהנדס צעיר ואישתי סטודנטית לרפואה, ואני חושב שעדיף לחכות עם קניית דירה עד שנדע מה קורה איתנו מבחינה כלכלית ואיפה היא תעבוד. אם זה יתאפשר, אני חושב שהאידיאל הוא לגור בסביבות הבי"ח שהיא תעשה בו התמחות (לא חייבים לקנות שם), כך גם יהיה לה יותר נוח עם משמרות וגם לא נצטרך שני רכבים (שזה עוד לא מעט כסף).
* אולי זה ניתוח בגרוש אבל בפגישה עם הקבלן היו עוד 2-3 זוגות, אני שמחתי על ההזדמנות להיות עם עוד אנשים בתקווה שישאלו אותו שאלות שלא חשבתי עליהן ונעשה סוג של סיעור מוחין. לתדהמתי הפגישה הסתיימה תוך 10 דקות בלי שאף אחד לא שאל שום דבר משמעותי. לדעתי זה מעיד הרבה על השבריריות של שוק הנדל"ן, שרוכשי משכנתאות לא מספיק נותנים את הדעת בעסקה הכי החשובה של החיים שלהם.
בהתחלה הייתי ממש סגור על זה שכדאי לקנות וחבל לפספס, אבל עכשיו אני נוטה ללוותר על זה ולהשקיע במשהו יותר סולידי, אג"ח ממשלתי לדוגמה, ולחכות לזמן המתאים, או לקנות דירה יד 2 במקום שהוא יותר ריאלי מבחינתנו.
אשמח לשמוע מה אתם חושבים
גם אנחנו זכינו, בפרוייקט של הקבלן עמרם אברהם. כרגע אבל אנחנו נוטים לוותר בגלל המון המון אי ודאויות. בן היתר:
1. התמחור במדלן למטר נראה לי משמעותית גבוהה מידי. בטח שלא פחות משליש מהדירות בשכונה משווקות כמחיר למשתכן.
2. תשואת שכירות נמוכה יחסית.
3. נשארה דירה אחרונה בקומה ראשונה מול שטח חום שלא ברור מה יקום בו.
4. אין ליווי בנקאי! (אל תטעה, ערבות המדינה היא רק עבור המשכנתא מהבנק.. לא עבור הקונה).
5. לפי החוזה הקבלן פחות או יותר מרשה לעצמו לעשות ככל העולה ברוחו בשטחים הציבוריים..
6. הקבלן מתיר לעצמו לאחר במסירות הדירה מעבר ל26 חודשים בשל כך סיבה סבירה.. (שביתות, מחסור בעובדים, או כל דבר אחר ללא הגבלת הכלליות).
באיזה פרויקט אתה זכית? ומה אתם מתכננים לעשות? אם שכבר עשיתם? יש לך אינפוטים מעניינים בשבילי?