• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התיק שלי (גרסה 3+4+5)

• פותח הנושא פותח הנושא adamshalev
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

adamshalev

מודרטור
דירוג
23,123
התבקשתי לסכם את התיק שלי אחרי שינויים לאחרונה.
רפרנס: גרסה 1. גרסה 2.

בגדול המשקל הנוכחי של פלחי התיק:
48% - תיק עוגת דובדבנים
13.5% - תיק שוקולד מריר פשוט
5% - תיק Level Up
9% - תיק גורו
6.5% - תיק אקטיבי
13% - קרן עדן אלפא
5% - מזומן

קצת על התיקים:

תיק עוגת הדובדבנים החדש דוסקס כאן.

תיק שוקולד מריר אמור להיות מניות כלל עולמי ואג"ח ישראלי. כרגע בגלל צורכי הנזלה שהיו לי החלק האג"חי לא קיים בפועל ונותר רק החלק המנייתי שמורכב במשקל שווה מ-VTI ו-VXUS. הכוונה היא לתקן את האיזון בחזרה ליעד המקורי עם הזמן ובפרט אחרי שנסיים עם מעבר הדירה.

תיק Level Up דוסקס כאן.

תיק ה-Gurus הוא שילוב של מניות וקרנות שדוסקסו כאן, וכאן וכאן. זה כרגע בגדר ניסוי שהקצתי לו שנה. נשארו עוד כמה חודשים עד שהשנה תגמר ובנתיים אני לא מרוצה מהתוצאות. איך שלא מסתכלים על זה, ככל שמגוונים יותר, התשואה מתקרבת יותר לתשואת השוק. יכול להיות וסביר ששנה זה לא מספיק, אבל בכל מקרה אני כנראה אצמצם חלקית או באופן מלא את החשיפה לניסוי הזה בקרוב.

התיק האקטיבי מכיל מספר פוזיציות שבחרתי על פי שיקול דעתי. חלקן מוצלחות, הגדולות ביותר פחות, ובכללי התיק הזה הוא הכי פחות מוצלח בחבורה. אני מתכנן לתת לפוזיציות למצות את עצמן בהתאם ליעדים שלהן אבל לא מתכנן להכנס לפוזיציות חדשות בנתיים.

קרן עדן אלפא דוסקסה כאן.

החלק של המזומן תקוע זמנית בחשבון IRA (כך שהוא לא נזיל במיוחד) ועדיין לא החלטתי מה נכון לעשות איתו.

למה המשקלים? זה מכוון או לא? האם עשית לתיקים סימולציית מונטה קרלו? (ללא הגורו עדן אלפא ואקטיבי) מה יצא בסימולצייה? כי הסנתי את התיקים הקודמים אבל את החדש אני לא מבין (למה נפטרת מדיבידנדים גדלים? (בבקשה לא להפוך את השרשור לדיון על מניות דיבידנדים) למה נפטרת מוולסטלי?)

המשקלים הם המשקל הנוכחי של כל פלח. לא ציינתי משקלי יעד כיוון שהתיק בכל מקרה עובר שינויים ולא כל הפלחים הם ברי איזון בין האחד לשני.

כתבתי כאן מדוע אני כבר לא משקיע במניות דיבידנדים גדלים.

כתבתי בעדכון הקודם (גרסה 2) מדוע נפטרתי מוולסלי. בגדול - הוא לא מוסיף שום ערך נוסף. (תיקון, זה היה כאן)

עשיתי כל מיני סימולציות לתיקים השונים, כל אחד בהקשר שלו. לדעתי כל המידע הרלוונטי נמצא בשרשור של כל תיק, ואם לא אז כדאי להמשיך את הדיון שם.

נערך לאחרונה ב:
כתבתי כאן מדוע אני כבר לא משקיע במניות דיבידנדים גדלים.
בעיה קטנה ששמתי לב אליה- הדיבידנדים של הקרנות שמצאת אולי לא יציבים בגלל הדיבידנד הלא קבוע שסביר להניח שבמשברים מקוצץ בחדות אך לנו אין אפשרות לדעת איזה סוג דיבידנד גרם לירדות ועוד בעיה היא שיכול להיות שהכנסה של מניה עם דיבידנד נמוך יחסית הורידה את הדיבידנד הכולל. מה שאני מסכים אתך זה שאין נתונים וזו אכן טענה משמעותית וחשובה שלפי דעתי מספיקה כדי לא להשקיע בשיטה (אני דווקא מתכנן להשקיע חלק מכספי בשיטה זאת אבל רק חלק כדי לבדוק את אמינותה)
כתבתי בעדכון הקודם (גרסה 2) מדוע נפטרתי מוולסטלי. בגדול - הוא לא מוסיף שום ערך נוסף. (תיקון, זה היה כאן)
הבנתי ואתה צודק

תודה על השיתוף, תמיד מעניין ומפרה.
2 תהיות, כללית ואישית.
תהייה כללית: זה התיק המורכב ביותר שהוצג בפורום לדעתי כשהמתחרים היחידים הם... התיקים הקודמים שלך. אני מבין שאין לך בעייה עם המורכבות, אבל לא מפריע לך שכל כמה חודשים יש לך תובנה חדשה של מה התיק הנכון בשבילך? הרי כל הרעיון זה לדבוק בתיק בעושר ובעוני בחום ובקור וכו. הרי קשה להאמין שלא נראה בפורום עוד חצי שנה את ״תיק סופי-7״.
ותהייה אישית- למה אמריקאיות מחלקות ולא איריות צוברות? אני שואל כי נראה שהתיק גדול (לפי הפרגמנטציה והחלק של עדן אלפא), ונראה לי (מדמיין?) שהזכרת איפשהו ילדים. רגע... אני מדמיין גם אישה עם דרכון אמריקאי? אם אכן אז השאלה לא רלוונטית... אלא אם התיק מ-מ-ש גדול :-)

הוא מורכב אבל לא יודע אם הוא הכי מורכב. למשל תיק שכולו מורכב ממניות פרטניות כפי שמספר חברי פורום מחזיקים מצריך לדעתי לא פחות ואף יותר עבודת מחקר מתמיד.

הרעיון של להחזיק תיק ולהתמיד בו הוא לא לעצום עיניים ולסתום אוזניים למידע חדש, אלא לא להגיב אמוציונאלית לתנודות השוק מתוך הבנה שתמיד יהיה לך פלח שמתפקד יותר טוב ופלח שמתפקד פחות טוב (נניח מניות מול אגח) ושזה חלק מהמהות של תיק מגוון והסיבה שאתה מחזיק בהם באש ובמים היא שהם מפחיתים את התנודתיות הכוללת של התיק.
זה מה שאני עושה. אבל במקביל אני גם ממשיך לחשוב וללמוד ולקרוא ולחקור, ואם כתוצאה מכך ע״ב ידע ותובנות חדשים הגעתי למסקנה שונה מזו שהגעתי אליה בעבר לפני שהיה לי את אותו הידע ותובנות אז יתכן והפעולה הנכונה לעשות היא לעדכן את התיק ע״מ להפחית סיכון כלשהו, או לנצל באופן יעיל יותר תכנון מס או להוסיף אפיק תשואה לא קורלטיבי.
אם מסיבה כלשהי אתה גילית שהחלטה שקיבלת בעבר ע״ב מידע חסר הייתה *שגויה* האם תמשיך לדבוק בה כי ״תיק לא משנים״? לי זה לא נראה הגיוני, אבל כמובן שכל אחד רשאי לדעתו.

בחשבון ממוסה אני מעדיף אמריקאיות מחלקות, ובחשבון עם דחיית מס אני מנצל את הדחיה לדברים שצריכים אותה יותר מהשיפור של כמה פרומילים שקרנות צוברות מרוויחות על פני המחלקות.

יש ילדים ויש אישה, אף אחד לא אמריקאי.

אני חושב שמה שהוא מנסה להגיד (ולכל הפחות זה מה שאני חושב), זה שאתה לא כל כך פאסיבי. השקעה של שעות במחקר לא פוסק כדי להכניס עוד קרן במשקל שלושת-רבעי אחוז לתיק כי היא פחות קורלטיבית ומניבה תשואה יפה ומאוד תנדותית זה לא מאוד פאסיבי. לדעתי זה מאוד אקטיבי. גם אם מדובר במדד.
אני לא אומר שזה רע, זה פשוט מאוד שונה מהאסטרטגיה הרווחת כאן.
אני למשל יודע שבהשקעה של המון שעות מחקר כמעט ודאי שהייתי בוחר בתיק אחר (כלומר, שבראיה כזו התיק העכשווי שלי היה שגוי), ואין לי בעיה עם זה. אני מוכן להסתפק בתשואות של תיק פשוט ופאסיבי עם מינימום השקעה (אבל גם כנראה מינימום מקום לטעויות).

מסכים @ברננקי , לדעתי כל משקיע וכל תיק הוא על ספקטרום של אקטיביות. חלק אקטיביים פחות וחלק יותר.
להחליט שאתה רוצה אג"ח ישראלי זאת החלטה לכל דבר. להחליט שאתה רוצה 40% אג"ח זאת החלטה לכל דבר. להחליט להשקיע בסנופי דרך קרן ישראלית\אמריקאית\אירית זאת החלטה גם כן לכל דבר. אין מנוס. הכל זה החלטות.
אני מבין את הרציונל של לרצות לקבל כמה שפחות החלטות, הן מבחינת מקום לטעויות והן מבחינת הזמן הדרוש בשביל לקבל החלטה בכל סוגיה. מבחינתי הזמן המושקע בשיפור ההחלטות לא שונה מהזמן שמושקע בלהרוויח עוד כסף שיכנס לתיק ולא שונה מהזמן שמושקע בללמוד להוציא פחות. הכל משרת את אותה המטרה.

נערך לאחרונה ב:
מבחינתי הזמן המושקע בשיפור ההחלטות לא שונה מהזמן שמושקע בלהוויח עוד כסף שיכנס לתיק ולא שונה מהזמן שמושקע בללמוד להוציא פחות. הכל משרת את אותה המטרה.
רק שלכל השקעה של זמן כזה יש תועלת אחרת

רק שלכל השקעה של זמן כזה יש תועלת אחרת
זה תלוי איפה יש לך הכי הרבה מקום לשיפור. למשל, אם אתה חי בצניעות על תקציב עצמות יבשות אבל עובד כעצמאי ולא מייצר אפילו שכר מינימום - אז אתה צריך להשקיע בהגדלת הכנסה אבל אם אתה שכיר בעבודה יציבה עם קביעות ושכר אוניברסלי ומבזבז כמו צרכניסט ממוצע - אתה צריך להשקיע בצמצום הוצאות.
אני משקיע זמן בשיפור התיק כי אני מאמין שבעשרות השנים הבאות תהיה לזה השפעה מרחיקת לכת לא פחות מאשר להגדיל היום הכנסות או להפחית הוצאות.

זה תלוי איפה יש לך הכי הרבה מקום לשיפור
נכון מאוד ולא התכוונתי להגיד שזה יביא פחות תועלת אלא רציתי להגיד את מה שאתה אמרת

@adamshalev - תודה רבה על שיתוף התיק.
כרגיל מעניין, מלמד מאוד, ונותן השראה.

שאלת הבהרה לגבי מבנה פלח ה level up (שהינו 5% מכל התיק) האם הוא מורכב מ 4 נכסים ?

"בשם הפשטות ולמען מזעור עמלות המסחר המבנה הבא מוצא חן בעיני יותר מהראשון:
QLD ProShares Ultra QQQ ETF 20.00%
SSO ProShares Ultra S&P500 ETF 20.00%
SVXY ProShares Short VIX Short-Term Futures ETF 10.00%
UBT ProShares Ultra 20+ Year Treasury ETF 50.00% "

שאלת הבהרה לגבי מבנה פלח ה level up (שהינו 5% מכל התיק) האם הוא מורכב מ 4 נכסים ?
הוא מורכב מ-SSO, QLD, SVXY, ZROZ. העדפתי את ZROZ כי הוא ארוך מספיק בשביל לאזן את הפלחים האחרים ונמנע מהחסרונות של מינוף.

במשקלים הנ"ל ?

מתנצל על האיחור בתגובה, אנסה לחדד מה שניסיתי לכתוב קודם.
1. נראה לי שעלול להיות פה שילוב לא טוב בין פאסיביות (מדדים) לאקטיביות (חילופי ניירות תכופים). משקיע פאסיבי בוחר עמדה עקרונית עפ נכונות לעמוד בתנודתיות, אופק השקעה וכו וכל עוד הנחות היסוד לא משתנות דבק בה. האקטיבי קונה ניירות שמחירם זול לדעתו מערכם האמיתי. אני חושש שהחלפה תדירה מדי בין אסטרטגיות פאסיביות לא תקנה את הערך הפאסיבי (חיסכון בדמי פעולות ובמס) ולא את הערך האקטיבי (אתה הרי לא קונה מדד מסויים כי הוא זול באותו רגע).
2. נראה שהתיק גדול. יש לך ילדים. האם לא מטריד אותך מס הירושה האמריקאי? קראתי שוב לא מזמן את ההגדרות של irs )ל non resident alien, אם אני זוכר נכון), וזה מאוד ברור ולא משתמע לשתי פנים מה שכתוב שם.

ג״נ- פאסיבי עד קצוות שערותי, בהשקעות ובחיים בכלל. בטח בשישי בצהריים.

2. נראה שהתיק גדול. יש לך ילדים. האם לא מטריד אותך מס הירושה האמריקאי? קראתי שוב לא מזמן את ההגדרות של irs )ל non resident alien, אם אני זוכר נכון), וזה מאוד ברור ולא משתמע לשתי פנים מה שכתוב שם.
תרשה לי לשאול אותך כמה שאלות נוגדות:
1. האם מאוד מטריד אותך מס ירושה גם כשאתה יודע שהוא קיים כבר שנים ולא נגבה מאף אחד מעולם?
2. האם אתה באמת חושש שאתה תהיה הפגר הראשון עלי האדמות שהאמריקאים ידרשו מיורשיו מס ירושה?
3. האם אתה באמת חושב שברגע שהאמריקאים יתחילו לאכוף את מס הירושה על אנשים שאינם אזרחי ארצות הברית אתה לא תשמע על כך בכל אמצעי התקשורת ברחבי העולם כולל ישראל?
4. האם אתה כל כך מפחד שאתה לא תוכל להגיב ולמכור מניות אחרי שתשמע על שינוי המדיניות הזה עד שתתפגר בפועל?

אני מאוד סקרן לדעת אם אחרי שענית על כל אלו אתה עדיין מאוד מפחד ממס הירושה האמריקאי על אנשים שאינם אזרחי ארצות הברית.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מפחד שאתה לא תוכל להגיב ולמכור מניות
ולשלם מס רווח הון על כל הרווח הגלום במניות הללו, למשל כמה עשורים מעכשיו... אם יש דרך זולה להימנע מאפשרות כזאת (גם אם ההסתברות שלה כרגע אינה גבוהה), זה עדיין עלול להיות משתלם (בתוחלת).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
adamshalev התיק המלא שלי (גרסה 2) שוק ההון 42
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
ר האם למכור כעת את התיק ולקנות מחדש? לצורך מס שוק ההון 19
מ התיק של האמיץ שוק ההון 42
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
sharon החלק הסולידי של התיק לא מסתדר לי מול האינפלציה האישית שלי שוק ההון 9
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2025? שוק ההון 76
F בנייה מחודשת של החלק הסולידי של התיק עקב פירעון של פיקדון בנקאי שוק ההון 8
ר פירוט התיק שלי בהשקעות, בת 26, האם יש משהו שכדאי לשנות מבחינת הפיזור ? שוק ההון 103
ב התיק של טריגו - הארי בראון גלובאלי (ולא רק אמריקאי) שוק ההון 25
V גובה התיק אינו תואם ביחד עם "שינוי מעלות" שוק ההון 7
D אני חדש לפורום - איפה אני יכול למצוא ניתוח של הרכבי תיק שונים כדי להרכיב את התיק הנכון עבורי? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 17
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2024? שוק ההון 36
NeonDrift התיק של NeonDrift, שאלות ומבט לעתיד שוק ההון 15
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0
2 IB - Interactive Brokers - מה קורה עם התיק במקרה של פטירה / מוות (חלילה)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
2 IB - מה קורה עם התיק במקרה של (חלילה) פטירה / מוות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
ה התיק של המצבר שוק ההון 14
P שאלה לגבי התיק השקעות שוק ההון 1
א שינוי בהרכב התיק שוק ההון 68
? תעזרו לי להבין איך לבחור מדד - עברתי לאיטליה וקונה את התיק מחדש פה שוק ההון 18
ס התיק של סולידי אופנסיבי שוק ההון 12
מ שוקל העברת תיק השקעות לIB, העברה של קרנות שקליות ותהיות לגבי התיק שוק ההון 7
S התיק שלנו שוק ההון 7
א קלאסיקה זולה - התיק שלי שוק ההון 5
V התיק של VINCENT שוק ההון 4
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2023? שוק ההון 25
S הלוואה כנגד התיק לצורך משכנתא? צרכנות פיננסית 9
מ מעביר את התיק השקעות ממיטב דש לאינטראקטיב ברוקר האמריקאי שוק ההון 23
identitybridge חווות דעת בתשלום על התיק ביטוח לעצמאים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R אשמח לחוות דעת על התיק שאני בונה שוק ההון 23
ב איך אתם עוקבים אחרי התיק שלכם? שוק ההון 17
א משקיע חדש-שאלה על הרכב התיק. שוק ההון 3
א התיק של אחד שמבין שוק ההון 19
א האם התיק שלי מפסיד כתוצאה מפיחות השקל? שוק ההון 6
fizban התיק של Fizban (מדדים - 93%, מניות - 7%) שוק ההון 25
J חלוקת התיק בין איריות לאמריקאיות? שוק ההון 17
נ העברת התיק\ יתרה דולרית מאקסלנס לIB-US פוסטים מאיכות נמוכה 2
נ העברת התיק\ יתרה דולרית מאקסלנס לIB-US שוק ההון 1
א האם זהו התיק המנייתי הפאסיבי הזול ביותר? שוק ההון 18
M האם יש סכום שממנו ״כדאי״ לפצל את התיק? שוק ההון 21
Echelon כדאיות השקעה בחלק הסולידי של התיק שוק ההון 19