דבר ראשון - כל הכבוד ובהצלחה עם המועדון.
אלו דברים שאני הייתי שמחה מאוד לשמוע עליהם כשאני הייתי סטודנטית.
נקודות נוספות למחשבה / לשיקול אם להוסיף ואיפה.. :
איסוף רשימת מתכונים למאכלים פשוטים, טעימים ומשביעים
אורז מלא עם ירקות
גרגירי חומוס (להשרות לילה. לבשל 3 שעות במים עם חצי כפית סודה לשתיה. לנשנש עם מלח ופלפל),
תפו"א במיקרו (לא מקולף. הקליפה מוסיפה טעם. חתוך לקוביות קטנות עם קצת שמן ומלח, 10 דק' מכוסה)
להכין פופקורן בבית
זיהוי והשמטת השלב הארוך/מסורבל תוך שמירה על טעם טוב של התבשיל.
למשל השמטת טיגון בצל (החלפה בגזר מגורד / ירק אחר טעים)
החלפת קילוף ירקות בשטיפה עם סקוצ' וסבון כלים
ניקיון הכלים והשיש – תוך כדי הבישול.
צריך להגיע למצב שבשלב האחרון של הבישול, כשמנמיכים את הלהבה – השיש מצוחצח, והכיור ריק ונקי.
שלא יהיה מצב שבסוף הבישול, כשכבר רוצים לנוח, יש ערימת קליפות ביצים על השיש והכיור מלא כלים מלוכלכים.
צורת אחסון - זמינות מקסימלית לצורך נוחות השליפה-שימוש
הקפאה בכוסות, (מאפשר הפשרה של מנה בודדת. כוס של מרק קפוא יותר קל לקחת ליום ארוך בלי שיישפך בתיק)
חיתוך מראש של מקלות גזר לכל השבוע (שמירה בתוך קופסה במקרר. יותר פריך עם הזמן), כנ"ל רבעי תפוח, שומר, קולרבי.
כלים ומכשירים שעשויים להועיל.
לתעד לאורך זמן הרגלי אכילה *לפני* הקנייה, כדי לא להגיע למצב של ערימת מכשירים שאינם בשימוש:
למכורי קפה - מקינטה במקום מכונת קפה
למכורי מוצרי מאפה - אופה לחם
לעסוקים שלא נמצאים הרבה זמן בבית, או לא רוצים לעמוד שעות לשמור שהאוכל לא יישרף וכו' - סיר בישול איטי
החוקיות של תחושת השובע, שתמנע את ה- craving למתוק/נשנושים:
חלבון
סיבים תזונתיים
צריכה יומית של כל אבות המזון.
הערך המוסף שמשיגים מלאכול בחוץ, ויצירתו בבית:
חברה-אווירה-> להזמין חברים,
נוף יפה/מעניין->למצוא מה הפינה האהובה בבית ולשים שם את השולחן אולדאוג שיהיה שם נוח לנשנש/לשתות קפה.
אווירה נעימה->לאסוף פלייליסט אהוב (מה ששמעתם במסעדה ואהבתם. שיהיה קשור לאכילה..) וליזום ארוחת-מוזיקה פעם בשבוע-שבועיים.
כלי או שתיים יפים / פלייסמט יפה (לא כדאי סטים שלמים כי זה בד"כ לא שימושי), נר על השולחן - להשתמש בארוחות פעם ב- ולא באופן קבוע (כדי שיישאר מיוחד בעיניכם)
למי שלא מתחרפן מהרעיון - תפריט שבועי קבוע של לפחות ארוחה אחת.
(הרעיון הזה דומה לרעיון של לבוש קבוע לעבודה, גגלו "obama same suit" - להקטין את כמות ההחלטות שיש לקבל, כחיסכון באנרגיה. במקרה של תפריט מראש - זה מעלה את הסיכוי שתאכלו מה שהתכוונתם ולא מה שאחרים התכוונו)
זיהוי הרגלי נשנוש והיערכות מראש
קופסה קטנה עם 3 תמרים/3 קוביות שוקולד + כמה שקדים/בוטנים/פופקורן - לקחת כל יום במקום לקנות חטיף.
פלחי פירות / עוגיות
מקלות גזר
למידת כמות האוכל השבועית שלכם וקנייה בהתאם:
תיעוד לאורך תקופה של כל אוכל שנזרק לפח, ולמידה תוך כדי. כל מה שזרקתם לפח – זה חוסר יעילות כפול ארבע:
גם שילמתם עליו,
גם בזבזתם יותר זמן בסופר (הכנסתם לעגלה – הקופאית העבירה – ארזתם)
גם סחבתם הביתה
גם סידרתם במקרר / ארון.
שלא לדבר אם נוצר עובש שקלקל מוצרים אחרים/הצריך ניקוי של המקרר..
שימוש ברשימת קניות גנרית:
רשימה שמכילה את כל המוצרים שאתם צורכים בשוטף לאורך השנה האחרונה.
לפני יציאה לקניות – לייצר רשימת קניות שמכילה מתוך הרשימה הגנרית את מה שצריך עד הקניה הבאה, אך לא נמצא בבית (להימנע ממצב שבו אתם עומדים מול המדף בסופר ומנסים להיזכר אם כבר יש בבית את המוצר)
לא ללכת לסופר על קיבה ריקה.
לאכול ארוחה משביעה לפני היציאה.
להקפיא מה שעומד להתקלקל או לא נצרך ב-5 ימים אחרונים:
בננות לקלף, ולפרוס.
רסק עגבניות (אפשר במנות קטנות)
גבינה צהובה
נקניקים
פלפל חריף
עלים שוטפים וקצוצים (פטרוזיליה וכו')
סלרי – פרוס ומאודה.
מי שבעניין גינון -
להעדיף לגדל דברים שיחס עלות-תועלת שלהם הוא הגבוה ביותר, לדוג':
צמחי תבלין (טימין, פלפל חריף, רוזמרין - למי שאין גינה ציבורית קרובה, אורגנו, מרווה) , עלי בייבי.
התוספת שלהם במאכלים - משמעותית מאוד, והעלות שלהם בסופר גבוהה משל עגבניות (ביחס לטיפול הנצרך).