• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

Why not IGIL?

• פותח הנושא פותח הנושא SolidusMaximus
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

SolidusMaximus

משתמש בכיר
דירוג
2,451
אני מנסה להבין מה הקטע של הבחור הזה. לא מצאתי הסבר סביר בפורום.
ברור לי שהוא לא קצר מח"מ, זה לא SHY. גם לא BND. זאת לא המטרה.
ועדיין, תשואה מפתיעה - דומה מאוד לEDV או TLT, בעוד שהם אך ורק 20+ שנים, IGIL מחזיק במח"מים שונים, רק 25% מהם מעל 20 שנה, +50% מתחת ל10, וכדומה.

בהנחה שיש לי גם פלח אג"חי בינוני-ארוך מח"מ, שבו לא אכפת לי מירידות מסויימות על חשבון appreciation, למה לא הוא? מה הקץ'?
הוא חשוף להרבה פחות סיכון ריבית מאשר EDV, והתשואה דומה, אילו פאקים נוספים יכולים להיות בו שאני מפספס?

גם עניין הInflation Linked הוא בונוס נחמד מבחינתי, למרות שיש יותר pure play ממנו. ועדיין, זה לא נראה כמו TIPS, התשואה כפולה+ גם בשנה האחרונה, אז שוב - מהו היצור המוזר הזה?
הכל קם ונופל על זה שהיא צוברת?

תודה!

ובפרט - מטבעות שהם לא דולר.
אין כמעט כל קשר בין הקרן הזאת למשהו כמו EDV.

לא דומה, 15% פחות ב10 שנים האחרונות.

לא מוזר בכלל: מח"מ קצר יותר, צמוד אינפלציה במקום נומינלי ומכיל גם מדינות עם דירוג אשראי פחות טוב משל ארה"ב.
אני רואה. אבל זה תלוי מאיפה אתה מודד. דצמבר עד דצמבר - igil מוביל. ברור שEDV תנודתי הרבה יותר.
יש לי גם פלח ארוך טווח, שאמור להגן בנפילות. זו חיה אחרת. בפלח הבינוני - אני רוצה בעיקר לשמר את הכסף עם תשואה מסויימת במחיר של ירידות מועטות, זה נראה אדיאלי בהשוואה לאיזה קרן מח"מ בינוני, BND וכד' עם ה6% המפתים שלה (+2-3% תשלומים בשנה).
לא ראיתי סל אג"ח דומה שנותנת 30%+ בחמש שנים, והוא לא תנודתי ברמת ה20% נפילה כמו EDV - יותר כמו 5-7 אחוז. להוציא את 2008, שהנתונים לא שלמים.
אשמח לשמוע על אחרות שקיימות.
ובפרט - מטבעות שהם לא דולר.
אין כמעט כל קשר בין הקרן הזאת למשהו כמו EDV.
זה מה שאני אומר - המח"מים שונים, אין קשר במכשיר, ועדיין תשואת אג"ח טובה. אם זה נגרם מהפרשי מטבעות - זה גם הסבר.
ברור לי שהיא גם צוברת, וצמודת מדד. ועדיין נראה לי תשואה עודפת, לפחות מ 2018 עד היום.
כל אלה יכולים להסביר תשואה כזאת, קרובה לארוכי טווח ופחות תנודתית?
נו ברור זה אג"ח צמוד וציפיות האינפלציה קצת קפצו השנה למקרה שפספסת.
לא הבנת. תשואה כפולה משל קרנות TIPS סטנדרטיות.
ובעצם הגנה אינפלציונית טובה יותר, אף שאולי מוקדם לקבוע.
ממה שאני מבין IGIL הוא לא TIPS אלא ILB הכולל יותר?

יותר מהכל אני מחפש נקודות כשל שפספסתי.

נערך לאחרונה ב:
לא ראיתי סל אג"ח דומה שנותנת 30% בחמש שנים, והוא לא תנודתי ברמת ה20% נפילה כמו EDV - יותר כמו 5-7 אחוז. להוציא את 2008, שהנתונים לא שלמים.
בדקתי 10 שנים אחורה.
אין תשואות עבר מעידות על תשואות עתיד.
לא הבנת. תשואה כפולה משל קרנות TIPS סטנדרטיות.
ובעצם הגנה אינפלציונית טובה יותר, אף שאולי מוקדם לקבוע.
ממה שאני מבין IGIL הוא לא TIPS אלא ILB הכולל יותר?
גם לא נכון.
TIPS נתנו 32% ב10 שנים בתשואה לפדיון של 1.27% כיום.
IGIL נתן 36.6% ב10 שנים בתשואה לפדיון של 0.85% כיום.

בדקתי 10 שנים אחורה.
אין תשואות עבר מעידות על תשואות עתיד.

גם לא נכון.
אגיב שוב כי ערכתי -
אני רואה. אבל זה תלוי מאיפה אתה מודד. דצמבר עד דצמבר - igil מוביל. ברור שEDV תנודתי הרבה יותר.
יש לי גם פלח ארוך טווח, שאמור להגן בנפילות. זו חיה אחרת. בפלח הבינוני - אני רוצה בעיקר לשמר את הכסף עם תשואה מסויימת במחיר של ירידות מועטות, זה נראה אדיאלי בהשוואה לאיזה קרן מח"מ בינוני, BND וכד' עם ה6% המפתים שלה (+2-3% תשלומים בשנה).
לא ראיתי סל אג"ח דומה שנותנת 30%+ בחמש שנים, והוא לא תנודתי ברמת ה20% נפילה כמו EDV - יותר כמו 5-7 אחוז. להוציא את 2008, שהנתונים לא שלמים.
גם לא נכון.
אבל שוב, דיברתי על השנה בהשוואה לTIPS. אם באמת TIPS נותן כזאת תשואה ל10 זו אלטרנטיבה טובה (על אף שלא ברור לי על איזה קרן\מח"מים אתה מדבר)
איזה פאקים אם כן יכולים להיות שיגרמו לי לא לבחור באופציה הזאת? פאקים לצורך העניין זה סיכון ריבית שיחתוך ב20%+ ומנטרל את כל היציבות כביכול של אג"ח מול מניות.

אבל שוב, דיברתי על השנה בהשוואה לTIPS
איך זה רלוונטי מה קרה השנה?
אם באמת TIPS נותן כזאת תשואה ל10 זו אלטרנטיבה טובה
לא. זה מה שהTIPS נתנו ב10 שנים האחרונות.
(על אף שלא ברור לי על איזה קרן\מח"מים אתה מדבר)
בדקתי את TIP ואת IGIL
פאקים לצורך העניין זה סיכון ריבית שיחתוך ב20%+ ומנטרל את כל היציבות כביכול של אג"ח מול מניות.
זה בדיוק הפאק: מח"מ ארוך וגם חשיפה דולרית.

לא מבין למה להתעלם מהפיל בחדר - רוב הקרן היא בכלל לא דולרית. רוב הקרן מושפעת משינויי בשערי מטבע, וגם שאר הדברים שנידונו.
אין פה להסיק שום דבר על תשואה עודפת ביחס לקרן דולרית.

בדקתי את TIP ואת IGIL
אני רואה. TIP החזיר יותר בטוטאל, אם כי בטח זה מתקזז בחשבון ממוסה.
אם ככה הם די דומים והתעלומה נפתרה - אז למה TIPים הם מכשיר גרוע? מה יכול להשתבש?
בהנחה שאני בסדר עם נפילה מריבית של כ10-13 אחוז במקרים די גרועים (זאת אומרת שהמח"מים בIGIL וTIP אידיאליים מבחינתי לפלח זה, וברור לי שתשואות העבר וכו')
מה עוד יכול להשתבש? האם התשואה טובה ביחס לסלים עם מח"מים דומים שאינם צמודים?

לא מבין למה להתעלם מהפיל בחדר - רוב הקרן היא בכלל לא דולרית. רוב הקרן מושפעת משינויי בשערי מטבע, וגם שאר הדברים שנידונו.
אין פה להסיק שום דבר על תשואה עודפת ביחס לקרן דולרית.
אשמח אם תפרט. החשש הוא לנפילת מטבעות זרים ביחס לדולר שיפגע בתשואה?

אשמח אם תפרט. החשש הוא לנפילת מטבעות זרים ביחס לדולר שיפגע בתשואה?
לא. תשואה זה תלוי נקודת מבט. אם אתה מחזיק סל מטבעות שונים אין באמת דרך נכונה למדוד את התשואה, כולן שגויות במידת מה.
הכוונה היא שכל הדיון על למה התשואה של הקרן טובה ביחס לEDV הוא חסר הגיון כי הקרן ברובה מכילה מטבעות זרים.

אז למה TIPים הם מכשיר גרוע? מה יכול להשתבש?
לא אמרתי שהוא מכשיר גרוע, צריך רק להתחשב במח"מ הגבוה ובחשיפת המט"ח.
מה עוד יכול להשתבש? האם התשואה טובה ביחס לסלים עם מח"מים דומים שאינם צמודים?
עוד הפעם, אין כזה דבר "תשואה", יש תשואת עבר שזה לא מעניין ותשואת עתיד שהיא לא ידועה.
ההיגיון והמחקר הכלכלי מנחים שבגלל שזה מכשיר בטוח יותר אז התשואה תהיה נמוכה יותר לסל נומינלי בתנאים זהים.

הבנתי, לא ניתן לכמת תשואת עבר בגלל חשיפת המט"ח (גם כשנקובים כולם בדולר, ויש הבדלים על הנייר, מילא)
והמח"מים גבוהים (לי הם בסדר גמור בפלח הזה),

מה לגבי
ההיגיון והמחקר הכלכלי מנחים שבגלל שזה מכשיר בטוח יותר אז התשואה תהיה נמוכה יותר לסל נומינלי בתנאים זהים.
באיזה אופן יותר בטוח?
לא יהיה תנודתי יותר מנומינלית, אם מדובר בתקופה של כמה שנים שהאינפלציה "קופצת" ולפיכך התמחורים תנודתיים?
לא יהיה בעל תשואה נמוכה יותר ביחס לנומינלית, בתקופה שבה האינפלציה אפסית?

אני לא בטוח איך מנגנון הTIPS פועל ביחס ל"מנגנון" הנומינלי. בסופו של דבר אלה תמחורים של הממשלות שמושפעים מהמצב (ואני מניח ששל הTIPS ""מדויק פחות"") - ולא ברורה לי הקורלציה ביניהם, אם בכלל.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
באיזה אופן יותר בטוח?
לא חשוף לאינפלציה. סטיית תקן נמוכה יותר.
אני לא בטוח איך מנגנון הTIPS פועל ביחס ל"מנגנון" הנומינלי. בסופו של דבר אלה תמחורים של הממשלות שמושפעים מהמצב (ואני מניח ששל הTIPS ""מדויק פחות"") - ולא ברורה לי הקורלציה ביניהם, אם בכלל.
TIPS צמוד למדד, כל השאר לא.

נושאים דומים

Back
למעלה