• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

Hindsight is 20/20

• פותח הנושא פותח הנושא Lucy
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצטער לשמוע...

תודה רבה.

באופן כללי, אני מרגיש שעיקר הבעיה היא השיפוטיות שאת מפנה כלפי עצמך ולא ממש איכות החלטותיך. אני חושב שאת יכולה להיות קצת יותר רכה עם עצמך :)

וסליחה על הפסיכולוגיה בגרוש :roll:

להיפך - נראה לי שלפעמים זה מה שאני צריכה לשמוע. אפילו המחשבה על השאלה שלך בנושא התהליך גרמה לי להיזכר שכן, ההחלטות היו רציונליות עד כמה שאפשר. תודה רבה שוב:)

ממה שאמרו כאן התחלתי לחשוב שאולי באמת כדאי לי ללמוד יותר על תהליכי קבלת החלטות. כי ההחלטות שאני מדברת עליהן לא היו כאלו שהתקבלו כלאחר יד, אלא כאלה שבאמת חשבתי עליהן והגעתי למסקנה שהן הטובות ביותר שאני יכולה לבצע בזמן נתון. היית אומרת שיכולת קבלת ההחלטות שלך השתפרה עם הזמן? ואם כן הודות למה (כלומר מלבד היכוות ברותחין כמו במקרה שציינת)?
התהליך השתפר מאוד, שיתוף אדם נוסף בקבלת ההחלטות מאוד עוזר וגם התיעוד של עיקרי השיקולים במצגת. לדוגמא יש לי עוד איפהשהו מצגות פאואר פויינט שעשיתי עבור רכישת הבית בהן סקרנו את הייתרונות והחסרונות של סוגי נכסים שונים (דירות, בתים פרטיים, וילות וכו'). ולאחר מכן של מספר נכסים יחסית דומים וכל האינפורמציה שהצלחנו לקבל עליהם.

לגבי התוצאות, קשה לומר כי חיים רק פעם אחת ויש המון אלמנט של מזל בהשקעות. אגב, לדעתי רוב המיומנויות שעזרו להשקעות חוו שימוש נוסף בניהול סיכוני קריירה שם עושה רושם שהאלמנט של מזל קצת פחות דומיננטי.

רציתי לשאול כיצד אתן/ם מקבלים החלטות?
איזה נושא מהמם לדיון!!!

ממש תודה שפתחת, ותודה לאלו ששיתפו
אני ממש אשמח אם עוד יתארו איך הם מקבלים החלטות, באילו כלים הם נעזרים וכו'...

באופן כללי, אני מרגיש שעיקר הבעיה היא השיפוטיות שאת מפנה כלפי עצמך ולא ממש איכות החלטותיך

ממש מצטרפת לזה
מצטטת בהקשר הזה משפט שעוזר לי:
"היו רכים עם אנשים,
יש סיכוי סביר שהם גם ככה קשים עם עצמם יותר מידי"

אני לוקחת את זה לכיוון של לנסות להיות רכה עם עצמי, קצת פחות שיפוטית, לבחון את ההחלטות שלי לפי אמות מידה שהייתי בוחנת של אחרים,

זה עוזר לי כי כלפי אחרים קל לי לראות שיש ניגוד אינטרבים ומורכבות גודלה, ומפחית את השיפוטיות שלי כלפי עצמי,

כמה טיפים שעובדים בשבילי (כמה מהם כבר נרשמו פה לפני בוואריאציות שונות):
1. לשתף - אם יש מי שאפשר לטחון לה בכיף את כל הניואנסים - הרבה פעמים זה עוזר לשקף לעצמי. אם יש 2 מתנדבות - בכלל משפר לי.
הדגש הוא על מי שתקשיב ותשמע, ותאפשר לי את ההזדמנות לשמוע את עצמי עד הסוף, לא מי שנוגעת לענין ו/או מייעצת...

2. לבנות "עץ" של קבלת החלטות
כך שבכל שלב עונים רק על שאלה של כן או לא

3. לתעד את שיקול הדעת, לרוב אני עושה זאת בטבלה פשוטה.
לדוגמא: בררתי על מסגרת לקטנה. רשמתי לעצמי מספר שאלות, בררתי את התשובות לכל אחת המסגרות המוצעות (חלק בשאלה ישירה לצוות וחלק בעזרת ממליצים)

בכל קטגוריה נתתי ניקוד מ1 עד 5, ואז שיקללתי.

כשרוצה לפשט - נותנת מ1 עד 3
במיקרים מורכבים יותר - נותנת משקל לכל פרמטר

מדובר בטבלת אקסל קלילה שלוקח כמה רגעים להכין, ומאוד עוזר, גם אם משהו משתבש, לחזור ולתקף את שיקול הדעת שהנחה אותי

4. לקחת בחשבון שהרבה פעמים אנחנו מקבלים החלטות בתנאי אי ודאות, ויותר מכך: המצב כל הזמן משתנה, וגם אנחנו

לסיכום:
המטרה שלי היא לא להצליח ב51% מהפעמים
אלא להשתדל את הכי טוב שאני יכולה, בעל רגע נתון...

בהצלחה!!!

אם צדקת ב- 99 הימורי All In הראשונים שלך, אבל לא צדקת באחרון, היית רואה את עצמך כהצלחה?

איזה נושא מהמם לדיון!!!

ממש תודה שפתחת, ותודה לאלו ששיתפו
אני ממש אשמח אם עוד יתארו איך הם מקבלים החלטות, באילו כלים הם נעזרים וכו'...

ממש מצטרפת לזה
מצטטת בהקשר הזה משפט שעוזר לי:
"היו רכים עם אנשים,
יש סיכוי סביר שהם גם ככה קשים עם עצמם יותר מידי"

אני לוקחת את זה לכיוון של לנסות להיות רכה עם עצמי, קצת פחות שיפוטית, לבחון את ההחלטות שלי לפי אמות מידה שהייתי בוחנת של אחרים,

זה עוזר לי כי כלפי אחרים קל לי לראות שיש ניגוד אינטרבים ומורכבות גודלה, ומפחית את השיפוטיות שלי כלפי עצמי,

כמה טיפים שעובדים בשבילי (כמה מהם כבר נרשמו פה לפני בוואריאציות שונות):
1. לשתף - אם יש מי שאפשר לטחון לה בכיף את כל הניואנסים - הרבה פעמים זה עוזר לשקף לעצמי. אם יש 2 מתנדבות - בכלל משפר לי.
הדגש הוא על מי שתקשיב ותשמע, ותאפשר לי את ההזדמנות לשמוע את עצמי עד הסוף, לא מי שנוגעת לענין ו/או מייעצת...

2. לבנות "עץ" של קבלת החלטות
כך שבכל שלב עונים רק על שאלה של כן או לא

3. לתעד את שיקול הדעת, לרוב אני עושה זאת בטבלה פשוטה.
לדוגמא: בררתי על מסגרת לקטנה. רשמתי לעצמי מספר שאלות, בררתי את התשובות לכל אחת המסגרות המוצעות (חלק בשאלה ישירה לצוות וחלק בעזרת ממליצים)

בכל קטגוריה נתתי ניקוד מ1 עד 5, ואז שיקללתי.

כשרוצה לפשט - נותנת מ1 עד 3
במיקרים מורכבים יותר - נותנת משקל לכל פרמטר

מדובר בטבלת אקסל קלילה שלוקח כמה רגעים להכין, ומאוד עוזר, גם אם משהו משתבש, לחזור ולתקף את שיקול הדעת שהנחה אותי

4. לקחת בחשבון שהרבה פעמים אנחנו מקבלים החלטות בתנאי אי ודאות, ויותר מכך: המצב כל הזמן משתנה, וגם אנחנו

לסיכום:
המטרה שלי היא לא להצליח ב51% מהפעמים
אלא להשתדל את הכי טוב שאני יכולה, בעל רגע נתון...

בהצלחה!!!

קודם כל תודה רבה:) שנית, השיטה שלך נשמעת מאוד יעילה, ובהחלט אנסה אותה. נראה לי שתיעוד שיקול הדעת יועיל לי אם ההחלטה תתגלה ככזו שתוצאתה הייתה יכולה להיות טובה יותר לדעתי. וכן, אנחנו יכולות רק להשתדל ולנסות בסופו של דבר. אני צריכה לזכור את זה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
רציתי לשאול כיצד אתן/ם מקבלים החלטות?
אני משתדל להמנע מזה עד כמה שאפשר. :)

(אדמינים: מתאים יותר שיהיה ב"אוף-טופיק" מאשר "יש לי שאלה זריזה"?)

Back
למעלה