• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

BLOCKFI

Wonko

משתמש רגיל
דירוג
1,203
לאחרונה התוודאתי לריביות שמציעה blockfi על שמירת פיקדונות דיגיטליים.
לדוגמה, על החזקת USDC (מטבע דיגיטלי עם יחס המרה 1:1 לדולר) הריבית היא 8.6%.

איפה הקץ'? השירות לא מפוקח ע"י FDIC או SIPC.
אישית אני חושב שזאת אפשרות מעניינת לאחוז מצומם מהתיק. במיוחד אם התיק גדול מספיק. במיוחד אם רוצים תשואה גבוהה בזמן קצר (עם סיכון מתאים).
כמובן שיש גם חשיפה לדולר אם ממירים לUSDC ספציפית.
אני חושב שלא אשתמש בשירות הזה אבל תהיתי מה יש לאחרים להגיד בנושא ואם יש מישהו שכן מתכוון להשתמש בblockfi.

מה מודל הרווח שלהם?

מה מודל הרווח שלהם?
הם נותנים הלוואות קריפטו. אני לא יודע אם זה הדבר היחיד שעליו הם מבססים רווחים.

עריכה: לא בלתי סביר שהרבה אנשים שמאמינים שהקריפטו יעלה ייקחו הימור ע"י הלוואה. תחת ההנחה הזאת אצפה שיש הרבה קונים להלוואות קריפטו.

נראה לי כבר עדיף לקנות ביטים בכסף, במקום להלוות usdc.
שתי האפשרויות מסוכנות אבל בביט ניתן להכפיל את הכסף פי כמה ואילו פה אתה מקבל רק 8 אחוז תמורת הסיכון (הסביר מאוד) לא לראות את הכסף.

נראה לי כבר עדיף לקנות ביטים בכסף, במקום להלוות usdc.
שתי האפשרויות מסוכנות אבל בביט ניתן להכפיל את הכסף פי כמה ואילו פה אתה מקבל רק 8 אחוז תמורת הסיכון (הסביר מאוד) לא לראות את הכסף.
בביטקוין יש סיכון שהמטבע יתרסק. זה גם סיכון אבל שונה. שתי ההשקעות לא תופסות את אותה משבצת לדעתי

הסיכון (הסביר מאוד) לא לראות את הכסף.
מי אמר? יכול להיות שהם נוקטים כל מיני אמצעים כדי לוודא שיש איך להחזיר את ההלוואה.

אני ממש לא מבין בזה, אבל אם יש ביקוש גבוה של סוחרי יום לעשות שורטים נגד מטבעות קריפטו, זה לא כזה מוזר לקבל ריבית יחסית גבוהה, בהתחשב בכך ששירותים כאלה לא נפוצים מאוד למיטב ידיעתי. (אבל שוב, אני ממש לא מבין בזה)

חלק מהקאטץ זה שכמעט תמיד בכל ההלוואות קריפטו האלו אתה לא מחזיק בקריפטו והם "שומרים" לך עליו, אז חוץ מסיכון של חוסר החזר וכדומה אתה מוסיף את סיכון גניבה של הבורסה,פריצה שלו(כנראה הסיכון הכי משמעותי), העילמות שלו(ואז לך תחכה 10 שנים לתביעה שתסתיים מולם ואולי תראה את הכסף).
קריפטו שאתה לא מחזיק בארנק שלך שקול בעיני לקריפטו גנוב שלא תראה בחיים, אם זה ההנחת בסיס בכניסה לדיל כזה אז אולי זה לא כזה נורא(למרות שאני ממש לא הייתי עושה את זה)

קריפטו שאתה לא מחזיק בארנק שלך שקול בעיני לקריפטו גנוב שלא תראה בחיים, אם זה ההנחת בסיס בכניסה לדיל כזה אז אולי זה לא כזה נורא(למרות שאני ממש לא הייתי עושה את זה)
לגמרי מסכים עם המשפט הזה וזה התשובה הכי טובה לתגובה של @Wonko :
בביטקוין יש סיכון שהמטבע יתרסק. זה גם סיכון אבל שונה. שתי ההשקעות לא תופסות את אותה משבצת לדעתי
אם אתה מחזיק ביטקוין אז הוא יכול להתרסק אבל *אתה* מחזיק אותו בארנק שלך וכל עוד המפתחות שלך בטוחים אתה יכול להיות בטוח שהכסף אצלך, גם אם יירד ב-80 אחוז.
לעומת זאת, כשאתה מלווה USDC אתה *סומך* על מישהו שיחזיר לך את הכסף, שזה משהו לא טריוויאלי בכלל בעולם הקריפטו.
זאת בניגוד למערכת הבנקאית הרגילה, שזה יש לך בתי משפט, הוצאה לפועל וכדומה, שיכולים לעזור לך לקבל את הכסף בחזרה.

בקיצור, בשתי האפשרויות יש לך סיכון לא מבוטל להפסיד את כל הקרן, אבל בביט ה-upside גבוה יותר במקרה והסיכון לא מתממש.

אני באמת לא מבין למה כולם פה כ"כ סקפטיים, המודל העסקי להבנתי מתבסס על עמלות שמשלמים שורטיסטים נגד מטבעות קריפטו.

למה כשמלווים מניות אקזוטיות ב-IB עם עמלה של 5%-6% בשנה זה הגיוני אבל מטבעות קריפטו לא?

לעומת זאת, כשאתה מלווה USDC אתה *סומך* על מישהו שיחזיר לך את הכסף, שזה משהו לא טריוויאלי בכלל בעולם הקריפטו.
מכיר חוזים חכמים (הקטע שהתחילו Ethereum)? ברמה העקרונית צריך להיות אפשרי לאפשר שורטים בלי לסמוך על הלווה.
כשאתה מוכר ביטקוין אתה סומך על ה-exchange לא? אז יש גם exchange של חוזים עתידיים במקום מטבעות. במקום להעביר מטבע תמורת הכסף אתה נכנס לחוזה חכם. אם יש הרבה ביקוש מצד שורטיסטים אתה גם יכול לקבל תנאים שמיטיבים איתך במידה והמטבע לא זז.
כדי שאתה לא תצטרך כל הזמן למחזר שורטים ולהתעסק עם זה, הגיוני שיהיה עסק שעושה את זה בשבילך. (גם את תפקיד ה-exchange וגם את תפקיד הממחזר שורטים)
אני לא יודע אם זה בדיוק מה שהולך פה עם העסק הזה, אבל בסך הכל לדעתי יש הגיון במה שאני מתאר.

למה כשמלווים מניות אקזוטיות ב-IB עם עמלה של 5%-6% בשנה זה הגיוני אבל מטבעות קריפטו לא?
כי הסיכון שIB תפרץ/תקרוס/תברח עם הכסף הרבה הרבה יותר נמוך וגם הרגולציה והאכיפה והחוזה שאתה חותם מולם הרבה הרבה יותר רציני ובעל יכול אכיפה והקפדה.
אם אתה מוכן לקחת על עצמך יותר סיכון בהרבה ולקבל אותו פיצוי שתקבל על המניות בIB אתה מוזמן להכנס להלוואות קריפטו, אני אישית אחכה עד שיהיה מנגנון קריפטוגרפי מובנה להלוואות שמבטיח לי אבטחה של המטבעות שלי מבלי לסמוך על בורסה/בן אדם בשוק פרוץ.
כמובן שלא ממליץ ולא מייעץ.

אגב, אולי ל @קפה שחור יהיה מה להוסיף בנושא וללמד את כולנו.

אעדכן ששמתי את הBITCOIN שלי בBLOCKFI. זה חלק קטן מהתיק עם סיכון גבוה ואני לא מתכוון לגעת בו בשנים הקרובות.
לדעתי זה המקום הטוב ביותר לשים בו את הכסף הדיגיטלי אחרי ארנק קר ויכול להיות שהסיכוי שיפרצו לי לבית גבוה יותר מאשר שיפרצו לBLOCKFI.

שאתה מלווה למישהו מניות בIB אתה מקבל מזומן בשווי 102% מהמניות שהלוות וזה גם מתעדכן יומית, כל זאת בנוסף לגב של IB.

שאתה מלווה למישהו מניות בIB אתה מקבל מזומן בשווי 102% מהמניות שהלוות וזה גם מתעדכן יומית, כל זאת בנוסף לגב של IB.

אוקיי, אבל זה עדיין לא בהכרח יותר בטוח או יותר בטוח בצורה משמעותית. אני לא יודע איזה צעדים הם נוקטים כדי לוודא שההלוואות יוחזרו אבל לדעתי, מבחינה עקרונית, אפשר לתת משהו דומה לשורט בלי לסמוך על ה-"לווה" בכלל באמצעות חוזים חכמים. אז הסיכון של המלווה יכול להיות סיכון exchange בלבד.

סיכון exchange בלבד.
שזה לדעתי הסיכון הכי גדול בקריפטו היום...
המלצה ראשונה שלי לכל אדם שאני מכיר שקנה/רצה לקנות זה דבר ראשון לא משאירים כסף בבורסה יותר משעה.
קונים וישיר מעבירים לארנק החם/קר, האבטחה שלהם פי עשרות יותר בטוחה מבורסות שאין לדעת מתי כל אחת מהן תפרץ/יהיה מקרה מעילה והכספים שלך יפלו בקופה ואתה יכול לשכוח מלקבל אותם חזרה.

לדעתי זה המקום הטוב ביותר לשים בו את הכסף הדיגיטלי אחרי ארנק קר ויכול להיות שהסיכוי שיפרצו לי לבית גבוה יותר מאשר שיפרצו לBLOCKFI.
מקווה שהכל יהיה בסדר אצלך אבל מביקורות שקראתי בקצרה בגוגל וtrustpilot נראה שהחשש שלך צריך להיות זה שאתה תבקש למשוך כספים הם יתעלמו/ימרחו אותך במשך שבועות ויבקשו המון המון מידע(שאולי גם לא תוכל לספק כישראלי ולא תושב ארה"ב) לפני שישקלו לאפשר לך לקחת את הכסף שלך חזרה, בעיני זה big no no.

מקווה שהכל יהיה בסדר אצלך אבל מביקורות שקראתי בקצרה בגוגל וtrustpilot נראה שהחשש שלך צריך להיות זה שאתה תבקש למשוך כספים הם יתעלמו/ימרחו אותך במשך שבועות ויבקשו המון המון מידע(שאולי גם לא תוכל לספק כישראלי ולא תושב ארה"ב) לפני שישקלו לאפשר לך לקחת את הכסף שלך חזרה, בעיני זה big no no.
מקווה גם.
ממה שקראתי היו מקרים כאלו אבל ניתן לטעון שזה כאמצעי בטיחות מתקיפות סייבר.
כאמור, זה אחוז קטן מהתיק בסיכון גדול. אם האחוז ימחק אהיה בבאסה שבוע אבל לא אבכה.

אם האחוז ימחק אהיה בבאסה שבוע אבל לא אבכה.
זה הזכיר לי שפעם משהיא אמרה לי שעדיף לבכות חמש דקות מלהיות בבאסה שבוע ,לגברים זה יותר קשה כנראה, לשיקולך ;)

זה הזכיר לי שפעם משהיא אמרה לי שעדיף לבכות חמש דקות מלהיות בבאסה שבוע ,לגברים זה יותר קשה כנראה, לשיקולך ;)

התכוונתי לבכות יותר מ5 דקות. כלומר אהיה בבאסה אבל לא אבכה. לא ברורה לי ההפרדה המגדרית שכפית עלי..

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
Back
למעלה