• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שתיקה רועמת

למה אתה חשוב שהם יודעים את זה? וכ-side note למה אתה חושב שלמישהו יש אמון באמריקאים?

לגבי כל השאר, כמו שכבר כתבתי עיתונאים לא מתפרנסים מסיקור של נושאים שמעניינים אותך או של אמת או של צדק. הם סך הכל מיצרים תוכן שמוכר.
אם אני יכול לדעת את זה מהטוויטר, כל אחד יכול, רק שאלה של רצון. בסך הכל עקבתי אחרי ערן עציון שהיה בעבר סגן ראש המל"ל.

ולגבי תפקיד העיתונאים? תפקידם הוא לסקר את האמת. זה בהגדרה. ואם הם חושבים שזה לא תפקידם, שירשמו בתחילת כל כתבה אזהרה ברורה ולא ישקרו לקהל.

בשנים האחרונות בגלל האינטרנט כל זה נדפק לגמרי והם רק מייצרים תוכן וזה ומוביל להרס חברתי ופוליטי עצום ברחבי העולם.

כניעה? של מי? מדובר בפנטים דתיים - השיא של חיהם זה למות למען המטרה.
לקיסר יפן היה אכפת מהעם שלו. הוא ראה את הדאגה לעם כחלק מתפקדו.
לחמאס לא אכפת - החמאס משתמש בסבל של העם העזתי.
יש משפט נהדר על היפנים " The Japanese are just like everybody else…only more so " הם היו לא פחות פאנטים(כולל מתאבדים), ולא פחות מסורים למטרה שלהם. הם רק חטפו "קצת יותר". זה כמובן קרה כאשר ארצות הברית היתה קצת פחות "נאורה".

העם בעזה ישמח אם תעיף את הדיקטטורה של החמאס
האורקים פשוט יבחרו חמאס אחר.

ואם לא נעזור למנהיגות מתונה יותר לצמוח המנהיגות שתצמח לא תהיה לטעמינו
להזכיר לך איך הצמיחו מנהיגות ביפן ובגרמניה אחרי המלחמה?

אם אני יכול לדעת את זה מהטוויטר, כל אחד יכול, רק שאלה של רצון. בסך הכל עקבתי אחרי ערן עציון שהיה בעבר סגן ראש המל"ל.
אם אתה חושב שהוא יודע אשרייך. באמת ששבעתי מכל ה"לשעברים" שיש להם "מקורות" שיודעים "לנתח". .. היחידים ששוים משהו זה האנשים שנמצאים בחדרי מקבלי ההחלטות וגם האם מעבירים הכל דרך הרבה מאוד פילטרים.

ולגבי תפקיד העיתונאים? תפקידם הוא לסקר את האמת. זה בהגדרה. ואם הם חושבים שזה לא תפקידם, שירשמו בתחילת כל כתבה אזהרה ברורה ולא ישקרו לקהל.
אני מקווה שאני לא צריך לספר את הבדיחה על ההבדל בין פרקטיקה לתיאוריה. מאז שחר ההיסטוריה רובם המוחלט היה עסוק ב- to paddle content כותרות מפוצצות עם בלום ושום דבר רק תקליק ותקנה.

יש משפט נהדר על היפנים " The Japanese are just like everybody else…only more so " הם היו לא פחות פאנטים(כולל מתאבדים), ולא פחות מסורים למטרה שלהם. הם רק חטפו "קצת יותר". זה כמובן קרה כאשר ארצות הברית היתה קצת פחות "נאורה".

אם אתה חושב שהוא יודע אשרייך. באמת ששבעתי מכל ה"לשעברים" שיש להם "מקורות" שיודעים "לנתח". .. היחידים ששוים משהו זה האנשים שנמצאים בחדרי מקבלי ההחלטות וגם האם מעבירים הכל דרך הרבה מאוד פילטרים.

אני מקווה שאני לא צריך לספר את הבדיחה על ההבדל בין פרקטיקה לתיאוריה. מאז שחר ההיסטוריה רובם המוחלט היה עסוק ב- to paddle content כותרות מפוצצות עם בלום ושום דבר רק תקליק ותקנה.
מסירות למטרה זה מימד אחד של העניין. אתה יכול להיות נאצי ומסור לחלום, לפנטזיה של הרייך השלישי עד הסוף.

אבל אחרי מלחמת העולם השניה, החלום התנפץ ובמיוחד אחרי שיש נשק גרעיני, אתה כבר לא יכול להחזיק בפנטזיה הזאת אם יש לך חיבור כלשהו למציאות. ואז בהקשר הזה גם דה-נאציפיקציה יכולה לעבוד. אולי גם על היפנים, אבל אני לא מכיר את העניין שם.

אבל מה שמניע את הפנאט הדתי הוא פנטזיה. זה לב עולמו. ככה הוא בנוי. מה זה משנה שישראל מנצחת אותנו המוסלמים פעם אחר פעם? זאת אדמה קדושה, מוחמד רכב עליה על סוס מכונף, ובסוף ננצח.

האם הדרך לשנות אנשים כאלה היא אלימות? האם השואה הצליחה להכחיד את הדת היהודית?

לא שחס וחלילה, חס ושלום אי פעם נגיע לרמה כזאת של אלימות כלפי הפלסטינים.

ואיך משנים פנאטים דתיים? האם יש משהו שעובד?

מסירות למטרה זה מימד אחד של העניין. אתה יכול להיות נאצי ומסור לחלום, לפנטזיה של הרייך השלישי עד הסוף.

אבל אחרי מלחמת העולם השניה, החלום התנפץ ובמיוחד אחרי שיש נשק גרעיני, אתה כבר לא יכול להחזיק בפנטזיה הזאת אם יש לך חיבור כלשהו למציאות. ואז בהקשר הזה גם דה-נאציפיקציה יכולה לעבוד. אולי גם על היפנים, אבל אני לא מכיר את העניין שם.

אבל מה שמניע את הפנאט הדתי הוא פנטזיה. זה לב עולמו. ככה הוא בנוי. מה זה משנה שישראל מנצחת אותנו המוסלמים פעם אחר פעם? זאת אדמה קדושה, מוחמד רכב עליה על סוס מכונף, ובסוף ננצח.

האם הדרך לשנות אנשים כאלה היא אלימות? האם השואה הצליחה להכחיד את הדת היהודית?

לא שחס וחלילה, חס ושלום אי פעם נגיע לרמה כזאת של אלימות כלפי הפלסטינים.

ואיך משנים פנאטים דתיים? האם יש משהו שעובד?
מכיוון שפאנאטיות הולכת הרבה עם דפוסי חשיבה מקובעים ולא גמישים
לכן, לרוב היא יכולה לחלוף ע"י התמדה בטיפול פסיכולוגי.

אני תוהה מה יותר יקר
האם לשלוח את כל הרדיקלים ברדיוס של ישראל לטיפול
או להמשיך ליירט את הטובין שהם שולחים לנו מהאוויר
יש גם פיתרון שלישי, אבל לא לציטוט
הוכח כיעיל

מכיוון שפאנאטיות הולכת הרבה עם דפוסי חשיבה מקובעים ולא גמישים
לכן, לרוב היא יכולה לחלוף ע"י התמדה בטיפול פסיכולוגי.

אני תוהה מה יותר יקר
האם לשלוח את כל הרדיקלים ברדיוס של ישראל לטיפול
או להמשיך ליירט את הטובין שהם שולחים לנו מהאוויר
יש גם פיתרון שלישי, אבל לא לציטוט
הוכח כיעיל
הלוואי שנצליח עם הפתרון השלישי.

ביפן הקיסר נשאר- כאמור, בניגוד לחמאס לקיסר היה אכפת מהעם שלו.

בגרמניה היתה תוכנית מרשל - שפכו כספים על גרמניה לשקם אותה - למרות שהמתנגדים צעקו שנונתנים לגרמנים פרס.
רבים מהמעורבים בשלטון החדש היו פקידים גם בשלטון הישן - אם כי לא מההנהגה, שנשפטה.
נכון. אם לא נעודד באופן פעיל וחכם מנהיגות מתונה נקבל אורקים גרועים יותר.

על כל טוויטר על הורדת דירוג-
נכתבו כאן עשרות תגובות היפוכונדריות
וביממה האחרונה חווינו 4 חיסולים בצפון
ומתוכם 2 ג׳וקרים
וכאן?
דממה

למה?
באנלוגיה, כשנעלמת חפיסת קלפים קונים אחרת. יש סיבות גיאופוליטיות ודתיות למה לבנון ועזה כנראה ימשיכו להיות חממות טרור. המימון שלהם כנראה גם יגדל כי למממנים שלהם אין באמת בעיות כלכליות קשות. ישראל מנגד כן תעמיס עליה בעיות כלכליות כתוצאה מכל הסיפור וגם בעיות פוליטיות (גיוס חרדים?). לטעמי יקח אולי 2-5 שנים לחזרה לתפקוד מלא. ללבנון ועזה לא ממש חסר כח עבודה ואנשים.

באנלוגיה, כשנעלמת חפיסת קלפים קונים אחרת. יש סיבות גיאופוליטיות ודתיות למה לבנון ועזה כנראה ימשיכו להיות חממות טרור. המימון שלהם כנראה גם יגדל כי למממנים שלהם אין באמת בעיות כלכליות קשות. ישראל מנגד כן תעמיס עליה בעיות כלכליות כתוצאה מכל הסיפור וגם בעיות פוליטיות (גיוס חרדים?). לטעמי יקח אולי 2-5 שנים לחזרה לתפקוד מלא. ללבנון ועזה לא ממש חסר כח עבודה ואנשים.
טענה מעניינת
היו על זה 2 דיונים לאחרונה
בפורום שנקרא קפה שפירא.
והעלו טענות בעד ונגד

כלומר אגוצנטרים, ילדותיים, כאלה שרק דואגים איך לקבל את הגלידה שלהם. לא נשמעים לי אנשים חיוביים, אבל ניחא.
האם לעסוק בסביבה שלך זה להיות אגוצנטרי? אני לדוגמא, מאז ה 7.10 חבר בכיתת כוננת יישובית, מתאמן ועוסק בפעילות אבטחה של הישוב, יש לי בבית ציוד לחימה מלאה כולל נשק ארוך. עשיתי קורס שהכשיר אותי להתנדב במשטרה כך שבקרוב אוכל להתחיל להצטרף לכוחות משטרה הפועלים באזור בו אני גר. התגובה שלי לאסון של ה 7.10 היא להיות מוכן לסייע לעצור את האסון הבא, לעשות ככל יכולתי שדבר כזה לא יקרה לנו שוב. מנגד, יכולתי לכתוב כאן פוסטים בלי סוף, להתלונן על המצב כמו אחרים. במקום לעסוק בדיונים אין סופיים על דברים שאין לי יכולת לשנות אותם, בחרתי לפעול בצורה שתייצר שינוי במקום בו אני יכול לשנות.

כדי שלא ייפתח פה עוד שרשור דומה - הנה התייחסות לחיסול סינוואר :)
חדשות מצויינות. חבל על כל הפעמים שנתניהו סיכל את חיסולו של סינוואר לפני הטבח, אבל גם אם זה הגיע באיחור של שנים, טוב שהגיע.
מעניין שהוא נהרג במקרה ולא בחיסול ממוקד.

לא רק מעניין, אלא גורם לתהות בקשר לאמיתות כל הדיווחים בקשר אליו בתקשורת מאז תחילת המלחמה.
רוב מה שמתפרסם בתקשורת הישראלית ממקורות כאלה ואחרים זה שקר ובלבולי מוח, שנועדו לטמטם את הציבור לגמרי כדי שלא יהיה לו מושג מה באמת קורה. במבחן התוצאה השקר עובד. תראו את המדנטים בסקרים.
מספיק לעקוב אחרי כל הפרסומים לאורך השנה האחרונה, כל הדיווחים האינסופיים על ההתקדמות במשא ומתן על החטופים, כל הפרסומים על סינוואר, הפרסומים על כמה נוראית תהיה מלחמה עם חיזבאללה, שגרמו לציבור אפילו דרומית לתל אביב לרוץ לקנות גנרטורים ועוד ועוד. הכל שקר.

מעניין שהוא נהרג במקרה ולא בחיסול ממוקד.
האמת שכ״כ הדגישו בתקשורת (כלומר בדובר צה״ל) שמצאו אותו במקרה, ושלא היו מעורבות יחידות מיוחדות וכו, שגרם לי לחשוב שמנסים להגן על מקור שעזר לנו למצוא אותו.
אבל אני חסר תקנה, נולדתי סקפטי.
כבוד לעוסקים במלאכה.

האמת שכ״כ הדגישו בתקשורת (כלומר בדובר צה״ל) שמצאו אותו במקרה, ושלא היו מעורבות יחידות מיוחדות וכו, שגרם לי לחשוב שמנסים להגן על מקור שעזר לנו למצוא אותו.
אבל אני חסר תקנה, נולדתי סקפטי.
כבוד לעוסקים במלאכה.
אפשר גם לחשוב על הסבר הרבה יותר קונספירטיבי בסגנון מה שהיה לפני 7.10.
העיקר אבל שחוסל, כי אם זה היה הולך כמו מה שקרה לפני, היה אפשר לצפות שסינוואר ישרוד את המלחמה. שמח שטעיתי בניחוש הזה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נראה שזה לא לגמרי במקרה -
לפי דיווחים, כוחות הביטחון ידעו כבר חודשים את האזור הכללי שבו סינוואר מסתתר (שכונת תל סולטאן ברפיח),
וזו הייתה אחת הסיבות העיקריות למבצע שהתחיל שם לפני חודשיים.

כוחות צה"ל חיסלו שם כנראה עשרות אחוזים מהכוחות הלוחמים של חמאס,
וזה אומר שהסיכוי של סינוואר למות (גם באקראי) אינו זניח כלל.

נערך לאחרונה ב:
Back
למעלה