• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

שקיות ואקום למזון

yossik

מודרטור
הצטרף ב
24/1/15
הודעות
13,747
דירוג
15,810
בביקור משפחה האחרון שלי בפריז נכנסתי לרשת המזון לידל ורכשתי מכונת ואקום למזון [sealer\vacuum] במחיר מציאה בהשוואה למחיר בארץ. מכונת בסיסית, בערך 110 ש"ח. בנוסף רכשתי סטוק של גלילי פלסטיק לאיטום מזון. הייתרון של הגלילות שאפשר לחתוך ולהתאים את גודל השקית לנפח המזון לעומת שקיות מוכנות שלפעמים יש בזבוז נפח/גודל וגם עולות כמעט כפליים.
הגאג'ט הזה עובד ללא דופי ויש לו פיצ'ר נוסף שאין למכונות הזולות הרגילות - אפשרות לחבר שקיות ייעודיות רב פעמיות לשימור מזון בואקום ולהשתמש במכשיר כמו משאבת ואקום לכל דבר אבל ללא צריבת שקית הפלסטיק כי היא כבר אטומה למעט השסתום.
לא מצאתי ברשת שקיות ואקום רב פעמיות למזון למעט של סנו לבגדים ומצעים.
אשמח לקבל לינקים לרכישת שקיות ואקום רב פעמיות למזון.
תודה.
 
מוצר מעניין. אף פעם לא הכרתי מישהו שיש לו כזה.. יש לי כמה שאלות:
מה עושים עם המזון בוואקום? שמים במקרר? מה אתה סוגר כך? עד כמה זה מאריך את חיי המדף? האם יש השפעה על הטעם?
 
בביקור משפחה האחרון שלי בפריז נכנסתי לרשת המזון לידל ורכשתי מכונת ואקום למזון [sealer\vacuum] במחיר מציאה בהשוואה למחיר בארץ. מכונת בסיסית, בערך 110 ש"ח. בנוסף רכשתי סטוק של גלילי פלסטיק לאיטום מזון. הייתרון של הגלילות שאפשר לחתוך ולהתאים את גודל השקית לנפח המזון לעומת שקיות מוכנות שלפעמים יש בזבוז נפח/גודל וגם עולות כמעט כפליים.
הגאג'ט הזה עובד ללא דופי ויש לו פיצ'ר נוסף שאין למכונות הזולות הרגילות - אפשרות לחבר שקיות ייעודיות רב פעמיות לשימור מזון בואקום ולהשתמש במכשיר כמו משאבת ואקום לכל דבר אבל ללא צריבת שקית הפלסטיק כי היא כבר אטומה למעט השסתום.
לא מצאתי ברשת שקיות ואקום רב פעמיות למזון למעט של סנו לבגדים ומצעים.
אשמח לקבל לינקים לרכישת שקיות ואקום רב פעמיות למזון.
תודה.
זה עדיף מקופסאות? סטייל טאפרוור? או שזה שימוש אחר לגמרי?
 
מוצר מעניין. אף פעם לא הכרתי מישהו שיש לו כזה.. יש לי כמה שאלות:
מה עושים עם המזון בוואקום? שמים במקרר? מה אתה סוגר כך? עד כמה זה מאריך את חיי המדף? האם יש השפעה על הטעם?
הכוונה לשמור מזון במקפא לזמן ארוך. למשל, יש מבצע של סטייק אנטריקוט או סינטה ב 59-69 לקילו, אז קונה מספר נתחים, אוטם בוואקום מאחסן בפריזר. מה עוד? ירקות שורש למרק למשל, חלקי עוף במבצע נכנסים לוואקום ורואים את סיר המרק לאחר 3 חודשים.
זה לא המכשיר שרכשתי אבל דומה.
https://www.youtube.com/watch?v=AIMKi1i_mSw
מזון לזמן קצר אני משתמש בשקיות ניילון פשוטות בלי ואקום, אבל לטווח ארוך בואקום.
ואקום מונע התחמצנות המזון והסטייקים למשל נשארים ורודים וחמודים להרבה חודשים.
 
בהקשר אחר ,
במאה ה21 יש לנו קירור וטכנולוגיות שונות לשימור מזון וזה בסדר אבל צריכים גם פה להשים לב מה וכמה
אין תחליף למזון טרי. גם מבחינת טעם וגם מבחינת איכות
 
תבדוק מה העונה של פירות/ ירקות... רוב ה"טרי" שאתה קונה בסופר יוצא ממקררים שהחזיקו אותם מאז שנקטפו.

אני גורס שהפוך, זה רק מעט שמוחזק במקררים וכו ניתן להבחין בקלות בירק טרי בפרי עוד יותר במיוחד עם ריכוז סוכר גבוהה. (לא מומחה אבל גיחות לשוק מגיל קטן וגם כבוגר ואהבה לירות/פירות יצרו קצת ניסיון)
דא פירות/ירקות בישראל מדהימים ביחס לחלק גדול מהמדינות בהן ביקרתי.
 
לפי - https://www.atmag.co.il/טבלת-ירקות/
תפוח אדמה, מלפפון ועגבניה משווקים כל השנה.
לפי - http://www.agrexco.co.il/לוח_עונתי/
יש חודשים שעגבניה ותפוחי אדמה לא משווקים בכלל. מלפפון לא נוכח.
ויש עוד.
אבל... שים לב שיש ירקות ופירות שמומלץ לאחסן ללא לחות - ברגע שתשאב את כל האויר מהשקית ותשמור בואקום - אין לחות.
 
רוב הצרפתים משתמשים בשקיות הוואקום לשיטת בישול שנקראית sous vide.
לא בדקתי את הפאן הסולידי שלה אבל מבחינת טעם ונוחות בעיני היא מנצחת.
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
yossik שקיות להבשלת אבוקדו מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21

נושאים דומים

Back
למעלה