• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

שקיות להבשלת אבוקדו

yossik

מודרטור
הצטרף ב
24/1/15
הודעות
13,747
דירוג
15,810
קוטפים את האבוקדו לפני הזמן משתי סיבות. האחת זו מכת הגנבות שפוקדת את הארץ כשהם בשלים והשניה היא שכך נותנים להם חיי מדף ארוכים יותר.
שקיות חומות הן נהדרות להבשלת אבוקדו בבית תוך כשבוע (אימי השתמשה בעיתון לעטוף אותם).
שמתם לב שאין כבר שקיות חומות, הכול פלסטיק.
אז יש פתרון - כמעט בכול סופר יש מאפיה של בונז'ור או פילסברי והם מספקים שקיות חומות למרכולתם.
לכן, כל פעם שאני נכנס לסופר, אני לוקח שקית או שתיים, מחייך ושואל את הקופאית אם זה או-קיי לקחת שקית.
אף פעם לא סרבו. ובשקיות של בגטים ניתן להבשיל 2-3 אבוקדו בו זמנית.
 
בסופו של יום, לא צריך לגעת באבוקדו לפני תחילת נובמבר. הפחת עצום ואחוזי השומן גבוהים מידי.
 
כשחייתי בארה"ב האבוקדואים היו מגיעים עם שקית חומה בגודל מושלם לצידם...

בסופו של יום, לא צריך לגעת באבוקדו לפני תחילת נובמבר. הפחת עצום ואחוזי השומן גבוהים מידי.
אבל זה כל כך טעים!

אפשר להבשיל אבוקדו - גם בסביבת בננות...בכלל בננות מקלות על הבשלה של הרבה פירות..
גם אני פשוט מניחה אותם ליד בננות, אם סוגרים אותם יחד בשקית זה בכלל קורה מהר נורא.
 
אני עדיין מבשילה אותם כמו אמא שלך, בעיתון... העיתון עושה יופי של עבודה! עוטפים ושמים בארון סגור, וזהו.
 
הפחת עצום ואחוזי השומן גבוהים מידי.
תעשה לעצמך טובה...
תתחיל לעלות אחוזי שומן.
אם יש משהו שאני עוד מוכן לאכול "טבעוני" זה גלידת בננה/אבוקדו.
 
אני עדיין מבשילה אותם כמו אמא שלך, בעיתון... העיתון עושה יופי של עבודה! עוטפים ושמים בארון סגור, וזהו.
רק לשים לב לא להבשיל אותו ב"ישראל היום" אמנם חינם אבל יעלה לך ביוקר... :)
 
בסופו של יום, לא צריך לגעת באבוקדו לפני תחילת נובמבר. הפחת עצום ואחוזי השומן גבוהים מידי.
אבוקדו ושמן זית נחשבים לשמנים הכי בריאים שקיימים, אז במקרה הזה כל המרבה...
 
זכיתי לשלושה ציטוטים אז מן הראוי שאגיב.
קודם כל - התבלבלתי: אחוזי השומן באבוקדו בשל וטוב שנקטף במועד הם הגבוהים ביותר שזה כמובן מעולה. באבוקדו בוסרי אחוזי השומן נמוכים יותר ואיכותו פחותה.

מוטעה לגמרי, יש זנים שונים שמבשילים בתקופות שונות.
עונת קטיף האבוקדו בישראל מתחילה בחודש אוקטובר עם הזן המקדים, 'אטינגר' ומסתיימת בחודש מאי, בזן 'ריד'. אבוקדואים שאתה רואה בשווקים לפני אוקטובר נקטפו טרם זמנם מה שפוגע בערך התזונתי שלהם וביכולת ההבשלה שלהם. הפחת עצום, האיכות ירודה ומחירם בד"כ גבוה.
אבוקדו ושמן זית נחשבים לשמנים הכי בריאים שקיימים אז במקרה הזה כל המרבה...
שמן זרעי ענבים או שמן קוקוס בריאים לא פחות ובכל מקרה מינונים גבוהים מידי לא מומלצים. אבל כן, אבוקדו זה אחלה ובריא וטעים.
תעשה לעצמך טובה...
תתחיל לעלות אחוזי שומן.
אם יש משהו שאני עוד מוכן לאכול "טבעוני" זה גלידת בננה/אבוקדו.
תודה על הטיפ והגילוי האישי.
 
אחרי הריד מגיע הגליל @קפבלנקה
מחיפוש באינטרנט עולה תמונה שונה. זן הגליל נקטף למעשה ראשון, מעט לפני האטינגר, אז כן, הוא מגיע אחרי הריד - אבל חצי שנה אחרי.. כלומר, פותח את העונה.
מכל מקום ולסיכום שלי בנושא: הרבה זנים - במיוחד הראשונים לעונה - נקטפים טרם זמנם מה שפוגע באיכותם וביכולת ההבשלה שלהם ובסופו של דבר הרבה מהם יושלכו לפח הצרכן.
אם מישהו מכיר את כל הזנים ע"פ שם, מראה ותאריף נכון לקטיף - מגניב לו, הוא מצמצם משמעותית את הסיכוי ליפול על אבוקדו פח בתחילת העונה. מי שלא סגור על זה, מוטב שלא יתעסק עם אבוקדואים לפני בוא נגיד - אמצע אוקטובר.
 
אבוקדו ושמן זית נחשבים לשמנים הכי בריאים שקיימים, אז במקרה הזה כל המרבה...
שמנים טובים ונחוצים נכון! ומומלץ לאכול כל יום מהם!
אבל שמן הוא בעל ערך קלורי נורא גבוהה לכן ההמלצה היא 0.5 גרם לכל קילו ממשקל גוף
 
שים את האבוקדו ליד פירות או ירקות שמפרישים אתילן (הורמון ההבשלה) - וצ'יק צ'ק הוא יהיה מוכן. אני שם אותם עם הבצלים, בדרך כלל תוך יומיים-שלושה הם מוכנים כמו שצריך.
 
זה אולי נשמע רע, אבל נסו אבוקדו חצוי עם לימון וסוכר (:
 
שמנים טובים ונחוצים נכון! ומומלץ לאכול כל יום מהם!
אבל שמן הוא בעל ערך קלורי נורא גבוהה לכן ההמלצה היא 0.5 גרם לכל קילו ממשקל גוף

יש לי היום 250 גר שומן בקר כתוספת לארוחה,
משקל גוף 77.
זה אחרי הקפה (חמאה ושמנת).
 
@מיקי
אני ירדתי ככה 8 ק"ג וכרגע שומר על המשקל (מוסיף פחמימות אקסטרא לארוחות) כי יש הנחיה מגבוה לא להוריד יותר.

יש שירדו הרבה יותר.
 
יש לי עוד קצת עבודה
 
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
yossik שקיות ואקום למזון מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10

נושאים דומים

Back
למעלה