• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שיננית

• פותח הנושא פותח הנושא Yellow
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
@passive income

לי מאוד עזר משחת שיניים ומי פה של parodontax. אזהרה: זה כמו לצחצח שיניים עם ים המלח.

@passive income

לי מאוד עזר משחת שיניים ומי פה של parodontax. אזהרה: זה כמו לצחצח שיניים עם ים המלח.
תודה @youngpanther
אבדוק את זה. כרגע אצלי זה מצב לא להיט אחרי השיננית. לא הייתי אצלה שנתיים+ . היא טוענת שיש הרבה דלקת .
אמרה להשתמש בקיסמים משולשים שמכניסים עמוק בין השיניים , מברשת קטנה מיוחדת (כל זה בשביל האבני/חניכים) הכל של PARO למשל.

לא בטוח שרק עם מי פה ומשחה יעזור לי כרגע... בכל מקרה אנסה את המשחה. תודה!

אצלי דלקות חניכים. אולי תורשתי אולי אחר. מנסה לטפל בזה לפני שיהיה מאוחר. הייתי היום אצל שיננית ברמבם זה 170 שח אחרי שאני הייתי פעם בבדיקה אצל רופא של המחלקה שם. מגיע כל 3-6 חודשים בערך לשיננית.

עכשיו אני מחפש פתרונות טובים לשמירת הפה ביום יום . מישהו מכיר WATER PIK ?
לי יש waterpik. ממליץ

אם מותר לשאול,

האם זה בגלל בעיות חניכיים? האם רואים שיפור וזה במקום חוט דנטלי ?
כן, בגלל בעיות חניכים.
התעצלתי להשתמש בחוט אז קשה לי להשוואת.

שים לב לא לרכוש בארץ.
אפשר לקנות בחו"ל משמעותית יותר זול (כ-200₪ מאמזון ארה"ב)

כן, בגלל בעיות חניכים.
התעצלתי להשתמש בחוט אז קשה לי להשוואת.

שים לב לא לרכוש בארץ.
אפשר לקנות בחו"ל משמעותית יותר זול (כ-200₪ מאמזון ארה"ב)
הבנתי. כן אני מבין את העצלנות.
האם יש שיפור ?

פלואוריד - מדוע לעשות אצל השיננית? אין מספיק במי השתיה שלנו???
Waterpik - חובה בכל בית! אני באמת מאמין שמשרד הבריאות צריך להורות שיהיה כזה בכל בית, זה עולה גרושים (כ- 40 ש"ח ב- Aliexpress) ועושה עבודה נפלאה!!! זה לא תחליף למברשת, אבל עם הזרם החזק תוציאו שאריות מזון מכל חלקי הפה ובייחוד מהחלק האחורי בפה, אליו קשה להגיע עם מברשת, גם בין החניכיים לשיניים זה מעולה, ממש הכל יוצא!
גם כשיש דלקות ממש כואבות בחניכיים, עושים חזק עם הזרם לכיוון הדלקת, זה נורא כואב אבל כמה ימים ככה וזה עובר, פשוט מדהים.
מומלץ בקיצור.

Waterpik - חובה בכל בית! אני באמת מאמין שמשרד הבריאות צריך להורות שיהיה כזה בכל בית, זה עולה גרושים (כ- 40 ש"ח ב- Aliexpress) ועושה עבודה נפלאה!!! זה לא תחליף למברשת, אבל עם הזרם החזק תוציאו שאריות מזון מכל חלקי הפה ובייחוד מהחלק האחורי בפה, אליו קשה להגיע עם מברשת, גם בין החניכיים לשיניים זה מעולה, ממש הכל יוצא!
גם כשיש דלקות ממש כואבות בחניכיים, עושים חזק עם הזרם לכיוון הדלקת, זה נורא כואב אבל כמה ימים ככה וזה עובר, פשוט מדהים.
מומלץ בקיצור.

תוכל להסביר איך זה עובד ? זה רק החלק של הצינורית הזאת ?

מומלץ בקיצור.
מה לגבי פגיעה בחניכיים בגלל הכוח ?

תוכל להסביר איך זה עובד ? זה רק החלק של הצינורית הזאת ?
זה מתאם כזה לברז שמתאים לרוב סוגי הברזים (כדאי לבדוק לפני) ויש לו 2 יציאות.
הוא בעל ידית שליטה, לקביעה מהיכן יצא הזרם.
זרם אחד - הולך לפיית הברז כרגיל.
זרם שני - הולך לצינורית שמחוברת למתאם ובקצה שלה יש פלסטיק ארוך כמו עט, מכופף מעט בקצהו, ומשם יוצא זרם ממש ממש חזק.

נ.ב. אחי קנה את המקורי בארץ (מה שעולה 300 ש"ח) והוא דווקא נמצא במקום שבו הזרם של המים יחסית חלש, אז זה עדיין עושה את העבודה אבל לוקח יותר זמן ולהרגשתי זה פחות טוב מאשר עם זרם חזק חזק.

בכל אופן מבחינת אופן השימוש אין הבדל בין מה שקניתי ב 40 ש"ח לבין מה שהוא קנה ב 300 ש"ח.
דווקא ייאמר לרעת המקורי שהוא קצר יותר וקשה יותר להגיע איתו לחלקו האחורי של הפה.

מה לגבי פגיעה בחניכיים בגלל הכוח ?
לא קרה מעולם.
ההיפך, כשאני חוזר מחופשות בחו"ל, שם אין לי את המוצר הזה ואני כמה ימים ללא שימוש ואוכל מצטבר בין השיניים לחניכיים ונהיית לי דלקת (אזור אדום כואב בחניכיים), אני דווקא מקפיד לעשות לשם יותר זמן עם הזרם החזק, בדגש על זרם בין החניכיים לשיניים, זה נורא נורא כואב אבל תוך מספר ימים ככה האזור מחלים והחניכיים הופכות ורודות ויפות.

נערך לאחרונה ב:
אם על שיניים עסקינן - יש כאן מישהו/מישהי שיצא להם להתנסות התכשיר או כל דבר אחר להלבנת שיניים ?

זה מתאם כזה לברז שמתאים לרוב סוגי הברזים (כדאי לבדוק לפני) ויש לו 2 יציאות.
הוא בעל ידית שליטה, לקביעה מהיכן יצא הזרם.
זרם אחד - הולך לפיית הברז כרגיל.
זרם שני - הולך לצינורית שמחוברת למתאם ובקצה שלה יש פלסטיק ארוך כמו עט, מכופף מעט בקצהו, ומשם יוצא זרם ממש ממש חזק.

נ.ב. אחי קנה את המקורי בארץ (מה שעולה 300 ש"ח) והוא דווקא נמצא במקום שבו הזרם של המים יחסית חלש, אז זה עדיין עושה את העבודה אבל לוקח יותר זמן ולהרגשתי זה פחות טוב מאשר עם זרם חזק חזק.

בכל אופן מבחינת אופן השימוש אין הבדל בין מה שקניתי ב 40 ש"ח לבין מה שהוא קנה ב 300 ש"ח.
דווקא ייאמר לרעת המקורי שהוא קצר יותר וקשה יותר להגיע איתו לחלקו האחורי של הפה.

לא קרה מעולם.
ההיפך, כשאני חוזר מחופשות בחו"ל, שם אין לי את המוצר הזה ואני כמה ימים ללא שימוש ואוכל מצטבר בין השיניים לחניכיים ונהיית לי דלקת (אזור אדום כואב בחניכיים), אני דווקא מקפיד לעשות לשם יותר זמן עם הזרם החזק, בדגש על זרם בין החניכיים לשיניים, זה נורא נורא כואב אבל תוך מספר ימים ככה האזור מחלים והחניכיים הופכות ורודות ויפות.

המכשיר הזה חד פעמי או רב פעמי ? כי אני רואה בעלי אקספרס שמוכרים אותו בכמות גדולה(4+ חתיכות)

בחלק מהמוצרים יש גם מתאמים שונים ולא צינורית שלא ממש הבנתי מה כל זה ?

רב פעמי.
חיפשתי כרגע ומצאתי בפחות מ- $10, בכותרת המוצר שמצאתי בפחות מ$10 כתוב "Convenient Portable Dental Water Floss Oral Irrigator Dental SPA Water Cleaner Tooth Flosser Cleaning Oral Gum Dental Care Jet" , מגיע עם 4 פיות כאלה להחלפה (אישית אני לא מחליף אף פעם, לדעתי חיבור והרכבה מרובים יזיקו למוצר).

בנוגע להלבנת שיניים היה לי ניסיון עם פסי הלבנה של Crest כשמכרו אותם בארץ (אני חושב שמשרד הבריאות לא מאשר אותם יותר) והיו בסדר גמור והשיניים אכן הפכו בהירות יותר. אם כי במהלך הטיפול החומר שנגע בחניכיים צרב מאוד וממה שקראתי עלול לגרום לנסיגת חניכיים.
דבר נוסף, השיניים בתקופת השימוש היו מאוד רגישות לחום וקור וכאבו מכל דבר קטן.
זה היה למשך 3 שבועות אם אני זוכר נכון, פעמיים ביום - פעם בבוקר ופעם בערב.

מה ההבדל בין זה לבין ה'waterpik באמזון (שעולה בסביבות ה-55$)? ההוא חשמלי וזה מתחבר לברז?

אני מחפש כבר שנים דבר כזה. חייב להזמין.

אין לי מושג, מעולם לא היה לי החשמלי.
מלבד פער המחיר (כמעט פי 6) אין לי מושג למשל האם המנוע החשמלי חזק יותר מהזרם של המים בברז, עוד לא נתקלתי בסיבה ממשית לרכוש את החשמלי.
מה שכן היה לי ניסיון איתו זה Waterpik ידני עם לחצן תורכיז, נמכר סביב $3 או $4 ב- Aliexpress וזה פשוט זריקת כסף לפח, ממלאים אותו במים שמספיקים בערך ל6 לחיצות שלא מתקרבות אפילו למאית מהעוצמה של המים בברז. לא שווה אגורה בעיני.

בחלק מהמוצרים יש גם מתאמים שונים ולא צינורית שלא ממש הבנתי מה כל זה ?
פספתי את השאלה על המתאמים, הכוונה למתאמים שנראים כמו מברשת שיניים? או משהו אחר?

שני הזלוטי שלי:

1. Water irrigation = סילונית.
אפשר לקרוא המון מאמרים על Water irrigation ולעשות גוגל לבד.
אפשר לקרוא פה מאמר נחמד ואינפורמטיבי עם הפניה למאמרים, תתעלמו שהאתר הוא "בעייתי" ותתייחסו למידע ולמה שנראה לכם קונקרטי.
רכשתי את המקורי, שמיוצר בארץ, שווה כל שקל וזו כולה השקעה חד פעמית ככה שאם זה 250 ש"ח זה לא מורגש... אני מאוד (מאוד!) אוהב לרכוש מוצרים תוצרת ישראל (גם בגלל עקיבת הפחמן וכו'), אפילו שזו רק חתיכת פלסטיק עם צינור ומתאם, לדעתי המקורית תומכת בתעשיה ישראלית וגם בנויה טוב יותר. מה גם שיש שירות בארץ, הלכה לי איזו גומיה, פניתי אליהם במייל ושלחו לי אחת בדואר תוך שבוע תחליפית בחינם.
לאימא שלי יש משהו שהוזמן מעלי אקספרס וזה לא משתווה למקורי, לדעתי פשוט מרגיש פחות איכותי (למרות שעושה את אותה העבודה).
הסילונית אכן עוזרת מאוד למי שלא חובב חוט דנטלי או מתעצל וסובל מג'ינג'יביטיס או פריודנטיטיס.
כן, מבהיל אתכם במילים... למה לא? :lol:.
יש את הסילוניות הללו החשמליות של Oral B ו- Braun. לא מכיר אותם. לא השתמשתי באחד.
שלי מחובר ישר לברז. לא חשמלי, לא עמאיית, בלי עניינים, לא טכנולוגי, לא דיגיטלי, אין לו וואטסאפ, אין לו Wi-Fi והוא נותן עוצמה מעולה (רצוי לא להשפריץ חזק מדי!).

2. משחות שיניים - חשוב לקנות כמה סוגים ולגוון. זה נכון גם לשמפו וסבון רחצה וכו'.
הרעיון? - לא להרגיל את הפה ואת החיידקים שבו למותג אחד או סוג אחד.
"לא להרגיל את הגוף".
למה לא לתת לגוף להתרגל? - אין לי כח להסביר. סליחה. אפשר לנסות ולברר לבד.
לי אישית יש 3-4 משחות שיניים שונות - מרידול, הימאליה אחת בלי פלואוריד, פרדונטקס, אורביטול. חלקן מלוחות.
בקשר למשחות שיניים ומי פה - להיזהר מחומר שנקרא כלורהקסידין שהוא חומר אנטיבקטריאלי מעולה, אבל מכתים את השיניים (הכתמה שיורדת אצל... שיננית!). יש אותו במי הפה של פרדונטקס בריכוז נמוך, ועדיין.
אני נמנע מכל מוצר שמכיל את החומר הזה, אני רוצה את החיידקים שלי יחד איתי כדי שיוכלו להיות חברים שלי.

3. אם מישהו בעד מוצר טבעי יחסית - ימלין ג'ל 300. גם עושה עבודה מצויינת לדעתי.
אני מאוד אוהב לגוון איתו פעם ביומיים שלושה.
גם מוצר ישראלי D:
אפשר לקרוא עליו כאן (לא מאמר, סתם מאמר דיעה פשוט). עולה סה"כ 40 ש"ח.

4. לא ללכת לשיננית פעם בשנה זה פשוט חבל... סוג של בורות והסתמכות על גנטיקה (WTF?).
ההורים שלכם בקושי אכלו רבע מרוב החרא המעובד והפחמימתי (=סוכרים) שאתם כנראה מנסים בכל כוחכם להימנע ממנו היום.
האבנית שיש בפה היא לא האבנית של הקומקום!
זו בכלל לא "אבנית" (מינרל בשם קלציום קרבונאט, לא עשיתי גוגל, אני יודע לבד).
ה"אבנית" הזו היא בעצם מינרלים שהשתקעו להם מסביב לחניכיים ובין השיניים ועליהן, וזו לא הבעיה... הבעיה היא שהם שקעו עם גופות של חיידקים בתוכם.
כן, מה שקראתם - מינרל עם גופות של חיידקים.
אין שום בעיה עם הגופות של החיידקים, אלא שהחיידקים הללו מכילים על גבי קרומי התא והדופן שלהם חומרים בעייתיים ("רעלנים"), והללו מופרשים באופן קבוע וסיסטמתי לחלל הפה (למשל LPS) ואז כל מה שמסביב לחניכיים חוגג.
לכו לנקות אבנית לפחות פעם בשנה.
מי שבאופן טבעי/גנטי יש לו הפרשת רוק מוגברת עדיף שילך פעם בחצי שנה.
במקרים רציניים ייתכן וצריך גם לעשות הקצעת שיניים.

שמרו על החניכיים שלכם ותהיו אנשים טובים D:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
2. משחות שיניים - חשוב לקנות כמה סוגים ולגוון. זה נכון גם לשמפו וסבון רחצה וכו'.
הרעיון? - לא להרגיל את הפה ואת החיידקים שבו למותג אחד או סוג אחד.
"לא להרגיל את הגוף".

למיטב הבנתי זה לא נכון.
הפעולה החשובה היא איכות הצחצוח לטובת סילוק מקורות המזון של החיידקים (וכאן סילונית, חוט דנטלי ומי פה גם עוזרים).
משחות שיניים לא "נלחמות" בחיידקים כלל ולכן אין שום סיבה להחליף ביניהן, החומר הפעיל במשחה הוא הפלואוריד שתורם לחיזוק ולהגנה על החומר ממנו עשויות השיניים.

אשמח אם תתקנו אותי עם מקור מהימן.

Back
למעלה