• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שיננית

• פותח הנושא פותח הנושא Yellow
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
פלואוריד - מדוע לעשות אצל השיננית? אין מספיק במי השתיה שלנו???
עד כמה שידוע לי עוד לא החזירו את ההפלרה למי השתיה, מה שאומר שריכוז הפלואור במים תלוי במיקום הגאוגרפי שלך ועשוי להיות נמוך מהרצוי.

למיטב הבנתי זה לא נכון.
אתה לא כזה טועה, רק שהשאלה היא למה אתה מתכוון בדיוק?...
במשחות השיניים יש את הפלואוריד שהוא חשוב מאוד לרה-מינרליזציה של דנטין השן. במילים אחרות, לספק חומר גלם נחוץ לבניה מחדש של הדנטין.
פרט לפלואוריד, יש בהן שלל חומרים אחרים שנלחמים בחיידקים שהורסים את השיניים בגלל הפרשת החומצות שהם מפרישים לחלל הפה - כמו קסיליטול למשל שלא נמצא שם רק כדי להמתיק את המשחה.
אתה כן צודק בכך שהפעולה החשובה ביותר בצחצוח היא הפעולה המכאנית - צחצוח. סילוק החיידקים באופן מכאני ממשטחי הלעיסה... גם צחצוח ללא משחת שיניים בכלל יעשה 90% מהעבודה (סתם זרקתי מספר).
בצורת מחשבה שכזו, משחת השיניים היא בבחינת "לא מועילה" אבל "לא מזיקה". יש כאלו שיטענו שהתעשייתיות וכו' מזיקות.

יש הטוענים אגב שבהקשר הזה של הגיינת הפה - מי פה זה טוב רק לכיסי היצרנים.

אם לא תחליף משחות שיניים ולא תגוון ביניהן, לא יקרה כלום. החלפת משחות השיניים והגיוון שביניהם לא "בריא" יותר. רק הדגשתי את העקרון הלוגי של אי הרגלת הגוף לחומרים אליהם הוא נחשף, בבחינת שהם סוג של מאבדים מהפעילות שלהם עם משך וכמות החשיפה... אמנע מלהרחיב על כך.

דיון בהחלט מעניין.

אני שוקל לקנות את המכשיר המקורי WATER PIK . האם יש דגם /ים מומלצים ? הבנתי שזה גם מתאים למקלחת.
אני שוקל גם אפשרות לקנות מברשת חשמלית- יש המלצה על דגם ?

אני מנסה למצוא שיטה גם יעילה, כי זה לוקח יחסית הרבה זמן/שלבים : חוט דנטלי, קיסמים, צחצוח, WATERPIK, מי פה ....
אני מחפש שיטה יעילה לכל יום...

התכנון:
בבוקר : צחצוח שיניים.
צהריים : בעבודה קיסמים + צחצוח שיניים + חוט לא תמיד.
בערב: WATER PIK + צחצוח.

מה דעתכם ? אני מתחיל תהליך שיפור מהיר כי הייתי אצל שיננית ברמב''ם אחרי הרבה מאוד זמן והמצב לא להיט. כנראה מדובר על גינגיביטיס / פרדונטיטיס חלק מזה גם תורשתי.

שני הזלוטי שלי:

1. Water irrigation = סילונית.
אפשר לקרוא המון מאמרים על Water irrigation ולעשות גוגל לבד.
אפשר לקרוא פה מאמר נחמד ואינפורמטיבי עם הפניה למאמרים, תתעלמו שהאתר הוא "בעייתי" ותתייחסו למידע ולמה שנראה לכם קונקרטי.
רכשתי את המקורי, שמיוצר בארץ, שווה כל שקל וזו כולה השקעה חד פעמית ככה שאם זה 250 ש"ח זה לא מורגש... אני מאוד (מאוד!) אוהב לרכוש מוצרים תוצרת ישראל (גם בגלל עקיבת הפחמן וכו'), אפילו שזו רק חתיכת פלסטיק עם צינור ומתאם, לדעתי המקורית תומכת בתעשיה ישראלית וגם בנויה טוב יותר. מה גם שיש שירות בארץ, הלכה לי איזו גומיה, פניתי אליהם במייל ושלחו לי אחת בדואר תוך שבוע תחליפית בחינם.
לאימא שלי יש משהו שהוזמן מעלי אקספרס וזה לא משתווה למקורי, לדעתי פשוט מרגיש פחות איכותי (למרות שעושה את אותה העבודה).
הסילונית אכן עוזרת מאוד למי שלא חובב חוט דנטלי או מתעצל וסובל מג'ינג'יביטיס או פריודנטיטיס.
כן, מבהיל אתכם במילים... למה לא? :lol:.
יש את הסילוניות הללו החשמליות של Oral B ו- Braun. לא מכיר אותם. לא השתמשתי באחד.
שלי מחובר ישר לברז. לא חשמלי, לא עמאיית, בלי עניינים, לא טכנולוגי, לא דיגיטלי, אין לו וואטסאפ, אין לו Wi-Fi והוא נותן עוצמה מעולה (רצוי לא להשפריץ חזק מדי!).

2. משחות שיניים - חשוב לקנות כמה סוגים ולגוון. זה נכון גם לשמפו וסבון רחצה וכו'.
הרעיון? - לא להרגיל את הפה ואת החיידקים שבו למותג אחד או סוג אחד.
"לא להרגיל את הגוף".
למה לא לתת לגוף להתרגל? - אין לי כח להסביר. סליחה. אפשר לנסות ולברר לבד.
לי אישית יש 3-4 משחות שיניים שונות - מרידול, הימאליה אחת בלי פלואוריד, פרדונטקס, אורביטול. חלקן מלוחות.
בקשר למשחות שיניים ומי פה - להיזהר מחומר שנקרא כלורהקסידין שהוא חומר אנטיבקטריאלי מעולה, אבל מכתים את השיניים (הכתמה שיורדת אצל... שיננית!). יש אותו במי הפה של פרדונטקס בריכוז נמוך, ועדיין.
אני נמנע מכל מוצר שמכיל את החומר הזה, אני רוצה את החיידקים שלי יחד איתי כדי שיוכלו להיות חברים שלי.

3. אם מישהו בעד מוצר טבעי יחסית - ימלין ג'ל 300. גם עושה עבודה מצויינת לדעתי.
אני מאוד אוהב לגוון איתו פעם ביומיים שלושה.
גם מוצר ישראלי D:
אפשר לקרוא עליו כאן (לא מאמר, סתם מאמר דיעה פשוט). עולה סה"כ 40 ש"ח.

4. לא ללכת לשיננית פעם בשנה זה פשוט חבל... סוג של בורות והסתמכות על גנטיקה (WTF?).
ההורים שלכם בקושי אכלו רבע מרוב החרא המעובד והפחמימתי (=סוכרים) שאתם כנראה מנסים בכל כוחכם להימנע ממנו היום.
האבנית שיש בפה היא לא האבנית של הקומקום!
זו בכלל לא "אבנית" (מינרל בשם קלציום קרבונאט, לא עשיתי גוגל, אני יודע לבד).
ה"אבנית" הזו היא בעצם מינרלים שהשתקעו להם מסביב לחניכיים ובין השיניים ועליהן, וזו לא הבעיה... הבעיה היא שהם שקעו עם גופות של חיידקים בתוכם.
כן, מה שקראתם - מינרל עם גופות של חיידקים.
אין שום בעיה עם הגופות של החיידקים, אלא שהחיידקים הללו מכילים על גבי קרומי התא והדופן שלהם חומרים בעייתיים ("רעלנים"), והללו מופרשים באופן קבוע וסיסטמתי לחלל הפה (למשל LPS) ואז כל מה שמסביב לחניכיים חוגג.
לכו לנקות אבנית לפחות פעם בשנה.
מי שבאופן טבעי/גנטי יש לו הפרשת רוק מוגברת עדיף שילך פעם בחצי שנה.
במקרים רציניים ייתכן וצריך גם לעשות הקצעת שיניים.

שמרו על החניכיים שלכם ותהיו אנשים טובים D:
תודה על המידע המפורט

איך בדיוק אתה מצפה למקור שאומר שעוד לא עשו משהו? הרי אם הוא מלפני חודש יכול להיות שמאז עשו אותו... לכן כתבתי "עד כמה שידוע לי"
פשוט חשבתי שכתבת את זה בביסוס על מקור כלשהו, סליחה.
לא מצאתי מקור שאומר בוודאות שכיום מפלירים, אך כן מקורות (משרד הבריאות/ויקיפדיה) שאומרים שמ2015 קיימת חובת הפלרה, על כך הסתמכתי כשכתבתי שהמים מופלרים. בכל אופן, שלחתי שאלה למשרד הבריאות ואעדכן.

אני מנסה למצוא שיטה גם יעילה
מכיר את אלו שרוכשים משחת שיניים של 30 ש"ח, או מברשת שיניים חשמלית ב- 500 ש"ח ומצחצחים פעם ביום? :lol:
מה המסר?
תתחיל לאט, תתרגל ואז תגביר את הקצב.
אל תזעזע את הפה אם הוא לא היה מורגל לכך לפני כן.
צחצוח יסודי פעמיים ביום, אחרי הקפה של הבוקר (או לפני, תלוי בגישה שלך) ולפני השינה (או בסביבות 19:00 בערב כמוני ולא לאכול כלום אחר כך).
מי פה בערב לפני השינה או בבוקר על הכיפאק. ללא כלורהקסידין (תשאיר את החומר הזה לניתוחי שיניים וטיפולי שורש וכו'). עדיף עם אלכוהול שהורג חיידקים (ומייבש קצת את הפה).
סילונית וכו' לפני השינה או אחרי ארוחות גם על הכיפאק.
אני ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש לא בעד לצחצח שיניים 3 פעמים ביום... ממש לא... רקמת החניכיים היא רגישה ולדעתי לא רצוי לשחוק אותה כל כך הרבה. זה לא טבעי וזה לדעתי האישית מיותר ומוגזם. פעמיים ביום זה די והותר. החניכיים שלנו לא מורגלים ולא יורגלו לעולם לשחיקה מכאנית כל כך ממוקדת שכזו. גם עם מברשת רכה.
והכי חשוב זה לא אם המברשת היא חשמלית או ידנית, אלא כמה שיותר רכה ובצחצוח כמה שיותר עדין ולא גס ובשיטת הצחצוח הנכונה (יש כל מיני שיטות ביוטיוב שמוסברות יפה מאוד).
ועוד משהו חשוב לא פחות - צחצוח הלשון. מגעיל בהתחלה וממכר אחר כך. היום אני לא מרגיש שצחצחתי בכלל אם לא צחצחתי גם את הלשון שהיא כולה לבנה מפלאק (מומלץ לצחצח את הלשון לפני צחצוח השיניים).

ובכלל, כל מה שתעשה עדיף מלהזניח. רק אל תגזים ותעשה יותר מדי בהתחלה כי רוב הסיכויים שלא תתמיד בכך. תתחיל בלפתח הרגלי צחצוח נכונים, יציבים ומתמידים ולא בלעשות "דיאטה".

בבוקר : צחצוח שיניים.
צהריים : בעבודה קיסמים + צחצוח שיניים + חוט לא תמיד.
בערב: WATER PIK + צחצוח.
בבוקר: צחצוח שיניים + צחצוח לשון (לחכות חצי שעה אחרי האוכל או לפניו, רק לא מיד אחרי האוכל).
צהריים: חוט דנטלי (אם לא נוח לך אז החצאי ירח הללו שמובנה בהם חוט) + מי פה.
בערב: WATER PIK (קודם לצחצוח) + צחצוח שיניים + צחצוח לשון.

להפחית בסוכר, מתוקים ופחמימות, שתיה ממותקת.
להרבות בירקות ושתיה של מים.
להתפלל לאלוהי הגנטיקה.
ולדעת שהשינוי הוא של עשרות שנים ותוצאות הן משהו שרואים במהלך הדרך בעיקר כשהמצב לא מחמיר באותו הקצב כמו מקודם :roll:

נערך לאחרונה ב:
מכיר את אלו שרוכשים משחת שיניים של 30 ש"ח, או מברשת שיניים חשמלית ב- 500 ש"ח ומצחצחים פעם ביום? :lol:
מה המסר?
תתחיל לאט, תתרגל ואז תגביר את הקצב.
אל תזעזע את הפה אם הוא לא היה מורגל לכך לפני כן.
צחצוח יסודי פעמיים ביום, אחרי הקפה של הבוקר (או לפני, תלוי בגישה שלך) ולפני השינה (או בסביבות 19:00 בערב כמוני ולא לאכול כלום אחר כך).
מי פה בערב לפני השינה או בבוקר על הכיפאק. ללא כלורהקסידין (תשאיר את החומר הזה לניתוחי שיניים וטיפולי שורש וכו'). עדיף עם אלכוהול שהורג חיידקים (ומייבש קצת את הפה).
סילונית וכו' לפני השינה או אחרי ארוחות גם על הכיפאק.
אני ממש ממש ממש ממש ממש ממש ממש לא בעד לצחצח שיניים 3 פעמים ביום... ממש לא... רקמת החניכיים היא רגישה ולדעתי לא רצוי לשחוק אותה כל כך הרבה. זה לא טבעי וזה לדעתי האישית מיותר ומוגזם. פעמיים ביום זה די והותר. החניכיים שלנו לא מורגלים ולא יורגלו לעולם לשחיקה מכאנית כל כך ממוקדת שכזו. גם עם מברשת רכה.
והכי חשוב זה לא אם המברשת היא חשמלית או ידנית, אלא כמה שיותר רכה ובצחצוח כמה שיותר עדין ולא גס ובשיטת הצחצוח הנכונה (יש כל מיני שיטות ביוטיוב שמוסברות יפה מאוד).
ועוד משהו חשוב לא פחות - צחצוח הלשון. מגעיל בהתחלה וממכר אחר כך. היום אני לא מרגיש שצחצחתי בכלל אם לא צחצחתי גם את הלשון שהיא כולה לבנה מפלאק (מומלץ לצחצח את הלשון לפני צחצוח השיניים).

ובכלל, כל מה שתעשה עדיף מלהזניח. רק אל תגזים ותעשה יותר מדי בהתחלה כי רוב הסיכויים שלא תתמיד בכך. תתחיל בלפתח הרגלי צחצוח נכונים, יציבים ומתמידים ולא בלעשות "דיאטה".

בבוקר: צחצוח שיניים + צחצוח לשון (לחכות חצי שעה אחרי האוכל או לפניו, רק לא מיד אחרי האוכל).
צהריים: חוט דנטלי (אם לא נוח לך אז החצאי ירח הללו שמובנה בהם חוט) + מי פה.
בערב: WATER PIK (קודם לצחצוח) + צחצוח שיניים + צחצוח לשון.

להפחית בסוכר, מתוקים ופחמימות, שתיה ממותקת.
להרבות בירקות ושתיה של מים.
להתפלל לאלוהי הגנטיקה.
ולדעת שהשינוי הוא של עשרות שנים ותוצאות הן משהו שרואים במהלך הדרך בעיקר כשהמצב לא מחמיר באותו הקצב כמו מקודם :roll:
אני מסכים שנראה הרבה עומס מכאני ..מצד שני זה נראה שיש TRADE OFF בין שיהיה דלקת לבין קצת לפצוע את החניכיים...
אתה עם הWATER PIK ? סליחה אם פיספסתי

אתה עם הWATER PIK
סילונית :-)
אני הכי בעד תוצרת ישראלית מבחינת כל הסיבות הטובות (אקולוגיה, תמיכה בתעשיה הישראלית, מוצר ישראלי איכותי יותר לדעתי מסיני, עקיבת פחמן, עידוד יזמות, הפחתת זיהום בשל הובלה וכו'), ומבחינתי כולן טובות יותר מלקנות מוצר אחר ותחליפי, כולל החשמלי.
לא רואה סיבה שזה יהיה חשמלי ומתקלקל לעומת חיבור ישיר ופשוט לברז שיחזיק עשרות שנים ויעשה את העבודה כמו שצריך.
אני הכי בעד פשטות.

מצד שני זה נראה שיש TRADE OFF בין שיהיה דלקת לבין קצת לפצוע את החניכיים
לדעתי, וברור שאנחנו לא מדברים פה מדעית, שחיקה מוגברת של החניכיים לא שווה את 3 הצחצוחים ביום. זה פשוט יותר מדי ואני לא סבור שהאפקט בין פעמיים טובות, נכונות, אחרי הארוחה, כולל שימוש בחוט דנטלי ומי פה לחזק את הפלואוריד והכל לבין 3 פעמים - זה שווה את זה.
מה שנקרא שהתועלת השולית פוחתת, לא?
הרעיון הוא איפה משיגים יותר תועלת - עוד צחצוח אחד ביום, השלישי במספר, או שמירה על החניכיים מפני שחיקת יתר של מברשת (פעולה מאוד לא טבעית לחניכיים)?
לדעתי, עדיף לשמור על החניכיים כי כל צחצוח מגרה ופוצע אותן.

הנה מאמר עם נגיעה מסביב לעניין הזה, אני לא אומר שהוא צודק ולא קראתי אותו, אבל מניח שהמסקנה יכולה להישמע הגיונית:
For males-females combined the optimal effect on oral hygiene and gingival condition, on a statistical basis, was detected at the level of twice-daily brushing. Increased brushing frequency beyond this level did not produce significant improvement in OHI-S or GI scores.

האם WATER PIK עוזר להוריד את הפלאק? עששת אומרים ?
או שמוריד רק לכלוך?
הבנתי שחייבים לשפשף בשביל להוציא פלאק..

הבנת נכון, הזרם של המים לא מספיק חזק כדי להסיר את הפלאק.
הזרם של המים מעולה להוצאת לכלוך מאזורים בעייתיים, בייחוד מהשיניים האחוריות ובין החניכיים לשיניים.
כדי להסיר את הפלאק (ומאוד מאוד חשוב להסירו!) יש לעבוד בצורה נכונה עם מברשת שיניים.

הבנת נכון, הזרם של המים לא מספיק חזק כדי להסיר את הפלאק.
הזרם של המים מעולה להוצאת לכלוך מאזורים בעייתיים, בייחוד מהשיניים האחוריות ובין החניכיים לשיניים.
כדי להסיר את הפלאק (ומאוד מאוד חשוב להסירו!) יש לעבוד בצורה נכונה עם מברשת שיניים.
כמובן חשוב לציין שמהאוכל שמצטבר יכול להיבצר הפלאק..

אני מבין שאתה קם ב5 ומגיע לעבודה ב11
אני פשוט לא מאלו שאוכלים ארוחת בוקר :lol: ובכלל, אני אוכל רק פעם ביום ארוחת צהריים בעבודה וזהו.

האם WATER PIK עוזר להוריד את הפלאק? עששת אומרים ?
לא.
עששת היא תופעה שנגרמת בין היתר מאי טיפול מסור ברובד החיידקים בפה (=פלאק), וזו אומנם קורלציה ישירה אבל יש עוד הרבה גורמים לעששת (למשל גנטיקה חרא, הפרשת ליזוזים נמוכה מבלוטות הרוק ועוד ועוד).
הסילונית או ה- Water-Pik לא מסירים פלאק, את זה אך ורק פעולה מכאנית יכולה לעשות (=צחצוח או שפשוף שיניים). הסילונית ודומותיה מסירות שאריות מזון בין השיניים ובעיקר בין החניכיים לשיניים על מנת שלפלאק לא יהיה מספיק מזון לגדול עליו (=לפרק אותו לחומצות מזיקות שהורסות את דנטין השן).
אורן ענה מעולה.

דיון בהחלט מעניין.

אני שוקל גם אפשרות לקנות מברשת חשמלית- יש המלצה על דגם ?
הבנתי שבהחלט משפר את נושא ניקיון הפלאק. בנסוף נראה לי יותר כייף ויעיל מאשר פעולה ידנית.

.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
Back
למעלה