• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קביעות רבותיי, קביעות! (וכמה זה שווה היום... באמת...)

• פותח הנושא פותח הנושא amidar
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אם יש פנסיה תקציבית זההשווה המון.
גם קביעות מסירה את כול הדברים הרעים שיש במקום סטנדרטי. אין כמעט פיטורים, ככה שאפשר להיות רגועים בשיגרה ולא להתעסק בליקוקים ובפוליטיקה אירגונית וככה גם נבנות חברויות יפות במקום העבודה... אין את הלחץ תמיד להוכיח ולהתבלט ולרמוס את מי שבדרך.
זה הופך את המקום ליותר נעים, לפעמים אותה הרגשה נעשית מוגזמת ויוצרת בטלנות. אך יש גם התרונות לאווירה הזאת, בעיקר מצד ההוויה של העובד.
זה די נחמד לעבוד עד גיל מאוחר במקום עבודה שלא סוחט את האנשים שלו.
@amos1 זה לגמרי לא מדויק שבמקום עבודה עם קביעות אנשים עובדים יותר בנינוחות ואין פוליטיקה אירגונית...אני עובדת במקום עם קביעות ואין דבר רחוק מזה...אתה שוכח שיש תפקידים מעטים בדר"כ במקומות עבודה שכולם "נלחמים" עליהם וכל האמצעים כשרים. יש ועוד איך "סחיטה" של העובד במידה ואין מספיק אנשים לעומת יותר עבודה שחייבים לסיים...בטלנות יכולה להיות בכל מקום עבודה..הפלוס העיקרי במקום עם קביעות זה שאתה יכול לתכנן את העתיד הפיננסי שלך ביתר נינוחות (כמו לקחת משכנתא על דירה)...

הסיבות שמניעות אדם לעבוד במקום מסוים הן רבות ונכון שאחת מהן היא כסף. סיבות נוספות הן יציבות (קביעות), כבוד והערכה בעבודה ועניין.
כל אחד משקלל זאת אחרת. אני יכול להגיד שבד"כ ה"לא בוגרים" משקללים את הכסף במידה רבה יותר. ככל שאתה מתבגר (ולא בהכרח בגיל) אתה לומד להכיר בחשיבות הגורמים האחרים.
אצלי למשל עניין והערכה יושבים מאוד גבוה. כשגורמים אלה בנמצא, הכלא פתאום לא נראה כמו כלא.

גם קביעות מסירה את כול הדברים הרעים שיש במקום סטנדרטי. אין כמעט פיטורים, ככה שאפשר להיות רגועים בשיגרה ולא להתעסק בליקוקים ובפוליטיקה אירגונית וככה גם נבנות חברויות יפות במקום העבודה... אין את הלחץ תמיד להוכיח ולהתבלט ולרמוס את מי שבדרך
מנסיוני זה לא נכון, קביעות הרבה פעמים מוציאה את הרע באנשים. כבר ראיתי מזכירות שקיבלו קביעות ומתנהגות כאילו הן אלוהים חיים, יכולות למרר לאנשים את היום יום, לעכב דרגות, לחטט לך במשכורת....

בדיקה קצרה:
כמה אנשים _אתה_ מכיר שמקבלים כזה סכום, וכמה זמן הם נמצאים באותו מקום? (לצורך העניין, אותו מקום זה אותה חברה, תפקיד פחות קריטי)
אני מכיר דיי הרבה ומדובר בחברות הייטק ולא במבצרי נפוטיזם כמו חברת חשמל.

מנסה להקפיץ, נראה אם יהיו תגובות מעניינות.

מקרה שאני נתקל בו בימים אלו:

עובד בן 45 עם קביעות מרויח 30K ברוטו, יגיע תוך שש שנים ל-35K ברוטו, וישאר בסכום זה עד הפנסיה. אין סיכוי לאקזיט\אופציות\מניות\בונוסים.

אותו עובד יכול לעבור לחברה אחרת, בשכר 50K, ללא קביעות. אין סיכוי לאקזיט\אופציות\מניות, אבל יש בונוסים שנתיים.

גילוי נאות - לא מדובר בי :)

איך הייתם "מתמחרים" את השינוי הזה? מסוכן מאד? הגיוני? איזה שיקולים הייתם לוקחים כדי לקבל החלטה?

מנסה להקפיץ, נראה אם יהיו תגובות מעניינות.

מקרה שאני נתקל בו בימים אלו:

עובד בן 45 עם קביעות מרויח 30K ברוטו, יגיע תוך שש שנים ל-35K ברוטו, וישאר בסכום זה עד הפנסיה. אין סיכוי לאקזיט\אופציות\מניות\בונוסים.

אותו עובד יכול לעבור לחברה אחרת, בשכר 50K, ללא קביעות. אין סיכוי לאקזיט\אופציות\מניות, אבל יש בונוסים שנתיים.

גילוי נאות - לא מדובר בי :)

איך הייתם "מתמחרים" את השינוי הזה? מסוכן מאד? הגיוני? איזה שיקולים הייתם לוקחים כדי לקבל החלטה?
מאד תלוי בהרבה גורמים כמו בטחון תעסוקתי במקום השני, עד איזה גיל צריך ורוצה לעבוד מעמד בשוק העבודה, עד כמה העבודה היא חלק מרכזי בזהות ועוד.
יש לי קביעות והיא שווה קרוב לאפס בעיני. לא מרגיש שמחזיקים אותי בגללה ואם תיווצר סיטואציה שלא רוצים אותי, אמצא מקום עבודה אחר. לא רואה סיטואציה שאשאר כשלא רוצים אותי.

חד משמעית - מסוכן וחסר אחריות.
לא הגיוני בגיל 45 לצאת ממקום שישלם 35K עד הפרישה.

האם מדובר באדם שכבר השיג עצמאות כלכלית? כי אם כן אז השיקולים הם שונים לגמרי ויש מקום לקחת סיכונים.

מאד תלוי בהרבה גורמים כמו בטחון תעסוקתי במקום השני, עד איזה גיל צריך ורוצה לעבוד מעמד בשוק העבודה, עד כמה העבודה היא חלק מרכזי בזהות ועוד.
יש לי קביעות והיא שווה קרוב לאפס בעיני. לא מרגיש שמחזיקים אותי בגללה ואם תיווצר סיטואציה שלא רוצים אותי, אמצא מקום עבודה אחר. לא רואה סיטואציה שאשאר כשלא רוצים אותי.
אין בכלל בטחון תעסוקתי במקום השני, זו מהות השאלה.
עד איזה גיל צריך לעבוד? שאלה טובה - אפשר לחשב את זה לפי עד איזה גיל "צריך" לעבוד כדי להגיע למצב שווה מבחינת הון ויכולת פרישה מוקדמת.
אם העבודה היא חלק מרכזי בזהות - מקום העבודה לא יושפע מקביעות או העדרה...

זה שקביעות שווה לאפס בעיניך זה מעניין כי השאלה היא לא מה היא שווה בעיניך, אלא מה היא שווה בעיניך כשיגיע הרגע שבו תצטרך להחליט שאתה מוותר עליה (דוגמא - משבר בשוק התעסוקה שבו אתה עובד).

חד משמעית - מסוכן וחסר אחריות.
לא הגיוני בגיל 45 לצאת ממקום שישלם 35K עד הפרישה.

האם מדובר באדם שכבר השיג עצמאות כלכלית? כי אם כן אז השיקולים הם שונים לגמרי ויש מקום לקחת סיכונים.
משער שאין כאן עצמאות כלכלית.
אם היתה, מסכים לחלוטין ששיקול כמו קביעות הוא כמעט חסר ערך.

איזה שיקולים הייתם לוקחים כדי לקבל החלטה?
לשאול את זה בלי לספר את נתוני העובד ואת המטרות שלו,
שקול לשאלה אם כדאי לי לנסוע בכביש 1 או בכביש 6.
כנראה שזה תלוי איפה אני נמצא ולאן אני רוצה להגיע...

אין בכלל בטחון תעסוקתי במקום השני, זו מהות השאלה.
זה בהחלט נתון חדש וחשוב. יש הרבה גוונים בין קביעות לבין "אין בכלל בטחון תעסוקתי" ובגיל מבוגר ללכת לכזה מקום זה די מסוכן.
אם העבודה היא חלק מרכזי בזהות - מקום העבודה לא יושפע מקביעות או העדרה...
זו לא הנקודה. כשלא רוצים אדם שיש לו קביעות ולא יכולים לפטר אותו, זו סיטואציה לא נעימה. מי שמקום העבודה מרכזי בזהות שלו יעזוב למרות הקביעות, מי שמבחינתו עבודה היא רק דרך להביא אוכל לילדים בשנים הקרובות, ישרוד יותר. בעיני זה נורא, אבל יש מקרים כאלו.
זה שקביעות שווה לאפס בעיניך זה מעניין כי השאלה היא לא מה היא שווה בעיניך, אלא מה היא שווה בעיניך כשיגיע הרגע שבו תצטרך להחליט שאתה מוותר עליה (דוגמא - משבר בשוק התעסוקה שבו אתה עובד).
לא רלוונטי לי כי תמיד תהיה עבודה, אבל הבנתי שהשאלה שלך היא על מצב סטרילי ולא על נסיבות מיוחדות של משבר, ועל כך עניתי.

כשלא רוצים אדם שיש לו קביעות ולא יכולים לפטר אותו, זו סיטואציה לא נעימה.
+1
אני מכיר מורה עם קביעות שהמנהל לא רצה אותה.
במשך שנה שלמה היא נאלצה לבוא לעבודה כל יום, ולשבת שם בחדר המורים בלי לעשות דבר.
ראיתי שהייתה לזה השפעה נפשית לא טובה בכלל...

לדעתי אנשים מפריזים בערך של קביעות.
אם אתה לא רצוי ע"י חבריך בצוות ו/או המנהל - עדיף לדעתי לחפש עבודה אחרת (אלא אם ממש אין ברירה).
"Go where you are celebrated, not merely tolerated"

+1
אני מכיר מורה עם קביעות שהמנהל לא רצה אותה.
במשך שנה שלמה היא נאלצה לבוא לעבודה כל יום, ולשבת שם בחדר המורים בלי לעשות דבר.
ראיתי שהייתה לזה השפעה נפשית לא טובה בכלל...

בגדול לדעתי אנשים מפריזים בערך של קביעות.
אם אתה לא רצוי ע"י חבריך בצוות ו/או המנהל - עדיף לדעתי לחפש עבודה אחרת (אלא אם ממש אין ברירה).
"Go where you are celebrated, not where you are tolerated"
גם אני מכיר מקרה דומה, חמור בהרבה, עורך דין שבמשך שנים התייחסו אליו נורא והוא נדבק לכסא. לדעתי זה גרם לו נזק נפשי וכמובן פגע בארגון.
ויש גם מקרים קלים יותר של אנשים שיודעים שלא מאד סומכים עליהם ולא יקדמו אותם, אבל עושים את המינימום הנדרש כדי לא לעבור גבול שאסור לעבור. יש כאלו שמסוגלים לעבוד כך שנים.

איך הייתם "מתמחרים" את השינוי הזה? מסוכן מאד?
אותו אדם צריך לנסות ולהבין איך השוק רואה אותו.
האם אותו אדם בעל כישורים (וקשרים) רבים? האם הניסיון שצבר הופך אותו למומחה בתחומו? האם שמו הולך לפניו? האם הוא בקיא בחידושים בתחום? האם התחום בו הוא מתעסק יציב ולא צפוי לדעוך בשנים הבאות? האם לאותו אדם יש יכולת ורצון להתמקצע בתחומים חדשים, אם יידרש לכך? האם הוא יכול להרשות לעצמו להיות מובטל למשך מספר חודשים? האם הוא יודע להתאקלם בקלות במקום חדש ולהתמקצע בו במהרה?

ככל שהתשובה שלילית ליותר שאלות, כך הסיכון גדל לשינוי כזה, במיוחד לאור הידיעה שדי קשה לאנשים בני 50 ומעלה למצוא עבודה.

נערך לאחרונה ב:
לדעתי ככל שהגיל גבוהה יותר כך יש צורך בעבודה יותר יציבה עד כדי קביעות, מכוון שבגלאים היותר גבוהים יש פחות צורך בכסף בדרך כלל(הילדים עזבו את הבית) והקושי למצוא עבודה בעתיד רק עולה ועולה (ולכן גם אם מצאת עכשיו אתה לא יודע כמה זמן יקח לך למצוא את העבודה שאחרי זו).

עובד בן 45 עם קביעות מרויח 30K ברוטו, יגיע תוך שש שנים ל-35K ברוטו, וישאר בסכום זה עד הפנסיה.
רמת אמינות: "80 אלף בחודש! פאסיבי!"

עכשיו ברצינות,
זה חייב להיות ברור במגזר הפרטי התופעה הזאת לא הגיונית בעליל. הבטחה לשכר גבוה כל כך עד הפנסיה יכולה לכל היותר להוות ראיה שהשוק נמצא "בבועה" ומעסיקים מעריכים יתר על המידה את הדרישה שתהיה לתפקיד שלהם בעתיד.

ואם זה במגזר הציבורי, אז מה שהסולידית כתבה בעמוד הראשון של השרשור.

איך הייתם "מתמחרים" את השינוי הזה? מסוכן מאד?
דע על מי לסמוך.
כשאומרים לך "קביעות" הטל ספק.
האם הקביעות הזאת תישמר גם בזמן משבר חריף בשוק?
כל עוד אפשר העדף גמול מידי מאשר הבטחה לגמול בעתיד, זאת דעתי.

האם הקביעות הזאת תישמר גם בזמן משבר חריף בשוק?
אני חושב שזה היתרון (והחיסרון) של קביעות. שהיא לא אמורה להיות מושפעת ממצב השוק...

כל עוד אפשר העדף גמול מידי מאשר הבטחה לגמול בעתיד, זאת דעתי.
זה אלגוריתם חמדן קלאסי, וכבר ידוע שאלגוריתם חמדן (קלאסי) הוא לא בהכרח הפיתרון האופטימלי לאורך זמן... לפי הטענה שלך, עדיף להתחיל לעבוד בגיל 14 באיזו בורגריה כי זה "גמול מיידי", ואין סיבה להשקיע בלימודים וכו' כי זו "הבטחה" לגמול בעתיד....

ורק כדי להוסיף עוד קצת שמן למדורה - האם התשובות שלכם נשארות זהות לחלוטין במידה ומדובר באדם העוסק בתחום התוכנה? (יכול להיות פיתוח, בדיקות, או כל דבר אחר מתחום ההייטק ה"טהור")

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

נושאים דומים

Back
למעלה