• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עני היית, עני נשארת

מתבגר סולידי

משתמש סולידי
דירוג
21
עני היית, עני נשארת
שתי הבנות יש לי בעקבות הקריאה שוב ושוב של הפוסט הנפלא הזה:

1. אחרי כל ההשכלה האנטי-צרכנית שלי (ספרים דוגמת בלי לוגו, שיבוש תרבות וכשתאגידים שולטים בעולם), הנחתי באופן אינטואיטיבי שאני אנטי קפיטליסט. ההיפך הוא הנכון! אני סומך רק על יכולותיי ועל עצמי כדי לצבור הון כך שלא אצטרך לפתח תלות ב"שיטה". הליך דינמי ומרתק. מחד, אני מעריך באופן רומנטי דמויות כמו "קפטן פנטסטיק" ו"איש הzero emissions" או את סיפורו של הנרי דייוויד ת'ורו ב"וולדן". שואף מהם לקבל אידיאלים סביבתיים של פשטות מרצון / לחיות off the grid בשקט. מנגד, אנשי "השיטה", במיוחד כאלו ש"ניצחו" אותה, באמצעות התמדה קפיטליסטית-קרייריסטית וככל הנראה גם צרכניסטית כמו וורן באפט, ביל גייטס וריי קרוק מרתקים אותי לא פחות. האם מישהו מזדהה עם זה? עם הניגוד הברור בין השניים? אם לצטט את הסולידית:
"קרייריזם דורסני, יחד עם צרכניזם חזירי, ניצבים ביסוד הדרך "הנכונה" לחיים "נורמטיביים". כל מי שסוטה מהדרך הזו מסווג בתור אידיאליסט, היפי, סטלן, שמאלן, עצלן, פרזיט, עלוקה, לוקה בנפשו ו/או אדם שצריך להתבגר ולהפוך למבוגר אחראי.". אם כן בעיני עצמי, אני בצומת. משמאלי נמצא עולם החסכון האגרסיבי והפרישה המוקדמת-מוקדמת ("סוטה" רומנטיקן). מימיני, השאיפה להרוויח יותר כסף ולהשקיע יותר מרץ בעבודתי (כשכיר/עצמאי), על אף שאני לא חייב את הכסף, כדי להתאזן ולפחות להשאיר שיירים "נורמליים" שלי.

2. מעולם לא הייתה לי חשיבה של עני, כי תמיד הרגשתי שיש לי ברירות (כחסכן המסתפק במועט). מצד שני, אני מרגיש שזו "ארץ אוכלת יושביה" בהיבטים של מיסוי גבוה וחוסר השקעה בתשתיות בסיסיות כגון תחבורה ציבורית. תמיד יש לי מי להאשים ב"מצב". מקווה שהביקורת תופנה יותר פנימה, עם ההבנה שאין מדינה/חברה מושלמת.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
מנהלים:
אולי כדאי לתקן שכל נושא בפורום זה יפתח בקישור לפוסט המושא?

אחרי כל ההשכלה האנטי-צרכנית שלי
"על הנוחות" של ארנה קזין - קצר, קליל ומעולה. גורם לחשוב כל כך הרבה ובעברית.
"במרחק הליכה: חיבור על תרבות הצריכה" של ארנה קזין - מעולה לא פחות. כיפי כל כך לקריאה., קליל וקולח. מעניק תובנות.
קראתי קודם את במרחק הליכה ואז את על הנוחות. מאוד מאוד מאוד נהנתי משניהם והם מדברים על הנושא שהעלית בדיוק.

אנטי קפיטליסט
הגדרות = גדרות... למה שמישהו ירצה לגדר את עצמו?
אני קפיטליסט כי אני מקווה ומעדיף שוק חופשי. אבל אבוי, עובדה היא שהשוק ממש ממש לא חופשי... קרטלים, מונופולים, תאגידים ומה לא.
אז אני סוציאליסט?
"23 דברים שלא מגלים לנו על קפיטליזם" - גם ספר מעולה שנותן חומר רקע והתייחסות מעט שונה על קפיטליזם וכמו שאנו חושבים שאנו מבינים אותו.
מה אתה? מי אתה? ואיך אתה מבין את מה שאתה חושב שאתה?
"דעת מיעוט" של אורי כץ הוא גם בלוג מעולה בכל הקשור לענייני קפיטליזם. מצד אחד הכותב הוא קפיטליסט למהדרין. ומצד שני הוא סוציאליסט בחלק מדעותיו והפרקטיקות שהוא מעדיף שיקרו (למשל עזרה לנכים וכו').
אני סוציאליסט חברתי בלב ובנשמה אבל סוציאליסט כלכלי גרוע מאוד בכל מאודי.
אני קפיטליסט כלכלי בלב ובנשמה אבל קפיטליסט חברתי אבוד.
שונא וועדים ושונא הסתדרות יחיה (קפיטליסט?)... שמח שילדים בני 5 לא עובדים בפרך כמו פעם (סוציאליסט?)... שמח לדעת שמישהו (המדינה? ביטוח לאומי?) דואג למי שלא יכול לדאוג לעצמו - קשישים, נכים וכו' (סוציאליסט?)...
אבל הייתי שמח מאוד לו הקשישים הנזקקים של מחר היו הצעירים שדואגים לעתידם בעצמם היום!!! ואם לא אז שלא יעזרו להם כי הם לא היו מוכנים או טרחו (קפיטליסט?) או היו מסוגלים או מוכנים (סוציאליסט?) לעזור לעצמם!
הבורות היא עצומה. של כולם. גם שלנו. בכל כך הרבה תחומים... אני מצויין בפנסיה, גרוע במיסוי...
מה שכתבתי הגיוני?
מותר להיות גם קצת וגם קצת. או גם קצת וגם הרבה. ולהיפך.

מצד שני, אני מרגיש שזו "ארץ אוכלת יושביה" בהיבטים של מיסוי גבוה וחוסר השקעה בתשתיות בסיסיות כגון תחבורה ציבורית. תמיד יש לי מי להאשים ב"מצב".
די. נמאס לי. הפסקתי לחשוב ככה.
מה זה אומר עליי שהפסקתי לחשוב ככה? אני מחוסן? אני לא רגיש? אני אטום לסבל של אחרים?
כשאנשים מתלוננים על יוקר המחיה ועד כמה קשה להם וממשיכים לעשות עוד ועוד ילדים (לחברים בגילי כבר יש 4 ואין להם כסף ל- 2 שהיו להם מקודם)... כשאנשים מתלוננים על המחיר של הקוטג' ומעמיסים תנובה ושטראוס... מתלוננים על המחיר של הפסטות ומעמיסים אסם... מתלוננים על המחיר של הדלק ומתניעים את הרכב לנסיעה של 200 מטר... מתלוננים על המחיר של הרכב וקונים כל 3 שנים אחד חדש...
אני מדמיין את כל אלו או שזה קורה באמת? לא זה ה"ציבור" שאתה מדבר עליו?
אותו אתה מנסה להטריד בזוטותיך? להציל? לעורר?
מתלוננים על המחיר של חטיפים כמו ביסלי ובמבה ותפוצ'יפס בזמן שהם מעמיסים את הילדים שלהם בחרא הזה! - מישהו הכריח אתכם לאכול את הזבל המעובד והתעשייתי הזה בצורה שוטפת וכמעט יומיומית? יקר לכם, אז תקנו תחליפים של חברות אחרות פחות זולות. ואם זה פחות טעים אז תתמודדו, שילמתם פחות.
מתלוננים על המחיר של קוקה קולה ופאנטה וכל המיצים המעובדים והמסוכרים ושותים את הרעל הזה בכמויות כל יום כמה פעמים ביום! (ביולוג: תפסיקו לשתות דיאט זה גורם לסוכרת, עדיף לשתות קוקה קולה רגילה עם כל הסוכר שבה כי הגוף יודע להתמודד איתו) - מישהו הכריח אתכם לשתות את הזבל המעובד והתעשייתי הזה בצורה שוטפת וכמעט יומיומית? יקר לכם, אל תקנו תחליפים של חברות אחרות פחות זולות. ואם זה פחות טעים אז תתמודדו, שילמתם פחות.
מתלוננים על המחיר של הנקניקיה בלחמניה בפסטיגל ועל המחיר של הפופקורן בקולנוע! - הוי הצרכנים השבויים, מסכנים שכאלו, רחמים עליהם, מי יציל את הצרכנים השבויים? חס וחלילה שישארו רעבים קצת או צמאים קצת או שימנעו מעצמם ולא יאכילו את החזירים. מישהו הכריח אתכם לקנות את זה? תעברו לפני כן באיזה קופיקס או פלאפל ב- 10 ש"ח (צמחוני!) או חס וחלילה תכינו ותאכלו בבית ותבואו שבעים.
מתלוננים על המחיר של הקוטג'! - ממשיכים לקנות תנובה... טרה זה לא טעים! אותה תנובה שרצתה (והעלתה?) לתמחר את ה- 250 גרם הזה ב- 8 ש"ח (זכותה! מה אתם באים אליה בטענות?!?! יקר? אל תקנו!) תוך כדי שהם מתלוננים גם על המחיר של המילקי ושל הדני וניל ושל כל הממתקים המעובדים הללו כשהם מפציצים את הזאטוטים שלהם ברעל התעשייתי והמסוכר הזה.
מתלוננים על קורנפלקס תלמה תעשייתי ומעובד (לא ארוחת בוקר בריאה אלא ממתק! תשננו שוב - ממתק, לא ארוחת בוקר ולא בריאה ולא כלום, הפרסומאים דפקו לכם את השכל) אבל לא מוכנים חלילה לרכוש חלילה קורנפלקס של יצרן אחר חלילה עם טעם חלילה פחות טוב חלילה אבל זול פי 2 חלילה.
מתלוננים על סלקום, פלאפון ואורנג' שנים על גבי שנים... הנה כי זול ואפילו יש קליטה ונשארים לקוחות של אותן חברות (שם היה קו השבר המוחלט שלי עם ה"ציבור", שם הפסקתי לגמרי לחוס עליו ולהלום בו ובמסכנותו).

הישראלי הטיפוסי - משלם ובוכה ואז מתלונן.
בעיקר קודם כל משלם. מוציא את הארנק, יקר לו ומשלם. ורק אחרי ששילם בוכה למה יקר. אז למה יקר לו באמת?... ואז גם מתלונן ורוקע ברגליו ורוצה שיבצעו איזו חקיקה של הגבלת מחיר המילקי או הקוטג' והגדלת נפח האריזה הריק בקורנפלקס חרטא.
ואני מאלו ששיכנעו באוניברסיטה את כל החברים הקרובים והרחוקים להצטרף להפגנות החברתיות ב- 2011 ואוי ואבוי אם לא יגיעו ויפגינו קצת אחריות אזרחית!

מיסוי גבוה? - קטונתי. מודה, לא מבין בזה. יש מספיק את מי לממן כדי שכולנו נשלם יותר ויותר ויותר.
מישהו יוצא לרחובות על זה שיש קצבת אברך אבל אין קצבת סטודנט ושהם מתחננים למלגות (וגם מקבלים אותן)?
אוכלים כשר אבל מתלוננים על הכשרות. מסבסדים באכילה מסעדות כשרות אבל מתלוננים על המחיר. כשרות, כשרות, כשרות אבל לא חושבים שכל אכילה במסעדה כשרה והעדפה שלה על פני מסעדה לא כשרה (אתה חילוני או שלא? תחליט כבר!) מסבסדת את היוקר מחיה הכשרותי הזה.
מתלוננים על כשרות, מתלוננים על חתונה אזרחית, מתלוננים על קצבאות... אבל מתחתנים ברבנות.
מישהו יוצא לרחובות על האינפלציה המוגזמת והמכוונת של תארים ראשונים? של תארים שניים? גם מי שלמד את מקצועות ההיי-טק בדרך להרגיש את זה על בשרו (ייקח זמן, אבל הרעה החולה הזו תגיע גם לשם, רק המזל שבהיי טק המון גברים אז המשכורות שוות).
מישהו תהה ויצא למחות על החיסול של ההשכלה המקצועית-טכנולוגית? (מעניין להעלות השערות למה, אמממ בוא נחשוב...).
חוסר השקעה בתשתיות? - מה? זו שאלה רצינית?... המדינה רוצה כמה שיותר רכבים. נקודה. זה מצג שווא שרוצים להרים את התח"צ למעלה. דיבורים בעלמא... זה רווחי לה ולכל האחרים בכל כך הרבה רמות שאי אפשר בכלל לתאר. זו לא קונספירציה. המדינה עושה את המינימום האפשרי במקסימום ההכרחי שעל מנת לתקן, החמור גוסס אבל עדיין לא מת. יש פחות מ- 100 ניידות תנועה בכל מדינת ישראל, גם תאונות דרכים זה רווחי. וכל הכתבות בטמבלוויזיה על 300 אלף רכבים עולים על הכביש כל שנה (ושימו לב שלא מדווחים כמה גורטים כל שנה רק כמה עולים על הכביש - במו עיניי צפיתי בטעות). הפאניקה במקומה ומכוונת. יש קבלני עפר ותשתיות לפרנס. הכל עובד כהלכה. הכל מתקתק.

העולם הזה ציני. כתבתי מספיק. ולא בטוח שאפילו בהקשר של השאלה...
אין קפיטליסט מושלם כמו שאין סוציאליסט מושלם. כולנו ערבוב של הכל והדיון הזה לבחור צד הוא כמעט עקר.
חפרתי.

נערך לאחרונה ב:
@ביולוג ירושלמי מסכים עם כל מילה שכתבת בעניין 'בוכים וקונים'. הגישה שלך ושלי ושל רבים ממשתתפי הפורום היא הגישה החריגה בקרב הציבור. הציבור הגדול רוצה לחיות את החיים הטובים, לא לחשוב פעמיים האם לקנות קוטג' או לא. ההורה אומר לעצמו: 'למה שנאכיל את הילדים ב'כוח' לפני שיוצאים לפסטיגל 'למה אנחנו מסכנים?'
לדעתי רוב בני אדם מטבעם קונפורמיסטים וגוזרים את חשיבתם והתנהגותם עפ' מה ש'מקובל לעשות'.

תמיד יש מה לשפר, חשוב לשנות כדי להיות יותר צודקים, כדי לעזור לכלל החברה.

ברמת הפרט, לקטר זה בזבוז זמן ואנרגיה, יש מצב קיים, אלו כללי המשחק, כל אחד צריך להחליט איך הוא פועל כדי לשרוד את המציאות.

להסתמך על שינויים שיביאו הפוליטיקאים באמצעות חקיקה, עלולים להתבדות, ואולי השינוי אכן יגיע אך עבור חלק מהאוכלוסייה זה יקרה מאוחר מידי.

אנחנו חיים בעולם שחוסר הוודאות בו הולך וגובר, בעיקר בשוק העבודה, הגידול בתוחלת החיים הוא עובדה ידועה, קשה לי לראות את הפוליטיקאים מגיבים מספיק מהר או מוצאים פתרון לכל שינוי.

אני טוען שכחברה קשה לנו להתמודד עם המציאות ולכן הפתרון הוא ברמת הפרט.

כשאנשים מתלוננים על יוקר המחיה ועד כמה קשה להם וממשיכים לעשות עוד ועוד ילדים (לחברים בגילי כבר יש 4 ואין להם כסף ל- 2 שהיו להם מקודם)... כשאנשים מתלוננים על המחיר של הקוטג' ומעמיסים תנובה ושטראוס... מתלוננים על המחיר של הפסטות ומעמיסים אסם... מתלוננים על המחיר של הדלק ומתניעים את הרכב לנסיעה של 200 מטר... מתלוננים על המחיר של הרכב וקונים כל 3 שנים אחד חדש...
אנחנו קונים ומתלוננים. מה הבעייה בדיוק?
כן, יש לנו 2 ילדים, כן, טסים לחול פעמיים בשנה (להגנתנו זול שם יותר) כן, יש לנו רכב ליסינג עם ריח של חדש, אבל עד אוסם. אנחנו מעדיפים גרפולו.

יש לנו כסף להכל, אנחנו לא חייבים שקל לאיש, אנחנו חוסכים ומשקיעים, ואנחנו גם מתלוננים.
יש הרבה מה לתקן במדינה, המון. אין שוב סיבה לא להעלות את זה.
נכון, אין דבר כזה מושלם.. אבל למה לא לשאוף לזה?

תשאף לתקן, אבל טרם עשית זאת אל תכניס את עצמך למקום בעייתי. יש משהו מאד מטומטם (מצטער על המילה ,אבל היא מעודנת יחסית למה שאני חושב על מהלכים כאלה) באנשים שמביאים ילדים בכמויות שאין בכוחם לפרנס. סדר הדברים הנכון: תקן את המצב על כל פניו מבחינת הכנסה ,סובסידיות ,הקלה במיסים ועוד ועוד ורק *אחר כך* תכנס להתחיבויות סבירות שתוכל לעמוד בהם.

אין בכוחם לפרנס.
זה לא באמת שאין בכוחם לפרנס, כמעט כל האנשים שמתלוננים מפרנסים יופי. הם רק מתלוננים תוך כדי, וגם מפרנסים בצורה לא אופטימלית. מעטים יחסית האנשים שבאמת לא מסוגלים לפרנס את ילדיהם, וגם הם בדרך כלל מסתדרים באמצעות תרומות ועמותות, כך שבעצם - מבחינתם הם מצליחים לפרנס את ילדיהם. מספר המקרים של אנשים שמולידים ילדים שאחר כך מגיעים ממש לרחוב או לרעב הוא קטן יחסית, ורובם לדעתי מסיבות לא כלכליות אלא אחרות, כמו התמכרות של ההורים לסמים או בעיות נפשיות שגורמות לחוסר תפקוד, או אנשים שהם מהגרים בודדים ומנותקים לחלוטין. כל השאר יכולים להעזר במשפחה, חברים, מנגנוני רווחה, וכולי. אז לפרנס הם מפרנסים, גם אם לא בדרך שאתה היית רוצה.

סדר הדברים הנכון
לא מסכים.
אין פה סדר דברים. האחד לא בא על חשבון השני.
אתה צריך להתייעל ודאוג לעצמך, ובמקביל לקדם את האג'נדות שלך.
אנשים שמביאים ילדים בכמויות שאין בכוחם לפרנס.
כן, מסכים איתך שהדת היא דבר מטומטם.

זה לא באמת שאין בכוחם לפרנס, כמעט כל האנשים שמתלוננים מפרנסים יופי. הם רק מתלוננים תוך כדי, וגם מפרנסים בצורה לא אופטימלית. מעטים יחסית האנשים שבאמת לא מסוגלים לפרנס את ילדיהם, וגם הם בדרך כלל מסתדרים באמצעות תרומות ועמותות, כך שבעצם - מבחינתם הם מצליחים לפרנס את ילדיהם. מספר המקרים של אנשים שמולידים ילדים שאחר כך מגיעים ממש לרחוב או לרעב הוא קטן יחסית, ורובם לדעתי מסיבות לא כלכליות אלא אחרות, כמו התמכרות של ההורים לסמים או בעיות נפשיות שגורמות לחוסר תפקוד, או אנשים שהם מהגרים בודדים ומנותקים לחלוטין. כל השאר יכולים להעזר במשפחה, חברים, מנגנוני רווחה, וכולי. אז לפרנס הם מפרנסים, גם אם לא בדרך שאתה היית רוצה.
ממה נפשך: אם מדובר באנשים שמתלוננים לשווא כי הם לא יודעים להתנהל ,אז מה יש להם להלין על המדינה? ואם מדובר באנשים שנמצאים במצב גרוע בגלל המדינה הרי שעליהם לשנות את המציאות *לפני * שהם עושים מהלכים טיפשיים .

לא מסכים.
אין פה סדר דברים. האחד לא בא על חשבון השני.
אתה צריך להתייעל ודאוג לעצמך, ובמקביל לקדם את האג'נדות שלך.

כן, מסכים איתך שהדת היא דבר מטומטם.
לא יודע... פעם אחרונה שקפצתי ממטוס דאגתי שיהיה לי קודם מצנח. לא קפצתי וקיוויתי שהדברים יסתדרו בהמשך. נראה לי אידיוטי קימעא.
לא מדובר רק באנשים דתיים. גם בחילוניים למהדרין שפועלים בצורה מטומטמת בגלל אגנדות אחרות.
אגב אתה לא מסכים איתי שהדת מטומטמת כי אני לא חושב כך. למעשה אני חושב שהחברה המערבית מטומטמת הרבה יותר. אבל בכמה סדרי גודל יותר. ואני אדם לא דתי בכלל.

פעם אחרונה שקפצתי ממטוס דאגתי שיהיה לי קודם מצנח.
לא הבנתי את האנלוגיה שלך.
מה זה המצנח שאתה מדבר עליו, ומה זה נקרא לקפוץ ממטוס?

האם בזה שאני מצביע למפלגה שמקדמת את האינטרסים שלי, ומקדם את האג'נדה שלי בקול רם זה מבחינתך קפיצה ממטוס?
ובאיזה שלב לדעתך אני הופך לבעליו החוקי של מצנח?
כשיש לי 100K הון עצמי, 200K? מליון? חמישה?

אני אשמח לשמוע מה צריכה להיות היתרה שלי בעו"ש כדי שאקבל את הזכות להתלונן.
למעשה אני חושב שהחברה המערבית מטומטמת הרבה יותר.
אין ספק שמדע וטכנולוגיה הם ביטוי לטמטום.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

נושאים דומים

Back
למעלה