האתר של משרד הבריאות עושה בדיחה מהציבור
אכן, משרד הבריאות משחק עם קלפים צמודים לחזה. פוחד לשחרר מידע.
ניסיתי לחפש מידע באינטרנט על כמות המתים משפעת וסיבוכיה בישראל כל שנה, ומצאתי אוסף של נתונים ישנים ו\או לא מעודכנים.
האתר של משרד הבריאות עושה בדיחה מהציבור
הכל נראה תקין בסקאלה הלוגוריתמית
למה דווקא 18 במאי?ככה נראית עליה מעריכית.
אני לא בהכרח מסכים איתך ולא בהכרח שולל את טענותיך.בעצם מה שכתבת שאתה מסכים עם החלק הראשון ושיכנעתי אותך (תוספת שלי)
ואתה טוען שיש עוד נושא שעוד לא דיסקסנו בהרחבה וזה הזמן כי מיצינו עם המספרים?
בהינתן המידע הזה,אפשר להניח בסבירות גבוהה שללא נקיטת פעולה כלשהי בתי החולים בארץ היו מגיעים למצב של איטליה.
יפה מאודתפוסה בד"כ 94%
אני רוצה להתעכב רגע על כמה אתה טועה פה. נניח ואני טוען שגשום בזמן האחרון וכראיה מביא גרף שמראה מ"מ גשם פר שעה בשבוע האחרון. אתה בא ואומר לי רגע, בוא תראה מה קרה לפני חודש.רוצה לצמצם עוד קצת שיתאים לטענה שלך ?
אז מה צוואר הבקבוק?
מי שנתפס בדמגוגיה זולה יעמיס במילים חסרות משמעות כדי להסתיר את כישלונו....אני רוצה להתעכב רגע על כמה אתה טועה פה. נניח ואני טוען שגשום בזמן האחרון וכראיה מביא גרף שמראה מ"מ גשם פר שעה בשבוע האחרון. אתה בא ואומר לי רגע, בוא תראה מה קרה לפני חודש.
מה הקשר בכלל? בין אם ירד הרבה גשם או מעט גשם לפני חודש, בזמן האחרון היה גשום.
אני טוען שבזמן האחרון רואים עליה מעריכית. אתה טוען שלא. אני מביא גרף שבו רואים בזמן האחרון עליה מעריכית. אתה מאשים אותי שחתכתי את הגרף מאוחר מדי.
זה כל כך שגוי שאני ממש מאבד תקווה שיש בן אדם שמסוגל לחשוב בצד השני. הנתונים מראים שיש עליה מעריכית, זה צריך להיות ברור לכל מי שמסתכל עליהם. כפי שטרחתם לציין בכל הודעה, אנחנו כבר חודשיים לא בסגר. ובאמת רואים במשך חודש וחצי עליה מעריכית. זה מתאים בול, אחד לאחד, לתחזית. כשכתבת שלא רואים עליה מעריכית בתחלואה אתה טועה, עובדתית ואובייקטיבית.
לא הבנתי.החודשיים הכי קריטיים
אני כמובן מסכים עם זה אבל הטענה שלי היתה יותר מצומצמת. קפה שחור טען שאין עליה אקספוננציאלית כרגע. אני טוען שהוא טועה, והראיתי זאת. לדעתי יש הרבה מה להסיק מכך שהוא הלך להאשים אותי בדברים במקום להודות בטעות.הטיעון שלו (של כולנו) הוא שכשיש סגר חלקי/מלא ההתפשטות דועכת וכאשר משחררים בלי אמצעים נוספים ההתפשטות מתרחבת.
זה לא הטיעון שלולא הבנתי.
הטיעון שלו (של כולנו) הוא שכשיש סגר חלקי/מלא ההתפשטות דועכת וכאשר משחררים בלי אמצעים נוספים ההתפשטות מתרחבת.
יש דיליי בין הדבקות לגילוי ויש הרבה רעש מדידה ובהפתשטות עצמה מגורמים רנדומליים שאת חלקם אנחנו מבינים וחלקם לא.
למה זה דמגוגיה להראות גרף מתקופה בה לא היה סגר?
אתה יכול לטעון שהנתונים שקריים,
ואתה יכול לטעון שהנתונים לא מוסברים טוב,
אבל לא הגיוני לטעון גם וגם. שוב, כנראה שאני לא מבין אותך...
נראה שאין עליה אקספוננטלית
צוותים רפואיים בעיקר
כל יום כמות המאובחנים עולה.
כמות המאושפזים במצב קשה עולה.
ואני כתבתי על כל התקופה שנבחנה, לא התאריך הרנדומלי שציינת בתור מדד לבדיקהאין לי מושג מה כתוב מעלי. הגבתי על זה:
לא.. תסתכל על הגרף היומי של כמות המקרים היומית. זה לפי יום.. לא מצטבר.בגלל שזה כמות מצטברת, היא לעולם תעלה
אין עלייה משמעותית
מי שמאובחן היום, יתדרדר למצב קשה רק בעוד 3 שבועות. זה מהלך המחלה.אך שעור המאושפזים במצב קשה מתוך כמות המאובחנים והחולים יורדת.
זה לא מענייןלא.. תסתכל על הגרף היומי של כמות המקרים היומית. זה לפי יום.. לא מצטבר.
יש קורולציה חיובית בין כמות הבדיקות
זה מספר אבסולטי חסר חשיבות עבורי
⌄
⌄
⌄
מה הקשר לפחד?שמע אחי.. אם לא מפחיד אותך סבבה.
אותי זה מפחיד ממש.
| פותח הנושא | כותרת | פורום | תגובות | תאריך |
|---|---|---|---|---|
| ש | נגיף בעולם, מיתון בישראל | שוק ההון | 14 | |
|
|
עקב נגיף הקורונה: איזה מניות\מדדים ירדו ? | שוק ההון | 11 |