• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מתכונים בריאים, פשוטים וזולים

אם תרצי, אפרט את המתכון.
בטח!
משתמש בכ-2.5% מלח. 2 כפות מלח לליטר = 24 גרם מלח.
הנושא הזה של אחוז המלח הוא רב פרשנויות.
כשמדובר על התססות לצורך פרוביוטיקה, רובם משתמשים בסטנדרט של כפית מלח לכוס מים אז "הרוב קובע"...
בכרוב כבוש המבוסס רק על המיץ שלו, מדובר באחוזים מסך כל המסה. 2%-3%. כפית מלח בכוס מבטאת את אותו אחוז אבל רק לגבי המים.
בזיתים מדובר על 10% מהמים אבל אין פרוביוטיקה בגלל האחוז הגבוה. אני חושבת לנסות פעם מליחות של 3% ולראות אם טעים.
הבעיה שלי היא שהיות ולאורך השנים הפחתתי מלח במזון בכללותו, סף הרגישות שלי נמוך ואני מתקשה לאכול כבושים מלוחים מדי.
במלפפונים אני שמה כפית לא גדושה של מלח לכל כוס מים. בכרוב הפחתתי ל-2%. יוצא טעים מאד מבחינתי ומבחינת משפחתי. עניין סובייקטיבי כמובן.
 
  • אהבתי
Reactions: Roi
הבעיה שלי היא שהיות ולאורך השנים הפחתתי מלח במזון בכללותו, סף הרגישות שלי נמוך ואני מתקשה לאכול כבושים מלוחים מדי.
גם אני. ולכן החמוצים, נזיתים והדגים הקנויים מלוחים לי מאד. הייחס של 2 כפות מלח לליטר טוב לי מספיק (בלי לשקול)
 
מאמין שזה קשור לנושא הפוסט ולכן שואל. האזנתי לקרדיולוג מוכר שציין שלאחר שהות בצרפת מספר חודשים פרופיל השומנים שלו בדם ירד (ציין ששתה חצי כוסית יין צרפתי. כידוע צרפת חזקים בזה). האם מישהו מכיר יין ישראלי במחיר שפוי שמצליח להגיע איכשהו לקרסוליים של יין צרפתי? / שנותן Value בריאותי for money?
 
Back
למעלה