בטח!אם תרצי, אפרט את המתכון.
הנושא הזה של אחוז המלח הוא רב פרשנויות.משתמש בכ-2.5% מלח. 2 כפות מלח לליטר = 24 גרם מלח.
כשמדובר על התססות לצורך פרוביוטיקה, רובם משתמשים בסטנדרט של כפית מלח לכוס מים אז "הרוב קובע"...
בכרוב כבוש המבוסס רק על המיץ שלו, מדובר באחוזים מסך כל המסה. 2%-3%. כפית מלח בכוס מבטאת את אותו אחוז אבל רק לגבי המים.
בזיתים מדובר על 10% מהמים אבל אין פרוביוטיקה בגלל האחוז הגבוה. אני חושבת לנסות פעם מליחות של 3% ולראות אם טעים.
הבעיה שלי היא שהיות ולאורך השנים הפחתתי מלח במזון בכללותו, סף הרגישות שלי נמוך ואני מתקשה לאכול כבושים מלוחים מדי.
במלפפונים אני שמה כפית לא גדושה של מלח לכל כוס מים. בכרוב הפחתתי ל-2%. יוצא טעים מאד מבחינתי ומבחינת משפחתי. עניין סובייקטיבי כמובן.