• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

לקום לתחייה מהאפר

• פותח הנושא פותח הנושא עידו ג
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
שלום לכם, שמי עידו ואני בן 27 מהצפון.
החלטתי לפתוח עמוד מסע משלי, בשביל לשתף את המסע, בעיקר בעתיד, להתלבט ובעיקר בשביל הנפש.
לאחר קריאה של פוסטים בפורום, אני מרגיש די חסר מושג. יש הרבה מה ללמוד אין ספק. אתחיל בקטן, ואולי עם השנים אלמד ואפכח.

את אהבתי לשוק ההון וההתעניינות בו"ינקתי" מסבא שלי ז"ל בגיל צעיר מאוד, שעבד במשך הרבה שנים כעובד בנק בלאומי, במגוון תפקידים.
תמיד היה נותן לי לקרוא עיתונים של גלובס במרפסת, עם הרוח הנפלאה. עם השנים גם נוספו בירה או שניים, לימדתי אותו להשתמש במחשב, כל כך נהנה ונדהם לגלות את יוטיוב והאפשרות להאזין למוזיקה שהוא כל כך אהב... הייתי מאוד קרוב אליו. תמיד אהבנו לדבר על שוק ההון, השקעות, מה שקורה בעולם ומסביב לו.

חיים שכאלה:
מאובחן עם דיסגרפיה, דיסלקציה והפרעות קשב מגיל גן-יסודי, תמיד התקשתי בלימודים.
לאחר ניתוח, החלמה של כמה חודשים ופיספוס של הרבה חומר לימודי, נשרתי מהתיכון (גם ככה הייתי תלמיד לא טוב עוד לפני כן).
הנשירה הייתה עקב קושי נפשי בעיקר, אך גם לצד הלימודי היה חלק משמעותי.

לאחר הנשירה, וחצי שנה בבית בלי מסגרת (בערך בכיתה י'), הגעתי לפרויקט היחידה לקידום נוער. פרויקט לנוער בסיכון (בסיכון מכל סיבה שהיא).
הפרויקט הציל אותי ושיקם אותי לחלוטין.
לצבא לא רצו לגייס אותי עקב עודף משקל, עד שלבסוף כמעט בגיל 20 עשיתי ניתוח קיצור קיבה על מנת להתגייס.
במהלך השירות (בשלב מוקדם מאוד) היה לי סיבוך רפואי שגרם לירידה תלולה במצב הנפשי, בנוסף סבא וסבתא שלי נפטרו באותו שבוע.
מהצבא נשרתי. כן, שוב נשרתי.

מכאן והלאה הייתי מרוסק במשך כמה כשש שנים והזנחתי את עצמי לחלוטין. לא עשיתי כלום ושום דבר עם עצמי. רק משחקי מחשב. הייתי שחקן "חצי מקצועי" במשחק מסויים ומזה "הפרנסתי" לקניית משחקים אחרים וכד'.
פחדתי ללכת לעבוד. חשבתי שאף אחד לא יקבל אותי ושאני לא אצליח בשום מקום עקב הבעיות הרפואיות. לימודים אקדמיים לא היו בכלל בלקסיקון. לא העזתי "לבזבז" את הכסף של ההורים על ההרפתקה הזו כי כל הזמן חשבתי שאכשל בכל מה שאני אעשה.
לאחר לא מעט שנים של מחשבות אובדניות (אף פעם לא הסכמתי לפגוש פסיכולוג. רק לאחר הצבא הסכמתי להיפגש עם פסיכיאטר בשביל תרופות). הגעתי לפסיכולוג של הקופה, שהפנה אותי למרפאה לבריאות הנפש. הייתי כמעט תשעה חודשים במסגרת טיפול יום, מסגרת שעזרה לי מאוד להשתקם. הבנתי שמגיע לי זכויות מביטוח לאומי (עקב מחלות שמשפיעות עלי פיזית ועקב ההפרעה הנפשית).

כיום אני ממצא את זכויותי, כנראה מתחיל ללמוד תואר ראשון בכלכלה וניהול, קודם לכן אני צריך לעבור בהצלחה מכינה. הביטוח הלאומי עוזר לי להשתקם בפן הזה.
אני מקווה שלא בלבלתי לכם במוח יותר מדי, פשוט היה לי חשוב לשתף ולתת תקווה לאנשים שמתקשים ולא רואים את האור בקצה המנהרה. מקווה ומאחל לכולכם שתדעו ימים טובים יותר. הם יגיעו!

פיננסי:
התחלתי להשקיע בשוק ההון דרך הבנק (יהב) בערך בשנת 2018-2019. מכספים שחסכתי מטורנירים וכו' במשחקי מחשב (סה"כ השקעתי סכום של כ-15 אלף שקלים).
בשנת 2020, עם פרוץ הקורונה, התחננתי להורי שיתנו לי כסף כדי להשקיע אותו בשבילם (הם שמים את ראשם בחול בכל הקשור להשקעות לא מוכנים לשמוע על זה). לבסוף שכנעתי אותם לתת לי סכום של 13 אלף שקלים אשר אותו השקעתי בשבילם ובשבילי בקניית מניות מסקטור הנפט שהתרסק היה נראה לי הגיוני. מכרתי אותם די מהר, ברווח גדול. התמזל מזלי.
לשמחתי לא הסתנוורתי ולא ניסיתי סחר יומי. למרות שחשבתי על זה. השקעתי את הסכום החדש לטווח ארוך ואני מחזיק את המניות עד היום.

בשנת 2022, עם כספי השיקום של ביטוח לאומי, גדל התיק שלי משמעותית הוספתי עוד 50 אלף שקלים (עוד לפני כן העברתי את התיק למיטב).את הכספים "פיזרתי" (כי הפיזור שלי גרוע).
כיום מושקע בעיקר בגוגל, VOO, ומניות דיבידנד שלדעתי איכותיות (משיקע מחדש את הכספים).

לסיכום, כיום התיק שלי שווה 93 אלף שקלים, כולו מושקע במניות. לא מתכוון למכור שום דבר ב5-10 שנים הקרובות עד קניית בית (ואולי גם אז לא).
בעו"ש יש לי עוד 30 אלף שקלים שאני שומר להוצאות כאלה ואחרות.
לא מתכוון לעבוד עד 2024 (ככל הנראה, לא יודע למה לצפות באוניברסיטה).

דברים שמדאיגים אותי:
1)תחושת חוסר מושג לגבי מושגים כלכליים. הייתי רוצה לדעת הרבה יותר.
2) אין לי פנסיה/קרן גמל. אני כבר בן 27 ולא צברתי שקל. אני חייב להתחיל לדאוג לעתיד שלי ויפה שעה אחת קודם. איזה עבודות לדעתכם אפשר לשלב יחד עם לימודים? (לא יכול עבודות פיזיות עקב מצב רפואי לא טוב).
3) אולי זה לא מדאיג אותי, אבל זה משהו שאני עובד עליו בימים אלה ואעדכן לגביו בהמשך - מנסה לשפר תנאים במיטב. שוקל להצטרף לIBKR אבל קצת חושש מטופס ההרשמה שלהם. מאוד מסורבל, לא?

אם הצלחתם להגיע עד לכאן, קבלו מדליה. תודה על "ההאזנה". היה כיף לשתף.

*** עריכה ***
עריכה:
סיכום שנת 2023
נהניתי לקרוא את המסע שעברת . השראה גדולה . אין ספק שהחיים מאתגרים וכל הכבוד לך על המוטיבציה .בטוח שתצליח .

מחשב מסלול מחדש - תחייה והישרדות
מרגיש עצוב מאוד. כואב, כאוב, פיזית ונפשית. מותש. מובס. כבר באפיסת כוחות ועוד לא התחלתי את השלב הקשה והמאתגר בחיי.
השלב הקשה מאחוריך... הפסקת לעמוד במקום והתחלת ללכת. זה החלק הכי קשה.
כל זמן שאתה בתנועה, זה חצי מהפתרון.

יישר כח! גאים בך. בהצלחה מלא!

חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי. דיון המרכז הטבות, סבסודים וכד' עבור סטודנטים. כשחיפשתי תחת המילה "סטודנט" כמעט כל דיון היה לגבי מדמח, משרת סטודנט ושוב מדמח.
אני מנסה להתארגן פיננסית עד כמה שאוכל ל-4 השנים הקרובות, ללמוד כל עוד יש לי זמן על מנת להמנע מטעויות יקרות.
כסטודנט, יש מועדונים, כרטיסים, חברי מועדון וכד' ששווה להצטרף אליהם? חיפשתי ב"צרכנות פיננסית" וגם ב"מינימליזם ואני צרכנות" אך לא מצאתי דיון.
העדפתי להתייעץ בפינתי החביבה, יומן המסע.
אם אתם מכירים, אשמח לשיתופים. ובכלל, טיפים לסטודנט בתחילת דרכו תמיד יתקבלו בשמחה.

היי אין יותר מידי הטבות משמעותיות חוץ מההנחה על הביטוח לאומי והנחה על תחב"ץ.

ההטבה הכי משמעותית לדעתי אולי היא היכולת להגיש בקשות למלגות. אני התחלתי משרת סטודנט כבר בתחילת התואר ופחות היה לי זמן למלגות שמצריכות שעות אבל הגשתי למלגות ללא התנדבות וקיבלתי כמה.

מועדוני צרכנות אין באמת. עשיתי חיפוש בגוגל ויש כמה אתרי קופונים שמציגים את עצמם כמועדוני צרכנות אבל אין שום צורך להיות סטודנט כדי להשתמש בהם, ההנחות גם לא משהו.

אני בתור סטודנט משתמש בעיקר בבהצדעה שאני מקבל על המילואים לתווי קנייה לסופרים ופארמה ופה ושם גם הייטקזון שיש לי מהמשרת סטודנט לדברים שאין בבהצדעה או שסיימתי את התווים של רמי לוי של בהצדעה שיותר משתלמים.

אני חושב שהטיפ הכלכלי שלי לסטודנט זה להפנים מה המקור התקציבי של המחייה שלו בתקופת התואר ולפי זה איזה אורח חיים הוא יכול להרשות לעצמו ואז לתכנן את החיים שלך בהתאם.
אנשים מתחזקים אורח חיים של 5000 שקל בחודש עם רכב אוכל בחוץ וחיי לילה על הכנסה של 2000. להשתמש בחסכונות במודע כדי לגשר על פער של הוצאות מול הכנסות יכול להיות תוכנית מתקבלת על הדעת ( לטווח קצר) כל עוד שאתה מודע לכמות הכסף שאתה "מדמם" בחודש ושהחסכונות מוחזקים במזומנים או ב"שווי מוזמנים"(פיקדונות, כספיות). כמובן אם אתה יכול להיות בתזרים חיובי ולחסוך ולהשקיע מה טוב.

חוץ מזה אם אתה מרגיש שאתה מבחינה לימודית שוקע בקורס מסויים או באופן כללי כמה שיותר לקחת צעדים אקטיבים ולבקש עזרה מחברים מרצים והדיקנאט. ככל שעובר הזמן הפערים גדלים והקושי להשלים נהיה גדול יותר.

בהצלחה חבר!

יש הנחות במוזיאונים ומקומות בילוי אחרים לסטודנטים. באוניברסיטה שלי יש הנחה משמעותית מאד על חדר כושר. פעם היה כנראה קשר בין ארנונה מופחתת למעמד סטודנט, היום זה בעיקר מבוסס הכנסה אבל תבדוק בעיר שבה אתה גר. והתחבצ, כמובן, שזה יתרון משמעותי.

The Heat Is In!
The pressure's high, just to stay alive
cause the heat is on

חום יולי אוגוסט. השמש מפרכת. אך אני חושב לעצמי שאני שמח בחלקי ובמה שהשגתי בעודי סוחב ציוד לדירה במעונות.
הייתי טופח לעצמי על השכם, על השנה המטורללת הזאת והעמידה בקשיים שהיא הביאה עלי. אבל ראבק חם. אז אמנע ממגע.
עברתי בשעה טובה דירה למעונות במכללה החדשה. בשבוע הבא מתחילה המכינה (פרק ב).

תקציר הפרקים הקודמים:
1) תוכניות - נסראללה.
2) מכינה קודמת - נסראללה.
3) תואר בתל חי - נסראללה.
4) תכנון פיננסי - לפח.

מרגיש קצת מגוכחך לעשות תוכניות כאשר כל תוכנית שעשיתי בשנה+ האחרונות לא יצאה אל הפועל או התבטלה בנסיבות כאלה ואחרות. אנסה להתמיד בהצבה של משימות/מטרות קטנות וריאליות. לא דברים גרנדיוזים כי זה עלול להשפיע עלי שלילית בפאן הנפשי.

1) להתמיד בעבודה - להיות כמה שיותר יציב וללא העדרויות. לאחרונה הייתה לי שיחה טובה על המנהלים, שמחתי. לאחר מכן ועקב השינויים שעוברים עלי ניסיתי לבקש העלאה, צעד יומרני בהתחשב בכך שאני חצי שנה במשרה. לא קיבלתי. קצת התבאסתי. אך לא התאכזבתי. יהיה קשה מאוד לשלב כלכלה עבודה ולימודים.
המטרה היא להוכיח את עצמי כיציב גם כסטודנט. אולי בהמשך ישנו דעתם. סה"כ אני אוהב את העבודה והאנשים שאני עובד איתם, אז אין תלונות.
2) להתמיד בלימודים - בתל חי, במכינה, בקושי למדתי בבית. אומנם המכינה הייתה ראשון-חמישי בשעות 9:00-18:00 והייתי הולך לישון ב19:00 כי הייתי מפורק, אבל למדתי ממנה (ומהגעה למועדי ב') שאני חייב להתמיד יותר בלימודים.
המטרה היא להקדיש לפחות שעה ביום ללימודים בדירה. אם אפשר, יותר.
3) חברתית - כן לנסות להשתלב חברתית. לא אומר חלילה ליזום מפגשים, אבל אם יהיו כאלו להשתתף. סוג של תקווה, יותר ממטרה. רושם כאן לעצמי כדי לזכור את תקוותי כאשר ההזדמנות תהיה שם והברכיים ירעדו.
4) פיננסי - להתמיד במעקב הוצאות הכנסות חודשי. לנסות ולא לגעת בתיק ההשקעות עבור מימון הלימודים. בתקווה לקבל הלוואת שכר לימוד ללא ריבית והצמדה שתעזור לי לשלם את שכר הלימוד המטורף במכללה (לא ממומנת על ידי המדינה). אדגיש שההלוואה היא גם ללא פריים, אלא מחזירים מה שמקבלים - המכללה משלמת את הריבית. צריך להימצא מתאים להלוואה.
5) להמשיך הלאה ולשמור על פוקוס.
נסעתי היום לסופר - שופרסל דיל. חוויה קצת מפחידה בעיר הגדולה (אני בראשון לציון). מקווה ללמוד את האזור לאט לאט ולהרגיש יותר בנוח. די מלחיץ.

מעבר לכך, אשמח לחוות דעת שלכם על הלו"ז המתוכנן לתקופת המכינה.
אם בימי שלישי, רביעי, חמישי אני לומד מ16:00 עד הערב המאוחר, ובשישי מהבוקר עד 11:00, נראה לכם סביר לעבוד מ9:00 עד 13:00 בראשון-חמישי? אני משאיר מספיק זמן להתארגנות ולימודים? לדעתי כן. אשמח לחוות דעת.
בתואר כנראה אעבוד עוד פחות היא התואר יהיה בשעות יום. חייב לנסות להכניס כמה שיותר כל עוד אפשר.

עדכון פיננסי על רגל אחת:
כמו כולם אני מניח בחודש חודשיים האחרונים המצב מעולה. הדולר ירד חזק, אבל מבחינת המניות המצב מעולה.
עו"ש רזה
קרן כספית שמנה (משאיר לשכר לימוד במידת הצורך ולא אקבל הלוואת שכר לימוד).
כל שקל עובד במסגרת האפשרויות.

לגבי הסעיף החברתי - אהבתי שתתפקס על מטרות קטנות וישימות. הנה, אולי ליזום קפה / מפגש קטן אחת לחודש? לתרגל ליזום, להתנסות באינטרקציות.
לגבי שעות העבודה - נשמע לי צפוף, יהיו לך ימים ארוכים בלי ממש זמן לשיעורים וגם למנוחה.

לגבי הסעיף החברתי - אהבתי שתתפקס על מטרות קטנות וישימות. הנה, אולי ליזום קפה / מפגש קטן אחת לחודש? לתרגל ליזום, להתנסות באינטרקציות.
לגבי שעות העבודה - נשמע לי צפוף, יהיו לך ימים ארוכים בלי ממש זמן לשיעורים וגם למנוחה.
הדירה שלי ממש לא מתאימה לאירוח, ולהסתובב בראשון אני עוד לא מרגיש בנוח. אולי עם תחב"צ (אצטרך ללמוד את הקווים). קצת מפחיד ומרתיע אותי להסתובב בעיר הגדולה.
ליזום קפה נשמע נפלא, מאוד אשמח. אולי בתוך המכללה בהנחה שיש מקום לשבת ובתקווה שהמחירים לא מחירי שחיטה. מפגש קטן זה כבר נשמע קצת קשה, אולי אם אפגוש אנשים נכונים אנסה :)
לגבי שעות העבודה, בחודשים האחרונים עבדתי מ9:00 עד 20:00 אז מבחינת קושי (מנוחה) אסתדר. אני יותר מודאג מהצד הלימודי.

תודה על הפידבק!

הלב בין מזרח למערב - או יותר נכון בין צפון למרכז
רצף אזעקות בנהרייה הקפיץ אותי היום. מסתבר שבאפליקצייה נהרייה מוגדרת לי כאזור להפעלת אזעקה גם כאשר אני לא שם. הרגשתי מאוד לא נעים מזה שהבלתי אנשים מסביבי במרכז עם האזעקות. באותו הזמן אמא שלי סיננה אותי, קצת דאגתי. מצב כל כך מתסכל... לא רוצה לדמיין איך אמא שלי תרגיש שהיא תראה אזעקות כאן והיא שם, הרחק. אני הרגשתי נורא.

חיי חברה - הוזמנתי ליציאה הערב, העזתי להגיד שאני בא. אלכוהול כמובן לא אשתה כי אנהג, אבל אנסה לאכול משהו ואולי אנסה איזה בירה ללא אלכוהול לראשונה...
לא יודע אם זה ייצא אל הפועל, לא יודע כמה אנשים באים ומי, אבל אמרתי שאני בפנים.

בעבודה - היה חודש מהנה סה"כ. לקחתי על עצמי כמה אתגרים והצלחתי בהם באופן מעולה לדעתי! אני מרגיש טוב עם עצמי בפאן הזה.

כלכלית - צובר כסף בקרן כספית עבור שכר לימוד. מאוד הייתי רוצה לדעת אם אוכל לקבל הלוואה מקרן שכ"ל ללא ריבית והצמדה, הייתי משקיע את הסכום בשוק ההון עקב הירידות.
עד שאדע, הכסף עובד במשרה חלקית בקרן כספית.

לימודית - לא הולך כל כך טוב. ממש אין לי ראש ללימודים עקב המצב ואירוע במשפחה... "יהיה בסדר".

חודש טוב סה"כ. עד החודש הבא

מסתבר שבאפליקצייה נהרייה מוגדרת לי כאזור להפעלת אזעקה גם כאשר אני לא שם.
רק נהריה?
אצלי מוגדר גם העיר של הבן שלי, הישוב של הבת שלי, הישוב שלנו, הישוב שבעלי גדל בו (עוטף עזה) והישוב שגרנו בו פעם על גבול לבנון (כי עדיין הלב שלנו שם וגם חברים שבחרו להישאר).

@עידו ג מוזמן להצטרף למפגשי סולידים במרכז. כיף איתנו :) אולי הגיע הזמן שאארגן מפגש נוסף בהרצליה :roll:

בנוגע לחיסכון בזמן לימודים אני חושב שזה מוערך יתר על המידה. בדיעבד הייתי מעדיף לסיים תואר בלי שקל ואפילו במינוס אם זה היה מאפשר לי להצטיין יותר בלימודים ולמצוא עבודה טובה אחרי התואר.

@עידו ג מוזמן להצטרף למפגשי סולידים במרכז. כיף איתנו :) אולי הגיע הזמן שאארגן מפגש נוסף בהרצליה :roll:

בנוגע לחיסכון בזמן לימודים אני חושב שזה מוערך יתר על המידה. בדיעבד הייתי מעדיף לסיים תואר בלי שקל ואפילו במינוס אם זה היה מאפשר לי להצטיין יותר בלימודים ולמצוא עבודה טובה אחרי התואר.
אם זה מסתדר אם הלו"ז של העבודה והלימודים אצטרף בשמחה :)

לגבי החיסכון, אני תלמיד נוראי. זה בעוכרי ויהיה בעוכרי. אם לא אעבוד, אמצא את עצמי משחקבמחשב או עושה משהו חסרתועלת. אלך לאיבוד בדכאון. אני מאוד נהנה מהעבודה שלי, שיש לה גם קשר לתואר שאלמד. אולי אפילו אעשה בה התמחות או אחזור אליה לאחר התמחות. עד אז יעברו עוד מים רבים בנהר. יש זמן.

לבינתיים, כל עוד אני יכול להשאיר כסף בשוק ההון, אעשה זאת. אקח הלוואות שכר לימוד מקרן שכ"ל ללא ריבית והצמדה (אפשר רק אם אעבור מכינה בהצלחה, בתואר עצמו). אם וכאשר יהיה צורך להוציא כספים אעשה זאת. בסוף התואר.

בשעה טובה קיבלתי את כל המסמכים הנדרשים מהביטוח הלאומי, והם הסכימו (באופן מאוד נדיר בהתחשב בנסיבות המלחמה והפינוי מהצפון), לממן לי את המכינה השנייה.
זה אומר שגם אוכל לקבל סיוע בשכר דירה עבור חודשי המכינה. בשורה גדולה והקלה גדולה (מאוד)!
חייב לתת מילה טובה לביטוח הלאומי שזוכה ללא מעט ביקורת, זכיתי לעבוד אל מול עובדות סוציאליות מקסימות ובכלל הביטוח הלאומי שינה את חיי - עצם זה שאני מעז לנסות וללמוד זה בזכות התמיכה של הביטוח הלאומי.

בפאן המשפחתי כל כך כיף לי שאני מצליח לעזור להורי בזכות התעניינות פיננסית והנאה מקריאה, החזרי מס בגובה של 21 אלף ש"ח (שתי שנים שונות, 6000 ו15 אלף).
שיפור תנאים פנסיוניים מקצה לקצה (שילמו כל חייהם את המקסימום המותר בחוק). לפני שנה שיפרתי להם תנאים אך ממש לא היינו מרוצים מהסוכן החדש, כיום התנאים שלהם נהדרים, תודות לחבר פורום שלא אציין את שמו שקישר אותי למשווק רלוונטי.

לראשונה בחייהם העו"ש של ההורים במצב חיובי ואפילו קצת גדל, זה מרגש עד דמעות בכנות מלאה. אני זוכר כילד את ימי שישי והמריבות, הצעקות, הוויכוחים של ההורים על הבעיות הפיננסיות. את אבי ניגש לבנק בניסיון למשוך קצת כסף לסופי שבוע, לחלה וחלב, לעתים היה צריך להתחנן - וגם זה לא תמיד עזר והיו שבועות שלא היה לנו כלום.
לראשונה בחייהם הם ללא הלוואות, חובות כאלה ואחרים. זה ממש מרגש. חלק ניכר מזה "תודות" לצוואה (מכירת הדירה של סבא וסבתא). כמה שאני מתגעגע אליהם... כמה הייתי רוצה שיראו איך אני לוקח את עצמי בידיים בשנים האחרונות...

גאה בהם ובעצמי.

חודש אוגוסט (סוף יולי) התחילה תקופה משוגעת של לימודים ועבודה, מאוד התקשתי אך אני מתמודד נהדר בינתיים לדעתי. אולי קצת פחות בפאן הלימודי, חייב למצוא דרך להתמודד עם לימודים טוב יותר.

תודה על העדכון, בהצלחה בלימודים.
נ.ב. פן, לא פאן (למרות שגם חשוב שיהיה פאן בחיים).

אני המומה שבשנת 2023 אין בכלל אוטובוס ישיר בין שתי הערים הצפוניות האלו.
מצד שני חייתי מספיק שנים באזור כדי לדעת שהתחב"צ על כביש הגבול (899) היא בושה.
אז אולי כן עדיף לקנות רכב זול בהמשך הדרך. אם נוסעים דרך כביש הגבול זה ממש טיול מקסים. נסעתי שעה לכל כיוון במשך שנים לעבודה שם והייתי מקנאה בעצמי
שאני נוסעת בנוף כזה לעבודה :)
דיברתי לא מזמן עם אבא שלי על הנסיעות לאורך קו הגבול, הדגלים והמוצבים של חיזבאללה, שחלפנו על פניהם באין דאגה.
הזוי כמה שהמציאות השתנתה בשנה האחרונה.

קורא את המסע, רושם הערות, צובר מוטיבציה ונתקל בהודעה הזו :)

נכשלתי במבחן האמצע במתמטיקה. מאוד מתסכל, קצת מביך אך בעיקר מעורר.
אני צריך לעשות חושבים ולמצוא דרך לקום מהקרשים - ובעיקר להתמיד.

נכשלתי במבחן האמצע במתמטיקה. מאוד מתסכל, קצת מביך אך בעיקר מעורר.
אני צריך לעשות חושבים ולמצוא דרך לקום מהקרשים - ובעיקר להתמיד.
בתואר נהגנו לומר "תלמד למועד א' כאילו מועד ב' לא קיים ותיגש למועד ב' כאילו מועד א' לא התרחש"
כישלונות זה חלק מהדיל

וכמובן כדאי ללמוד מהטעויות ולראות היכן לשפשף ולשפר.

לפני הרבה שנים למדתי למיקרו כלכלה א. היה לי נורא קשה ועברתי אולי ב 2 נקודות. החלטתי לחזור על כל הקורס והשקעתי - עברתי בציון מעולה . אפשרי, לומדים ומנסים להבין טוב יותר

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
Back
למעלה