• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

טסלה

• פותח הנושא פותח הנושא 123W
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
לא מבין כלום בניהול חברות, וקטונתי, אבל חבל, האמנתי בטסלה.
זו בדיוק הבעיה, מה בין אמונה והשקעות? בשביל אמונה הולכים לבית כנסת, לא לבורסה.

זו בדיוק הבעיה, מה בין אמונה והשקעות? בשביל אמונה הולכים לבית כנסת, לא לבורסה.

זו הסיבה למה אני לא משקיע במניות בודדות :)
אבל אם כבר התחלנו לדבר על אמונה-אתה מבין שתכל'ס החזקת מדד מבוססת בעיקיפין על האמונה שהאנושות תמשיך להתפתח ושווי החברות יגדל?
יש מצב שמחר תהיה מלחמה גרעינית והכל נגמר. אנחנו מאמינים שלא, כי הסיכוי עלוב.

כמובן שיש הבדל בין זה לבין להאמין בטסלה, אבל בעיקרון המדד עולה כי אנשים קונים את החברות שהמדד מכיל מתוך אמונה שהן יצמחו.

Consumer report הוציא את טסלה מרשימת המכוניות המומלצות בגלל בעיות אמינות קשות.
כמעט כל יצרן כיום מוציא מכוניות חשמליות והתחרות רק גדלה. לטסלה היה את יתרון הראשוניות והוא הולך ונעלם, כמו הסובסידיות הממשלתיות שהולכות ומצתמצמות

להוציא מכונית חשמלית זה לא להתחרות. יש כבר חשמליות בשוק. כדי להתחרות בטסלה צריך מכונית במחיר של המודל 3 שנותנת ביצועים ופיצ׳רים זהים. אני מקבל הרבה טיעונים של השורטיסטים אבל העניין של התחרות הוא ספקולציה כרגע. כמו המוניות הרובוטית של טסלה.

buy the dip מה שנקרא... אני נכנס באיזה 10K

ה3 לא זולה בכלל, ופיצ'רים אין לה יותר מדי פרט לאופציה בתשלום של טייס אוטומטי. כיום אפילו למכוניות פשוטות יש את הפיצרים האלה, קנינו לילדים ניסאן קשקאי ויש לו קרוז חכם. הוא שומר מרחק ממכוניות, מזהה אנשים בדרך ובולם, שומר בעצמו על נתיב הנסיעה. אז מה שיש לטסלה הוא יותר אוטונומי כי הוא מחובר לניווט אבל כאן כבר נכנס נושא הבטיחות. יש את היכולת הזאת גם לחברות אחרות, אבל הן לא רוצות להסתבך עם הרוגים כי זה פיצר לא בשל, אבל טסלה, בדומה לאובר, מצפצפת על הרגולציה והבטיחות רק כדי להיות ראשונים בשוק.
אין ל3 שום תכונות מיוחדות שאין במכוניות אחרות, המחיר ה"נמוך" הוא לדגם שבכלל לא נמצא בייצור, ויש כבר לא מעט מכוניות בשוק עם אותם טווחי נסיעה ובמחיר נמוך יותר.
אישית לא תמצא אותי נוסע ברכב חשמלי, מעבר למחיר היקר בטירוף על כלום, לא ידוע עדיין על השפעות הקרינה האלקטרומגנטית החזקה על נוסעי המכוניות, ובל נשכח את מלכודת המוות שהאוטו הזה הופך להיות במקרה תאונה, אם כי כבר היתה לפחות טסלה אחת שהתפוצצה כשסתם עמדה בחניון

או כי פשוט אין אלטרנטיבה סבירה אחרת.

עלוב כמו מיליון דברים אחרים שהיו עם סיכוי עלוב ושינו את העולם?

אפילו אם הסיכוי למלחמה גרעינית לא עלוב, כנראה שהיא אחת מהדברים שאם יקרו, שווי המדד יהיה הדבר האחרון שיעניין אותנו

אפילו אם הסיכוי למלחמה גרעינית לא עלוב, כנראה שהיא אחת מהדברים שאם יקרו, שווי המדד יהיה הדבר האחרון שיעניין אותנו

יעניין מאוד... אם כבר נשרוד אותה כדאי מאוד שלא נישאר גם עניים.

ה3 לא זולה בכלל, ופיצ'רים אין לה יותר מדי פרט לאופציה בתשלום של טייס אוטומטי. כיום אפילו למכוניות פשוטות יש את הפיצרים האלה, קנינו לילדים ניסאן קשקאי ויש לו קרוז חכם. הוא שומר מרחק ממכוניות, מזהה אנשים בדרך ובולם, שומר בעצמו על נתיב הנסיעה. אז מה שיש לטסלה הוא יותר אוטונומי כי הוא מחובר לניווט אבל כאן כבר נכנס נושא הבטיחות. יש את היכולת הזאת גם לחברות אחרות, אבל הן לא רוצות להסתבך עם הרוגים כי זה פיצר לא בשל, אבל טסלה, בדומה לאובר, מצפצפת על הרגולציה והבטיחות רק כדי להיות ראשונים בשוק.
אין ל3 שום תכונות מיוחדות שאין במכוניות אחרות, המחיר ה"נמוך" הוא לדגם שבכלל לא נמצא בייצור, ויש כבר לא מעט מכוניות בשוק עם אותם טווחי נסיעה ובמחיר נמוך יותר.
אישית לא תמצא אותי נוסע ברכב חשמלי, מעבר למחיר היקר בטירוף על כלום, לא ידוע עדיין על השפעות הקרינה האלקטרומגנטית החזקה על נוסעי המכוניות, ובל נשכח את מלכודת המוות שהאוטו הזה הופך להיות במקרה תאונה, אם כי כבר היתה לפחות טסלה אחת שהתפוצצה כשסתם עמדה בחניון

1. מה קשור קשקאי? אנחנו מדברים על מכוניות חשמליות. אתה בעצמך אמרת שהתחרות שלהם באה מהחשמליות.
2. הנסיעה האוטונומית של טסלה שנמצאת היום ברכבים יותר בטוחה סטטיסטית מהנהגים האנושיים, תבדוק את הנתונים. מדובר על מליוני מיילים.
3. לטסלה יש הרבה פיצ׳רים שאין לאחרים, לדוגמה המסך הענק באמצע תא הנוסעים, עדכוני תוכנה Over The Air שמשפרים את ביצועי הרכב (נשמע הזוי אבל זה אמיתי), שליטה במכונית דרך אפליקציה ועוד.
4. אני אשמח לדוגמה אחת לרכב בר השוואה למודל 3 שנמצא בשוק היום. אבל אין.
5. זה שאתה לא תיסע ברכב חשמלי זה אחלה, אבל השוק גדל משנה לשנה בקצב אדיר איתך או בלעדיך.
6. המודל 3 זה הרכב הכי בטיחותי שאי פעם נבדק במבחני בטיחות רשמיים.

בקיצור כל מה שכתבת לא נכון.

זו הסיבה למה אני לא משקיע במניות בודדות :)
אבל אם כבר התחלנו לדבר על אמונה-אתה מבין שתכל'ס החזקת מדד מבוססת בעיקיפין על האמונה שהאנושות תמשיך להתפתח ושווי החברות יגדל?

יפה. זה basic assumption.

תן לי לקחת את זה עוד צעד אחד קדימה: software eats the world (קרי, המהפכה הטכונלוגית שאנחנו רק בראשיתה).

תן לי לקחת את זה עוד צעד אחד קדימה: software eats the world (קרי, המהפכה הטכונלוגית שאנחנו רק בראשיתה).
אתמול מסק צייץ שהוא הולך לאפשר לשחק במשחקי מכוניות על המסך של הטלסה עם הדוושות האמיתיות של טסלה.
מעניין אם זה יתאפשר גם במהלך הנהיגה האוטונומית :lol:

אתמול מסק צייץ שהוא הולך לאפשר לשחק במשחקי מכוניות על המסך של הטלסה עם הדוושות האמיתיות של טסלה.
לא, די. לא האמנתי לך, הייתי חייב לבדוק.
הבן אדם שרוט קשות, אבל אני מעריץ אותו none the less

אני רק מזכיר למי ששכח את זה. רק על זה מגיע לו תהילת עולם.

מורגן סטנלי האלה פשוט בדיחה.
במקרה הכי גרוע טסלה שווים 10$? למה לא 9$? או 0?
כמה במקרה הכי גרו
והנפילות במחזורים הגבוהים ממשיכות...חשבונאית זו חברה שהיא פצע מדמם
המניה עולה כבר.. קניתי ב200

לא בהכרח, הרבה חברות ימשיכו להרוויח יופי גם אם האנושות תחדול להתפתח ותהיה בסטגנציה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

נושאים דומים

Back
למעלה