cypriano de rore
משתמש בכיר
- הצטרף ב
- 1/6/17
- הודעות
- 5,180
- דירוג
- 5,304
זה ידוע שהשוק העולמי עשה 0% (נומנלית וגם ריאלית)בעשורים מסויימים.אז מה כן?
אתה חושב שהשוק העולמי לא עשה תשואה 0% בעשורים מסויימים?
שנה היא לא דוגמא מצויינת לכלום.דרך אגב השנה האחרונה היא דוגמה מצויינת לכך
אני חושב שעשית גידור נהדר בדיעבד כדי לצמצם את הסיכון לתשואה שלילית במשך עשור ספציפי שכבר היה.אני חושב שאפשר לעשות כמה גידורים לתיק כדוגמת הנ"ל כך שלצמצמם את הסיכון לתשואה שלילית במשך עשור.
בבקשה, שים לב איך התנודתיות יורדת שאתה משלב פקטורים.@yik - financial planner , האם בדקת את האסטרטגיה הזו על פני עשרות שנים? (אני מניח שלא מכיוון שמאוד קשה למצוא נתוני עבר לפי סקטורים אבל במידה וכן אני מאוד אשמח לראות.
שנה היא לא דוגמא מצויינת לכלום.
אני חושב שעשית גידור נהדר בדיעבד כדי לצמצם את הסיכון לתשואה שלילית במשך עשור ספציפי שכבר היה.
אני חוזר ושואל - האם בדקת את האסטרטגיה הזו בטווח של עשרות שנים קודם?




לא הבנתי מה כוונתך.@yik - financial planner ,
את המימד התיאורטי אני מכיר היטב.
האם יש לך דוגמא קונקרטית של backtesting מלבד היחידה שציינת?
לא, אני רוצה דאטה שאוכל להריץ איתו בקטסטינג ולבדוק תקופות שונות. אתה עשית זאת?לא הבנתי מה כוונתך.
אתה רוצה עוד מחקרים/מאמרים?
אני כבר שנים קורא חומרים בנושא. תגגל.יש מלא.
אנשים לא מבינים שיש הבדל גדול מאד בין התאוריה לבין המציאות, שלא לדבר שיש הבדל גדול בין העבר לעתיד.לא, אני רוצה דאטה שאוכל להריץ איתו בקטסטינג ולבדוק תקופות שונות. אתה עשית זאת?
לא, למה אני צריך לעשות את זה בעצמי? אין לי את הכלים לכך.לא, אני רוצה דאטה שאוכל להריץ איתו בקטסטינג ולבדוק תקופות שונות. אתה עשית זאת?
הנה כמה כאלה שזכו בפרס נובל על עבודתם ופתחו קרן גידור:יש חוקרים מהאקדמיה ששמים על זה את החיים שלהם, עבודה במשרה מלאה, במשך שנים, עם מתודה מסודרת והכל בהתאם לשיטות המדעיות המקובלות.
מפרסמים מאמרים אקדמיים, כאשר כל מחקר כזה מציין את מקור ה data ששימש למחקר. והכל חשוף לביקורת עמיתים, כמו בכל תחום מדעי אחר.
אם אתה לא מאמין למדע, אז זה משהו אחר...
למה אתה מניח מראש שלא עשיתי?תעשה קצת עבודה.
ללא ספק שיטה מצויינת, הממנפת את היתרון בהלוואות גרייס לטווח ארוך(25 שנה), מה שלא מתאפשר בארץ מעבר לדירה ראשונה (ללא גרייס אבל במינוף נוח ובמיסוי נמוך). השאלה שניקרה בי כתוצאה מהדיון הזה איך ממירים הכנסות אקטיביות לרווחים שאינם ממוסים בכבדות (ביטוח לאומי, מעמ, מס הכנסה). אז נכון התאגדות כחברה היא אופציה מצויינת, אם כי קצת יותר בעייתית בשוק המגורים יד שניה.אני בהחלט בעד זה, אני לא יודע איך זה בשוק ההון, אך בהשקעות נדל"ן באסטרטגיית הפעולה שלנו זה בדיוק מה שאנחנו עושים,
לא מממשים עליית ערך על ידי מכירת הנכס אלא על ידי מחזור המשכנתא כדי למשוך הון נוסף מהקירות לצורך השקעה מבלי לשלם מס רווחי הון,
רוכשים נכסים מניבים במינוף סביר (משכנתאות בלון בחו"ל) המאפשר תזרים חיובי אך פטור ממס בין היתר בזכות המימון,
בשורה התחתונה לא משלמים רווחי הון ולא מס על השכירויות (למעט מקרים של תשלום מס נמוך מאוד).
ההתקדמות היא מטאורית חלק גדול מהתוכניות כבר הופקדו. אוכלוסיית הצעירים, הקהילה הגאה ואמנים הולכת ומתרחבת, ומחירים השכירות מטפסים. אישית מרבית השוכרים שלי טורקים, ומעט אריתראים. בהכללה גסה הישראלים יותר ניג'סים, ולא יציבים. עליית הערך משוגעת. היום בתקציבים מסוימים של אנשים אותם אני מלווה, מעדיפה איזורים אחרים. מבחינת הטריידאוף שהוא עדיין טרום פרסלציה, הכדאיות כבר נמחקה במיוחד במחירים הזולים.@הנועזת מה המצב בתקווה ? יש שם התקדמות בפרצלציה ? יש זליגה של אוכלוסית שוכרים ממרכז ת"א עקב מחירי השכירות הגבוהים? (אגב, השוכר שלי טוען שכן, אבל אני לא שם כדי לראות ...)
כן מתאפשר, בריבית קצת יותר גבוהה בחוץ בנקאי.ללא ספק שיטה מצויינת, הממנפת את היתרון בהלוואות גרייס לטווח ארוך(25 שנה), מה שלא מתאפשר בארץ מעבר לדירה ראשונה
שווה לבדוק חברת בית, יתכן וזה פותר חלק מהבעייתיות.אז נכון התאגדות כחברה היא אופציה מצויינת, אם כי קצת יותר בעייתית בשוק המגורים יד שניה.
ידוע לי אבל המרווחים הצפופים יוצרים חוסר כדאיות כרגע. חברת בית זו סוגייה נעלמה שעדיין לא ירדתי לעומקה.כן מתאפשר, בריבית קצת יותר גבוהה בחוץ בנקאי.
שווה לבדוק חברת בית, יתכן וזה פותר חלק מהבעייתיות.
מבין לליבך, כנ"ל.ידוע לי אבל המרווחים הצפופים יוצרים חוסר כדאיות כרגע.
היללא ספק שיטה מצויינת, הממנפת את היתרון בהלוואות גרייס לטווח ארוך(25 שנה), מה שלא מתאפשר בארץ מעבר לדירה ראשונה (ללא גרייס אבל במינוף נוח ובמיסוי נמוך). השאלה שניקרה בי כתוצאה מהדיון הזה איך ממירים הכנסות אקטיביות לרווחים שאינם ממוסים בכבדות (ביטוח לאומי, מעמ, מס הכנסה). אז נכון התאגדות כחברה היא אופציה מצויינת, אם כי קצת יותר בעייתית בשוק המגורים יד שניה.
לא בטוחה שהבנתי אתה אומר שגם בישראל דרך שיטת המס השולי משכר עבודה ניתן להגיע לאפס מס? אם כן אני צריכה את הרואה חשבון שלךהי
בהשקעות בנכסים מניבים בחו"ל, אם רוכשים במזומן המס על ההכנסות בשיטת המס המופחת היא בסביבות 10% מהברוטו (בזכות האפשרות קיזוז סוגי פחת שונים),
ללא קשר לגובה ההכנסה אחוז המס נשאר קבוע, אין מע"מ או תוספת תשלום לביטוח לאומי.
באופציה השניה של שיטת חישוב המס על פי המס השולי משכר העבודה, באמצעות תכנוני מס ניתן לא לשלם כלל מס הכנסה, מע"מ או ביטוח לאומי.
לגבי ישראל ניתן להשתמש גם באופציה השניה שציינתי, בתנאי שאין לנו תכנון למכור את הנכסים לצורך מימוש רווח אלא במקום זאת למשוך את הרווח מהקירות באמצעות מימון.
⌄
⌄
⌄
בטח שאפשר, איזו שאלה? זה בדיוק אותו החישוב כמו בחו"ל.לא בטוחה שהבנתי אתה אומר שגם בישראל דרך שיטת המס השולי משכר עבודה ניתן להגיע לאפס מס? אם כן אני צריכה את הרואה חשבון שלך![]()